Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Одне з головних завдань влади - створити максимально сприятливі умови для роботи промисловості

Як наголосив сьогодні в ході наради Президента України Віктора Януковича з господарським активом Харківської області голова ХОДА Михайло Добкін, створення максимально комфортних умов для роботи промисловості в регіоні було і є одним з основних пунктів у списку пріоритетів обласної влади. «Оскільки харківську «прописку» мають багато підприємств промислового комплексу України, одним з головних завдань влади за два роки було створити такі умови роботи на цих підприємствах, щоб, з одного боку, сформувати портфель замовлень і, відповідно, забезпечити стабільні соціальні гарантії, а з іншого боку - створити сприятливі умови для залучення інвестицій. І проміжні підсумки цієї роботи можна вже назвати і сьогодні. Так, після падіння обсягів промислового виробництва у 2009 році на 20% в 2010 році вдалося змінити ситуацію і вже за підсумками 2011 року забезпечити зростання промислового виробництва на 5,5%», - повідомив глава області.

Для розвитку української мови буде ухвалена відповідна державна програма

Ухвалення Закону України «Про засади державної мовної політики» в певній мірі врегулювало ті недоліки, які були в державній політиці. Про це сьогодні в ході брифінгу після наради з господарським активом Харківської області сказав Президент України Віктор Янукович. «Закон про засади державної мовної політики ще не є досконалим. Для того, щоб проаналізувати, подивитись які в ньому недоліки, була створена робоча група. Найближчим часом вона напрацює пропозиції стосовно покращення закону. Вони будуть розглянуті парламентом. Що стосується розвитку української мови, настав час, коли поруч з ухваленням мовного закону, треба також ухвалити програму розвитку української мови. Така програма буде найближчим часом напрацьована Кабінетом Міністрів України. Вона не буде носити тимчасовий характер, а буде постійною. Вже на 2013 рік програма матиме певне фінансування», - сказав Президент України.

Харків – це центр енергетичного машинобудування. Віктор Янукович

Як зазначив сьогодні в ході брифінгу після наради з господарським активом Харківської області Президент України Віктор Янукович, Харківщина, як і інші регіони України, має свої традиційні напрямки розвитку. «Я переконаний, що Харків – це центр енергетичного машинобудування, можна сказати, що в цілому і України. Досвід Харківщини ми можемо розповсюджувати по всій державі. Взагалі, інноваційно-інвестиційна модель розвитку держави найбільше підходить для Харківського регіону», - сказав Віктор Янукович.

Оновлена площа Конституції стане одним з найулюбленіших місць відпочинку у Харкові

Коментуючи відкриття нового Монументу на честь Незалежності України на площі Конституції, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив: «Разом с Президентом України Віктором Януковичем, який сьогодні перебуває з робочою поїздкою у нашому регіоні, харків’яни та гості міста почали святкувати день народження Харкова. Мені дуже приємно відзначити, що на урочисту церемонію відкриття за участю Президента України прийшло дуже багато людей. Я впевнений, що оновлена площа Конституції стане одним з найулюбленіших місць відпочинку у Харкові».

Центральному парку культури і відпочинку ім. Горького дали абсолютно нове життя

Про це сьогодні в ході наради з господарським активом Харківської області заявив Президент України Віктор Янукович. «Міський парк, який був заснований давно в минулому, сьогодні не просто відреставрували, йому дали зовсім нове життя. Думаю, що цей парк буде довго служити харків'янам, буде створювати певний затишок у місті, створювати умови для сімейного та колективного відпочинку», - сказав Віктор Янукович.

