Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Представники протипожежної служби Бєлгородської області візьмуть участь у командно-штабних навчаннях з гасіння лісових пожеж на території Вовчанського району

Представники протипожежної служби Бєлгородської області візьмуть участь у командно-штабних навчаннях з гасіння лісових пожеж на території Вовчанського району

Сьогодні в ході засідання обласного оперативного штабу для координації у вжитті невідкладних заходів щодо запобігання виникненню пожеж у лісових насадженнях і сільськогосподарських угіддях протягом пожежонебезпечного періоду 2013 року повідомлялося, що для практичного відпрацювання злагодженості всіх служб і відомств у разі ліквідації лісових пожеж у травні цього року на території Вовчанського району заплановано проведення командно-штабних і тактико-спеціальних навчань з гасіння лісових пожеж з залученням представників протипожежної служби Бєлгородської області.

За інформацією начальник ГУ ДСНС України в Харківській області Павла Одарюка, в квітні 2013 року працівниками ГУ спільно з представниками Департаменту цивільного захисту ХОДА та Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства проводилася перевірка готовності лісокористувачів області до пожежонебезпечного періоду та протипожежного захисту лісів. За її результатами, найгірший стан справ склався у ДП "Новомосковський військовий лісгосп" та ДП "Жовтневе лісове господарство". Також занепокоєння викликають лісові масиви на території Харківського, Ізюмського, Чугуївського, Зміївського та Вовчанського районів, в яких щорічно виникає найбільша кількість пожеж.

«У Харківському гарнізоні на чергування заступає 470 осіб особового складу та 106 автоцистерн, з них 62 підвищеної прохідності, які можна задіяти на гасіння масштабних пожеж, забезпечений 100% резерв техніки та особового складу. Також цілодобове чергування несе аварійно-рятувальний загін спеціального призначення, в якому дислокується спецтехніка.

У 2013 році на гасіння лісових пожеж планується залучати особовий склад і техніку військових частин, курсантів навчальних закладів Міністерства оборони і внутрішніх військ, пожежну авіацію, а в безводних районах поблизу залізниці передбачено залучення пожежного поїзда», - сказав Павло Одарюк.