Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Ярмаркує Дергачівщина

Сьогодні в місті Дергачі в рамках фольклорного фестивалю «Козацька родина» відбувся великий районний ярмарок, на якому всі, хто завітав на свято, мали можливість придбати продукцію більше ніж 100 підприємств району та області за цінами виробників. «Все, що робиться сьогодні на Харківщині командою губернатора Михайла Марковича Добкіна, робиться для відродження величі нашого краю, для того, щоб краще жилося нашим людям на цій землі», - сказав під час урочистого відкриття фестивалю голова Дергачівської районної державної адміністрації Віталій Алексейчук.

Розпочато теплопостачання 370 лікарень, 344 шкіл та 302 дитячих садків

Відповідно до розпорядження голови Харківської обласної державної адміністрації від 12.10.2012 № 581, розпоряджень голів райдержадміністрацій та голів міст обласного значення з 12 жовтня 2012 року в Харківській області розпочато пуск тепла на об’єкти соціальної сфери. Як повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, станом на 12.00 жовтня введено в роботу 305 котелень, підключено 370 лікарень, 344 школи, 302 дитячих садки. В деяких районах області також розпочато запуск тепла до житлових будинків.

Відкрито дошкільний підрозділ у Тернівському навчально-виховному комплексі Чугуївського району

Сьогодні відкрито дошкільний підрозділ у Тернівському навчально-виховному комплексі Чугуївського району. Заходи відбулись за участі заступника голови Харківської облдержадміністрації Євгена Савіна. «Дуже радісно бути присутнім на відкритті дитячих садків. Дошкільний заклад для сільської місцевості – це перспектива розвитку. Цього року в області відкрито вже близько 25 нових дошкільних установ, у тому числі у складі НВК, і з кожним роком динаміка відновлення старих та відкриття нових дошкільних навчальних закладів буде зростати. Це наш пріоритет і наш обов'язок. Від імені голови облдержадміністрації Михайла Добкіна вітаю Вас з цією радісною подією», – зазначив заступник губернатора.

Посилено відповідальність посадових осіб за порушення законодавства про реєстрацію нормативно-правових актів

Сьогодні в ході обласної селекторної наради заступник голови ХОДА Олег Анпілогов звернув увагу керівників РДА на необхідність суворого виконання вимог законодавства України щодо реєстрації нормативно-правових актів. «Це питання є актуальним в діяльності всіх без винятку органів місцевої державної влади. Відповідно до законів України голова місцевої державної адміністрації в межах своїх повноважень видає розпорядження та накази, окремі з яких мають нормативно-правовий характер та підлягають реєстрації. 5 січня поточного року набрав чинності закон України про внесення змін до деяких законодавчих актів України, що стосується посилення відповідальності посадових осіб органів державної влади. У відповідності з цим законом були внесені зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення. Зокрема, була доповнена стаття №188, в якій встановлена ​​відповідальність за порушення законодавства щодо державної реєстрації нормативно-правових актів», - підкреслив заступник керівника області.

Протягом І півріччя 2012 року порушень законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів ОГА допущено не було

Про це сьогодні в ході обласної селекторної наради повідомила головний спеціаліст відділу забезпечення діяльності апарату облдержадміністрації Головного юридичного управління ХОДА Тетяна Супруненко. «В обласній державній адміністрації та її структурних підрозділах щомісяця здійснюються перевірки Головним управлінням юстиції у Харківській області щодо додержання законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів. Остання перевірка відбулась 24 та 25 вересня 2012 року. Протягом І півріччя 2012 року порушень законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів обласною державною адміністрацією допущено не було», - сказала Тетяна Супруненко.

