Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У Харківській області будуть розроблені заходи щодо попередження розповсюдження інфекційних захворювань

Ситуація, яка склалася в Богодухівському районі, де ряд дітей захворів на дизентерію, не повинна повторитися. Хоча вчора це питання обговорювалося в самому Богодухівському районі, але воно стосується всієї області, і необхідно вжити заходів, щоб в майбутньому в жодному районі відсутність взаємодії не призвела до серйозних наслідків. Про це повідомив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Події дня

Сьогодні, 12 жовтня, о 15:00 у малій залі Будинку рад (вул.Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться обласна селекторна нарада з порядком денним: Про стан виконання законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів за І півріччя 2012 року.

У селищі Борова розпочне роботу унікальний фізкультурно-оздоровчий комплекс

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін в ефірі програми «Час влади» розповів про те, що вже 17 жовтня у селищі Борова буде введений в експлуатацію абсолютно новий фізкультурно-оздоровчий комплекс. Михайло Добкін підкреслив, що даний проект унікальний для Харківського регіону. «Цей проект дав нам чітке розуміння, як і де потрібно будувати фізкультурно-оздоровчі комплекси для того, щоб охопити заняттями фізичною культурою максимальну кількість людей, - зазначив Михайло Добкін, - якщо говорити про плани на найближче майбутнє, то перші камені у фундамент будівництва таких комплексів закладені в містах Первомайський та Лозова».

У 2013 - 2014 рр. значні кошти будуть виділятися на ремонт доріг обласного та районного значення

Як повідомив 11 жовтня в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, в 2013 - 2014 рр. на ремонт доріг обласного та районного значення буде виділятися значно більше коштів, ніж у поточному році і раніше. За його словами, це пов'язано з тим, що за останній час виконано великий обсяг робіт з ремонту доріг державного значення. «Максимальні зусилля були докладені для того, щоб забезпечити швидку і безпечну прохідність основних магістралей. Були відремонтовані дороги, які з'єднують Харківську область з Полтавською, Київською та Дніпропетровською, була повністю реконструйована дорога, яка веде в напрямку Бєлгорода. Третій напрямок, який реалізується в цьому році - це дорога в напрямку Донецька, яка охоплює серйозні промислові регіони - Луганську і Донецьку області. Також ми можемо говорити про те, що окружна дорога навколо Харкова серйозно розвантажила вулиці міста. Тому на ремонт і реконструкцію доріг обласного, районного значення та сільських доріг коштів було спрямовано незрівнянно менше. Але ті дороги, які ми відремонтували, не вимагають ремонту через рік-два після введення їх в експлуатацію, а це значить, що в 2013 - 2014 році у нас будуть вивільнятися колосальні кошти, які ми зможемо спрямовувати на дороги другої і третьої категорії», - підкреслив глава області.

Рівень розрахунків з населенням по земельних паях становить трохи більше 96%

Керівництво облдержадміністрації пішло назустріч головам районних адміністрацій та подовжило час розрахунку по земельних паях з населенням до 10 жовтня. За словами голови ХОДА Михайла Добкіна це пов'язано з тим, що кошти, які надійшли б до 30 числа від оренди землі у вигляді прибуткового податку й інших відрахувань, були б списані з районних бюджетів. Надходження з 1 числа по 10 дає можливість районам направити ці гроші на цілі та потреби, прописані у видатковій частині бюджету.

У Харківській області 1474 виборчі ділянки вже обладнані системою відеоспостереження

Як зазначив в ефірі програми «Час влади» на обласному телебаченні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, практично всі дільниці в регіоні вже оснащені системою відеоспостереження, яка відповідно до закону України має бути на всіх виборчих дільницях. «1474 дільниці в Харківській області вже підключені до системи відеоспостереження. Залишилося змонтувати систему на 119 дільницях. Більше 2 тисяч великих і малих урн для голосування прибули до Харкова і розвозяться по всіх виборчих дільницях. Комісії створені та проводять засідання. Також хочу зазначити, що з боку Центральної виборчої комісії не було жодного нарікання на підготовку Харківської області до дня голосування. Я абсолютно впевнений, що в нашому регіоні будуть створені необхідні умови для вільного волевиявлення його жителів», - сказав Михайло Добкін.

