Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Впровадження ринку земель сільськогосподарського призначення - потужний імпульс для розвитку вітчизняної економіки та збереження українського села

Впровадження ринку земель сільськогосподарського призначення - потужний імпульс для розвитку вітчизняної економіки та збереження українського села

Сьогодні у Валках відбувся черговий виїзний кущовий семінар, присвячений роз'ясненню земельної реформи та законопроекту «Про ринок земель», а також державної політики у сфері захисту конституційного права власності на землю. У семінарі взяли участь заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, представники ГУ Держкомзему у Харківській області, управління державного земельного кадастру, а також голови районних адміністрацій та рад, сільські, селищні, міські голови, учасники громадських організацій, землевласники та представники ЗМІ Валківського, Богодухівського, Коломацького, Краснокутського та Нововодолазького районів області.

«Ухвалення закону України «Про ринок земель» має стати головним кроком на шляху визначення організаційно-правового механізму запровадження регульованого ринкового обігу земель сільськогосподарського призначення, попередження обезземелення селян, підвищення ліквідності землі як економічного активу, визначення порядку проведення земельних торгів», - зазначив під час семінару Віталій Алексейчук.

Він підкреслив, що саме на керівництво районів покладений обов’язок донести всю інформацію стосовно основних положень нового земельного законодавства до населення, щоб люди розуміли, яка користь від запровадження ринку земель буде не тільки для них, а і для всього сільськогосподарського сектору регіону і країни в цілому.

Також Віталій Алексейчук нагадав учасникам семінару про те, що голова ХОДА поставив завдання сільськогосподарським підприємствам до 1 листопада повністю розрахуватися за оренду земельних і майнових паїв. «Якщо ви хочете, щоб люди і після реформи здавали вам землю в оренду, необхідно вчасно розраховуватися за неї і зараз», - підкреслив він.