У Харківському міському центрі зайнятості відбудеться українсько-турецька зустріч підприємців

15 жовтня 2012 року у Харківському міському центрі зайнятості відбудеться українсько-турецька зустріч підприємців. В зустрічі братимуть участь керівник Центру підтримки малого та середнього бізнесу Республіки Туреччина, керівник Союзу промисловців Анкари, керівники відповідних підрозділів Харківської обласної державної адміністрації, представники Харківської торгівельно-промислової палати, бізнесмени Республіки Туреччина.  На зустрічі будуть представлені пропозиції ділових кіл столиці Туреччини, учасники також зможуть провести переговори щодо співробітництва з керівниками компаній. 

17 жовтня відбудеться перевірка засобів оповіщення населення

17 жовтня 2012 року о 7:52 та о 14:25 Головним управлінням з питань надзвичайних ситуацій Харківської обласної державної адміністрації буде проводитися планова комплексна технічна перевірка засобів оповіщення населення з включенням електросирен, залученням радіотрансляційних вузлів та телебачення.

Розвиток легкої промисловості є одним з пріоритетних напрямків «Стратегії сталого розвитку Харківської області до 2020 року»

Це зазначив начальник Головного управління промисловості, транспорту і зв’язку Юрій Гуренко, коментуючи підсумки наради з керівниками провідних підприємств легкої промисловості області за участю Харківської торгово-промислової палати, яка відбулась 10 жовтня. «Галузь легкої промисловості сьогодні переживає не найкращі часи. І цьому є ряд об’єктивних причин, основною з яких є проблема реалізації товарів легкої промисловості. Пошук ринків збуту для кожного окремого виробника потребує значних фінансових вкладень. Тому було ухвалено рішення про об’єднання зусиль влади, громадських організацій та підприємств для пошуку ефективних методів стимулювання розвитку галузі в Харківській області. З метою розширення ринків збуту та залучення нових оптово-роздрібних покупців підприємствами легкої промисловості було ініційовано проведення за участю Харківської торгово-промислової палати сезонних міжнародних оптових виставок-продажу товарів легкої промисловості у м. Харкові», – підкреслив Юрій Гуренко.

Юрій Сапронов провів особистий прийом громадян

Сьогодні заступник голови ХОДА Юрій Сапронов провів особистий прийом громадян. На прийом до віце-губернатора записалося більше 10 чоловік. Більшість звернень громадян стосувалася земельних питань. Юрій Сапронов взяв всі питання на контроль і дав доручення відповідним органам зайнятися їх вирішенням.

Сьогодні розпочинається опалювальний сезон для установ соціальної сфери Харківської області

Згідно з розпорядженням голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна, у зв’язку зі зниженням середньодобової температури зовнішнього повітря до +8 градусів і нижче, організаціям і підприємствам, що знаходяться у сфері управління ХОДА, надано дозвіл розпочати опалювальний сезон у школах, лікарнях, дитячих та інших закладах побутового і соціально-культурного призначення. Райдержадміністраціям та міським головам міст обласного значення запропоновано видати відповідні розпорядження.

Запрошуємо на ярмарок!

Цими вихідними в районах області продовжать свою роботу традиційні осінні ярмарки, мета яких найбільш повно задовольнити попит споживачів у сільськогосподарській продукції. Так, завтра, у суботу, 13 жовтня о 9.00 у м.Дергачі на центральній площі біля будинку культури розпочнеться продовольчий ярмарок на Покрову «Ярмаркує Дергачівщина».

На Харківщині вироблено 31,48 тисяч тонн цукру із сировини нового врожаю

Як повідомляє Департамент агропромислового розвитку ХОДА, станом на 11 жовтня на цукрові заводи Харківської області надійшло 368,7 тис. тонн цукрових буряків, з яких від господарств Харківської області – 247,4 тисячі тонн, інші 121,3 тисячі тонн – від господарств Полтавської, Сумської, Донецької та Дніпропетровської областей. Від початку сезону цукроваріння на 6-ти цукрових заводах (ПП «Цукровик-Агро» і «Новоіванівський цукровий завод» Коломацького району, «Первухінський цукровий завод» Богодухівського району, ПСП «Явір» (Мурафський цукровий завод) Краснокутського району, ТОВ «Білий колодязь» та ТОВ “АПК “Савинська”) вироблено 31,48 тис. тонн цукру із сировини нового врожаю.

