Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Завтра, 30 квітня, після закінчення засідання сесії обласної ради, в Будинку рад (вул. Сумська, 64, великий зал, 4 поверх) відбудеться нарада обласної державної адміністрації з питань: 1. Про стан розрахунків підприємств ЖКГ за спожиті енергоносії та стан роботи щодо формування тарифів на житлово-комунальні послуги відповідно до рівня економічно обгрунтованих витрат. 2. Про хід ведення весняно-польових робіт 2010 року в сільгосппідприємствах області.

У Харківській області готуються до відкриття 37 дитячих оздоровчих таборів, три з них - санаторного типу: "Факел", "Зеленая горка" та "Ялинка". Найближчим часом вони пройдуть перевірку на кваліфікацію, після чого з таборами-переможцями будуть укладені договори. Про це на прес-конференції розповів заступник голови ХОДА Євген Савін.

155 -160 тисяч дітей пільгового контингенту Харківської області відпочинуть цього літа в оздоровчих таборах

З державного бюджету вже виділено 2 млн. 850 тис. гривень на оздоровлення соціально незахищених дітей області. Обладміністрацією подана заявка на виділення 5,4 млн. гривень з обласного бюджету, що дасть можливість придбати 2,5 тисячі путівок для дітей соціально незахищених категорій (це на 25% більше від кількості закуплених путівок у 2009 році). Про це на прес-конференції розповів заступник голови ХОДА Євген Савін.

У липні планується візит до Харкова Президента Словацької Республіки

В Харківській обласній державній адміністрації відбулася зустріч заступника голови ХОДА Юрія Сапронова з Надзвичайним і Повноважним Послом Словацької Республіки в Україні паном Паволом Гамжіком з метою визначення напрямів співробітництва та підготовки візиту до Харківської області Президента Словацької Республіки пана Івана Гашпаровіча.

Необхідний жорсткий контроль над підготовкою до літнього сезону кожного оздоровчого табору в Харківському регіоні

У цьому впевнений радник голови ХОДА Дмитро Перепелиця. "Проведення тендерів недостатньо, необхідно їхати "на місця" і перевіряти кожен табір, як він підготовлений до літа", - підкреслив Дмитро Іванович на прес-конференції. На його думку, створення штабу з підготовки оздоровлення дітей у дитячих таборах допоможе вирішити це завдання.

"Словаччина цікава для нас своїм досвідом входження в Євросоюз, досвідом залучення іноземних інвестицій в різних галузях - і в бансківскій сфері, і в промисловості. Економіка - це головна складова в розвитку торговельних відносин двох країн, але у нас є що показати і в культурному відношенні, і в освітньому, - зазначив після закінчення зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Словацької Республіки в Україні паном Паволом Гамжіком заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

В Індустріальній групі УПЕК відбулася презентеція агротехнологічного центру "Слобожанський" - об'єднання ряду провідних підприємств і наукових установ Харківського регіону в сільськогосподарській галузі. У презентації взяв участь заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.

Заступник голови ХОДА з питань життєзабезпечення Валентин Дулуб провів виїзну робочу нараду в селищі Покотилівка, на якому було розглянуто критичну ситуацію з подачею води населенню.

Область вирішує проблеми птахівництва

В дослідному господарстві "Борки" Інституту птахівництва УААН розпочалася нарада заступника голови ХОДА Віталія Алексейчука з керівниками птахівничих і кормовиробничих підприємств з питань подальшого розвитку галузі. Перед початком засідання учасники наради ознайомилися з роботою ДГ "Борки" Інституту птахівництва УААН.

У Харкові пройшов XII Міжнародний фестиваль "С. Рахманінов та українська культура"

25 квітня 2010 року о 18.30 в концертному залі Харківської обласної філармонії відбулося урочисте закриття XII Міжнародного фестивалю "С. Рахманінов та українська культура". Фестиваль проходив при підтримці Міністерства культури і туризму України, Харківської обласної державної адміністрації, Харківської міської ради.

Посла Мексики запросили на Слобожанський ярмарок

Перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Мексиканських Сполучених Штатів в Україні пані Беренісе Рендон Талавера, яка побувала в Харкові з ознайомчим візитом. На зустрічі обговорювались питання розвитку співпраці в сферах машинобудування, аерокосмонавтікі та спорту.

Попит на птицю вітчизняної селекції забезпечується ДП "Борки" лише на 30%

В єдиному в Україні селекційному центрі з птахівництва при Інституті птахівництва НААНУ створені породи та кроси курей для виробництва яєць в дрібнотоварному секторі. Про це в коментарі журналістам розповів директор Інституту птахівництва УААН Олександр Терещенко.

В Зміївському районі Харківської області зосереджено основні племінні птахівницькі підприємства

Всі вони при покращенні матеріальної бази забезпечать в повному обсязі потреби області в племінному матеріалі (племінні яйця та добовий молодняк) для виробництва продуктів харчування, а саме, м’яса різних видів птиці: індиків, качок, гусей. Про це в коментарі журналістам повідомив директор Інституту птахівництва УААН Олександр Терещенко.

Науковці пропонують кроки щодо активного відродження галузі птахівництва

Один із кроків - інституту птахівництва разом з Головним управлінням агропромислового розвитку обласної держадміністрації відновити функціонування збалансованої системи ведення племінної справи, збору і аналізу селекційної інформації по кожному виду птиці шляхом створення мережі племінних господарств (племінний завод – племптахорепродуктор І порядку – племптахорепродуктор ІІ порядку – товаровиробники), яка б забезпечила виробництво запланованих обсягів яєць та м’яса птиці в регіоні.

