Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У Харкові відкрився оновлений Центральний парк культури і відпочинку імені Горького

Сьогодні в Харкові відбулося урочисте відкриття Центрального парку культури і відпочинку імені Горького після реконструкції. У святковій церемонії взяли участь голова ХОДА Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, керуючий Харківською єпархією Української Православної Церкви архієпископ Харківський і Богодухівський Онуфрій, представники громадськості.

До уваги журналістів!

Сьогодні, 23 серпня, о 15:00 в Малій залі Будинку рад (вул Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться засідання Комітету з призначення щорічних премій та іменних стипендій Харківської обласної державної адміністрації та Харківської обласної ради в галузі культури та мистецтва.

Стан підготовки Сахновщинського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Рівень підготовки Сахновщинського району становить: житлові будинки – 100%, перекладка водопровідних мереж – 95,8%, артсвердловини – 100%, очисні споруди – 100%, підготовка снігоприбиральної техніки – 89%, заготовка піску – 79%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також ведеться підготовка об’єктів соціальної сфери: школи підготовлені на 100%, дитячі садки – 100%, заклади охорони здоров’я – 94%. У агропромисловому комплексі району рівень підготовки корівників становить 100%, телятників – 100%, свинарників – 100%, кошар – 100%. Рівень розрахунків споживачів за електричну енергію – 100,9%, забезпеченість на оплату енергоносіїв бюджетними установами – 100%.

Інформація про хід дорожніх робіт, виконаних Пісочинським ДЕП

З початку року філією «Пісочинське ДЕП» ДП «Харківський облавтодор» виконані: ліквідація ямковості - 7,48 тис. кв. м, прибирання сміття - 1175,14 тис. кв. м, установка і заміна знаків - 108 шт., фарбування автопавільйонів - 16 шт, нанесення розмітки - 123,7 км, вирубка порослі - 375 кв. м. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також з метою підготовки до зими в районі заготовлено 3642,3 куб. м піску (109% від плану), солі 119 т (12,9% від плану). Планується залучити 6 піскорозкидувачів, 2 навантажувача, 2 автогрейдери, 1 ротор, 1 солерозподільник і 8 од. навісного обладнання.

За відношенням до національної символіки визначається ставлення людей до своєї держави. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні в ході брифінгу після церемонії урочистого підняття Державного Прапору України голова Харківської ОДА Михайло Добкін, національна символіка держави уособлює Україну, яка в мирний час служить для підняття духу громадян країни, а якщо настає воєнний час, веде за собою величезну кількість людей.

Державний прапор - символ буття та боротьби за свободу і незалежність України багатьох поколінь наших пращурів

Сьогодні у трикутному сквері по пр. Правди відбулася церемонія урочистого підняття Державного Прапора України. У заході взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, військовий комісар Харківської області Олексій Середа та начальник Головного управління Міністерства внутрішніх справ України Віктор Козицький, а також керівники силових структур, представники органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадськості та молоді.

Керівництвом районних державних адміністрацій Харківщини з 23 липня по 12 серпня проведено 528 зустрічей з населенням

За період з 23 липня по 12 серпня 2012 року головами РДА Харківщини та їх заступниками було заплановано 364 зустрічі з населенням і виїзних прийомів. При цьому за вказаний період керівництво усіх районів області провело 528 зустрічей з мешканцями, з яких 248 були проведені головами районних адміністрацій, 280 - їх заступниками. Найбільшу активність в цьому питанні проявило керівництво Вовчанського, Близнюківського, Красноградського, Первомайського, Дергачівського та Барвінківського районів. Крім цього керівництво всіх РДА щотижня виїжджає у сільськогосподарські підприємства районів для вивчення стану справ на місцях.

На Меморіалі Слави відбулася церемонія покладання квітів

За нагоди 69-ї річниці визволення Харкова від фашистських загарбників відбулася церемонія покладання квітів до Меморіалу Слави в лісопарку. У ній взяли участь голова ХОДА Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, Харківський міський голова Геннадій Кернес, перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, перший заступник голови обласної ради Олена Олешко, заступники голови ХОДА Євген Савін, Олег Анпілогов, Андрій Моченков, прокурор Харківської області Геннадій Тюрін, керівники установ і організацій, харків’яни та гості міста.