В ефірі - «Час влади»

Програма «Час влади» за участю голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна вийде в ефір сьогодні о 18:30 на ХОД ТРК та о 21:50 на «7 Каналі».

На Слобожанщині не тільки говорять про збереження української автентичної культури, але і наповнюють слова конкретним змістом

Слобожанський музичний портал напевно стане одним з улюблених сайтів меломанів зі всіх країн світу, які люблять і цінують українську музику, - зазначила сьогодні в ході відкриття порталу начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич. За її словами, реалізація подібних проектів говорить про те, що на Харківщині дійсно піклуються про збереження національної культури.

Слобожанський музичний портал буде дарувати людям можливість поринути в минуле

Про це сьогодні під час презентації Слобожанського музичного порталу сказав голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «Слобожанська земля унікальна. Харків одне з найкращих європейських міст. Ці слова складаються із справ і тих людей, які залишають чудовий слід у житті регіону, країни і всього світу. У різний час на території області творили різні видатні композитори. Я впевнений, що Харків надихав їх на написання творів, які будуть жити століттями. На порталі зібрано понад тисячу музичних творів різних напрямків, які будуть дарувати можливість поринути в наше минуле. Вони були записані в різний час на різних носіях, але завдяки інформаційним технологіям ми можемо зазирнути в різні епохи», - підкреслив Михайло Добкін.

Презентовано Слобожанський музичний портал

Сьогодні в Харківському обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва відбулась презентація Слобожанського музичного порталу. У заході взяли участь голова Харківської ОДА Михайло Добкін, начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич. Ідея об'єднати різні музичні напрями української пісні народилася у фотографа і музиканта Євгена Нємцова. Реалізувати її вдалося за підтримки голови Харківської ОДА Михайла Добкіна.

Мінрегіон планує поступово переводити програми реформування ЖКГ від прямих дотацій регіонів до програм кредитування

Сьогодні у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України відбулася відеоконференція на тему: «Перспективи розвитку систем життєзабезпечення та початок опалювального сезону». Участь у ній взяли директор Департаменту проектного управління та енергоефективності у сфері життєзабезпечення Мінрегіону України Станіслав Захаров та заступник директора Департаменту економіки систем життєзабезпечення Мінрегіону України Михайло Кіпенко. На сьогоднішній день в Україні розпочато теплопостачання 23% об'єктів соцкультпобуту, п'яту частину з них складають дитячі садки, та 3% житлового фонду. У Харківській області за словами начальника відділу теплопостачання та водопровідно-каналізаційного забезпечення ГУ житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Людмили Кордіварової працює 59 котелень, опалення включено у 191 закладі соціальної сфери і 24 житлових будинках.

У всіх навчальних закладах області планується ввести посаду дієтичної сестри

Сьогодні в ході виїзного засідання у Богодухівському районі голова ХОДА Михайло Добкін дав доручення ввести в навчальних закладах посаду дієтичної сестри. «У всіх установах, де організовано харчується понад 60 дітей, має бути введена посада дієтсестри», - підкреслив він. Як зазначила в свою чергу головний санітарний лікар області Тетяна Колпакова, ці вакансії зможуть посісти фахівці СЕС, які потраплять під скорочення при реорганізації установи.

Документи щодо постачальника продуктів харчування в школи Богодухівського району передано в прокуратуру

Як повідомив сьогодні в ході брифінгу за підсумками виїзного засідання в Богодухівському районі голова ХОДА Михайло Добкін, матеріали щодо постачальника продуктів харчування в навчальні установи Богодухівського району передані в районну прокуратуру. «У людини, яка постачає продукти харчування в школи та дошкільні навчальні заклади, є певна ступінь відповідальності й обов'язку. Постачальник має проходити медичне обстеження і бути повністю здоровим. Директор гімназії сьогодні на засіданні озвучила інформацію про те, що всі печатки, які свідчать про здоров'я цієї людини, були від неіснуючого медичного закладу. Тому всі ці дані передані в прокуратуру, яка буде розбиратися аж до кримінальної відповідальності. Людина має відповідати за свої вчинки, тим більше, що постачанням продуктів ця особа займається близько 6 років», - підкреслив Михайло Добкін. Також глава області відзначив, що на посаду санітарного лікаря району має бути призначена більш професійна людина, яка не буде допускати подібного недбалого ставлення до роботи.

