Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Встановлене вірогідне джерело та шлях передачі інфекції в Богодухівському районі

«Отримані результати досліджень крові постачальника продуктів дозволяють зробити попередній висновок, що вірогідним джерелом інфекції є постачальник, шлях передачі інфекції харчовий. Обставини, що сприяли розповсюдженню інфекції, - грубі порушення як при постачанні харчових продуктів, так і при їх зберіганні та приготуванні», - повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

До реалізації у 2013 році буде запропоновано 476 проектів у сфері ЖКГ

Головним управлінням житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА здійснено збір проектів у житлово-комунальній галузі та сформовано перелік пропозицій на фінансування за рахунок бюджетних коштів у 2013 році. Усього по Харківській області було розглянуто 476 проектів загальною кошторисною вартістю 976 560,70 тис. грн. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Зокрема, це 80 проектів у сфері водопостачання, 31 – водовідведення, 44 – теплопостачання, 28 – полігони твердих побутових відходів та сміттєвози, 30 – освітлення, 13 – утеплення фасадів житлових будинків, 171 – капітальний ремонт покрівель, 26 – ліфтове господарство.

Стан підготовки Первомайського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Рівень підготовки   Первомайського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років становить: житловий фонд – 100%, теплове господарство – 100%, водопровідно-каналізаційне господарство – 100%, соціальна сфера – 100%, агропромисловий комплекс – 100%, підготовка снігоприбиральної техніки – 100%, заготовка піску – 100%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

14 жовтня в Запорізькій області відбудуться урочистості з нагоди фестивалю «Покрова на Хортиці»

З 5 по 16 жовтня в Запорізькій області проводиться III Всеукраїнський козацький фестиваль «Покрова на Хортиці», який покликаний об'єднати небайдужих людей навколо ідеї відродження українського козацтва та зміцнення національних культурних традицій і досягнень. До участі у фестивалі запрошуються мешканці всіх регіонів України та гості країни. В рамках фестивалю відбудеться ряд культурних, науково-просвітницьких, спортивно-масових заходів. Зокрема, мова йде про XVI Міжнародний фестиваль козацьких бойових та традиційних мистецтв «Спас на Хортиці» імені Анатолія Єрмака, Перший відкритий дитячо-юнацький фестиваль-конкурс гопака «Яскрава країна на Хортиці», Дны вишиванок і Свято бандурного мистецтва. Урочисті заходи з нагоди фестивалю відбудуться 14 жовтня на території історико-культурного комплексу «Запорізька Січ» Національного заповідника «Хортиця».

На виборчих дільницях Харківської області встановлено понад 90% програмно-апаратних комплексів

Про це сьогодні в ході обласної селекторної наради повідомив заступник керівника апарату ХОДА Володимир Свєтличний. «Всього на території області необхідно було встановити 1593 програмно-апаратних комплекси. Станом на 9:00 сьогоднішнього дня встановлено 1441 комплекс, що складає 90,5%. Залишилося 152 комплекса. Якщо врахувати, що за вчорашню добу було встановлено 166 комплексів, то комплекси, які залишилися будуть встановлені максимум протягом 3 днів», - сказав Володимир Свєтличний.

У Харківській області всі виборчі дільниці забезпечені скриньками для проведення виборів народних депутатів України

Про це сьогодні в ході обласної селекторної наради повідомив заступник голови - керівник апарату Харківської ОДА Василь Хома. «На даний момент центральна виборча комісія пішла нам на зустріч, і ми отримали всі великі урни. Сьогодні їх повинні отримати Первомайська адміністрація, місто Первомайський, Сахновщинська адміністрація та місто Куп'янськ. Тоді ми повністю зможемо закрити питання із забезпеченості дільниць малими та великими урнами», - сказав Василь Хома.

До 12 жовтня кожному виборцеві на Харківщині мають бути доставлені іменні запрошення на вибори

Як наголосив сьогодні в ході обласної селекторної наради заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, в найкоротші терміни має бути завершена робота з доставки іменних запрошень кожному виборцю. «До 12 жовтня кожному виборцеві повинні бути доставлені іменні запрошення на вибори. Це потрібно зробити, щоб при доставці цих іменних запрошень роз'яснювати громадянам про необхідність перевірити правильність написання даних. До 22 жовтня кожен виборець може подати заяву в дільничну комісію, щоб змінити дані в списку. Я звертаюся до керівників окружних комісій - проведіть роз'яснювальну роботу серед членів дільничних комісій, щоб вони не затягували ухвалення рішень за такими заявами, а також передачу рішень у відділи реєстру», - сказав Василь Хома.

