Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У 2013-2015 роках на ремонт та реконструкцію об'єктів культури Харківської області планується виділити не менше 85 млн. грн.

Про це сьогодні в ході наради в Печенізькому районі повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Даю доручення розробити пропозицію, яка була б погоджена з усіма головами райдержадміністрацій, з ремонту та реконструкції Будинків культури та сільських клубів. На ці цілі в 2013-2015 роках ми плануємо виділити не менше 85 млн. грн. Це на 2/3 більше, ніж у попередньому році, що дозволить нам зробити серйозний ривок і розраховувати на допомогу держави при такому підході», - сказав він. За словами очільника області, за 2010-2012 роки на ремонт і реконструкцію об'єктів культури в Харківській області було залучено з різних джерел понад 50 млн. грн. У тому числі з державного бюджету було виділено 17 млн. грн. Як зазначив Михайло Добкін, кошти з держбюджету на ці цілі були отримані вперше після тривалої перерви.

З 2010 року в ремонт та обладнання Обласної травматологічної лікарні вкладено 5 млн. 800 тис. грн.

За 2 півріччя 2010 року, 2011 рік і 9 місяців 2012 року в Обласну травматологічну лікарню вкладено 5 млн. 800 тис. грн. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За ці кошти встановлено рентгенапарат на 3 робочих місця, проведені ремонти, закуплено необхідне обладнання для операційних, медикаменти і витратні матеріали. Ігор Шурма зазначив, що будівля обласної травматологічної лікарні збудована 31 рік тому, і за цей період вперше проведено капітальний ремонт операційного блоку. В цьому році на ремонт було виділено 2 млн. 560 тис. грн., передусім було відремонтовано 2200 кв. м покрівлі, тому що була реальна загроза підтоплень безпосередньо самих операційних. Також відремонтовано 800 кв. м операційних блоків.

Тільки об'єднавши зусилля, ми можемо досягти серйозних результатів. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні під час відкриття реконструйованого операційного блоку Обласної травматологічної лікарні голова Харківської ОДА Михайло Добкін, найголовніше, щоб ті люди, які борються за право бути представленими у владі, вміли переступати через особисте та об'єднуватися з усіма для досягнення великих спільних цілей. «Сьогодні ми за одні й ті ж гроші, за один часовий період намагаємося зробити більше, ніж до цього робилося. Але, тільки об'єднавши зусилля, ми можемо досягти серйозних результатів. Як приклад, хай він дуже банальний і побутовий, але його на своєму здоров'ї будуть кожен день відчувати хворі, яких сюди будуть привозити машини швидкої допомоги. Об'єднавши зусилля з міською владою, ми буквально за кілька днів змогли зробити дорогу, яка веде до лікарні. Ця дорога на балансі у міста, лікарня обласна. Сьогодні, коли всі гілки влади об'єднані, - проблема одна на всіх, і вона швидко вирішується», - підкреслив глава області.

У харківських клініках умови не гірші, ніж в європейських. Михайло Добкін

«Всі харків'яни отримують допомогу від наших лікарів. Саме наші лікарі їх ставлять на ноги, саме наші лікарі їм повертають зір, повертають можливість ходити, усувають найважчі травми і роблять дуже багато корисних речей. Коли говорять, що у нас все погано, все зруйновано – це не так. Я можу запросити сюди будь-яку медичну комісію з будь-якої західної країни, яка прийде, подивиться і скаже, що тут умови для роботи нічим не гірше, ніж в будь-якій європейській клініці. Нехай сьогодні це тільки операційний блок, але ми робимо перші кроки, і у нас в місті не один медичний заклад. І їх усі треба ремонтувати», – зазначив у ході відкриття реконструйованого операційного блоку Обласної травматологічної лікарні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

У Печенізькому районі розпочалася робоча нарада щодо відновлення об'єктів культури на селі

У Печенізькому районному будинку культури розпочалася робоча нарада щодо відновлення об'єктів культури на селі, в якому беруть участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Євген Савін, начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, представники райдержадміністрацій. Перед початком були вручені почесні нагороди облдержадміністрації тим, хто відзначився в ході організації та проведення етнофестивалю «Печенізьке поле». «Дуже системно працювала команда, яка готувала «Печенізьке поле», і це дає гарні плоди: не було ні безпорядків, ні автомобільних заторів, ні інших загрозливих для безпеки людей явищ. Так тримати!», - сказав Михайло Добкін у ході нагородження.