Наступного тижня ХНАТОБ планують остаточно передати Міністерству культури України

Про це сьогодні під час брифінгу після церемонії вручення премій імені Іллі Рєпіна повідомила заступник міністра культури України Олександра Губіна. «Ми зараз знаходимося в стадії передачі. Я дуже розраховую, що 15 жовтня буде підписано акт прийому-передачі театру. Сьогодні я, як голова міністерської комісії, що займається передачею Харківського театру опери та балету з комунальної власності Харківської обласної ради до Міністерства культури України, буду ознайомлюватися з підготовленим пакетом документів», - зазначила вона.

Міністерство культури України пропагуватиме премію ім. Іллі Рєпіна

Про це сьогодні під час вручення премії імені Іллі Рєпіна у Чугуєві повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. «Ми домовилися з Міністерством культури щодо просування премії їм. Іллі Рєпіна. Вона буде популяризуватися на найвищому рівні. Зокрема, Міністерство буде запрошувати художників. Ми ставимо перед собою завдання збільшити у наступному році кількість номінацій, збільшити суму премії та збільшити кількість учасників», - сказав Євген Савін.

452 жителя Харківщини готові брати участь у Програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла

У Харківській області ведеться активна робота з реалізації Програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла. Станом на 12 жовтня участь в програмі беруть 8 будівельних компаній; кредити видають 7 банків; відібрано для участі у програмі 17 житлових будинків, в яких громадяни можуть придбати 1520 квартир. Про це повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За його інформацією, на даний момент укладено 44 договори на часткову компенсацію відсотків і видано кредитів на 8388 тис. грн. Із запланованих коштів у сумі 60 183 тис. грн. для надання часткової компенсації надійшло 15 000 тис. грн. Бажання брати участь у Програмі виявило 452 особи.

Завершена реконструкція системи водозабезпечення та водоочищення у м. Барвінкове

Станом на 12 жовтня у м. Барвінкове Харківської області в повному обсязі завершена реконструкція системи водозабезпечення та водоочищення з установкою блочної хімічної очистки. Система забезпечує водою Барвінківську центральну районну лікарню та населення. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, на даний момент триває процедура оформлення документації для введення об’єкта в експлуатацію з метою подальшої передачі його у комунальну власність.

Євген Савін вручив премії імені Іллі Рєпіна

Сьогодні в Художній галереї комунального закладу «Художньо-меморіальний музей І.Ю. Рєпіна» відбулося вручення премії імені Іллі Юхимовича Рєпіна. У заході взяли участь заступник Міністра культури України Олександра Губіна, заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євген Савін та начальник управління культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов. Євген Савін передав слова привітання лауреатам премії від імені глави області Михайла Добкіна. «Вручення премії імені Іллі Рєпіна вже вдруге проводиться на Харківській землі. Я радий тому, що у нас вийшло відродити її. Тільки завдяки нашому губернатору Михайлу Добкіну, народному художнику Віктору Ковтуну і меру міста Чугуїв Галині Мінаєвій ця премія повернулася в життя України, і сьогодні можна говорити про те, що вона повинна виходити на новий, більш високий рівень. Міністерство культури України пообіцяло нам у цьому повну підтримку», - сказав він.

В області триває збирання пізніх сільськогосподарських культур

Як інформує Департамент агропромислового розвитку ХОДА, станом на 11 жовтня в Харківській області скошено 21,94 тис. га гречки (95% від загальної площі збирання). Середня врожайність складає 10,8 ц/га. Просо скошено на 12,24 тис. га (88% від загальної площі посівів), середня врожайність - 18,8 ц/га.

