Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Вже 90 років доля міста Харкова нерозривно пов'язана з ім'ям театру імені Шевченка. Михайло Добкін

Сьогодні відбувся святковий вечір з нагоди 90-річчя одного з найстаріших театрів України - Харківського державного академічного українського драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка. В урочистостях взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Євген Савін та заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан. Михайло Добкін побажав «шевченківцям» нових творчих успіхів, нових прем'єр і ролей, а також нових глядачів.

На території Обласного притулку для дітей планується побудувати новий футбольний майданчик

Сьогодні відбулася церемонія підписання меморандуму про наміри між Харківською обласною державною адміністрацією та Нідерландським благодійним фондом «Дихання» спільно з королівським футбольним союзом Нідерландів про співпрацю в межах реалізації соціального проекту «Світовий тренер». Меморандум підписали заступник голови ХОДА Ігор Шурма та Голова благодійного фонду «Дихання» Ніко де Борст. В рамках проекту планується облаштувати спортивний майданчик на території Обласного притулку для дітей. Майданчик буде мати соціальне призначення: проведення товариських матчів між дітьми, які виховуються у сімейних формах – прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу, між дітьми-вихованцями інтернатних закладів, притулків, центрів соціально-психологічної реабілітації.

Завтра в Харкові стартують Дні російського кіно

Завтра в рамках проекту «Харьковская сирень» PS» стартують Дні російського кіно в Харкові, в яких візьмуть участь такі російські актори, як Лариса Лужина, Андрій Руденський, Світлана Тома, Ігор Черницький, Тимофій Федоров, Микола Бурлак та Микола Романов. Зокрема, 17 жовтня о 15:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) відбудеться прес-конференція учасників Днів російського кіно в Харкові; О 17:00 у червоному залі кінотеатру ім. О. Довженка (м. Харків, вул. 23 Серпня, 61) відбудеться відкриття Днів російського кіно в Харкові в рамках проекту «Харьковская сирень» PS»;

В Харківській області створено комісію з визначення даних про заробітну плату працівників за роботу в зоні відчуження ЧАЕС в 1986-1990 роках

Як повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма, на виконання постанови Кабінету Міністрів України «Про комісії з визначення даних про заробітну плату працівників за роботу в зоні відчуження ЧАЕС в 1986-1990 роках» розпорядженням голови Харківської облдержадміністрації від 16 жовтня 2012 року №588 створено відповідну регіональну комісію та затверджено її персональний склад.

Сьогодні розпочинається опалювальний сезон у житлових будинках Харківської області

Згідно з розпорядженням першого заступника голови Харківської облдержадміністрації Валентина Дулуба, у зв’язку зі зниженням середньодобової температури зовнішнього повітря до +8 градусів і нижче, організаціям і підприємствам, що знаходяться у сфері управління ХОДА, надано дозвіл розпочати опалювальний сезон у житлових будинках, а також споживачам, приміщення яких обладнані індивідуальними опалювальними приладами.

На території Червонооскільського психоневрологічного інтернату відкрито капличку

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма в ході робочої поїздки в Ізюмський район взяв участь в церемонії відкриття православної каплички Святого Агапіта – лікаря безвідплатного на території Червонооскільського психоневрологічного інтернату. «Відкриття цього куточку духовності дає можливість для більш повноцінного життя людям, яких доля змусила жити в інтернаті», - зазначив Ігор Шурма.

Збірна команда школярів Харківщини перемогла на Першості України з кікбоксингу

З 11 по 14 жовтня 2012 року в м. Харкові у приміщенні легкоатлетичного манежу КЗ КДЮСШ «ХТЗ» відбулись змагання Першості України з кікбоксингу W.Р.К.А. серед школярів. В змаганнях взяли участь школярі різних навчальних закладів з 15 регіонів України загальною кількістю учасників - 429 осіб. У командному заліку перше місце посіла збірна команда Харківської області, друге місце – Луганської області, трете місце – Київської області.

Команда Харківської області посіла перше місце на Всеукраїнських змаганнях «Діти - олімпійська надія України» з легкої атлетики

Фінал Всеукраїнських змагань «Діти - олімпійська надія України» 2012 року з легкої атлетики відбувся з 13 по 15 жовтня  в м. Біла Церква (Київська область). У змаганнях взяли участь команди 22 областей України. До програми змагань було включено 10 видів випробувань: біг на 60 м, 200 м, 400 м, 800 м, 1500 м, 100 м з бар'єрами (дівчата) та 110 м з бар'єрами (юнаки), стрибки у висоту, стрибки у довжину, штовхання ядра, естафета. За результатами змагань Харківська область посіла перше загальнокомандне місце.

