Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Ситуація з розрахункоми за спожитий газ у Харківській області змінилася на краще

Як повідомив сьогодні в ході наради в Харківській облдержадміністрації голова ХОДА Михайло Добкін, у квітні рівень розрахунків за спожитий газ по області збільшився з 14% до 41%.

Про це розповів заступник голови ХОДА з питань життєзабезпечення Валентин Дулуб, який відвідав місто з робочою поїздкою."Викиди йдуть в Сіверський Донець, і проби води біля Ізюму не відповідають санітарним нормам, - підкреслив Валентин Григорович. - Ми вивчили ситуацію, зараз узгоджується проектно-кошторисна документація реконструкції очисних споруд Ізюма. На сесії обласної ради буде поставлене питання про виділення коштів на ці цілі".

Сьогодні на державному рівні опрацьовується остаточний варіант пропозицій компенсації відсоткової ставки сільгосппідприємствам за взяті кредити. Про це сьогодні під час наради в ХОДА повідомив голова облдержадміністрації Михайло Добкін:

За інформацією заступника голови ХОДА Віталія Алексейчука, на сьогоднішній день в області вже посіяно понад 30 тис га цукрового буряку, тобто виконано те завдання, яке керівництво області ставило перед аграріями: "Була запланована 21 тис га, ми збільшили цю кількість до 30, і вже виконали це завдання – посіяли більше 30 тисяч, і ще посіємо".

За інформацією заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми, одноразова грошова допомога до Дня Перемоги з обласного бюджету виплачена в повному обсязі. Її отримали 10 тис. 936 інвалідів I, II груп Великої Вітчизняної війни та учасників бойових дій. З них 5 тис. 344 людини проживають в області, 5 тис. 592 – в м. Харкові.

Новий головний лікар Харківської обласної лікарні Богдан Федак представлений колективу

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма представив колективу КУОЗ "Обласна клінічна лікарня - центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" нового головного лікаря - Богдана Федака.

"Обласна клінічна лікарня повинна стати вищим консультаційно-лікувальним закладом в області з надання медичної допомоги населенню. Обласна влада зробить усе, щоб безоплатна медична допомога для мешканців Харкова та області стала максимально доступною в обласній лікарні", - заявив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

У Харківській області буде створено штаб з питань оздоровлення дітей у літній період

Про це на прес-конференції розповів заступник голови ХОДА з питань внутрішньої політики та комунікацій Євген Савін. Сьогодні в ХОДА відбулася нарада з керівниками 37 дитячих оздоровчих таборів, розташованих у Харківському регіоні. Зараз всі вони готуються до нового літнього сезону. У нараді взяли участь всі організації, які відповідають за безпеку, життєздатність та ефективну діяльність таборів.

Завтра, 30 квітня, після закінчення засідання сесії обласної ради, в Будинку рад (вул. Сумська, 64, великий зал, 4 поверх) відбудеться нарада обласної державної адміністрації з питань: 1. Про стан розрахунків підприємств ЖКГ за спожиті енергоносії та стан роботи щодо формування тарифів на житлово-комунальні послуги відповідно до рівня економічно обгрунтованих витрат. 2. Про хід ведення весняно-польових робіт 2010 року в сільгосппідприємствах області.

У Харківській області готуються до відкриття 37 дитячих оздоровчих таборів, три з них - санаторного типу: "Факел", "Зеленая горка" та "Ялинка". Найближчим часом вони пройдуть перевірку на кваліфікацію, після чого з таборами-переможцями будуть укладені договори. Про це на прес-конференції розповів заступник голови ХОДА Євген Савін.

155 -160 тисяч дітей пільгового контингенту Харківської області відпочинуть цього літа в оздоровчих таборах

З державного бюджету вже виділено 2 млн. 850 тис. гривень на оздоровлення соціально незахищених дітей області. Обладміністрацією подана заявка на виділення 5,4 млн. гривень з обласного бюджету, що дасть можливість придбати 2,5 тисячі путівок для дітей соціально незахищених категорій (це на 25% більше від кількості закуплених путівок у 2009 році). Про це на прес-конференції розповів заступник голови ХОДА Євген Савін.

У липні планується візит до Харкова Президента Словацької Республіки

В Харківській обласній державній адміністрації відбулася зустріч заступника голови ХОДА Юрія Сапронова з Надзвичайним і Повноважним Послом Словацької Республіки в Україні паном Паволом Гамжіком з метою визначення напрямів співробітництва та підготовки візиту до Харківської області Президента Словацької Республіки пана Івана Гашпаровіча.

Необхідний жорсткий контроль над підготовкою до літнього сезону кожного оздоровчого табору в Харківському регіоні

У цьому впевнений радник голови ХОДА Дмитро Перепелиця. "Проведення тендерів недостатньо, необхідно їхати "на місця" і перевіряти кожен табір, як він підготовлений до літа", - підкреслив Дмитро Іванович на прес-конференції. На його думку, створення штабу з підготовки оздоровлення дітей у дитячих таборах допоможе вирішити це завдання.

"Словаччина цікава для нас своїм досвідом входження в Євросоюз, досвідом залучення іноземних інвестицій в різних галузях - і в бансківскій сфері, і в промисловості. Економіка - це головна складова в розвитку торговельних відносин двох країн, але у нас є що показати і в культурному відношенні, і в освітньому, - зазначив після закінчення зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Словацької Республіки в Україні паном Паволом Гамжіком заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

В Індустріальній групі УПЕК відбулася презентеція агротехнологічного центру "Слобожанський" - об'єднання ряду провідних підприємств і наукових установ Харківського регіону в сільськогосподарській галузі. У презентації взяв участь заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.