Інформація про хід дорожніх робіт в Чугуївському районі

З початку року філією «Чугуївський ДЕП» ДП «Харківський облавтодор» виконані: ліквідація ямковості - 5,4 тис. кв. м, прибирання сміття - 393,4 тис. кв. м, установка і заміна знаків - 163 шт., нанесення розмітки - 4,63 км, вирубка порослі - 110,44 тис. кв. м. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб

Харків посідає особливе місце у процесі розвитку держави. Віктор Янукович

Як зазначив у ході урочистої церемонії відкриття нового Монумента на честь Незалежності України на пл. Конституції Президент України Віктор Янукович, в процесі розвитку держави Харків посідає особливе місце. «Вашим містом може пишатися Україна. Зусиллями харків'ян і їх неоціненною працею множаться досягнення держави. Місто володіє унікальним, потужним науковим і виробничим потенціалом. Досвід харків'ян, зокрема, в соціальній сфері, безцінний для інших областей України. Вагомий внесок харків'яни зробили в проведення Євро 2012. Чудова атмосфера, високий рівень підготовки, який продемонструвало місто під час проведення чемпіонату Європи, позитивно вплинув на імідж України. Вболівальники з різних країн були вражені вашою дружелюбністю і привітністю, і розповіли всьому світу про Харків і Україну. Я переконаний, що ті зусилля, які були спрямовані на розвиток інфраструктури вашого міста, стануть надійною базою для розвитку економіки Харкова і області та поліпшення добробуту харків'ян. Ще чимало проблем чекає нас в процесі розвитку держави. Не потрібно боятися труднощів. Ми повинні бути згуртованими, тому що тільки спільними зусиллями можна подолати всі випробування і досягти успіху на обраному шляху», - сказав Віктор Янукович.

На Харківщині проводиться ямковий ремонт автодоріг

За інформацією ДП «Харківський облавтодор» на сьогоднішній день виконуються роботи з ліквідації ямковості на автомобільних шляхах державного значення: Київ – Харків - Довжанський, Харків - Сімферополь –Алушта – Ялта, Харків – Охтирка, Чугуїв – Мілове, а також на мережі доріг місцевого значення, у першу чергу по напрямках до районних центрів. За минулу добу, 21 серпня, було відремонтовано 1986 кв. м асфальтового покриття та використано 250 тонн гарячого асфальтобетону. На автошляхах області працювало 24 бригади та 151 дорожній робітник.

Віктор Янукович оглянув реконструйований Центральний парк культури та відпочинку ім. Горького

В ході робочої поїздки на Харківщину Президент України Віктор Янукович відвідав та оглянув реконструйований Центральний парк культури та відпочинку ім. Горького. Зокрема, Президент України відвідав дитячу та екстремальні зони парку.

Віктор Янукович відкрив новий Монумент на честь Незалежності України на пл. Конституції

В ході робочої поїздки на Харківщину Президент України Віктор Янукович взяв участь в урочистій церемонії відкриття нового Монумента на честь Незалежності України на пл. Конституції. За словами Глави держави, Монумент Незалежності символізує споконвічну мрію наших предків про свободу, багатовікову боротьбу за незалежність, а також прагнення й волю сучасних українців до нових перемог і звершень. «Ми вміємо і повинні бути згуртованими і єдиними. Бо тільки спільними зусиллями можна подолати всі випробування й досягти успіху на обраному шляху», - підкреслив Віктор Янукович.

Президент України Віктор Янукович прибув на Харківщину з робочою поїздкою

У Міжнародному аеропорту «Харків» приземлився літак Президента України Віктора Януковича, який прибув на Харківщину з робочої поїздкою. В аеропорту його зустріли голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов, Харківський міський голова Геннадій Кернес, прокурор Харківської області Геннадій Тюрін та начальник управління СБУ в Харківській області Володимир Вишневський. В ході робочої поїздки Президент України огляне новий Монумент на честь Незалежності України на пл. Конституції, відвідає Центральний парк культури і відпочинку ім. Горького і проведе в ХОДА нараду з господарським активом області.

До Дня Незалежності та Дня Державного прапору України на Харківщині передбачена низка урочистих заходів

Про це сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомила заступник начальника управління внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю Харківської облдержадміністрації Олена Бугло. «23 серпня, у День Державного прапора України, на всіх центральних майданах населених пунктів Харківської області відбудеться урочисте підняття українського прапору. В Харкові встановлений флагшток на розі проспектів Правди та Леніна. До речі, в Харкові він чи не єдиний в Україні, щодо якого дотримано всіх стандартів. 24 серпня, на день Незалежності України, теж відбудуться урочистості. Дата не кругла, не буде якихось окремих заходів. Але урочисте покладання квітів з нагоди річниці відбудеться обов’язково і вже до нового пам’ятника Незалежності України», - зазначила вона.