Без позабюджетного фінансування лінійний прискорювач в Інституті медичної радіології ще довго не запрацює. Ігор Шурма

Сьогодні відбулася робоча нарада заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми з директором Інституту медичної радіології Академії медичних наук України Миколою Пилипенко.

"Квітневе полум’я весни"

Сьогодні в ПК міліції відбувся захід "Квітневе полум’я весни", присвячений 24-й річниці Чорнобильської трагедії. У ньому взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма та заступник голови обласної ради Микола Тітов.

26 квітня відбулося чергове засідання Робочої групи "Сталий економічний розвиток, бізнес-клімат та інвестиції" Харківського регіонального Комітету з економічних реформ, яке було присвячено розгляду питань приватизації, оренди та ефективності використання комунального майна.

По результатам проведення у Краснокутському районі І туру Всеукраїнського конкурсу "Кращий державний службовець" в номінації "Кращий керівник" переможцем стала завідувач сектору по роботі зі зверненнями громадян апарату райдержадміністрації Інна Дмитренко, в номінації "Кращий спеціаліст" - головний спеціаліст сектору організаційно-кадрової роботи відділу освіти райдержадміністрації Катерина Бережна.

28-29 квітня 2010 р. у місті Харкові на базі Харківського обласного науково-методичного інституту безперервної освіти буде проведено Всеукраїнську науково-практичну конференцію "Безперервна економічна освіта: реалії та перспективи розвитку". Відкриття конференції відбудеться у середу, 28 квітня, об 11.00 у приміщенні Харківського обласного науково-методичного інституту безперервної освіти (м. Харків, вул. Пушкінська, 24).

До проблем тваринництва - з науковим підходом

У Харкові під егідою Європейського центру інформації та промоції урочисто відкрилася Міжнародна науково-практична конференція "Сучасні технології в тваринництві та їх адаптація до світових вимог". З вітальним словом до учасників конференції звернувся заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук. "Нам сегодня надо думать, как привлечь инвестиции в животноводство, потому что именно оно основа сельскохозяйственного производства. Будущее украинского села – за большими товарно-молочными фермами", - наголосив він у своєму вітальному слові.

У Харківській області є всі передумови для відродження тваринництва

У Харківській області є всі передумови для відродження тваринництва, – зазначив під час Міжнародної науково-практичної конференції "Сучасні технології в тваринництві та їх адаптація до світових вимог" начальник Головного управління АПР Харківської облдержадміністрації Ігор Зубрич.

В м.Богодухів стартував захід "Профорієнтаційна естафета: від дитсадка до робочого місця". В заході бере участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. Мета заходу - виховати у дітей та учнівської молоді прагнення бути затребуваним на сучасному ринку праці, сформувати їх правильну поведінку, попередити безробіття в їх дорослому житті, продуктивно формувати кадровий резерв підприємств, установ та організацій Харківщини.

30 квітня у музеї комплексу "Висота маршала Конєва" відбудеться відкриття виставки "Подвиг приречений на безсмертя"

30 квітня 2010 року о 12 годині в приміщенні музею "Харківщина у роки Великої Вітчизняної війни 1941 – 1945 років" Національного меморіального комплексу "Висота маршала І.С. Конєва" відбудеться відкриття виставки "Подвиг приречений на безсмертя", присвяченої 65-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. В організації виставки взяли участь ГУ МВС в Харківській області, ГУ МНС в Харківській області, Навчальний центр Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту МНС України.

Майбутні перукарі визначать найкращих

28 квітня 2010 року в Державному професійно-технічному навчальному закладі "Харківське вище професійне училище сфери послуг" відбудеться обласний конкурс фахової майстерності з професії "Перукар".

26 квітня 2010 року в Молодіжному парку м. Харкова відбувся легкоатлетичний пробіг "Чорнобильський набат", котрий було проведено з метою збереження в пам’яті поколінь подвигу ліквідаторів чорнобильської катастрофи та пропаганди здорового способу життя серед учнівської та студентської молоді.

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін зустрівся з Тимчасовим повіреним у справах Посольства Республіки Словенія в Україні паном Борисом Голі.

"У країні практично заспокоюється політичний галас, який був в нашому житті останні п'ять років. Президент, Уряд і Верховна Рада працюють як єдиний організм на оздоровлення нашої економіки. Бізнесу, в тому числі, іноземному, набагато простіше робити короткострокові та довгострокові прогнози ведення своєї справи в Україні. Виробляються певні, єдині для всіх правила ", - зазначив сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін.

1 травня 2010 року о 8-30 годині на майдані Свободи буде дано старт традиційному легкоатлетичному пробігу "Слобожанська миля – 2010", фініш якого відбудеться на майдані Рози Люксембург. У змаганнях братимуть участь школярі, студенти, ветерани, спортсмени з обмеженими вадами. Всього планується участь біля 5000 чоловік. Переможці та призери будуть нагороджені кубками та дипломами відповідних ступенів.

У рамках Міжнародної науково-практичної конференції "Сучасні технології в тваринництві та їх адаптація до світових вимог" розпочалася нарада заступника голови Харківської облдержадміністрації Віталія Алексейчука з заступниками голів райдержадміністрацій, начальниками та головними зоотехніками управлінь АПР райдержадміністрацій з питань стану справ у господарствах області.

Профорієнтаційні заняття мають проходити для дітей всіх вікових категорій. Ігор Шурма

Сьогодні в м.Богодухів відбувся захід "Профорієнтаційна естафета: від дитсадка до робочого місця". В ньому взяли участь: заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, директор обласного центра зайнятості Володимир Міненко, голова Богодухівської райдержадміністрації Леонід Коновалов.

Архів документів