Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

На Харківському державному міжобласному спецкомбінаті «Радон» у вересні поточного року не було перевищень радіаційних параметрів

Як повідомляє Східна державна інспекція з ядерної та радіаційної безпеки Держатомрегулювання, за даними радіаційного моніторингу на проммайданчику, у санітарно-захисній зоні, у зоні спостереження Харківського державного міжобласного спецкомбінату ДК УкрДО «Радон» упродовж вересня 2012 року перевищень нормативних значень радіаційних параметрів не зафіксовано, радіаційна обстановка на підприємстві стабільна.

Стан підготовки Красноградського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Рівень підготовки Красноградського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років становить: житловий фонд – 100%, теплове господарство – 100%, водопровідно-каналізаційне господарство – 100%, соціальна сфера – 100%, агропромисловий комплекс – 100%, підготовка снігоприбиральної техніки – 100%, заготовка піску – 100%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

В Харківській області встановлено 488 програмно-апаратних комплексів відеоспостереження

Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Зворотний зв'язок» заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома. За його словами, програмно-апаратні комплекси складаються з двох відеокамер та портативного комп’ютера із доступом до мережі Інтернет. «Відеоспостереження буде здійснюватися з початку до закінчення голосування. Відеокамери повинні так розміщуватися в приміщеннях, щоб не порушувати волевиявлення громадян, але в той же час, повинні забезпечити чесніть і прозорість виборів. Має бути видно, як видаються бюлетені, як іде процес їх оформлення, як люди розписуються в списках. Але в кабінках має відбуватися таємне голосування, де громадянин особисто визначається щодо кандидатів чи партії, за яку він хоче проголосувати», – зазначив Василь Хома.

Під час виборів народних депутатів України для мешканців малонаселених пунктів області буде організовано підвезення

Як зазначив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома, питання підвезення виборців до виборчих дільниць непросте, бо на це з державного і з місцевих бюджетів не виділяються кошти. «Тому в межах чинного законодавства і районні державні адміністрації, і органи місцевого самоврядування співпрацюють з перевізниками для того, щоб на день виборів були скореговані маршрути руху транспортних засобів, щоб сконцентрували певну кількість транспортних засобів в тих населених пунктах, де є необхідність для підвезення виборців. Тому що це кінець жовтня, може бути різна погода: дощ та навіть сніг. Потрібно дати людям можливість не пішки йти декілька кілометрів до виборчої дільниці, а створити умови, щоб транспортним засобом люди могли бути доставлені до виборчих дільниць. Районні державні адміністрації спільно з органами місцевого самоврядування тримають на контролі це питання», - сказав Василь Хома.

Всі дільничні комісії підготовлені відповідно до вимог ЦВК

Всього в Харківській області відкрито 1688 виборчих дільниць, з них 95 спеціальних дільниць. Про це сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомив заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома. «Процес матеріально-технічного забезпечення виборчих комісій має певні складнощі, тому що дільниці діють не постійно, а лише на час виборів. У нас вибори відбуваються у школах, клубах, Будинках культури, лікувальних закладах, гуртожитках, підприємствах і установах різних форм власності. Тому, кожен раз при підготовці до виборів, нам потрібно затверджувати план роботи, пов'язаний з матеріально-технічним забезпеченням виборчих дільниць для того, щоб всі служби, і СЕС, і МНС відпрацювали кожну дільницю по своєму напрямку для того, щоб у нас не було проблем, пов’язаних з енергозабезпеченням та подачею тепла. Є і інші питання, які стосуються тих же комп’ютерів, столів, стільців та інших речей, які необхідні для того, щоб дільнична виборча комісія могла виконувати свої обов’язки. На даний момент всі дільничні комісії підготовлені відповідно до вимог ЦВК», - сказав він.