Харківська ОДА підтримує ініціативу щодо проведення громадської експертизи у галузі реалізації соціального забезпечення та соціального захисту ветеранів війни

На підставі п.4.3 Постанови Кабінету Міністрів України від 05.11.2008р. Харківська обласна державна адміністрація інформує про надходження ініціативи Харківської обласної Громадської організації «ОПЛОТ» щодо проведення громадської експертизи діяльності ХОДА у галузі реалізації соціального забезпечення та соціального захисту ветеранів війни.

Керівництво Бахчисарайського району готове розглянути пільгові умови відпочинку для харків'ян

Бахчисарайський район готовий розвивати співпрацю з Харківською областю в сфері туризму та оздоровлення. Про це під час прес-туру до Криму харківським журналістам повідомив начальник відділу з питань курорту і туризму Бахчисарайської райдержадміністрації Микола Бір. «Хотілося б, щоб у нас була налагоджена тісна співпраца. Ми запрошуємо керівництво Харкова і області приїхати в Бахчисарайський район, аби обговорити можливості відпочинку та оздоровлення жителів Харківщини та співробітників різних підприємств. Ми обов'язково знайдемо пільгову умову, щоб приїжджали люди з міста та області. Ми раді харків'янам. Для того, щоб створити більш сприятливі умови для них, ми готові підписати угоду про співпрацю», - сказав Микола Бір.

Проблем з подачею тепла в житлові будинки та об'єкти соціальної сфери сел. Караван немає

«Сьогодні з повною впевненістю можна сказати, що всі питання в селищі Караван вирішені, і проблем з подачею тепла в житлові будинки та об'єкти соціальної сфери немає», - зазначив 15 жовтня перший заступник губернатора Харківщини Валентин Дулуб під час виїзної наради з метою перевірки готовності селища Караван до опалювального сезону і запуску тепла. За словами Валентина Дулуба, у зв'язку з рішенням державного підприємства «Укрспирт» про припинення роботи Караванського спиртзаводу і зупинкою заводської котельної під загрозою бути без тепла опинилися 29 житлових будинків, школа і дитячий садок. У зв'язку з цим під керівництвом облдержадміністрації було проведено ряд заходів з встановлення 2-х блочних газових топкових, які будуть забезпечувати житловий масив послугами теплопостачання, та реконструкції системи теплопостачання Караванської загальноосвітньої школи І-ІІІ рівнів м. Люботин з впровадженням теплогенераторної установки на базі пелетних котлів.

Розповсюдження інфекції в Богодухівському районі припинено

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, з 8:00 13 жовтня до 20:00 15 жовтня в Богодухівському районі не зафіксовано нових випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію. Всього з 28 вересня до 12 жовтня в районі захворіло 120 людей, з них 112 дітей. Станом на ранок 15 жовтня в лікарні перебувало 44 людини, з них 36 дітей. Серед усіх захворілих лише у однієї людини спостерігається перебіг хвороби середньої тяжкості, у всіх інших – легкий. Всі пацієнти отримують повноцінне лікування.

Події дня

Сьогодні, 16 жовтня, о 16:00 у Малій залі Будинку рад (вул.Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться підписання Меморандуму про наміри та взаєморозуміння між Харківською обласною державною адміністрацією та Нідерландським благодійним фондом «Дихання» спільно з королівським футбольним союзом Нідерландів про співпрацю в межах реалізації соціального проекту «Світовий тренер»; О 18:00 у Харківському державному академічному українському драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка (вул. Сумська, 9) розпочнеться святковий вечір з нагоди 90-річчя Харківського державного академічного українського драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка.

Повноцінна діяльність технопарків та індустріальних парків буде стимулювати випуск високотехнологічної продукції в регіоні

«У Харківській області є кілька діючих і перспективних проектів - технопарк «Слобожанщина», технополіс «П'ятихатки», індустріальний парк «Рогань» - повноцінна діяльність яких буде стимулювати випуск високотехнологічної продукції, конкурентоспроможної на світовому ринку», - заявив віце-губернатор Юрій Сапронов.

За обсягами освоєних за січень-червень 2012 року капітальних інвестицій Харківщина знаходиться на шостому місці серед регіонів України

Про це, посилаючись на статистичні дані, заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «За цим показником нас випереджає тільки м. Київ, Донецька і Дніпропетровська області, АР Крим та Київська область. За темпами зростання капітальних інвестицій ми посідаємо п'яту позицію », - сказав Юрій Сапронов.

