Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У Харківській області до роботи готові 229 стаціонарних пунктів обігріву

Про це на прес-конференції розповів перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. «Пункти обігріву можуть бути відкриті в будь-який момент, - зазначив Валентин Дулуб, - крім того, у нас підготовлено 40 наметів і 21 "буржуйка", які в разі аварійної ситуації будуть використані, щоб не допустити нещасних випадків під час сильних морозів».

У Дергачівській центральній районній лікарні відкрито новий фізіотерапевтичний кабінет

Сьогодні у поліклінічному відділенні Дергачівської центральної районної лікарні було відкрито новий фізіотерапевтичний кабінет. У церемонії відкриття взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма та голова Дергачівської райдержадміністрації Віталій Алексейчук. «Новий кабінет фізіотерапії дає можливість надання всього спектру процедур, який є в арсеналі медицини України. Ми проаналізуємо, які послуги будуть користуватися найбільшою популярністю, і не виключено, що наступного року ми придбаємо додаткові апарати. Кабінет в Дергачах є прикладом того, як виглядатимуть усі фізіотерапевтичні кабінети в центральних районних лікарнях усієї області. Усі фізкабінети в 27 районних центрах і в 6 містах обласного значення будуть відкриті до кінця 2012 року. Ми дуже сподіваємося, що це допоможе повернути довіру людей до поліклінічної служби», - зазначив Ігор Шурма.

Харківська область посідає 2 місце в Україні з виконання програми іпотечного кредитування

Про це сьогодні повідомив віце-губернатор Валентин Дулуб. «На сьогодні в області видано 47 кредитів на суму більше 9 млн.грн. 88 заяв знаходиться на розгляді в банках. Ми стійко посідаємо друге місце в цілому по Україні після м.Києва. Ще 465 осіб виявили бажання брати участь у програмі іпотечного кредитування. Ми щотижня відстежуємо динаміку, працюємо як з банками, так і з забудовниками. Сьогодні 17 житлових будинків готові взяти участь у цій програмі і надати квартири мешканцям нашої області, зацікавленим у поліпшенні своїх житлових умов шляхом іпотечного кредитування», - сказав Валентин Дулуб.

Домовленості, які були досягнуті з НАК «Нафтогаз України» щодо роботи ТЕЦ-3 і ТЕЦ-5, до кінця опалювального сезону не зміняться

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, з 17 жовтня відновлено газопостачання ТЕЦ-3 і ТЕЦ-5. Отримані ліміти на природний газ від НАК «Нафтогаз України» на ці дві станції. «Сьогодні і одна, і друга станції повністю працюють і забезпечують теплом і електроенергією населення міста Харкова, а також селища Пісочин і Солоницівка. Технічний стан і основного, і допоміжного обладнання дозволяє вести всі планові навантаження і якісно забезпечувати початок та проходження опалювального сезону у м. Харкові та області», - сказав Валентин Дулуб.

Дорожнє господарство області повністю готове до нового зимового сезону

План підготовки снігоприбиральних машин і механізмів в районних філіях ДП "Харківський облавтодор" та спецтехніки комунальної власності в цілому по області виконано на 100%. Підготовлено 500 одиниць техніки, також планується її додаткове оновлення. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. «Для підготовки дорожнього покриття в зимовий період заготовлено 57,7 тис. куб.м піску, це навіть більше, ніж заплановано. Є також достатній запас технічної солі - 7 тис. тонн. На всіх основних напрямках, на всіх спусках вже почали встановлювати піраміди з піском. Також для забезпечення безпеки учасників руху ми цього року провели спеціальну акцію. На всіх небезпечних підйомах і спусках, там де буває ожеледь, встановили спеціальні попереджуючі дорожні знаки. Також оснастили всі наші транспортні засоби спеціальним радіозв'язком, який дає можливість оперативно перекинути техніку в потрібний момент з одного місця на інше», - сказав Валентин Дулуб.