Слобожанський музичний портал показує, наскільки прекрасні українські музичні твори та їх виконавці

Про це в ефірі програми «Час влади» повідомив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «Коли автор ідеї запропонував її, він висловив таку думку, що про музику України не повинні судити тільки по сучасним виконавцям. Серед них є велика кількість талановитих прекрасних людей, але є й такі, які не є уособленням смаку та стилю. Тому, коли Євген Нємцов запропонував створити Слобожанський музичний портал, який дасть можливість будь-якій людині в будь-якій точці світу за допомогою інтернету зайти на цей портал і подивитися, що подарувала Україна світу в плані музики, ця ідея була підтримана і сьогодні вже реалізована. Цей проект абсолютно некомерційний. Завдяки тому, що є такі небайдужі люди, які не кричать на кожному кроці, що вони патріоти країни, а просто роблять свою справу, з'являються такі речі, які показують наскільки ми унікальний народ. Наскільки прекрасні в різні періоди історії України музичні твори, їх виконавці та все, що пов'язане з нашою культурою», - підкреслив Михайло Добкін.

У Харківській області будуть розроблені заходи щодо попередження розповсюдження інфекційних захворювань

Ситуація, яка склалася в Богодухівському районі, де ряд дітей захворів на дизентерію, не повинна повторитися. Хоча вчора це питання обговорювалося в самому Богодухівському районі, але воно стосується всієї області, і необхідно вжити заходів, щоб в майбутньому в жодному районі відсутність взаємодії не призвела до серйозних наслідків. Про це повідомив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Події дня

Сьогодні, 12 жовтня, о 15:00 у малій залі Будинку рад (вул.Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться обласна селекторна нарада з порядком денним: Про стан виконання законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів за І півріччя 2012 року.

У селищі Борова розпочне роботу унікальний фізкультурно-оздоровчий комплекс

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін в ефірі програми «Час влади» розповів про те, що вже 17 жовтня у селищі Борова буде введений в експлуатацію абсолютно новий фізкультурно-оздоровчий комплекс. Михайло Добкін підкреслив, що даний проект унікальний для Харківського регіону. «Цей проект дав нам чітке розуміння, як і де потрібно будувати фізкультурно-оздоровчі комплекси для того, щоб охопити заняттями фізичною культурою максимальну кількість людей, - зазначив Михайло Добкін, - якщо говорити про плани на найближче майбутнє, то перші камені у фундамент будівництва таких комплексів закладені в містах Первомайський та Лозова».

У 2013 - 2014 рр. значні кошти будуть виділятися на ремонт доріг обласного та районного значення

Як повідомив 11 жовтня в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, в 2013 - 2014 рр. на ремонт доріг обласного та районного значення буде виділятися значно більше коштів, ніж у поточному році і раніше. За його словами, це пов'язано з тим, що за останній час виконано великий обсяг робіт з ремонту доріг державного значення. «Максимальні зусилля були докладені для того, щоб забезпечити швидку і безпечну прохідність основних магістралей. Були відремонтовані дороги, які з'єднують Харківську область з Полтавською, Київською та Дніпропетровською, була повністю реконструйована дорога, яка веде в напрямку Бєлгорода. Третій напрямок, який реалізується в цьому році - це дорога в напрямку Донецька, яка охоплює серйозні промислові регіони - Луганську і Донецьку області. Також ми можемо говорити про те, що окружна дорога навколо Харкова серйозно розвантажила вулиці міста. Тому на ремонт і реконструкцію доріг обласного, районного значення та сільських доріг коштів було спрямовано незрівнянно менше. Але ті дороги, які ми відремонтували, не вимагають ремонту через рік-два після введення їх в експлуатацію, а це значить, що в 2013 - 2014 році у нас будуть вивільнятися колосальні кошти, які ми зможемо спрямовувати на дороги другої і третьої категорії», - підкреслив глава області.