У Харкові відбудеться конкурс театральної фотографії «5-я стена»

Департамент культури і туризму ХОДА та Харківський обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва проводять конкурс театральної фотографії «5-я стена». До участі запрошуються як початківці, так і професійні фотографи. Конкурс проводиться в рамках Х Міжнародного фестивалю недержавних театрів «Курбалесія». Прийом заявок на конкурс до 10 жовтня. Участь у конкурсі безкоштовна. Детальніше ознайомитися з умовами участі та скачати форму заявки можна тут або на сайті gallery.kharkov.ua.

Стан підготовки Куп’янського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Рівень підготовки Куп’янського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років становить: житловий фонд – 100%, теплове господарство – 100%, водопровідно-каналізаційне господарство – 100%, соціальна сфера – 100%, агропромисловий комплекс – 100%, підготовка снігоприбиральної техніки – 100%, заготовка піску – 100%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Крім того, розрахунки теплопостачального підприємства за газ, спожитий у опалювальному сезоні 2011/2012 років, складають 23,8%, рівень розрахунків споживачів за послуги теплопостачання у опалювальному періоді – 96,4%.

В Обласній травматологічній лікарні відкрито реконструйований операційний блок

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відкрив реконструйований операційний блок Обласної травматологічної лікарні. Також у заході взяли участь голова обласної Сергій Чернов та заступник голови ХОДА Ігор Шурма. Михайло Добкін подякував будівельникам, керівництву медустанови і персоналу, який в непростих умовах виконував свою роботу. «Найголовніше, що все це буде служити для простих людей, і для тих, у кого є можливість оплачувати своє лікування, і для тих, у кого немає такої можливості. Вони всі будуть проходити лікування в сучасних умовах, де кваліфіковані лікарі зможуть вже працювати в людських умовах на професійному обладнанні», - сказав Михайло Добкін. В ході реконструкції операційного блоку створено унікальну систему канального кондиціювання повітря; збудована витяжна вентиляція з попередньою фільтрацією; облаштовано централізовану систему забезпечення киснем та подачі лікувальних газів до операційних; встановлені нові прилади освітлення всіх приміщень оперблоку, створені умови для забезпечення безперебійного енергоживлення.

Події дня (час змінено)

Сьогодні, 5 жовтня, о 14:00 у Харківському обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) відкриється виставка кращих робіт учасників Міжнародного фестивалю художнього текстилю «Берегиня», яка працюватиме до 30 жовтня; о 16:00 у Малому залі Будинку рад (вул.Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться Обласна селекторна нарада з порядком денним: Про стан призначення державних соціальних допомог та житлових субсидій.

Михайло Добкін привітав педагогів з професійним святом

Cьогодні у Палаці студентів Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» відбулися урочистості з нагоди Дня працівників освіти. Участь у них взяли голова ХОДА Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, Харківський міський голова Геннадій Кернес. Вітаючи педагогів, Михало Добкін підкреслив, що наша система освіти не просто змогла зберегти все краще, що було створено попередніми поколіннями, але й значно підвищила сучасний рівень освіти в нашій країні. «Сьогодні нам є чим пишатися і з кого брати приклад, - сказав Михайло Добкін, звертаючись до зібрання, - бажаю вам, щоб люди, яких ви виховуєте, стали гідними громадянами, які честь і славу України і Харківщини пронесуть через усе своє життя і справами доведуть, що нам, харків'янам, до снаги найбільші справи і досягнення. Зі святом! Всього вам найдобрішого, любові, щастя і багато нових перемог!»