Всі громадяни можуть завчасно виправити свої дані у списках виборців

Є якісна різницю між нинішнім реєстром виборців та тим, який був у 2006 та 2010 роках – за цей період вдалося суттєво привести списки до вимог чинного законодавства. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Зворотний зв'язок» заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома. «Є особливості життя. Люди змінюють прізвища, помирають, громадяни досягають віку, з якого вони можуть брати участь у виборах, змінюють місце проживання тощо. Тому цей процес є неперервним. Відділ реєстру кожен день працює із списками для того, щоб усунути двійників. Вже останній етап – це процес вивірення списків у десятиденний термін, коли люди отримують запрошення і можуть скорегувати списки. Буває таке, що людина вступила в шлюб, у неї новий паспорт з новим прізвищем, але ці дані ще не передані до відділу реєстру», – підкреслив він.

Кабінет міністрів України упорядкував цінову політику на ринку лікарських засобів

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, Кабінет міністрів України своєю постановою встановив граничні розміри роздрібних надбавок до закупівельної ціни лікарських засобів та виробів медичного призначення. «Таким чином Кабінет міністрів України упорядкував цінову політику на ринку лікарських засобів», - підкреслив заступник голови Харківської облдержадміністрації.

Події дня

Сьогодні об 11:00 в Малому залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій; О 17:00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» обласного центру культури і мистецтва (Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід зі сторони площі Свободи)) відбудеться засідання фотоклубу «Photoleague» на тему «Мистецтво арт-мислення. Сучасна творча еліта».

424 жителя Харківщини готові брати участь у Програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла

У Харківській області ведеться активна робота з реалізації Програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла. Станом на 2 жовтня участь в програмі беруть 8 будівельних компаній; кредити видають 7 банків; відібрано для участі у програмі 17 житлових будинків, в яких громадяни можуть придбати 1520 квартир. Про це повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За його інформацією, на даний момент укладено 39 договорів на часткову компенсацію відсотків і видано кредитів на 7497 тис. грн. Із запланованих коштів у сумі 60 183 тис.грн. для надання часткової компенсації надійшло 15 000 тис. грн. Бажання брати участь у Програмі виявило 424 особи.

Селекційно-генетичний центр допоможе агропідприємствам Харківської області досягти високого рівня розвитку

Селекційно-генетичний центр, створення якого заплановано в рамках проекту «Село майбутнього», допоможе тваринницьким господарствам Харківської області досягти високого рівня розвитку. Про це повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. Сьогодні він відвідав з робочою поїздкою тваринницьке господарство «Агросвіт», яке знаходиться в с. Шестакове Вовчанського району. Юрій Сапронов оглянув ферму, розраховану на 1500 голів дійного стада, ознайомився з умовами утримання молодняка великої рогатої худоби.

На Харківщині створюються всі умови для розвитку та утвердження самобутності національних громад

Сьогодні в Національному палаці мистецтв «Україна» у м. Києві за ініціативи Інституту прав людини і запобігання екстремізму та ксенофобії та за підтримки Кабінету Міністрів України відбувся Міжнародний Саміт з проблем захисту прав національних меншин «Досвід України для світу». У заході взяли участь Президент України Віктор Янукович, спеціальний представник ЕС з прав людини Ставрос Ламбринидис, Верховний комісар ОБСЄ у справах національних меншин Кнут Воллебек. Делегацію від Харківської області, у яку увійшли практично всі представники етнонаціональних товариств регіону, очолив заступник голови обласної державної адміністрації Євген Савін.

Харківській області профінансовано 15,7 млн.грн. для погашення заборгованості з різниці в тарифах

Станом на 1 жовтня в Харківській області профінансовано 6 договорів для погашення заборгованості з різниці в тарифах на суму 15,7 млн.грн. по чотирьом підприємствам. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Зокрема, це ПрАТ «Теплоенергетичний центр Роганського промвузла» – 4,3 млн.грн., КП БРР «Балаклійські теплові мережі» – 2,3 млн.грн., ТОВ «Котельні лікарняного комплекса» – 3,3 млн.грн. та Ізюмське КВВКП – 5,8 млн.грн.