Привітання голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна з Днем міста

Дорогие харьковчане! Примите самые теплые поздравления с Днем города и 69-ой годовщиной освобождения Харькова от немецко-фашистских захватчиков. Вместе с вами я горжусь героическим прошлым и созидательным настоящим любимого города и желаю ему дальнейшей счастливой судьбы. Председатель областной государственной администрации Михаил Добкин

Харківська область шукає можливість непідвищення вартості хліба соціальних сортів протягом маркетингового року

У Харківській області за добу випускається 390 тонн хліба і хлібобулочних виробів. З них близько 60% - це соціальні сорти хліба, ціна на які не змінювалася з 2010 року. Сьогодні Харківська обласна адміністрація веде переговори з Аграрним фондом України та Міністерством аграрної політики і продовольства України, щоб із 117 тисяч тонн продовольчої пшениці врожаю 2011 року, які зберігаються на елеваторах і хлібоприймальних підприємствах області та належать Аграрному фонду, 60 тисяч тонн були залишені для регіонального запасу зерна Харківської області за ціною врожаю 2011 року. Тоді ціна на хліб і хлібобулочні вироби соціальних сортів не підвищиться ні на копійку мінімум до початку наступного маркетингового року, а значить до 1 вересня 2013 року. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов.

Події дня

Сьогодні, 23 серпня, о 08:30 на Меморіалі Слави (Білгородське шосе, 1) розпочнеться урочиста церемонія покладання квітів з нагоди Дня визволення м.Харкова від фашистських загарбників; о 10:00  у сквері по пр.Правди відбудеться урочиста церемонія підняття Державного Прапору України за участю керівництва області та міста, представників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадськості, духовенства та молоді з нагоди Дня Державного Прапору України; о 12:00 у  ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр.Московський,75, ауд.8) розпочнеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему «Захист прав та інтересів громадян України, які перебувають за кордоном».

В Харкові вшанували пам'ять працівників органів внутрішніх справ, які загинули при виконанні службових обов’язків

Сьогодні в Харкові вшанували пам'ять працівників органів внутрішніх справ, які загинули при виконанні службових обов’язків. До меморіального комплексу на честь загиблих міліціонерів квіти поклали заступник голови Харківської облдержадміністрації Олег Анпілогов, перший заступник Харківського міського голови Олександр Кривцов, начальник Головного управління МВС України в Харківський області Віктор Козицький, ректор Харківського національного університету внутрішніх справ Олександр Бандурка, народні депутати України, представники силових структур, вищих учбових закладів.

Україна повинна зайняти лідируючу позицію в світі в сільськогосподарській галузі

Тільки концентрація діючих в країні програм державної підтримки сільського господарства та закону про приватно-державне партнерство здатна привернути справжніх великих закордонних інвесторів. Про це заявив заступник губернатора Юрій Сапронов під час наради Віктора Януковича з адміністративно-господарським активом області.

У «Селі майбутнього» впровадять ізраїльську систему контролю якості молока

Як заявив сьогодні в ході наради Президента України Віктора Януковича з адміністративно-господарським активом області заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, проект «Село майбутнього», який використовує передові канадські та ізраїльські технології, дозволить в два з половиною рази підняти продуктивність молочного скотарства. «З метою корінної ломки і зміни сформованої в Україні практики поставки молочної сировини без належного контролю, проект передбачає застосування в Україні ізраїльської системи контролю якості молока», - зазначив заступник голови облдержадміністрації.