У 2013 році програма шкільний автобус буде завершена

Про це голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін розповів на церемонії урочистої передачі сертифікатів і ключів від нових шкільних автобусів. «У наступному році ми повністю завершимо програму «Шкільний автобус» та будемо проводити оновлення старого автобусного парку. Я не бачу причин, які можуть перешкодити нам це здійснити», - зазначив Михайло Добкін.

На розвиток соціально-економічної сфери Харківської області освоєно більше 36 млн. грн. за рахунок коштів фонду регіонального розвитку

Як повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, станом на 4 жовтня Державним фондом регіонального розвитку фактично профінансовано 48 млн. 656,1 тис. грн. на соціально-економічний розвиток області. На сьогодні генеральні підрядні організації проводять будівельно-монтажні роботи на всіх об’єктах. Зокрема, проводяться роботи з реконструкції об’єктів галузі освіти, охорони здоров’я, житлово-комунального господарства, фізкультури і спорту, культури – у Харківській обласній філармонії.

Михайло Добкін привітав працівників АПК області з двохмільйонним намолотом

Аграрії області подолали двохмільйонний рубіж з намолоту зернових. З трудовою перемогою хліборобів привітав голова обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Складні погодні умови стали серйозною перешкодою для отримання рекордного врожаю. Але завдяки сучасним технологіям вирощування зернових культур, ефективній організації праці і, головне, настрою на перемогу, наші землероби підтвердили своє вміння вирощувати хороший врожай. Подоланий двохмільйонний рубіж, і це ще не межа – збирання триває. І наше спільне завдання – зібрати без втрат все, чим порадували в нинішньому році поля Харківщини. Я вітаю керівників господарств, фахівців, механізаторів, водіїв – всіх, хто бере участь у вирощуванні та збиранні врожаю, з цією чудовою і, впевнений, не останньою перемогою», – сказав губернатор.

Михайло Добкін та Сергій Чернов вручили водіям шкільного транспорту області ключі від 6 нових шкільних автобусів

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов вручили водіям шкільного транспорту з 5 районів Харківщини сертифікати і ключі від 6 нових шкільних автобусів. Транспорт отримали Первомайський, Лозівській (цьому району передані 2 автобуса), Борівський, Близнюківський та Сахновщинський райони. 

На заводі ім. Шевченка ведеться системна робота з виплати заробітної плати

В даний час на заводі ім. Т.Г. Шевченка ведеться системна робота з виплати заробітної плати. На ці цілі державою виділено 10 млн. грн. і ще близько 3 млн. грн. – кошти, які були отримані від реалізації майна підприємства. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Говорячи про акцію протесту проти невиплати зарплати на заводі, яка відбулася 2 жовтня, губернатор підкреслив, що це не більше, ніж спроба однієї з політичних сил привернути увагу напередодні виборів. За його інформацією, серед пікетувальників не було жодного працівника заводу – були люди, які вже звільнені з підприємства, пенсіонери, а також особи, які взагалі ніякого відношення до підприємства не мають.

Наприкінці жовтня компанія «Shell» почне буріння нової свердловини для видобутку газу в Харківській області

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, буріння нової свердловини з видобутку газу на території Харківської області почнеться до кінця жовтня. «24-25 жовтня ми будемо свідками початку буріння нової свердловини компанії «Shell». Це нетрадиційні способи видобутку газу в Україні, і сьогодні без такої компанії ми навряд чи змогли б цей газ отримувати», - підкреслив глава області.

Стан підготовки Краснокутського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Рівень підготовки Краснокутського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років становить: житловий фонд – 100%, теплове господарство – 100%, водопровідно-каналізаційне господарство – 100%, соціальна сфера – 100%, агропромисловий комплекс – 100%, підготовка снігоприбиральної техніки – 100%, заготовка піску – 100%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

Європейський банк реконструкції та розвитку зацікавився деякими харківськими проектами

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «Співпраця з будь-яким банком дуже довгостроковий процес, тому що банк ухвалює рішення дуже зважено. Тому всі проекти пройдуть експертизу, всі вони повинні мати техніко-економічні обгрунтування, вони повинні бути перевірені експертами банку на предмет ризику. У Європейського банку реконструкції та розвитку є велика зацікавленість, а у нас є дуже цікаві унікальні проекти. Скільки саме з них ми реалізуємо - 1,2,3 або 10, буде залежати від обох сторін», - сказав він.

