Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Більшість районів Харківської області успішно впоралися з благоустроєм території в рамках акції «За чисте довкілля»

Більшість районів Харківської області успішно впоралися з благоустроєм території в рамках акції «За чисте довкілля»

Про це повідомив під час засідання, присвяченого ходу акції, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, була проведена велика робота, найголовніша подяка за яку – вдячність людей, що проживають в Харківській області. В той же час райони, що впоралися з прибиранням незадовільно, продовжать роботу 2 і 3 травня. Губернатор зазначив, що необхідно проводити профілактичну роботу. «Прикро, що працю десятків тисяч людей ще не навчилися цінувати. Іноді, проїжджаючи нещодавно прибраною територією, бачиш сліди людської цивілізації – целофанові пакети або упаковки від їжі, яку купили у фаст-фуді. Поки ми не навчимося проводити профілактичні заходи, створивши умови і загальні для всіх правила поведінки, будемо постійно вивозити сміття», – підкреслив він.

На думку Михайла Добкіна, одним із заходів має стати встановлення на прибраних ділянках табличок зі словами подяки за збереження чистоти – практика показує, що в таких місцях у майбутньому смітять менше. Також голова області дав доручення встановити контейнери вздовж найбільш завантажених доріг, і в першу чергу у тих напрямках, куди люди в літній час їдуть на відпочинок. «Це серйозно розвантажить узбіччя і яри, куди дачники скидають сміття», – додав губернатор.

Також він висловив подяку керівництву «Облавтодору» за роботу, проведену на трасах київського, білгородського і кримського напрямку, а також окружній.