Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ціна на газ для підприємств теплокомуненерго повинна бути пільговою. Олександр Вілкул

Ціна на газ для підприємств теплокомуненерго повинна бути пільговою. Олександр Вілкул

Сьогодні в ході всеукраїнської селекторної наради голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін звернувся до Віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула з проханням допомогти області вирішити ряд питань у сфері життєзабезпечення. «Перше питання стосується лімітів на газ. Нам почали приходити вимоги укласти договори з новою ціною на газ для підприємств теплокомуненерго. Друге питання – різниця в тарифах. Харківська область може вийти на високий рівень розрахунків, якщо нам перерахують кошти на компенсацію різниці в тарифах, а також пільг та субсидій», – зазначив губернатор.

Він також повідомив, що в даний час всі служби області працюють у штатному режимі. Надзвичайних подій не було, готовність дорожніх служб 100%. Область в повному обсязі забезпечена технікою, паливом, матеріалами для посипки доріг.

Олександр Вілкул заявив, що найближчим часом Кабінет Міністрів ухвалить постанову про додаткове виділення ресурсів на погашенні різниці в тарифах, в тому числі, Харківській області. Також він додав, що ціна на газ не повинна підвищуватися.

«Позиція абсолютно однозначна: ціна на газ для підприємств теплокомуненерго, які поставляють тепло населенню, може бути тільки пільговою. Це не комерційні, це соціальні інтереси, і ми дотримуємося позиції, яку обрали Президент і Уряд», – заявив Віце-прем'єр-міністр.

Теги