У 2013 році планується ліквідувати всі борги із зарплати на українських підприємствах державної форми власності

«Прем'єр-міністр України Микола Азаров дав доручення в наступному році закласти в бюджет кошти, що дорівнюють сумі боргів із зарплати на всіх підприємствах України. Сьогодні борги із зарплати в нашій країні становлять трохи більше 1 млрд. грн., з них борги державних підприємств – від 500 до 600 млн. грн. Для бюджету це посильна сума, яка дозволить розрахуватися з боргами за один прийом, і закрити підприємства, які вже не здатні працювати ніколи, або скоротити їх до того рівня, коли вони знову стануть окупними. Сподіваюся, що в наступному році всі харківські підприємства державної форми власності, на яких є борги, забудуть про них назавжди», – заявив сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Михайло Добкін вручив представникам ЗМІ обласні нагороди

Сьогодні після прес-конференції голова Харківської ОДА Михайло Добкін вручив обласні нагороди двом працівникам Харківської обласної державної телерадіокомпанії. Зокрема, за сумлінну працю, високий рівень професійної майстерності та з нагоди Дня Харківської області Почесною грамотою обласної державної адміністрації нагороджена Шевченко Ольга Володимирівна – редактор творчої групи громадсько-політичного мовлення та оператор телебачення Конопляний Дмитро Вікторович.

При ліквідації банку «Базис» будуть максимально враховані інтереси вкладників

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, на даний момент підготовлені всі документи для ліквідації банку «Базис». За його словами, зараз у банку працюють представники НБУ, щоб врахувати всі активи, які можуть бути реалізовані для повернення грошей приватним особам і підприємствам, що тримали там свої кошти. У процесі ліквідації банківської установи будуть максимально враховані інтереси вкладників, тим не менш, багато підприємств через безвідповідальне ведення справ керівниками банку все ж втратять значні суми.

У 2013 році буде реалізовано низку проектів у всіх життєво важливих сферах господарства Харківської області

З серпня обласна влада складає плани роботи на 2013 рік у всіх життєво важливих сферах господарства: реконструкції та ремонту доріг, утриманню та обслуговуванню житлового фонду, ремонту і будівництву нових шкіл, дитячих садків та фізкультурно-оздоровчих комплексів, переоснащенню лікарень. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Плани на 2013 рік у нас дуже великі, і ми сподіваємося, що всі вони знайдуть відображення в бюджеті 2013 року. Враховуючи, що Харків завдяки новому закону буде представлений у Верховній Раді великою кількістю депутатів, я сподіваюся, що додаткові проекти, такі як будівництво метро і прискорені темпи будівництва обласної філармонії, будуть відображені окремим рядком у державному бюджеті та отримають фінансування», – зазначив губернатор.

На Харківщині не допускається простій медичного обладнання

«Харківська область отримує медичну техніку за гроші державного бюджету. Для того, щоб передати її бюджетам нижчих рівнів, необхідно провести відповідні районні чи міські сесії. Тому, якщо це літній період, коли 2,5-3 місяці може не бути сесії, це обладнання за паперами будь-яких контролюючих органів вважається як непрацююче або не поставлене на облік. Але це не означає, що воно не працює. Ми не допускаємо жодного дня простою медичного обладнання. Як тільки воно змонтоване, протестоване, отримані всі документи про те, що обладнання безпечне для людей, пацієнтів і лікарів, воно починає працювати», - сказав сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін.