Факти приховування захворювання дітей неприпустимі. Михайло Добкін

Сьогодні в ході виїзного засідання з питання захворювання дітей в Богодухівському районі голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін звернув увагу всіх керівників навчальних закладів на те, що факти приховування захворювання дітей неприпустимі, в іншому випадку керівники шкіл та дитячих садків будуть нести персональну відповідальність. «Перші факти захворювання дітей були виявлені 28 вересня. 3 жовтня аналізи вже підтвердили, що у діток, які зверталися до медиків в кінці вересня, дизентерія. Тільки 5 жовтня до СЕС надійшла перша інформація про необхідність додаткового контролю та усунення проблем, які вплинули на здоров'я дітей, і лише 10 жовтня розпочалися комплексні дії на обласному рівні щодо перешкоджання поширенню інфекції. Ми повинні провести роботу, щоб цього не повторилося. Якщо така біда вже сталася, то повинні підключатися фахівці, які максимально професійно можуть її усунути», – підкреслив губернатор.

Усі діти і педагоги Богодухівської гімназії №1 пройдуть медичне обстеження

Про це сьогодні під час брифінгу за підсумками виїзного засідання в Богодухівському районі повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «Згідно з чинним законодавством діти, які кілька днів не були в школі, не можуть приступити до навчання без довідки про те, що вони пройшли обстеження і не є носіями інфекції. У суботу тут у гімназії відбудуться збори з батьками та педагогічним колективом. До цього часу ми будемо намагатися обстежити максимальну кількість дітей для того, щоб вони могли повернутися до навчального процесу», - сказав голова області.

Причиною зараження дітей в Богодухівському районі стали продукти харчування

Про це сьогодні під час брифінгу за підсумками виїзного засідання в Богодухівському районі повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, самі продукти харчування були якісними, але носієм інфекції став постачальник, який забезпечував ними кілька навчальних закладів району. «На сьогоднішній момент є інформація, що людина, яка займалася постачанням продуктів, нещодавно перехворіла інфекційним захворюванням і є носієм інфекції. У крові постачальника були виявлені антитіла, які дають лікарям і санлікарм привід говорити про те, що він був носієм інфекції. На жаль, цей постачальник привозив продукти харчування до 15 навчальних закладів району. У трьох з них були випадки захворювання», - сказав голова області.

У кожному районі Харківської області буде організовано комунальне підприємство із забезпечення дітей харчуванням

Як зазначив сьогодні в ході наради в Богодухівському районі голова ХОДА Михайло Добкін, у всіх районах області має бути організовано харчування дітей, за яке буде відповідати одне комунальне підприємство. «У Харкові різні постачальники надавали різної якості їжу. У 2008 році було утворено комунальне підприємство, яке займалося постачанням їжі до навчальних закладів Харкова. Ми зобов'язані найближчим часом в області перейти на таку ж систему харчування. Це дозволить нам контролювати якість харчування дітей і бачити відповідальність», - сказав голова області. За словами Михайла Добкіна, в кожному районі таке спеціальне комунальне підприємство можна організувати на базі декількох кращих постачальників району.

Європейський банк реконструкції і розвитку реалізує в Україні Програму ділових консультаційних послуг для малого та середнього бізнесу

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України інформує про реалізацію Європейським банком реконструкції і розвитку Програми ділових консультаційних послуг “Business Advisory Services” для малого та середнього бізнесу. Її мета – забезпечення доступу суб’єктів малого та середнього підприємництва до сучасних європейських фінансових інструментів підтримки бізнесу.