Підписання угоди обладміністрацією з Центром надання адміністративних послуг дасть можливість виключити корупційну складову при видачі дозвільних документів

Між Харківською обласною державною адміністрацією та Харківською міською радою підписано угоду про співпрацю з організації надання адміністративних послуг через Центр надання адміністративних послуг міста Харкова. Як зазначив голова ХОДА Михайло Добкін, підписання такої угоди дасть можливість виключити корупційну складову і створити цивілізовані умови для отримання документів жителями міста і області.

Харківська область визнана однією з найкращих з освоєння субвенції з держбюджету на ремонт доріг

На ремонт доріг Харківської області було виділено субвенцію з держбюджету в розмірі 114,5 млн грн. Про це на прес-конференції розповів перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. Він підкреслив, що сьогодні ці гроші освоюються, відсоток освоєння становить 56,1%.  

На Харківщині вже опалюються 5,5 тисяч житлових будинків і практично 100% об'єктів соціальної сфери

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції перший заступник голови Харківської ОДА Валентин Дулуб, станом на 17:00 17 жовтня включені в роботу 770 котелень. З них 590 котелень місцевих рад та 180 - відомчих. Опалюються 5,5 тис. житлових будинків з централізованим теплопостачанням і 99,9% об'єктів соціальної сфери.

На Харківщині виплачено 5,5 мільйонів гривень дотації особистим господарствам населення за утримання молодняку великої рогатої худоби

Відповідно до соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича та на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 02.03.2011 № 246 в усіх районах Харківської області продовжується робота з нарахування особистим господарствам населення державної дотації за утримання молодняку великої рогатої худоби.

Харківська область отримала дотацію розміром більше 53 млн. грн. на оплату праці працівників бюджетних установ

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 8 жовтня 2012 р. № 753-р «Про перерозподіл деяких видатків, передбачених Міністерству фінансів на 2012 рік» Харківській області виділено додаткову дотацію з державного бюджету на оплату праці працівників бюджетних установ в сумі 53210,4 тис.грн. та доручено обласній державній адміністрації у тижневий строк здійснити розподіл коштів додаткової дотації між місцевими бюджетами області.

Представлений новий керівник Обласної фінансової інспекції

Сьогодні відбулося представлення нового керівника Обласної фінансової інспекції. Представляв нового керівника голова Державної фінансової інспекції України Петро Андрєєв. Він подякував колишньому керівнику обласної фінансової інспекції Анатолію Андрійовичу Козині за сумлінну роботу на цій посаді. Говорячи про нового керівника обласної фінансової інспекції Станіслава Косінова, Петро Андрєєв сказав, що у нього є досвід роботи і в Верховній Раді, і керівником Рахункової палати. «Фінансова інспекція повинна бути опорою для реалізації всіх програм і завдань місцевих органів влади. Тільки в командній роботі можна досягти результатів. Та робота, яка була проведена в Харківській області, як раз говорить про те, що створення команди і певного результату було досягнуто. Упевнений, що досвід нового керівника дасть можливість застосувати та ініціювати нові форми і методи роботи Харківської фінансової інспекції. Я не сумніваюся в тому, що та стабільність у роботі, яка була досягнута, з новими формами і методами роботи, дозволить Харківській фінансовій інспекції стати кращою в Україні», - сказав Петро Андрєєв.

За результатами конкурсу освітніх проектів на IV Національній виставці-презентації «Інноватика в сучасній освіті» учбові заклади Харківщини здобули 3 золоті та 4 срібні медалі

16-18 жовтня 2012 року в м. Києві проходить Четверта Національна виставка-презентація «Інноватика в сучасній освіті», яка традиційно стала професійною площадкою для якісного обміну досвідом між освітянами країни. У номінації «Упровадження здоров’язбережувальних інноваційних технологій у навчально-виховний процес закладів освіти» Харківську область представляли 10 навчальних закладів. За результатами конкурсу освітніх проектів учбові заклади Харківщини отримали 3 золоті та 4 срібні медалі.