Договір, за яким буде реалізовано ПАТ «ТЕЦ-5», повинен відстоювати позицію територіальної громади

Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської ОДА Михайло Добкін, конкурс з продажу в приватну власність ПАТ «ТЕЦ-5» ще не оголошувався. «Підприємство «ТЕЦ-5» досить дороге. Тому створена комісія, яка буде займатися договором, за яким буде реалізовано дане підприємство. Хочу відзначити, що представники, яких ми на прохання Фонду держмайна і Міністерства енергетики та вугільної промисловості України направили до комісії, будуть відстоювати позицію територіальної громади», - сказав Михайло Добкін.

Для нас дуже важливо, щоб вибори народних депутатів були визнані відкритими. Михайло Добкін

У Харківській області ведеться підготовка до дня голосування, йде повноцінний виборчий процес. Вибори на Харківщині відбудуться без проблем і складнощів. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Практично кожен день як голова облдержадміністрації я зустрічаюся з місіями спостерігачів, які у великій кількості приїжджають в Україну і в Харківську область. Для нас будь-які іноземні спостерігачі бажані, тому що їхніми очима світова спільнота зможе побачити хід виборчої кампанії та день голосування. Для нас дуже важливо, щоб ці вибори були визнані відкритими, з рівними можливостями для всіх учасників виборчого процесу, і було знято багато питань, які штучно нагнітаються навколо ситуації в нашій країні», – зазначив губернатор.

Харківська область в числі лідерів з підготовки до опалювального сезону

Голова ХОДА Михайло Добкін на прес-конференції розповів про те, що Харківська область завершує підготовку до початку опалювального сезону, складаються останні необхідні документи для отримання паспортів готовності будівель і споруд житлового фонду і соціальної сфери. «На сьогоднішній момент вирішені найбільш гострі питання заміщення подачі тепла від тих котелень, які в силу різних причин не можуть більше подавати тепло ні на житловий фонд, ні на соціальну сферу», - зазначив Михайло Добкін.

Розглядається можливість будівництва сучасного відділення «Хоспіс» у Краснограді

Про це сьогодні під час відкриття II пускового комплексу відділення паліативної допомоги «Хоспіс» повідомив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. За його словами, зараз є невелика черга людей, охочих потрапити у харківське відділення паліативної допомоги «Хоспіс». Це свідчить про те, що необхідно збільшувати кількість місць.

Міська влада продовжує справу, розпочату Михайлом Добкіним під час його роботи на посаді мера Харкова

Як зазначив сьогодні Харківський міський голова Геннадій Кернес, відкриття II пускового комплексу відділення паліативної допомоги «Хоспіс» на 30 ліжок - це продовження справи, яку розпочав Михайло Добкін, під час своєї роботи на посаді мера Харкова. «Сьогодні ми відкрили друге відділення "Хоспісу" додатково на 30 ліжок. Цю роботу кілька років тому почав Михайло Маркович, тепер ми її продовжуємо. Надалі ми плануємо збільшити можливість знаходження у відділенні "Хоспіс" більшої кількості людей», - сказав Геннадій Кернес.

Триває акція «Зроби добру справу – подаруй книгу!»

На 1 поверсі Харківської облдержадміністрації (вул.Сумська, 64) триває збір художньої літератури для територіальних центрів соціального обслуговування та шкільних бібліотек Харківської області, ініційований управлінням у справах преси та інформації ХОДА разом з Громадською організацією «Кінофестиваль «Харьковская сирень». За дні акції до неї залучилися вже більше 30 харків’ян, які подарували більше 400 видань із власних бібліотек.

За якістю надання медичних послуг харківське відділення «Хоспіс» є одним з найкращих в Україні

Про це сьогодні під час відкриття II пускового комплексу відділення паліативної допомоги «Хоспіс» повідомив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «За нашою спиною знаходиться будівля, яка відповідає всім міжнародним стандартам, а за якістю надання медичних послуг, напевно, є однією з кращих в Україні. Тому що тут дійсно створені всі умови для тих людей, яким допомогти вже ніхто не може, крім того, щоб полегшити їхні страждання і полегшити страждання їхніх рідних і близьких», - сказав він.

Архів документів