Сім'ям дітей, що захворіли в Богодухівському районі, буде виділено по 1 тисячі гривень на лікування та оздоровлення

У Богодухівському районі, де ряд дітей занедужав дизентерією, кожна родина з хворою дитиною отримає на лікування і відновлення здоров'я дітей по 1 тисячі гривень. Відповідне доручення сьогодні в ході виїзної наради в Богодухові дав голова ХОДА Михайло Добкін. «Кожна сім'я, де є хвора дитина, повинна отримати по тисячі гривень, щоб відновити здоров'я дітей, що перехворіли, оскільки дизентерія - це серйозна хвороба, після якої дуже складно повернутися в колишню форму», - сказав голова області.

Головне управління з питань надзвичайних ситуацій застерігає від збирання та споживання сумнівних грибів

Триває сезон збору грибів. У зв’язку з цим Головне управління з питань надзвичайних ситуацій нагадує про основні заходи безпеки для грибників. Збирайте в лісі лише ті гриби, в яких ви впевнені. Не кладіть до кошика невідомих грибів, особливо з циліндричною ніжкою, в основі якої є потовщення «бульба». Не порівнюйте гриби із зображенням у довідниках - вони не завжди відповідають дійсності. Ні в якому разі не куштуйте сирі гриби на смак! Ретельно перевіряйте всі гриби, особливо ті, які зібрали діти. Гриби потрібно кип’ятити 7 – 10 хв. у воді, відвар злити, бажано 2 рази, а потім смажити. Гриби не можна їсти дітям, вагітним жінкам та літнім людям.

На розвиток соціально-економічної сфери Харківської області освоєно більше 38 млн. грн. за рахунок коштів фонду регіонального розвитку

Як повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, станом на 11 жовтня Державним фондом регіонального розвитку фактично профінансовано 74 млн. 297,3 тис. грн. на соціально-економічний розвиток області. На сьогодні генеральні підрядні організації проводять будівельно-монтажні роботи на всіх об’єктах. Зокрема, проводяться роботи з реконструкції об’єктів галузі освіти, охорони здоров’я, житлово-комунального господарства, фізкультури і спорту, культури – у Харківській обласній філармонії.

Події дня

Сьогодні, 11 жовтня, о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр.Московський, 75) почнеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Перспективи розвитку систем життєзабезпечення та початок опалювального сезону»; о 15:00 у  Харківському обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (вул.Пушкінська, 62) відбудеться презентація Слобожанського музичного порталу; о 18:00 у Харківському обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (вул.Пушкінська, 62) відкриється Фольклорна вітальня «На Покрову».

Всі райони і міста Харківської області готові в будь-який момент розпочати подачу тепла споживачам

Про це повідомив сьогодні в ході позачергової селекторної наради перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. «Температурний режим змінюється щодня, стає холодніше. Ми повинні бути готові в будь-який момент розпочати опалювальний сезон. Його потрібно починати з підключення до систем опалення в першу чергу шкіл, дитячих садків, позашкільних дитячих закладів, сфер охорони здоров'я та соціального захисту населення. Їх потрібно бути готовими опалювати з завтрашнього дня», – звернувся він до голів РДА та мерів міст обласного підпорядкування.

Управління у справах преси та інформації ХОДА веде активний діалог з громадянами

У рамках роботи управління у справах преси та інформації обласної адміністрації ведеться активний діалог з громадянами, які звертаються в управління з тими чи іншими питаннями. «Найбільш актуальним питанням залишається книговидавнича справа, багато людей просять підтримати видання того чи іншого твору. Такий пункт є в програмі, яка була розроблена і ухвалена депутатами обласної ради в 2011 році, але в цьому році кошти по ній не виділялися. Також задаються питання щодо того, яким чином отримати ту чи іншу інформацію в засобах масової інформації, чи є у нас інститут акредитації, як ми працюємо зі ЗМІ, чи часто у нас проводяться прес-конференції. Ми не боїмося ніяких питань, я відповідаю на всі звернення, які приходять на нашу адресу», - повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич.

Слобожанський музичний портал стане музичною візитівкою Харківської області

Завтра о 15:00 в Харківському обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) відбудеться презентація Слобожанського музичного порталу. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомила начальник управління у справах преси та інформації Харківської ОДА Вікторія Маренич. За її словами, ідея об’єднати різні музичні напрямки української пісні народилася у фотографа та музиканта Євгенія Нємцова. Реалізувати її вдалося за підтримки голови Харківської ОДА Михайла Добкіна.