На Харківщині немає проблем у міжнаціональній сфері

Як зазначила сьогодні в ході програми «Ранковий ексклюзив» в ефірі обласного радіо заступник начальника управління внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю Харківської облдержадміністрації Олена Бугло, на Харківщині всі національні меншини соціально активні, і проблем у міжнаціональній сфері немає. «Проблем у міжнаціональній сфері у Харківській області практично не існує. Всі наші національні меншини є активними і мріють, що одного часу в Харкові буде створено Будинок дружби, де вони будуть збиратися», - зазначила вона.

В Харківській області висунуто 120 кандидатів в Народні депутати України

Як повідомила сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник начальника управління внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю Харківської облдержадміністрації Олена Бугло, виборча кампанія розпочалася 30 липня цього року. Реєстрація поданих кандидатами документів закінчилася ще 13 серпня.

Під час проведення матчів Євро 2012 Харків довів, що він велике європейське сучасне місто

Як зазначила сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник начальника управління внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю Харківської облдержадміністрації Олена Бугло, однією з головних подій першого півріччя на Харківщині стало проведення футбольних матчів Євро 2012.

До уваги представників ЗМІ, акредитованих для висвітлення робочої поїздки Президента України Віктора Януковича до Харківської області!

Збір представників ЗМІ, акредитованих для висвітлення огляду Президентом України Віктором Януковичем нового Монумента на честь Незалежності України (1-й пул) та відвідування реконструйованого Центрального парку культури та відпочинку ім. Горького (2-й пул), о 9:45 біля будівлі Харківської облдержадміністрації. Збір представників ЗМІ, акредитованих для висвітлення зустрічі Віктора Януковича з адміністративно-господарським активом області – об 11:00 в фойє будівлі Харківської облдержадміністрації. Для роботи в ХОДА необхідно мати при собі шнури для підключення до сплітера. Всім представникам ЗМІ необхідно мати при собі паспорт та редакційне посвідчення!

Всі райдержадміністрації, районні управління праці та соціального захисту, Пенсійного фонду та служб зайнятості доступні для людей з особливими фізичними потребами

Про це сьогодні повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «До тих пір, поки чиновник, який відповідає за соціальну політику, не зустріне у себе в кабінеті людину с особливими потребами, він її ніколи не почує. Ще в 2006 році, коли я працював у міській раді, ми поставили собі завдання зробити доступними для людей з особливими потребами будівлі всіх адміністрацій: міських, районних та обласної. Сьогодні це завдання виконано не тільки в місті, але й в області. Ті будівлі, де неможливо обладнати пандус, забезпечені кнопками виклику, після натискання якої до людини вийдуть працівники і допоможуть дістатися до необхідного кабінету», - підкреслив заступник голови ХОДА.

Людям з особливими фізичними потребами, які мешкають на Харківщині, цього року видано майже 300 інвалідних візків

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, станом на 21 серпня 2012 року інвалідам, які мешкають у Харківській області, видано 288 інвалідних візків. Ігор Шурма також підкреслив, що в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича до кінця року всі інваліди, яким необхідні візки, будуть ними забезпечені. Потреба Харківської області на 2012 рік становить майже 1500 інвалідних візків.

Проблем із забезпеченням шкільних автобусів пальним на Харківщині не буде

Як заявив сьогодні в ході брифінгу голова ХОДА Михайло Добкін, кошти для забезпечення нових 40 шкільних автобусів пальним передбачені в бюджеті, тому проблем у цьому питанні не буде. «Формуючи замовлення для Міністерства освіти по автобусам, ми планували свій бюджет так, щоб не мати проблем з новою технікою, яка прийде в область, і те ж саме можна сказати про автомобілі для потреб охорони здоров'я. Так само ми плануємо заробітну плату співробітникам під кожен новий дитячий садочок, що відкривається у нас . Я не бачу тут жодних проблем. Якщо ми десь в розрахунках помилилися, будемо коригувати бюджет за підсумками 9 місяців, і думаю, що там ми знайдемо потрібну суму», - підкреслив глава області.