Події дня (доповнено)

Сьогодні, 18 жовтня, о 10:00 у Харківському науково-дослідному інституті судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса (вул. Золочевська, 8а) розпочнеться засідання круглого столу «Експертне дослідження пожеж та нещасних випадків. Сучасний стан та перспективи розвитку». Тел.: 372-11-89, 372-20-01; О 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (м. Харків, пр-т Московський, 75) відбудеться відеоконференція на тему: «Безпека життєдіяльності в осінньо-зимовий період»; О 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) відбудеться прес-конференція першого заступника голови ХОДА Валентина Дулуба; О 16:00 в Обласній сувенірній лавці «Слобожанський сувенір» (Держпром 4 під'їзд, 1-й поверх) відбудеться майстер-клас народної майстрині бісероплетіння Тетяни Куринної.

У Харкові глави районних адміністрацій боролися за звання кращого

Конкурс на кращого голову районної адміністрації м.Харкова проходить вже вдруге. Керівники районів змагалися у двох конкурсах: «Навколосвітня подорож по району» та «Зустріч іноземної делегації». Журі конкурсу очолювали голова ХОДА Михайло Добкін і Харківський міський голова Геннадій Кернес. З відривом в один бал переможцем конкурсу став Орджонікідзевський район, а Ольга Вельможна - кращим головою районної адміністрації м. Харкова 2012 року. Вручаючи нагороду переможцю, Михайло Добкін відзначив, що рівень підготовки конкурсу зріс. «Звичайно другий конкурс був на порядок вище, ніж перший. За емоціями, які були в залі, за підготовкою, за самовіддачею, за кількістю гумору. Я думаю, що сьогодні, нехай «95-й квартал» на мене не ображається, але не вони були примами цього виступу. Боротьба між районами була дуже запекла. Одне можу сказати, сьогодні переможених не було ні на сцені, ні у залі. Сьогодні була одна велика команда. Я вітаю всіх без винятку і тих, хто вболівав і тих, хто показав себе на сцені», - сказав голова ХОДА.

Роботодавці отримають низку преференцій від держави

На зустрічі з жителями Борівського району голова Харківської ОДА Михайло Добкін розповів про те, що на цьому тижні був ухвалений Закон України «Про зайнятість населення», завдяки якому проблема безробіття буде вирішуватися системно.

Харківський «Артек» можливо буде створений на базі дитячого табору «Сонячний»

Про це сьогодні в ході брифінгу за підсумками робочої поїздки до Борівського району повідомив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. За його словами, Харківський «Артек», швидше за все, створять не на базі табору «АІСТ» у Зміївському районі, як планувалося раніше, а на базі дитячого табору «Сонячний» Південної залізниці.

Харківщина планує співпрацювати з Бразилією у сфері науки, військової промисловості та сільського господарства

17 жовтня відбулась зустріч голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна та голови Харківської обласної ради Сергія Чернова з Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Бразилія в Україні паном Антоніо Фернандо Круз-де-Мелло. Під час зустрічі були обговорені питання перспектив взаємовигідної співпраці між Харківською областю та Бразилією.

Питання збереження і розвитку спортивної інфраструктури області є пріоритетними й актуальними

Заступник голови Харківської ОДА Євген Савін у ході наради, присвяченої розвитку фізкультури і спорту в області, розповів про те, що в 2013-2015 рр. планується введення в експлуатацію фізкультурно-оздоровчих комплексів в містах Вовчанськ, Первомайський та Лозова, а також ще в 7 районних центрах Харківської області. Крім того, буде розпочато будівництво басейну в Ізюмі.  

Харків - місто, яке приваблює таланти

Начальник управління у справах преси та інформації Харківської ОДА, співголова оргкомітету кінофестивалю "Харьковская сирень" Вікторія Маренич на церемонії відкриття Днів російського кіно в Харкові в рамках проекту «Харьковская сирень» PS» сказала, що Харків став тим містом, яке приваблює багатьох талановитих кінорежисерів, акторів і всіх, хто небайдужий до світу мистецтва і, особливо, до світу кіно.  