Установка програмно-апаратних комплексів - це спосіб забезпечення прозорості виборів народних депутатів України

Як зазначив сьогодні в ході обласної селекторної наради заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, найближчим часом в районах та містах обласного значення, а також місті Харкові необхідно провести інформаційно-роз'яснювальну роботу. «Всім головам районних державних адміністрацій під час проведення зустрічей, прийомів громадян в обов'язковому порядку пояснювати мету установки відеокамер на виборчих дільницях. Крім цього, забезпечити проведення зборів трудових колективів. На цих нарадах довести до всіх, що установка програмно-апаратних комплексів - це спосіб забезпечення прозорості виборів для того, щоб не було ніяких маніпуляцій», - сказав Василь Хома.

27 дитячих циркових колективів продемонстрували свою майстерність на харківському фестивалі «Арена дружби»

З 5 по 7 жовтня 2012 року в приміщенні Старого цирку проходив фестиваль Дні дитячого цирку в Харкові «Арена дружби». Цього року у фестивалі взяли участь 27 дитячих циркових колективів України (153 учасника) з міст Артемівськ, Горловка, Донецьк, Єнакієво, Константинівка, Маріупроль, Полтава, Тельманово, Трускавець, Угледар, Чернігів, Харків, які демонстрували свою майстерність в 7 номінаціях: гімнастика, повітряна гімнастика, акробатика, атлетика, еквілібр, жонглювання.

До кінця 2012 року в Харківській області буде завершена установка 17 полів з синтетичним покриттям та 32 тренажерних майданчиків

У 2011 році в районах Харківської області за бюджетні кошти було встановлено 12 полів і 18 тренажерних майданчиків, у 2012 році було поставлено завдання встановити 17 полів і 32 тренажерні майданчики. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник Головного управління сім'ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця. «Установка цих майданчиків буде завершена до кінця року. Це тільки по районах області, в місті Харкові цифри ще вищі. За деякими даними, Харків тільки тренажерних майданчиків замовив більше 150 штук, і вони успішно встановлюються», – підкреслив він.

Найближчим часом відкриється фізкультурно-оздоровчий комплекс у Боровій

Як повідомив сьогодні в ході програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник ГУ у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця, на багатофункціональному фізкультурно-оздоровчому комплексі в селищі Борова вже ведуться останні підготовчі роботи, і найближчим часом ФОК буде відкрито. «Буквально через тиждень буде урочисте відкриття цієї унікальної споруди. Чому унікальної - ціна, якість і можливість займатися. ФОК складається з трьох залів. Один зал - для ігрових видів спорту, він вміщує в себе майданчик для заняття міні-футболом, волейболом, великим тенісом, бадмінтоном. Розміри залу - 22 метри в ширину, 14 метрів у висоту і довжина близько 30 метрів. Також там буде зал важкої атлетики та фітнесу, щоб могли і дорослі, і діти там займатися. Звичайно, це все буде відкрито і доступно», - підкреслив Дмитро Перепелиця.

Досягнення харківських паралімпійців – це надрезультати, яких в Україні не було за всю історію її незалежності

2012 рік – це рік спорту та здорового способу життя. Весь рік насичений великими і важливими заходами: успішно пройшов Чемпіонат Європи з футболу, потім були Олімпійські ігри в Лондоні, після – Паралімпійські ігри. Про це нагадав сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Дмитро Перепелиця.

Події дня

Сьогодні, 10 жовтня, о 10:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про передачу програмно-апаратних комплексів системи відеоспостереження, відеозапису і трансляції зображення від уповноважених осіб облдержадміністрації до дільничних виборчих комісій з виборів народних депутатів України та забезпечення їх збереження; 2. Про взаємодію відділів ведення Державного реєстру виборців з дільничними виборчими комісіями щодо виявлення та оперативного усунення неточностей у попередніх списках виборців; О 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул.Сумська, 64, 5 поверх, к.170) розпочнеться прес-конференція начальника управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторії Маренич.