Вищі навчальні заклади Харківщини виконали державне замовлення на 100%

Про це сьогодні в ході брифінгу повідомив Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник. «У цьому році було подано 1 млн. 948,5 тисяч заяв, у вступній кампанії взяли участь понад 600 тисяч осіб. Ця величезна робота проведена практично без порушень, якісь окремі шорсткості ми поправили, і я можу привітати вищі навчальні заклади Харківщини зі 100%-вим виконанням державного замовлення. Це непросто, тому що Харків залишається вузівською столицею України, і на технічно-інженерні спеціальності тут, мабуть, найбільше державне замовлення в Україні», - сказав він.

Створення освітніх округів допоможе місцевим бюджетам більш ефективно використовувати кошти і планувати свої дії

Як наголосив сьогодні в ході брифінгу в Харкові Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник, створення освітніх округів дозволить керівництву на місцях більш ефективно розподіляти бюджетні кошти і організовувати навчальний процес. «Зміни до закону дозволяють створювати освітні округи. Це дуже допоможе місцевим бюджетам, обласній територіальній громаді, громадам району планувати кошти і дії більш гармонійно, більш ефективно, із застосуванням логістики. Освітній округ дозволяє об'єднати кілька шкільних, дошкільних, позашкільних установ, і навколо цього освітнього округу, опорної школи, технікуму, коледжу може формуватися матеріальна база. Звичайно, це дасть можливість більш маневренно працювати і районному, і обласному, і міським бюджетам», - заявив Дмитро Табачник.

Закон «Про засади державної мовної політики» дасть можливість вчителям і учням більше зосередитись на якості освіти. Дмитро Табачник

Як підкреслив сьогодні в ході брифінгу в Харкові Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник, ухвалення Закону «Про засади державної мовної політики» позитивно вплине на якість освіти в Україні, оскільки надасть більше свободи як вчителям, так і учням. «Закон «Про засади державної мовної політики» вплине на державні програми тільки в одному напрямку – це дасть можливість вчителям і учням більше зосередитись на якості освіти. Для всіх шкіл лишається державний стандарт: українська мова і література обов’язкові, буде тестування, екзамени. Якість освіти нерозривно пов’язана зі свободою педагогічного колективу. Другий рік у нас всі школи замовляють підручники тією мовою, якою реально ведеться викладання. З 4,5 млн. підручників для 1 класу і майже двох мільонів підручників для 11 класу, 2 млн. 60 тис. були надруковані мовами національних меншин, більш 4 млн. – українською мовою. Саме так школи визначили свої потреби», - повідомив Дмитро Табачник.

IX Міжнародний фестиваль – конкурс хореографічного мистецтва “Зелен світ” відкрився у Харкові

20 серпня у Палаці культури Червонозаводського району м.Харкова відбулось урочисте відкриття IX Міжнародного фестивалю-конкурсу дитячих та юнацьких колективів народної хореографії «Зелен світ». Фестиваль проводиться з 1996 року раз на два роки і присвячується Дню визволення Харкова та Дню незалежності України.

50% в навчальній програмі учнів старших класів будуть займати дисципліни природного і технічного спрямування

Про це сьогодні в ході брифінгу після вручення водіям шкільного транспорту з усіх районів Харківщини сертифікатів і ключів від 40 нових шкільних автобусів сказав Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник. «Ми вперше вийшли на параметри провідних європейських шкіл: 50% в навчальній програмі учнів старших класів будуть займати дисципліни природного і технічного спрямування - фізика, математика, астрономія, хімія. Це не наше нововведення. Ще Ангела Меркель почала таку реформу 2 роки назад, заявивши, що майбутнє належить тій країні, яка готуватиме більше хороших інженерів», - сказав він.