Проект «Село майбутнього» передбачає залучення 1 млрд 100 млн грн. іноземних інвестицій

Проект «Село майбутнього» передбачає залучення 1 млрд 100 млн грн. іноземних інвестицій і включає 9 основних складових. Про це сьогодні повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов в ході зустрічі Президента України Віктора Януковича з адміністративно-господарським активом області. «Це, насамперед, створення Селекційно-генетичного центру з трансплантації ембріонів високопродуктивних племінних корів Гольштінської породи. Для створення Селекційно-генетичного центру будуть імпортовані кращі корови і бики Гольштінської породи і побудовані 2 модуля для вирощування «ембріональних» телиць - по 2 тис. телиць в кожному модулі. Сума інвестицій, необхідних для створення Селекційно-генетичного центру - 120 млн. грн.», - зазначив він.

Стан підготовки Печенізького району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Рівень підготовки Печенізького району становить: житлові будинки – 95,7%, перекладка водопровідних мереж – 100%, каналізаційних мереж – 100%, артсвердловини – 100%, котельні – 100%, теплові мережі – 100%, очисні споруди – 100%, підготовка снігоприбиральної техніки – 83,3%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також ведеться підготовка об’єктів соціальної сфери: школи підготовлені на 100%, дитячі садки – 100%, заклади охорони здоров’я – 89%. У агропромисловому комплексі району рівень підготовки корівників становить 100%, телятників – 100%.

Завдяки соціальним ініціативам Президента України інваліди-візочники стали забезпечуватися інвалідними візками в більшому обсязі

Як зазначила сьогодні в ході наради Президента України Віктора Януковича з господарським активом області віце-президент Харківської міської громадської організації інвалідів «Креавіта» Олена Шингарьова, зараз приділяється багато уваги для вирішення проблем, які є у людей з обмеженими можливостями. «Завдяки соціальним ініціативам Президента України інваліди-візочники стали забезпечуватися інвалідними візками в більшому обсязі. До цього року забезпечення інвалідними кріслами проводилося не більш ніж на 45%. Хочу відзначити, що при отриманні інвалідного візка не враховувалися індивідуальні особливості людини з інвалідністю, а видавався той візок, який був в наявності. Зараз людина з інвалідністю може вибрати з каталогу і замовити відповідну саме для нього модель інвалідного крісла. І йому не доведеться їхати за цим візкомв соціальну службу, як це було раніше. Особливо від цього страждали інваліди, які проживають у віддалених населених пунктах, яким доводилося важко добиратися до районного центру, щоб отримати візок. Вже сьогодні в нашій області триста візочників отримали нові крісла цим зручним способом», - сказала Олена Шингарьова.

Бізнес має сприймати державу як свого надійного партнера

Під час наради з адміністративно-господарським активом Харківської області Віктор Янукович зазначив, що державна політика України спрямована на роботу з поліпшення інвестиційного клімату та створення максимально сприятливих умов для інвесторів.

Тарифи на послуги ЖКГ не повинні підвищитися після парламентських виборів

Під час наради з адміністративно-господарським активом Харківської області Президент Укараїни Віктор Янукович звернув увагу присутніх на те, що тарифи на житлово-комунальні послуги для населення не повинні підвищитися після парламентських виборів.  На думку Президента дуже важливо, щоб питання політичної кон’юнктури, «політичні сезони» в жодному разі не мали негативного впливу на якість життя громадян. «Я одразу вас попереджаю і хочу попросити, щоб ви не мріяли про те, що закінчаться вибори, і ви будете після виборів підвищувати ціни (на послуги у житлово-комунальній сфері). Це неприпустимо», - звернувся Президент до представників місцевої влади. 

Протягом кількох років на Харківщині планується вирішити проблему дефіциту місць у дитячих садках

«У 2011 році в області вперше за багато років ми почали відкривати нові дитячі садки та групи. У цьому році на Харківщині планується відкрити ще 27 дитячих садків та 42 групи. Якщо вдасться витримувати такий темп, то я думаю, що протягом 3-5 років про проблему забезпечення місцями у дошкільних закладах на всій території Харківської області можна буде вже не згадувати», - підкреслив сьогодні в ході наради Президента України Віктора Януковича з господарським активом Харківської області голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, освіті в цілому на Харківщині приділяється особлива увага. Зокрема, щорічно підвищується рівень комп'ютеризації сільських шкіл та забезпеченості їх транспортом для підвозу учнів.