До початку опалювального сезону ТЕЦ-3 і ТЕЦ-5 буде ввімкнено

Як заявив сьогодні в ході брифінгу за підсумками робочої поїздки в Ізюмський і Чугуївський райони голова ХОДА Михайло Добкін, до початку опалювального сезону ТЕЦ-3 і ТЕЦ-5 будуть працювати в достатньому обсязі, щоб забезпечувати теплом і гарячою водою харків'ян і мешканців області. «Зараз Сергій Андрєєв в Києві вирішує питання з НАК «Нафтогаз України». «Харківські теплові мережі» - це найбільший боржник серед усіх комунальних підприємств. Як тільки буде реструктуризовано борг, я думаю, будуть підписані нові договори і отримані ліміти на постачання газу на ТЕЦ-3 і ТЕЦ-5. Зараз середньодобова температура дає нам можливість не розпочинати опалювальний сезон, і виходячи з прогнозів, він почнеться, можливо, 15 жовтня. Але як тільки буде ухвалено рішення і підписано розпорядження мною по області, а Геннадієм Кернесом по місту Харкову, до цього часу і ТЕЦ-3, та ТЕЦ-5 будуть працювати в достатньому обсязі, щоб запустити всю систему центрального опалення в Харкові і Харківській області», - підкреслив Михайло Добкін.

На заводі ім. Шевченка найближчим часом буже виплачено  ще 8 млн.грн. боргу із зарплати (виправлено)

Як повідомив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, на заводі ім. Т.Г. Шевченка щодня ведеться робота із виплати боргів із заробітної плати співробітникам. За його словами, на поточний момент із 10 мільйонів гривень, які було виділено з держбюджету на погашення боргу, вже виплачено 2 мільйони гривень, ще 8 млн. грн. буде виплачено співробітникам найближчим часом. «Сьогодні на заводі залишилося невиплачених 8 млн. грн. з тих коштів, які було виділено. Процес виплат йде успішно, тому говорити про те, що не виплачуються гроші, не доводиться. Зараз завод вже не може залишатися в такому вигляді, як існував раніше. Є ціла група людей, які відмовляються надалі працювати на цьому підприємстві та одержують повний розрахунок. Вони отримують ті гроші, які повинні отримати, і розривають свої боргові відносини з заводом. Це обов'язкова процедура, тому що фонд оплати праці при цьому значно скоротиться, і держава не буде нести такі збитки», – зазначив губернатор.

Відновлено подачу води з глибинної свердловини у м. Барвінкове

29 вересня завершені у повному обсязі ремонтні роботи на свердловині на центральному водозаборі м. Барвінкове, та з 1 жовтня відновлено подачу води в мережу для забезпечення потреб мешканців. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, було здійснено промивку та хлорування мереж, що є необхідною умовою для подачі води в мережу відповідно до вимог державних санітарних норм України. За інформацією санітарно-епідеміологічної служби Барвінківського району, показники якості води зі свердловини відповідають нормативним.

Ситуація у сфері земельних відносин в Ізюмському районі зміниться найближчим часом

«Ми всі стали свідками того, що відбувається в Ізюмському районі, яка несправедливість, яке неповажне ставлення до людей і безвідповідальність тих, хто взяв на себе управління землею через оренду земельних паїв. Ми наведемо тут порядок», – заявив в ході брифінгу за результатами робочої поїздки в Ізюмський та Чугуївський райони голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він підкреслив, що, перш за все, власниками землі є люди, яким держава дала можливість її приватизувати, а ті, хто взяв землю в оренду, – тимчасові господарі. Орендарі повинні за допомогою сучасних підходів, технологій і техніки виростити врожай, розрахуватися з людьми і планувати свою діяльність далі. Михайло Добкін відзначив, що переважна більшість керівників сільськогосподарських підприємств саме так і поводиться.

Харківська область посідає перше місце в Україні з облаштування дитячих майданчиків і зон відпочинку

Як повідомив сьогодні в ході брифінгу за підсумками робочої поїздки в Ізюмський та Чугуївський райони голова ХОДА Михайло Добкін, Харківська область посідає перше місце в Україні з відкриття нових дитячих майданчиків та благоустрою зон відпочинку. «Харківська область, в першу чергу завдяки місту Харкову, є лідером з облаштування дитячих майданчиків і зон відпочинку в Україні. Ми переймаємо досвід міста Харкова та на території області вирішили втілити цю ініціативу в життя. У різних населених пунктах у нас буде проводитись робота з поліпшення місць відпочинку для дітей та людей старшого віку», - сказав Михайло Добкін.