Теплопостачанням забезпечено 98,5% об’єктів соціальної сфери області

Відповідно до розпорядження голови Харківської обласної державної адміністрації від 12.10.2012 № 581, розпоряджень голів райдержадміністрацій та голів міст обласного значення з 12 жовтня 2012 року в Харківській області розпочато пуск тепла на об’єкти соціальної сфери. Як повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, станом на 12.00 15 жовтня введено в роботу 665 котелень, підключено 947 лікарень, 873 школи, 671 дитячий садок. Теплопостачанням забезпечено 98,5% об’єктів соціальної сфери області. В деяких районах області також розпочато запуск тепла до житлових будинків.

Харківщина – серед лідерів з проведення продовольчих ярмарків

Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України. У вересні поточного року в Харківській області було проведено 412 ярмаркових заходів, що становить третій результат після АР Крим (512) та Вінницької області (470). 381 захід (92,5%) відбувся на Харківщині на існуючих ринках, 31 (7%) - становлять виїзні ярмарки.

Капітальні інвестиції промислових підприємств за півріччя виросли на 34,1%

Згідно зі статистичними даними, частка освоєних підприємствами промислових видів діяльності капітальних інвестицій за шість місяців 2012 року становить 15,4%. Обсяги інвестицій порівняно з січнем-червнем минулого року зросли на 34,1%, в ​​тому числі інвестиції підприємств переробної промисловості зросли на 38,2%, з виробництва та розподілення електроенергії, газу та води - на 18,1%. Про це повідомив заступник губернатора Юрій Сапронов.

Більшість харківських підприємств у першому півріччі 2012 року були прибутковими

Протягом першого півріччя 2012 року в Харківській області 60,2% підприємств були прибутковими, 39,8% - збитковими. Про це заявив заступник губернатора Юрій Сапронов з посиланням на статистичну інформацію. «За шість місяців поточного року великими і середніми підприємствами регіону (крім підприємств рослинництва, тваринництва, змішаного сільського господарства і бюджетних установ) отримано позитивний фінансовий результат до обкладання податками в суммі 1388,7 млн.грн. Найбільші обсяги прибутку отримано підприємствами промисловості, торгівлі, ремонту автомобілів, побутових виробів та предметів особистого вжитку, транспорту і зв'язку», - зазначив він.

Харків був і залишається одним з основних партнерів Євпаторії в галузі туризму

Як повідомив харківським журналістам в ході прес-туру по Криму директор КП «Міська інформаційна мережа» Володимир Кущ, Харків традиційно є одним з основних партнерів Євпаторії з розвитку туристичної галузі. За його словами, на даний момент йде робота з реалізації спільного проекту по поїздкам в різні регіони України кримських і харківських туристів.

Стартував прес-тур журналістів Харківщини до Криму

Вчора група харківських журналістів приїхала до Криму в рамках реалізації угоди про співробітництво між Харківщиною та Автономною Республікою. З 14 по 18 жовтня представники ЗМІ Харківської області ознайомляться з туристичним потенціалом Криму, а також з перспективами подальшого співробітництва між регіонами. Зокрема, учасники прес-туру відвідають ряд найбільш відомих туристичних об'єктів у кількох містах півострова, включаючи Нікітський ботанічний сад в Ялті, Бахчисарайський історико-культурний заповідник і «Парк мініатюр» в Алушті. Крім цього журналісти зможуть взяти участь у роботі Міжнародної курортної виставки «Україна - цілий рік!».

Події дня

Сьогодні, 15 жовтня, об 11:00 у Харківському міському центрі зайнятості (вул. Шевченка, 137А) відбудеться українсько-турецька зустріч підприємців. Телефон для довідок: (057) 757 - 46 - 44, (067) 576 - 06 - 98.

Харківщина відзначила День Українського козацтва

Сьогодні з нагоди проведення у Харківській області Дня Українського козацтва відбулася урочиста церемонія покладання квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченку. Участь у ній взяли начальник управління внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю ХОДА Володимир Зінченко та заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан. Цього року 360-річчя заснування Чортомлицької Запорозької Січі та вшанування пам’яті кошового отамана Івана Сірка і 340-річчя з дня народження Пилипа Орлика в Україні відзначається на державному рівні. У Харківській області всього зареєстровано 37 козацьких організацій. На урочистості з нагоди свята зібрались кращі їх представники.