17 жовтня у Харкові стартують «Дні російського кіно»

У цьому році Харків став другим містом крім Києва, який приймає «Дні російського кіно в Україні». Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, в рамках проекту «Харьковская сирень. PS» з 17 по 20 жовтня в кінотеатрі імені Олександра Довженка відбудуться безкоштовні покази сучасних російських фільмів. Презентувати їх приїдуть відомі актори.

Група харківських журналістів відвідає Крим в рамках реалізації угоди про співробітництво між регіонами

З 13 по 18 жовтня відбудеться прес-тур, в рамках якого харківські журналісти ознайомляться з туристичним потенціалом Криму, а також з перспективами подальшого співробітництва між Автономною Республікою та Харківською областю. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомила начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич. «Між Харківською областю та Кримом діє угода про співробітництво. І в рамках цієї угоди харківські журналісти поїдуть в Крим, щоб протягом 5 днів подивитися, можливо, з нової точки зору на відомі місця і взяти участь у Міжнародній курортній виставці «Україна круглий рік». З 13 по 18 жовтня група харківських журналістів зможе побувати в Криму, і я впевнена, що у них буде про що розповісти після повернення. Там буде велика екскурсійна програма, відвідування різних місць, які відомі як туристичні центри Криму. Я думаю, це буде дуже цікаво», - сказала Вікторія Маренич.

В рамках акції «Зроби добру справу – подаруй книгу» зібрано більше 2 тисяч книжок

З 1 по 10 жовтня цього року за ініціативи управління у справах преси та інформації ХОДА та за підтримки Громадської організації «Кінофестиваль «Харьковская сирень» у Харківській області проводилася акція «Зроби добру справу – подаруй книгу». В рамках акції станом на сьогодні на 14:00 для територіальних центрів соціального обслуговування та шкільних бібліотек регіону зібрано більше 2 тисяч книжок. В акції взяли участь більше 150 мешканців Харкова і області. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомила начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич. «Коли ми задумували цю акцію, то впевненості в тому, що вона збере велику кількість прихильників, не було. Проте кількість охочих передати книги зростала з кожним днем. Максимальна кількість книжок, яка була прийнята за один день - 525. А максимальна кількість людей, які здали в один день книжки – 23. У середньому кожна людина приносила 10-20 книжок і більше. Я дуже всім дякую за те, що виявилися небайдужими до тих людей, які потребують цієї літератури», - сказала вона.

На Харківщині відкрито «Гарячу лінію» з питань тиску на журналістів і перешкоджання їхній професійній діяльності

З сьогоднішнього дня в Харківській області за ініціативи управління у справах преси та інформації ХОДА розпочала роботу «Гаряча лінія» для представників ЗМІ, яким ті чи інші люди чи структури перешкоджають вести професійну діяльність. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомила начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич. «Під час передвиборчої кампанії точиться багато розмов про те, що здійснюється тиск на представників ЗМІ. Тому управління у справах преси та інформації виступило з пропозицією організувати «Гарячу лінію» для представників ЗМІ за номером 705-00-54. Я хочу звернутися до всіх своїх колег, які працюють в ЗМІ, - якщо ви вважаєте, що хтось втручається у вашу професійну діяльність, на вас чиниться тиск, ви можете зателефонувати за цим номером і залишити своє повідомлення. Ми зацікавлені в тому, щоб жоден журналіст не відчував тиску у своїй професійній діяльності, особливо під час виборчої кампанії», - підкреслила Вікторія Маренич.

Встановлене вірогідне джерело та шлях передачі інфекції в Богодухівському районі

«Отримані результати досліджень крові постачальника продуктів дозволяють зробити попередній висновок, що вірогідним джерелом інфекції є постачальник, шлях передачі інфекції харчовий. Обставини, що сприяли розповсюдженню інфекції, - грубі порушення як при постачанні харчових продуктів, так і при їх зберіганні та приготуванні», - повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Архів документів