Заступник голови ХОДА з питань життєзабезпечення Валентин Дулуб провів виїзну робочу нараду в селищі Покотилівка, на якому було розглянуто критичну ситуацію з подачею води населенню.

Область вирішує проблеми птахівництва

В дослідному господарстві "Борки" Інституту птахівництва УААН розпочалася нарада заступника голови ХОДА Віталія Алексейчука з керівниками птахівничих і кормовиробничих підприємств з питань подальшого розвитку галузі. Перед початком засідання учасники наради ознайомилися з роботою ДГ "Борки" Інституту птахівництва УААН.

У Харкові пройшов XII Міжнародний фестиваль "С. Рахманінов та українська культура"

25 квітня 2010 року о 18.30 в концертному залі Харківської обласної філармонії відбулося урочисте закриття XII Міжнародного фестивалю "С. Рахманінов та українська культура". Фестиваль проходив при підтримці Міністерства культури і туризму України, Харківської обласної державної адміністрації, Харківської міської ради.

Посла Мексики запросили на Слобожанський ярмарок

Перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Мексиканських Сполучених Штатів в Україні пані Беренісе Рендон Талавера, яка побувала в Харкові з ознайомчим візитом. На зустрічі обговорювались питання розвитку співпраці в сферах машинобудування, аерокосмонавтікі та спорту.

Попит на птицю вітчизняної селекції забезпечується ДП "Борки" лише на 30%

В єдиному в Україні селекційному центрі з птахівництва при Інституті птахівництва НААНУ створені породи та кроси курей для виробництва яєць в дрібнотоварному секторі. Про це в коментарі журналістам розповів директор Інституту птахівництва УААН Олександр Терещенко.

В Зміївському районі Харківської області зосереджено основні племінні птахівницькі підприємства

Всі вони при покращенні матеріальної бази забезпечать в повному обсязі потреби області в племінному матеріалі (племінні яйця та добовий молодняк) для виробництва продуктів харчування, а саме, м’яса різних видів птиці: індиків, качок, гусей. Про це в коментарі журналістам повідомив директор Інституту птахівництва УААН Олександр Терещенко.

Науковці пропонують кроки щодо активного відродження галузі птахівництва

Один із кроків - інституту птахівництва разом з Головним управлінням агропромислового розвитку обласної держадміністрації відновити функціонування збалансованої системи ведення племінної справи, збору і аналізу селекційної інформації по кожному виду птиці шляхом створення мережі племінних господарств (племінний завод – племптахорепродуктор І порядку – племптахорепродуктор ІІ порядку – товаровиробники), яка б забезпечила виробництво запланованих обсягів яєць та м’яса птиці в регіоні.

Без позабюджетного фінансування лінійний прискорювач в Інституті медичної радіології ще довго не запрацює. Ігор Шурма

Сьогодні відбулася робоча нарада заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми з директором Інституту медичної радіології Академії медичних наук України Миколою Пилипенко.

"Квітневе полум’я весни"

Сьогодні в ПК міліції відбувся захід "Квітневе полум’я весни", присвячений 24-й річниці Чорнобильської трагедії. У ньому взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма та заступник голови обласної ради Микола Тітов.

26 квітня відбулося чергове засідання Робочої групи "Сталий економічний розвиток, бізнес-клімат та інвестиції" Харківського регіонального Комітету з економічних реформ, яке було присвячено розгляду питань приватизації, оренди та ефективності використання комунального майна.

По результатам проведення у Краснокутському районі І туру Всеукраїнського конкурсу "Кращий державний службовець" в номінації "Кращий керівник" переможцем стала завідувач сектору по роботі зі зверненнями громадян апарату райдержадміністрації Інна Дмитренко, в номінації "Кращий спеціаліст" - головний спеціаліст сектору організаційно-кадрової роботи відділу освіти райдержадміністрації Катерина Бережна.

28-29 квітня 2010 р. у місті Харкові на базі Харківського обласного науково-методичного інституту безперервної освіти буде проведено Всеукраїнську науково-практичну конференцію "Безперервна економічна освіта: реалії та перспективи розвитку". Відкриття конференції відбудеться у середу, 28 квітня, об 11.00 у приміщенні Харківського обласного науково-методичного інституту безперервної освіти (м. Харків, вул. Пушкінська, 24).

До проблем тваринництва - з науковим підходом

У Харкові під егідою Європейського центру інформації та промоції урочисто відкрилася Міжнародна науково-практична конференція "Сучасні технології в тваринництві та їх адаптація до світових вимог". З вітальним словом до учасників конференції звернувся заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук. "Нам сегодня надо думать, как привлечь инвестиции в животноводство, потому что именно оно основа сельскохозяйственного производства. Будущее украинского села – за большими товарно-молочными фермами", - наголосив він у своєму вітальному слові.

У Харківській області є всі передумови для відродження тваринництва

У Харківській області є всі передумови для відродження тваринництва, – зазначив під час Міжнародної науково-практичної конференції "Сучасні технології в тваринництві та їх адаптація до світових вимог" начальник Головного управління АПР Харківської облдержадміністрації Ігор Зубрич.

В м.Богодухів стартував захід "Профорієнтаційна естафета: від дитсадка до робочого місця". В заході бере участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. Мета заходу - виховати у дітей та учнівської молоді прагнення бути затребуваним на сучасному ринку праці, сформувати їх правильну поведінку, попередити безробіття в їх дорослому житті, продуктивно формувати кадровий резерв підприємств, установ та організацій Харківщини.

Архів документів