Ярмаркує Дергачівщина

Сьогодні в місті Дергачі в рамках фольклорного фестивалю «Козацька родина» відбувся великий районний ярмарок, на якому всі, хто завітав на свято, мали можливість придбати продукцію більше ніж 100 підприємств району та області за цінами виробників. «Все, що робиться сьогодні на Харківщині командою губернатора Михайла Марковича Добкіна, робиться для відродження величі нашого краю, для того, щоб краще жилося нашим людям на цій землі», - сказав під час урочистого відкриття фестивалю голова Дергачівської районної державної адміністрації Віталій Алексейчук.

Розпочато теплопостачання 370 лікарень, 344 шкіл та 302 дитячих садків

Відповідно до розпорядження голови Харківської обласної державної адміністрації від 12.10.2012 № 581, розпоряджень голів райдержадміністрацій та голів міст обласного значення з 12 жовтня 2012 року в Харківській області розпочато пуск тепла на об’єкти соціальної сфери. Як повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, станом на 12.00 жовтня введено в роботу 305 котелень, підключено 370 лікарень, 344 школи, 302 дитячих садки. В деяких районах області також розпочато запуск тепла до житлових будинків.

Відкрито дошкільний підрозділ у Тернівському навчально-виховному комплексі Чугуївського району

Сьогодні відкрито дошкільний підрозділ у Тернівському навчально-виховному комплексі Чугуївського району. Заходи відбулись за участі заступника голови Харківської облдержадміністрації Євгена Савіна. «Дуже радісно бути присутнім на відкритті дитячих садків. Дошкільний заклад для сільської місцевості – це перспектива розвитку. Цього року в області відкрито вже близько 25 нових дошкільних установ, у тому числі у складі НВК, і з кожним роком динаміка відновлення старих та відкриття нових дошкільних навчальних закладів буде зростати. Це наш пріоритет і наш обов'язок. Від імені голови облдержадміністрації Михайла Добкіна вітаю Вас з цією радісною подією», – зазначив заступник губернатора.

Посилено відповідальність посадових осіб за порушення законодавства про реєстрацію нормативно-правових актів

Сьогодні в ході обласної селекторної наради заступник голови ХОДА Олег Анпілогов звернув увагу керівників РДА на необхідність суворого виконання вимог законодавства України щодо реєстрації нормативно-правових актів. «Це питання є актуальним в діяльності всіх без винятку органів місцевої державної влади. Відповідно до законів України голова місцевої державної адміністрації в межах своїх повноважень видає розпорядження та накази, окремі з яких мають нормативно-правовий характер та підлягають реєстрації. 5 січня поточного року набрав чинності закон України про внесення змін до деяких законодавчих актів України, що стосується посилення відповідальності посадових осіб органів державної влади. У відповідності з цим законом були внесені зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення. Зокрема, була доповнена стаття №188, в якій встановлена ​​відповідальність за порушення законодавства щодо державної реєстрації нормативно-правових актів», - підкреслив заступник керівника області.

Протягом І півріччя 2012 року порушень законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів ОГА допущено не було

Про це сьогодні в ході обласної селекторної наради повідомила головний спеціаліст відділу забезпечення діяльності апарату облдержадміністрації Головного юридичного управління ХОДА Тетяна Супруненко. «В обласній державній адміністрації та її структурних підрозділах щомісяця здійснюються перевірки Головним управлінням юстиції у Харківській області щодо додержання законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів. Остання перевірка відбулась 24 та 25 вересня 2012 року. Протягом І півріччя 2012 року порушень законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів обласною державною адміністрацією допущено не було», - сказала Тетяна Супруненко.

У Харківському міському центрі зайнятості відбудеться українсько-турецька зустріч підприємців

15 жовтня 2012 року у Харківському міському центрі зайнятості відбудеться українсько-турецька зустріч підприємців. В зустрічі братимуть участь керівник Центру підтримки малого та середнього бізнесу Республіки Туреччина, керівник Союзу промисловців Анкари, керівники відповідних підрозділів Харківської обласної державної адміністрації, представники Харківської торгівельно-промислової палати, бізнесмени Республіки Туреччина.  На зустрічі будуть представлені пропозиції ділових кіл столиці Туреччини, учасники також зможуть провести переговори щодо співробітництва з керівниками компаній. 

17 жовтня відбудеться перевірка засобів оповіщення населення

17 жовтня 2012 року о 7:52 та о 14:25 Головним управлінням з питань надзвичайних ситуацій Харківської обласної державної адміністрації буде проводитися планова комплексна технічна перевірка засобів оповіщення населення з включенням електросирен, залученням радіотрансляційних вузлів та телебачення.

Архів документів