У Богодухівському районі серед захворілих кишковою інфекцією немає важкохворих

Як повідомив сьогодні в ході брифінгу заступник голови ХОДА Ігор Шурма, на даний момент в Богодухівському районі зареєстровано 42 людини з кишковою інфекцією. «З них 38 учнів, медсестра Богодухівської гімназії і троє дорослих, які контактували вдома з хворими. Всього госпіталізовано в інфекційне відділення Богодухівської ЦРЛ 25 осіб: 21 учень, медсестра і троє дорослих. Стан 39 хворих легкого ступеня важкості та у трьох - середньої. Важкохворих на сьогодні немає», - підкреслив він.

Продовжується робота з виявлення безхазяйних об’єктів ЖКГ та передачі їх на баланс територіальних громад

У районах і містах області продовжується робота з виявлення та передачі безхазяйних об’єктів, що забезпечують водопостачання і водовідведення, постачання електроенергії та природного газу територіальним громадам сіл та селищ, на території яких ці об’єкти перебувають, а також щодо забезпечення надійної роботи зазначених об’єктів. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Зокрема, АК «Харківобленерго» виявила 247 безхазяйних енергетичних об'єктів і визначила заходи щодо забезпечення їх сталої експлуатації. Органами місцевого самоврядування ведеться робота з передачі на баланс енергопостачальної організації електричних мереж та устаткування у відповідності до вимог діючого законодавства. З початку 2010 року компанією було прийнято на баланс 82 об’єкти та більше 150 км ліній електропередачі. На сьогоднішній день на території області налічується 19 безхазяйних енергетичних об’єктів, триває робота з визначення власника.

441 житель Харківщини готовий брати участь у Програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла

У Харківській області ведеться активна робота з реалізації Програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла. Станом на 9 жовтня участь в програмі беруть 8 будівельних компаній; кредити видають 7 банків; відібрано для участі у програмі 17 житлових будинків, в яких громадяни можуть придбати 1520 квартир. Про це повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За його інформацією, на даний момент укладено 43 договори на часткову компенсацію відсотків і видано кредитів на 8188 тис. грн. Із запланованих коштів у сумі 60 183 тис. грн. для надання часткової компенсації надійшло 15 000 тис. грн. Бажання брати участь у Програмі виявила 441 особа.

В області триває збирання пізніх сільськогосподарських культур

Як інформує Департамент агропромислового розвитку ХОДА, станом на 9 жовтня в Харківській області скошено 21,66 тис. га гречки (93% від загальної площі збирання). Середня врожайність складає 10,7 ц/га. Проса обмолочено на 12,1 тис. га (87% від загальної площі посівів), середня врожайність - 18,9 ц/га. Соняшнику зібрано 96% площ, 831,9 тисяч тонн намолочено, середня врожайність 22,8 ц/га. Сої прибрано 43,7 тис. га (77% від загальної площі), намолочено 50,9 тис. тонн, середня врожайність - 11,6 ц/га.

Харківська область однією з перших закінчила посів озимих культур

Про це сьогодні йшлося під час всеукраїнської селекторної наради Міністерства аграрної політики та продовольства України з питання проведення комплексу осінніх польових робіт. За оперативними даними Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, на 9 жовтня по всіх категоріях господарств в області посіяно 476,8 тис. га (102% до плану). Зокрема, озима пшениця і тритікале займають 461,2 тис. га (102% до плану); озимий ячмінь – 0,6 тис. га (75% до плану); жито – 10,4 тис. га (98% до плану). Крім того, на площі 14,7 тис га посіяний озимий ріпак (113% до прогнозу).

До уваги журналістів! Брифінг!

Сьогодні, 9 жовтня, о 17.00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх) відбудеться брифінг заступника голови ХОДА Ігоря Шурми.

До кінця року на Харківщині буде відкрито ще 4 нових операційних блоки

До кінця 2012 року будуть відкриті всі операційні блоки, реконструкція яких передбачена в рамках обласної програми «Здоров'я Слобожанщини». Операційний блок в Ізюмській міській лікарні, який був відкритий сьогодні, перший із них. Про це в Ізюмі повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма. Також нові операційні блоки будуть відкриті в Дергачах, Лозовій, Балаклії та Богодухові. «Таким чином ми завершуємо реконструкцію операційних блоків в міжрайонних медичних центрах та притрасових лікарнях. Наступним кроком буде створення сучасних умов в палатах інтенсивної терапії і пологових відділеннях», - сказав Ігор Шурма.