Відбулася церемонія відкриття Днів російського кіно в Харкові

У кінотеатрі ім. О. Довженка 17 жовтня відбулася церемонія відкриття Днів російського кіно в Харкові в рамках проекту «Харьковская сирень» PS». У церемонії брали участь: начальник управління у справах преси та інформації Харківської ОДА, співголова оргкомітету кінофестивалю «Харківськая сирень» Вікторія Маренич, генеральний консул Російської Федерації в Харкові Сергій Семенов, секретар Союзу кінематографістів РФ Сергій Новожилов, відомі російські актори та діячі кіно Лариса Лужина, Андрій Руденський, Світлана Тома, Ігор Чернецький, Тимофій Федоров, Микола Бурлак та Микола Романов.

На Харківщині планується побудувати сучасну олімпійську базу для зимових видів спорту

Виконуючи доручення Президента України, яке він дав після відвідування Харківської області 22 серпня, ведуться переговори про передачу у власність області земельної ділянки, розташованої на початку Білгородського шосе, яка знаходиться на балансі Державного агентства лісових ресурсів. На цій ділянці планується побудувати сучасну олімпійську базу для підготовки лижників і біатлоністів. Про це сьогодні в ході брифінгу за підсумками робочого візиту до Борівського району повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

Середній рівень газифікації Харківської області становить більше 70%

Середній рівень газифікації Харківської області становить більше 70%. У сільській місцевості він становить 53%, в ​​містах і великих селищах - більше 80%. Про це під час брифінгу за підсумками робочої поїздки до Борівського району повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Дружба між кінематографістами України і Росії повинна зберігатися на століття

Про це сьогодні в ході прес-конференції сказала народна артистка РРФСР Лариса Лужина. «Я вдячна Сергію Володимировичу, що він запросив мене взяти участь у такому гарному заході. Це все-таки повернення нашої дружби, і дай Бог, щоб вона у нас міцнішала і між кінематографістами, і між людьми. Хотілося б, щоб добрі відносини між нами збереглися. Тому що люди повинні бути потрібні один одному, перш за все. Ось як ми актори потрібні глядачам, так і глядач нам теж потрібен», - зазначила вона.

У наступному році планується розпочати будівництво фізкультурно-оздоровчих комплексів у 7 населених пунктах області

Про це сьогодні під час брифінгу за підсумками робочої поїздки до Борівського району повідомив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «Сьогодні відбулося відкриття фізкультурно-оздоровчого комплексу в Боровій. Цей ФОК був побудований як пілотний проект. Ми хотіли вивчити можливість будівництва таких комплексів, чи буде це вигідно, які будуть терміни будівництва. Рішення про будівництво було ухвалено восени 2010 року. У 2011 році ми приступили до робіт. У цьому році ми вже здали його в експлуатацію. Ми не наважилися приступити до більш масштабної реалізації цього проекту, поки не переконалися, як це потрібно робити і в якому вигляді. Сьогодні я можу з упевненістю сказати, що цей проект має право на життя. Він набагато дешевше, ніж будь-які інші види будівництва подібних об'єктів. Вже закладені камені під будівництво фізкультурно-оздоровчих комплексів у Вовчанську і Первомайському, найближчим часом буде закладено камінь в Лозовій. У наступному році ми плануємо розпочати будівництво ФОКів у 7 населених пунктах, що дозволить нам суттєво розширити географію сучасних спортивних споруд в області», - сказав Михайло Добкін.

Аграрії Харківщини висловлюють співчуття

Департамент агропромислового розвитку ХОДА та аграрії Харківщини висловлюють глибокі співчуття з приводу передчасної смерті директора ДП "Харківське обласне сільськогосподарське підприємство по племінній справі у тваринництві" Сагуна Олександра Івановича.