За обсягом виданих кредитів в рамках Програми здешевлення іпотечного кредитування Харківська область посідає друге місце в Україні

У Харківській області в Програмі здешевлення іпотечного кредитування задіяні 16 житлових будинків (1431 квартира). Для надання часткової компенсації для регіону заплановано понад 60 млн. грн, 14 млн грн. вже надійшло в область, - повідомив сьогодні в ході наради Президента України Віктора Януковича з господарським активом Харківської області голова ХОДА Михайло Добкін. «Харківська область на сьогодні уклала 21 договір, обсяг виданих кредитів становить близько 5 млн. грн. За цими показниками, за даними Міністерства регіонального будівництва, Харківщина посідає друге місце в Україні, поступаючись лише Київській області», - повідомив глава регіону.

У цьому році розмір середньої заробітної плати в Україні зріс більш ніж на 15%

Про це сьогодні в ході наради з господарським активом області повідомив Президент України Віктор Янукович. «У цьому році зростання середньої заробітної плати в цілому по Україні становить понад 15% при нульовій інфляції. Але, переважна більшість людей цього поки не відчули, тому що пройшло мало часу. Тому нашу політику необхідно продовжити. Для цього необхідні інвестиції, для припливу яких ми зараз створюємо всі необхідні умови», - сказав Віктор Янукович.

135 тисяч мешканців Харківської області вже отримали компенсації за вкладами Ощадбанку СРСР

У Харківській області виплата компенсацій вкладникам Ощадбанку СРСР організована на дуже високому рівні, - підкреслив сьогодні в ході наради Президента України Віктора Януковича з господарським активом Харківської області голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, на даний момент компенсацію отримали майже 135 тисяч мешканців регіону. «У Харківській області внесено до реєстру 328 тисяч громадян, які отримають компенсаційні виплати. Близько 220 тисяч людей вже пройшли актуалізацію, і майже 135 тисяч осіб ці виплати отримали. Говорячи про виплату компенсацій вкладникам Ощадбанку колишнього СРСР, хотів би відзначити високий рівень організації цієї роботи в Харківській області. Немає ні черг, ні ажіотажу, чим «відрізнявся» процес видачі в 2008 році. Тоді багато людей так і не дочекалися ні своєї черги, ні грошей. Сьогодні йде нормальна планомірна робота, і кожен, хто приходить у відділення Ощадбанку, протягом короткого часу отримує компенсацію», - підкреслив глава області.

Будуть вжиті заходи задля фінансового оздоровлення заводу ім.Шевченка та Харківського державного авіаційного виробничого підприємства

Сьогодні в ході наради з господарським активом Харківської області Президент України Віктор Янукович зазначив, що задля фінансового оздоровлення Харківського приладобудівного заводу ім. Шевченка і Харківського державного авіаційного виробничого підприємства будуть вжиті в установленому порядку всі відповідні заходи. До вирішення цього питання будуть підключені Міністерство економіки та Міністерство фінансів, корпорація «Укроборонпром».

Харківщині буде надана фінансова підтримка для будівництва спортивних об’єктів

На нараді з господарським активом Харківської області Президент України Віктор Янукович підкреслив, що найближчим часом буде вирішено питання щодо надання державної фінансової підтримки у 2013 році на фінансування заходів із створення у Харківській області цілорічного обласного центру оздоровлення; будівництва спортивної інфраструктури комунального закладу «Український східний Центр олімпійської підготовки з зимових видів спорту».

Під час Євро-2012 Харків показав свої можливості

Сьогодні в ході наради з господарським активом Харківської області Президент України Віктор Янукович заявив, що під час проведення Євро-2012 Харків показав свої можливості і склав так званий іспит з підготовки та проведення чемпіонату на відмінно. «Харків'яни зробили все, щоб закохати в себе гостей Євро-2012. Саме з Харкова пійшов такий доброзичливий настрій, потім його підхопили Донецьк, Київ, Львів. Дуже важливо, що ми показали нашу зрілість, нашу гостинність, наші можливості. Євро-2012 відкрив Україну для всього світу, і весь світ подивився на Україну зовсім іншими очима. Не тільки скептики, але і, будемо прямо говорити, наші недоброзичливці погодилися з тим, що Україна дуже ефективно провела це спортивне свято», - сказав Віктор Янукович.