Валентин Дулуб передав книги для територіальних центрів соціального обслуговування та шкільних бібліотек Харківщини

Перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб взяв участь в акції «Зроби добру справу - подаруй книгу!» зі збору художньої літератури для територіальних центрів соціального обслуговування та шкільних бібліотек Харківської області, яка організована управлінням у справах преси та інформації ХОДА спільно з Громадською організацією «Кінофестиваль «Харьковская сирень». Із власної бібліотеки він відібрав 7-томне зібрання творів Джона Голсуорі, 4-ох томне видання військово-патріотичної прози «Сторінки подвигу», автобіографічні спогади Маршала Радянського Союзу Георгія Жукова у 3 томах, твори Чингіза Айтматова у 3 томах.

Ізюмська центральна міська лікарня отримала нове обладнання

Сьогодні заступник голови ХОДА Ігор Шурма вручив головному лікарю Ізюмської центральної міської лікарні сертифікати на отримання нового обладнання. Зокрема, мова йде про рентген-апарат на три робочі місця вартістю 2,1 мільйона гривень, обладнання для оперблоку (операційні столи та безтіньові лампи) на 329 тисяч гривень, реанімобіль вартістю 508 тисяч гривень, який буде доставлений в лікарню найближчим часом. Також вручені сертифікати на отримання приладів системи «Телекард», апарат для ультразвукового обстеження на 470 тисяч гривень, медикаменти та витратні матеріали для швидкої допомоги та операційного блоку на 500 тисяч гривень, сертифікат на комплекс фізіотерапевтичного обладнання.

Харківський Академічний театр ляльок отримав Гран-прі на міжнародному фестивалі в Бєлгороді

З 30 вересня по 5 жовтня в місті Бєлгород (РФ) проходив VI міжнародний фестиваль театрів ляльок «Бєлгородська забава», в якому взяли участь 20 професійних державних та недержавних театрів ляльок з різних країн світу: Росії, України, Литви, Білорусі, Франції та Італії. Фестиваль був конкурсний: програму одночасно оцінювали відразу два склади журі. У цьому році їх головою виступила заслужений працівник культури Росії, відомий театральний критик, завідувачка Кабінетом театрів для дітей та театрів ляльок Організаційно-творчого відділу Центрального апарату Спілки театральних діячів РФ Ольга Глазунова. У складі журі такі компетентні фахівці, як В. Шрайман, А. Крупенін, С. Железкін, А. Гончаренко, А. Чорний.

Стан підготовки Нововодолазького району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Рівень підготовки Нововодолазького району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років становить: житловий фонд – 100%, теплове господарство – 100%, водопровідно-каналізаційне господарство – 100%, соціальна сфера – 100%, агропромисловий комплекс – 100%, підготовка снігоприбиральної техніки – 100%, заготовка піску – 100%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

У Ізюмській центральній міській лікарні відкрито оновлений операційний блок

Сьогодні в Ізюмській центральній міській лікарні відбулося урочисте відкриття реконструйованого операційного блоку. У заході взяв участь заступник голови Харківської ОДА Ігор Шурма. Для проведення реконструкції операційного блоку Ізюмської центральної міської лікарні у 2012 році з обласного бюджету було виділено 1 260 тис. грн. Ще 140 тис. грн. як співфінансування додатково виділено з місцевого бюджету. Загальна площа реконструйованих приміщень операційного блоку складає 348,2 кв. м. В ході реконструкції операційного блоку проведені великі обсяги робіт у 3 операційних залах; створено нову систему вентиляції та кондиціювання повітря; проведена заміна систем подачі кисню та електропостачання, встановлені нові прилади освітлення всіх приміщень операційного блоку; проведена заміна санітарно-технічної системи та обладнання, використані сучасні оздоблювальні матеріали, що відповідають нормам дезінфекційної безпеки, замінені 8 вікон та 16 дверей та ін.