У рамках Днів російського кіно в Харкові буде показано 4 фільми

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив секретар Союзу кінематографістів Росії Сергій Новожилов. «Ми приїхали до Харкова всього лише дві з гаком години тому, але вже зачаровані його красою і людською чарівністю. Ми дуже довго готувалися до зустрічі з Харковом. Якось за традицією щороку приїжджаємо до Києва, де проводимо показ російських фільмів. На цей раз нам запропонували поїхати до Харкова. Ми вчепилися за цю можливість. Я сподіваюся, що наше перебування в Харкові буде плідним. Ми привезли з собою 4 фільми. Сьогодні під час відкриття Днів російського кіно буде показаний фільм молодого актора Миколи Бурлака. Також буде показаний фільм Ігоря Черницького і Миколи Романова «Підпоручик Ромашов» за знаменитим виданням Купріна «Поєдинок». Це екранізація класики, але від цього картина буде не менш цікавою. Ми привезли і останню за часом картину з Тимофієм Федоровим у головній ролі «Все про Єву». Цю картину ще не бачили навіть російські глядачі. Ще один фільм Олександра Прошкіна «Спокута», який тільки виходить на екран», - сказав Сергій Новожилов.

Сьогодні в Харкові стартують Дні російського кіно

Сьогодні в рамках проекту «Харьковская сирень» PS» стартують Дні російського кіно в Харкові, в яких візьмуть участь такі російські актори, як Лариса Лужина, Андрій Руденський, Світлана Тома, Ігор Черницький, Тимофій Федоров, Микола Бурлак та Микола Романов. Зокрема, о 17:00 у червоному залі кінотеатру ім. О. Довженка (м. Харків, вул. 23 Серпня, 61) відбудеться відкриття Днів російського кіно в Харкові в рамках проекту «Харьковская сирень» PS»;

У 2013 році буде продовжена традиція проведення в Харкові Днів Криму

Про це сьогодні в ході прес-конференції в рамках Х Міжнародної курортної виставки «Україна - круглий рік» сказав Міністр курортів і туризму Криму Олександр Лієв. За його словами, є шість областей України, з якими Крим підписав угоду про співпрацю і найбільша кількість туристів до Криму приїжджає з Харківської області. «З Харкова до Криму цього року приїхало 85 тисяч туристів. Це дозволяє нам 2 рази в рік проводити в Харкові Дні Криму, які в свою чергу збільшують потік туристів. Харків для нас стратегічний партнер», - сказав Олександр Лієв.

Відомі актори прибули до Харкова на Дні російського кіно

Відомі актори та діячі російського кіно: Лариса Лужина, Світлана Тома, Андрій Руденський, Сергій Новожилов, Микола Романов, Тимофій Федоров, Микола Бурлак сьогодні прибули до нашого міста, щоб взяти участь у відкритті Днів російського кіно в Харкові, що відбудуться в рамках проекту «Харьковская сирень. PS». Харків зустрів гостей чудовою погодою та своєю гостинністю. Сприяла гарному враженню невеличка екскурсія та прогулянка вулицею Сумською та садом Шевченка. За словами актриси Світлани Тома, вона завжди любила наше місто: «Я у захваті від Харкова, від тієї енергетики, яку я тут відчуваю, від тієї атмосфери теплоти і доброзичливості, яка тут панує», - зазначила актриса.

Необхідно надати молоді Харківщини можливість займатися спортом

Підбиваючи підсумки наради про відродження фізичної культури і розвитку спортивної інфраструктури в Харківській області голова ХОДА Михайло Добкін зазначив, що головне завдання сьогодні вселити віру в людей, які керують територіальними громадами в те, що навіть найбільш нездійсненні проекти реально втілити в життя. «Ми всі свої зусилля направимо на відродження колишньої величі слобожанської землі. Але сьогодні за вирішенням глобальних завдань ми не повинні забувати про те, що молоде покоління, яке не має можливості займатися спортом, піти в кіно чи на дискотеку, все одно знаходить собі різні заняття. На жаль, тема алкоголізму в цих заняттях дуже поширена. Якщо ми не надамо молоді можливість займатися спортом, відвідувати гуртки за інтересами, то через кілька років це питання ми будемо розглядати на Раді національної безпеки», - сказав Михайло Добкін.

Архів документів