Усі проекти по реалізації соціальних ініціатив Президента на Харківщині розроблені в найкоротший термін. Михайло Добкін

Як наголосив сьогодні в ході наради Президента України Віктора Януковича з господарським активом Харківської області голова ХОДА Михайло Добкін, на Харківщині ведеться дуже активна робота з виконання соціальних ініціатив Президента України. «Всі проекти по реалізації соціальних ініціатив Президента на Харківщині розроблені в найкоротший термін, а про якість організації процесу говорять результати. Так, темп росту середнього розміру пенсій мешканців області у січні-липні 2012 року склав 118%, або понад 136 грн. Пенсії збільшено майже для 750 тис. осіб. Крім того, на 155 грн. збільшений середній розмір пенсій для понад 42 тисяч військовослужбовців Харківщини, і зараз він становить 2031 грн. Надалі пенсії будуть збільшені з 1 вересня і з 1 січня 2013 року. В результаті цього розмір військових пенсій збільшиться в цілому на 35%», - повідомив глава області.

У першому півріччі 2012 року в економіку Харківської області вкладено майже 200 млн. дол США прямих іноземних інвестицій

На Харківщині з 2010 року проводиться системна робота в інформаційному, регуляторному та іміджевому напрямках для залучення іноземного інвестора. Як наголосив сьогодні в ході наради Президента України Віктора Януковича з господарським активом Харківської області голова ХОДА Михайло Добкін, ця робота вже дає позитивний результат. «За підсумками 2011 року в промисловості було освоєно 4 млрд. грн. інвестицій в основний капітал, що на 11% більше, ніж у 2010 році. У першому півріччі поточного року в економіку області вкладено майже 200 млн. дол США прямих іноземних інвестицій. Темп росту до початку поточного року склав 106,3% при середньому по Україні 104,7%. Наразі ще основна питома вага іноземного капіталу зосереджена у фінансовому секторі (близько 60%), який бере участь у розвитку реального сектора шляхом надання кредитів підприємствам. Але вже другий рік поспіль існує тенденція збільшення частки іноземних інвестицій, спрямованих безпосередньо в промисловість, і зараз вона складає майже 12%», - повідомив глава області.

Селяни Харківщини вже отримали 2,8 млн.грн. дотацій за утримання молодняку великої рогатої худоби

У Харківській області особлива увага приділяється розвитку сільського господарства як однієї з найбільш перспективних галузей економіки. Зокрема, як і в цілому по Україні, в регіоні в списку пріоритетів знаходиться тваринництво, - зазначив сьогодні в ході наради Президента України Віктора Януковича з господарським активом Харківської області голова ХОДА Михайло Добкін. «В області активно йде робота по нарахуванню приватним господарствам бюджетної дотації за утримання молодняку ​​великої рогатої худоби. На сьогоднішній день дотація нарахована близько 5 тисячам господарств майже на 9 тисяч голів молодняку ​​на суму 3,5 млн.грн. Вже отримано компенсацію у розмірі 2,8 млн.грн. І ця робота буде продовжуватися», - підкреслив глава області.

Харківський метрополітен буде продовжувати розвиватися

Таку думку висловив сьогодні в ході брифінгу після наради з господарським активом Харківської області Президент України Віктор Янукович. «Харківський метрополітен буде продовжувати розвиватися. Все залежатиме від рівня фінансування, а рівень фінансування залежить від рівня економіки в державі. Ми завжди відгукувалися на прохання керівництва Харківського регіону та допомагали. Але фінанси нас в певній мірі обмежують. Харків буде фінансуватися на такому ж рівні, як і Київ. Але є ще Дніпропетровськ, Донецьк. У зв'язку з цим, в майбутньому в обов'язковому порядку буде ухвалена державна програма розвитку метрополітенів», - сказав Віктор Янукович.

Архів документів