В рамках благодійного проекту люди з особливими потребами Харківщини отримають технічні засоби реабілітації

В рамках проекту «Покращення якості життя та медичного обслуговування людей з особливими потребами у Харківській області» люди з особливими потребами отримають 144 ходунки, 12 колісних візків та 11 слухових апаратів. Реалізація цього проекту стала можливою завдяки плідної спільної роботи обласної державної адміністрації, громадських організацій та соціально-відповідального бізнесу (громадська організація інвалідів «Креавіта», Фонд «Східна Європа» та ПрАТ «Філіп Морріс Україна»). Про це сьогодні повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Сільські, міські та районні школи будуть отримувати комп’ютерну техніку на рівних умовах

Як зазначив Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник на брифінгу в Харкові, в Україні максимально активізовано роботу за Програмою з оснащення шкіл комп’ютерною технікою. «Міністерством відпрацьовані дуже чіткі вимоги – гнучка система комплектування та сувора звітність. У сільських школах комп’ютерний клас може бути з 5 комп’ютерних місць плюс комп’ютер вчителя. Що стосовно шкіл, що знаходяться в районних центрах, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту дозволяє до 1 жовтня Головному управлінню освіти і науки ХОДА самостійно сформувати комплекси і подати нам протягом місяця чітку звітність, - зазначив Дмитро Табачник, - свобода комплектування залежить від наповненості класу, від профілю школи, гімназії чи ліцею».

На сьогоднішній день в Харківській області всі діти у віці 5 років забезпечені місцями у дошкільних закладах

Про це сьогодні в ході вручення водіям шкільного транспорту з усіх районів Харківщини сертифікатів і ключів від 40 нових шкільних автобусів сказав Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник. «На сьогоднішній день в країні за 2 роки відкрито 570 нових дитячих садків. Тільки в Харківській області за 2011 рік відкрили 30 нових дитячих садків, і в цьому році планують відкрити 27 дитсадків плюс 42 групи. Також, хочу зазначити, що в Харкові всі п'ятирічки забезпечені місцями у дошкільних закладах. Якщо говорити про країну в цілому, то охоплення дітей з 3 до 6 років ми починали з 70% з невеликим, зараз - 86%», - сказав Дмитро Табачник.

Загальноосвітні школи Харківської області одержать 1300 нових комп'ютерів

Як повідомив сьогодні в ході церемонії вручення ключів від шкільних автобусів Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник, за ініціативою Президента України Віктора Януковича було укладено договір з керівництвом Китайської Народної Республіки на отримання гуманітарної допомоги у вигляді 16 тисяч комп'ютерів. Їх до 1 вересня цього року планують поставити в усі заплановані сільські школи.

Дмитро Табачник та Михайло Добкін вручили водіям шкільного транспорту області ключі від 40 нових шкільних автобусів

Сьогодні Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник, а також голова ХОДА Михайло Добкін вручили водіям шкільного транспорту з усіх районів Харківщини сертифікати і ключі від 40 нових шкільних автобусів. Машини були придбані за кошти державного бюджету в рамках програми «Рівний доступ до якісної освіти». «Державна цільова соціальна програма «Рівний доступ до якісної освіти» в народі більш відома як програма «Шкільний автобус». Вона заснована в 2003 році з ініціативи Віктора Януковича, який був тоді Прем'єр-міністром України. Було заплановано до 2008 року повністю закрити потреби всіх сільських шкіл в автобусах, але потім часи змінилися, і в 2008 і 2009 році не було виділено жодної копійки на шкільні автобуси. У 2010 році Президент України Віктор Янукович дав команду відновити програму, взяв її під особистий контроль, і вперше в 2012 році державний бюджет зміг профінансувати 1000 шкільних автобусів для сільських шкіл. Якщо нам вдасться зберегти стабільність і темпи розвитку, то в 2013 році ми повністю забезпечимо всі 100% сільських шкіл шкільними автобусами і почнемо заміну парку старих автобусів, і я думаю, що ми зможемо цю програму в 2013 році успішно закінчити», - підкреслив Дмитро Табачник.

Стан підготовки Первомайського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Рівень підготовки Первомайського району становить: житлові будинки – 100%, перекладка водопровідних мереж – 100%, артсвердловини – 100%, підготовка снігоприбиральної техніки – 100%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також ведеться підготовка об’єктів соціальної сфери: школи підготовлені на 100%, дитячі садки – 100%. У агропромисловому комплексі району рівень підготовки корівників становить 100%, телятників – 100%, свинарників – 100%, кошар – 100%, пташників – 100%. Рівень розрахунків споживачів за електричну енергію – 100,6%, забезпеченість на оплату енергоносіїв бюджетними установами – 100%.

Архів документів