На сьогоднішній день ситуація у Богодухові контрольована

Станом на сьогоднішній день у Богодухівському районі зареєстровано 36 випадків гострої кишкової інфекції: 23 особи госпіталізовані, з них 20 дітей і 3 дорослих. Ще 13 осіб проходять амбулаторне лікування. Про це сьогодні в ході брифінгу повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма. «Перші хворі почали поступати до лікарні о другій половині дня ще в п’ятницю, 5 жовтня. З того дня до сьогоднішнього там цілодобово знаходилися фахівці, оскільки необхідно було зрозуміти з якою інфекцією ми маємо справу. Результати бактеріологічних аналізів будуть завтра - післязавтра. Сьогодні можна однозначно сказати, що ми маємо 5 випадків дизентерії, 10 результатів ще очікуємо. Хворих з важким станом здоров’я немає. Всі з середньою формою важкості і отримують відповідне лікування. Головне, що зараз процес поступлення хворих пішов на спад. Ситуація контрольована», - зазначив Ігор Шурма.

У Харківській області немає підтверджених випадків захворювання на менінгіт

Поширена останнім часом в деяких ЗМІ інформація про спалах менінгіту в Зміївському районі виявилася недостовірною - заявив сьогодні в ході брифінгу заступник голови ХОДА Ігор Шурма. За його словами, в Зміївському районі діагностовано кілька випадків ентеровірусної інфекції, яка може мати схожі симптоми, але не є таким небезпечним захворюванням, як менінгіт. «Отримавши результати ПЛР-досліджень, ми можемо однозначно сказати, що діагноз «менінгіт» не підтверджується. Діагностовано ентеровірусну інфекцію. Це інфекція, яка може мати різні прояви - мозкові, кардіологічні, абдомінальні, менінгіальні - але це не менінгіт. Сьогодні та паніка, яка поширилася в Зміївському районі, не має підстав. Там працювала комісія обласної санепідслужби, Головного управління охорони здоров'я, туди виїжджали інфекціоністи Обласної дитячої клінічної лікарні, Обласної інфекційної лікарні, і діагноз «менінгіт» не підтвердився. Спалаху немає, і такого захворювання у нас сьогодні немає», - підкреслив Ігор Шурма.

У першому півріччі поточного року в регіоні освоєно близько 6,7 млрд. грн. капітальних інвестицій (уточнено)

За перше півріччя 2012 року підприємствами та організаціями області за рахунок усіх джерел фінансування освоєно 6 692,4 млн. грн. капітальних інвестицій, що в порівняльних цінах на 61,3% більше обсягу капітальних інвестицій за відповідний період минулого року. Про це, посилаючись на статистичні дані, повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «Найбільшу частину капітальних інвестицій (98,2%) освоєно в матеріальні активи (будівлі та споруди, машини, устаткування, інвентар та транспортні засоби). У нематеріальні активи вкладено 1,8% загального обсягу капітальних інвестицій (витрати на програмне забезпечення і бази даних, авторські та суміжні права, патенти, ліцензії тощо)», – зазначив він.

Триває акція «Зроби добру справу – подаруй книгу!»

На 1 поверсі Харківської облдержадміністрації (вул. Сумська, 64) триває збір художньої літератури для територіальних центрів соціального обслуговування та шкільних бібліотек Харківської області, ініційований управлінням у справах преси та інформації ХОДА разом з Громадською організацією «Кінофестиваль «Харьковская сирень». За час проведення акції до неї залучилися вже біля 70 харків’ян, які подарували більше 1000 видань із власних бібліотек. Також 20 екземплярів книг сьогодні надало і видавництво «Litera Nova». Це видання для дітей – «Притчи Молла Насреддина» та репринтне видання оповідань та очерків для молоді В.П.Авенаріуса «Васильки и колосья».

11 жовтня відбудеться зустріч з шанувальниками народного мистецтва фольклорна вітальня «На Покрову»

11 жовтня о 18:00 напередодні свята Покрови Пресвятої Богородиці в обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва відбудеться традиційна зустріч з шанувальниками народного мистецтва. З давніх часів козаки вважали цей день своїм святом, оскільки на Запорізькій Січі була церква Покрови Пресвятої Богородиці. Святу буде присвячено концерт фольклорних гуртів, головний акцент буде зроблено на наслідуванні козацьких традицій у жіночому фольклорі.

Архів документів