Рівень розрахунків з населенням по земельних паях становить трохи більше 96%

Керівництво облдержадміністрації пішло назустріч головам районних адміністрацій та подовжило час розрахунку по земельних паях з населенням до 10 жовтня. За словами голови ХОДА Михайла Добкіна це пов'язано з тим, що кошти, які надійшли б до 30 числа від оренди землі у вигляді прибуткового податку й інших відрахувань, були б списані з районних бюджетів. Надходження з 1 числа по 10 дає можливість районам направити ці гроші на цілі та потреби, прописані у видатковій частині бюджету.

У Харківській області 1474 виборчі ділянки вже обладнані системою відеоспостереження

Як зазначив в ефірі програми «Час влади» на обласному телебаченні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, практично всі дільниці в регіоні вже оснащені системою відеоспостереження, яка відповідно до закону України має бути на всіх виборчих дільницях. «1474 дільниці в Харківській області вже підключені до системи відеоспостереження. Залишилося змонтувати систему на 119 дільницях. Більше 2 тисяч великих і малих урн для голосування прибули до Харкова і розвозяться по всіх виборчих дільницях. Комісії створені та проводять засідання. Також хочу зазначити, що з боку Центральної виборчої комісії не було жодного нарікання на підготовку Харківської області до дня голосування. Я абсолютно впевнений, що в нашому регіоні будуть створені необхідні умови для вільного волевиявлення його жителів», - сказав Михайло Добкін.

В ефірі - «Час влади»

Програма «Час влади» за участю голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна вийде в ефір сьогодні о 18:30 на ХОД ТРК та о 21:50 на «7 Каналі».

На Слобожанщині не тільки говорять про збереження української автентичної культури, але і наповнюють слова конкретним змістом

Слобожанський музичний портал напевно стане одним з улюблених сайтів меломанів зі всіх країн світу, які люблять і цінують українську музику, - зазначила сьогодні в ході відкриття порталу начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич. За її словами, реалізація подібних проектів говорить про те, що на Харківщині дійсно піклуються про збереження національної культури.

Слобожанський музичний портал буде дарувати людям можливість поринути в минуле

Про це сьогодні під час презентації Слобожанського музичного порталу сказав голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «Слобожанська земля унікальна. Харків одне з найкращих європейських міст. Ці слова складаються із справ і тих людей, які залишають чудовий слід у житті регіону, країни і всього світу. У різний час на території області творили різні видатні композитори. Я впевнений, що Харків надихав їх на написання творів, які будуть жити століттями. На порталі зібрано понад тисячу музичних творів різних напрямків, які будуть дарувати можливість поринути в наше минуле. Вони були записані в різний час на різних носіях, але завдяки інформаційним технологіям ми можемо зазирнути в різні епохи», - підкреслив Михайло Добкін.

Презентовано Слобожанський музичний портал

Сьогодні в Харківському обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва відбулась презентація Слобожанського музичного порталу. У заході взяли участь голова Харківської ОДА Михайло Добкін, начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич. Ідея об'єднати різні музичні напрями української пісні народилася у фотографа і музиканта Євгена Нємцова. Реалізувати її вдалося за підтримки голови Харківської ОДА Михайла Добкіна.

Мінрегіон планує поступово переводити програми реформування ЖКГ від прямих дотацій регіонів до програм кредитування

Сьогодні у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України відбулася відеоконференція на тему: «Перспективи розвитку систем життєзабезпечення та початок опалювального сезону». Участь у ній взяли директор Департаменту проектного управління та енергоефективності у сфері життєзабезпечення Мінрегіону України Станіслав Захаров та заступник директора Департаменту економіки систем життєзабезпечення Мінрегіону України Михайло Кіпенко. На сьогоднішній день в Україні розпочато теплопостачання 23% об'єктів соцкультпобуту, п'яту частину з них складають дитячі садки, та 3% житлового фонду. У Харківській області за словами начальника відділу теплопостачання та водопровідно-каналізаційного забезпечення ГУ житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Людмили Кордіварової працює 59 котелень, опалення включено у 191 закладі соціальної сфери і 24 житлових будинках.

Архів документів