Стан підготовки Коломацького району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Рівень підготовки Коломацького району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років становить: житловий фонд – 100%, теплове господарство – 100%, водопровідно-каналізаційне господарство – 100%, соціальна сфера – 100%, агропромисловий комплекс – 100%, підготовка снігоприбиральної техніки – 100%, заготовка піску – 100%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

Прокуратура області перевірить ситуацію, яка склалася у сфері земельних відносин

Про це сьогодні після спільної наради з земельних питань в Ізюмському районі повідомив прокурор Харківської області Геннадій Тюрін. «Зараз приділяється велика увага питанням розвитку малого бізнесу. Десять днів тому було звернення в Генпрокуратуру одного з господарств, про які сьогодні йшла мова. Його посадові особи заявляли про те, що їм всіляко заважають працювати. Хочу сказати, що проведення спільних нарад з керівництвом облдержадміністрації, місцевим керівництвом і всіх контролюючих органів дає можливість оперативно розібратися в ситуації. Не може так будуватися робота керівника сільськогосподарського підприємства, коли основна маса людей не задоволена ситуацією, що склалася. Тут потрібно втручатися керівництву державних органів, щоб наводити порядок. Думаю, сьогоднішнє засідання дало можливість визначити всі больові точки. У найкоротші терміни робочі групи, які будуть створені, визначать завдання, які потрібно вирішити, і у встановлені терміни ми проведемо відповідні перевірки і будуть вжиті заходи реагування», - підкреслив він.

У Харківській області будуть розглядатися питання неефективно працюючих сільськогосподарських підприємств

Як заявив сьогодні в ході наради в Ізюмському районі голова ХОДА Михайло Добкін, в області найближчим часом буде приділятися особливо пильна увага тим підприємствам, де отримують низькі врожаї, а також на рівні нижче середнього по регіону і по кожному окремому району виплачують зарплату і розплачуються з власниками за оренду паїв. «Ми сьогодні будемо наводити різкість на ті господарства, які дають урожай нижчий від середнього рівня по району, платять за землю нижче среднерайонного рівня і не беруть участь у соціальному розвитку села. Як люди, працюючи на тракторі, можуть отримувати зарплату в 1030 грн., тоді як механізатор в сезон збирання отримує 5 – 7 тис. грн.? Відповідь може бути тільки одна – зарплата виплачується в конверті без сплати податків. При тому, що дві третини надходжень до бюджету місцевого самоврядування становить саме плата за оренду землі і прибутковий податок», – сказав Добкін.

До 10 жовтня сільськогосподарські підприємства області повністю розрахуються за оренду землі

Про це сьогодні повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін у ході наради в Ізюмському районі. «Всі великі господарства нашого регіону провели переоцінку землі, перерахували коефіцієнт, рекомендований Кабінетом Міністрів. Ми готові до 10 жовтня розрахуватися по земельних паях Харківської області практично на 100%. Винятки становить невелика кількість господарств, де керівники безвідповідально ставляться до виконання своїх обов'язків», – зазначив він.

Триває акція «Зроби добру справу – подаруй книгу!»

На 1 поверсі будівлі Харківської облдержадміністрації (вул.Сумська, 64) триває збір художньої літератури для територіальних центрів соціального обслуговування та шкільних бібліотек Харківської області, ініційований управлінням у справах преси та інформації ХОДА разом з Громадською організацією «Кінофестиваль «Харьковская сирень». За перші дні акції до неї залучилися вже два десятки харків’ян і подарували більше 170 видань із власних бібліотек.

Михайло Добкін взяв на особистий контроль вирішення проблемних питань в земельній сфері

Сьогодні в селі Левківка Ізюмського району відбулася спільна нарада із земельних питаннь. В ній взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов, прокурор Харківської області Геннадій Тюрін, начальник Головного управління МВС України в Харківській області Віктор Козицький, керівник Державної податкової служби в Харківській області Андрій Роздайбіда, керівник Департаменту АПР ХОДА Віталій Панов і інші посадові особи. Також були присутні жителі кількох населених пунктів Ізюмського, Близнюківського, Коломацького і Валківського районів. Представники сільрад звернулися до губернатора з проханням розібратися в нестандартній ситуації, яка склалася у сфері земельних відносин. У ряді агропідприємств порушується земельне та трудове законодавство, не виплачується або виплачується несвоєчасно плата за оренду землі, орендарі не беруть участі у розвитку соціальної сфери населених пунктів.

