Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Призначені щорічні премії та іменні стипендії Харківської обласної державної адміністрації та обласної ради в галузі культури і мистецтва

Призначені щорічні премії та іменні стипендії Харківської обласної державної адміністрації та обласної ради в галузі культури і мистецтва

Сьогодні відбулося засідання Комітету з призначення щорічних премій та іменних стипендій Харківської обласної державної адміністрації та обласної ради в галузі культури і мистецтва під головуванням заступника голови ХОДА Євгена Савіна. У порівнянні з минулим роком було розширено кількість номінацій. На призначення премій та стипендій в галузі культури і мистецтва за 2012 рік було надано 41 кандидатуру. «Ми повинні підтримувати всіх тих, хто є лідерами у своїх напрямках. Торік ми розширили кількість номінацій і кількість номінованих в галузі культури. Я думаю, що залежно від бюджету Департаменту культури ХОДА ми ще збільшимо і кількість номінацій, і кількість фінансів для цих цілей. У День працівників культури ми в урочистій обстановці вручимо ці сертифікати», - сказав Євген Савін.

Після обговорення рекомендацій експертних робочих груп та за результатами голосування Комітет вирішив надати щорічні Гранд-премії десяти визначним діячам культури і мистецтва в розмірі 1100 грн. та іменні стипендії десяти представникам творчої молоді у розмірі 200 грн. щомісяця.

Довідка. Іменні стипендії та Гранд-премії встановлені згідно з рішенням Харківської обласної ради від 26.04.2012 року № 393-VI “Про затвердження Положення про іменні стипендії Харківської обласної державної адміністрації та Харківської обласної ради в галузі культури і мистецтва та Положення про щорічні Гранд-премії Харківської обласної державної адміністрації та Харківської обласної ради в галузі культури і мистецтва”.

Премії та стипендії призначаються у номінаціях:
вокальне мистецтво, декоративно-ужиткове мистецтво, дизайн, література, музичне мистецтво, нематеріальна культурна спадщина, образотворче мистецтво, театральне мистецтво, фотомистецтво, хореографічне мистецтво.

Щорічні Гранд-премії присуджуються видатним діячам культури і мистецтва, як засвідчення їх визначних особистих досягнень. Іменні стипендії призначаються представникам обдарованої творчої молоді з метою стимулювання їх творчої праці.