На Харківщині відбулася «Ніч у бібліотеці 2012»

У Харківській обласній універсальній науковій бібліотеці відбулася соціокультурна акція «Ніч у бібліотеці 2012», присвячена Всеукраїнському дню бібліотек. Захід відвідало більше 100 людей. У читальних залах бібліотеки усім бажаючим були надані уроки танців, також можна було пограти в інтерактивні ігри та подивитись німе кіно.

В Харкові вперше відбувся музичний флешмоб у виконанні Молодіжного академічного симфонічного оркестру «Слобожанський»

29 вересня на центральній алеї парку ім. Горького відбувся музичний флешмоб у виконанні Молодіжного академічного симфонічного оркестру «Слобожанський». Виконання «Болеро» Моріса Равеля під відкритим небом стало несподіваним сюрпризом для відпочиваючих парку. Відкрило виступ соло на малому барабані. Виконавці по черзі з'являлися з натовпу глядачів. Повний склад симфонічного оркестру – струнна, духова, ударна групи – всього близько 50 осіб.

У фіналі Всеукраїнських спортивних ігор «Старти надій» команда Харківської області  посіла ІІІ місце

За інформацією ГУ освіти і науки ХОДА, з 27 вересня по 1 жовтня 2012 року в Міжнародному дитячому центрі «Артек» (АР Крим) відбулися фінальні змагання Всеукраїнських спортивних ігор серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів «Старти надій» з 7 видів спорту: біг на 60 метрів, біг на 800 метрів (дівчата) та 1000 метрів (хлопці), естафета, стрибки у довжину з розбігу, метання м’яча, плавання та підіймання тулуба. Харківська область була представлена командою Золочівської загальноосвітньої школи №3, яка посіла ІІІ загальнокомандне місце серед 27 команд-учасниць з усіх областей України.

Події дня

Сьогодні, 2 жовтня о 15:00 у Харківському міському центрі зайнятості (вул. Шевченка 137А)  відбудеться виїзне засідання регіональної ради підприємців при Харківській обласній державній адміністрації. 

Ветерани Харківщини відзначені державними нагородами

Президент України Віктор Янукович сьогодні підписав указ про відзначення державними нагородами з нагоди Дня ветерана. Зокрема, за вагомий особистий внесок у розвиток ветеранського руху, патріотичне виховання молоді, багаторічну плідну громадську діяльність державними нагородами відзначені два мешканці Харківщини: орденом «За заслуги» І ступеня нагороджений голова Харківського обласного комітету Міжнародної Української спілки учасників війни Сергій Остащенко; орденом «За заслуги» III ступеня - ветеран Великої Вітчизняної війни Ігор Маліцький.

Василь Хома привітав курсантів Інституту підготовки юридичних кадрів для СБУ НУЮА імені Ярослава Мудрого

29 вересня заступник голови – керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома взяв участь у церемонії складання присяги курсантами Інституту підготовки юридичних кадрів для Служби безпеки України Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого». Василь Хома привітав першокурсників від імені керівництва обласної державної адміністрації, побажав їм наснаги і наполегливості в оволодінні знаннями та професійними навичками, закликав майбутніх офіцерів з честю служити Вітчизні та народові України.

Харківщина може якісно готувати і представляти великі інфраструктурні проекти на західному ринку

Завдяки щорічному проведенню міжнародного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» у Харківської області з'явилися великі інвестори і надійні партнери. Про це заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков. Він зазначив, що за підсумками форуму-2011 цілий рік велася підготовка до відкриття офісу корпорації IBM, яке відбулося минулого тижня. Корпорація планує широко працювати на Харківщині за тематикою IT-технологій.

Архів документів