Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Віце-прем'єр-міністр України Костянтин Грищенко візьме участь у відкритій лекції для випускників на тему вищої освіти

Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко ініціює проведення відкритих лекцій на тему вищої освіти для випускників загальноосвітніх шкіл. Зокрема, 25 квітня о 14:00 в рамках лекції за темою «Вища освіта – свідомий вибір» Віце-прем’єр-міністр поспілкується з випускниками загальноосвітніх навчальних закладів 9 регіонів України (м.Київ, Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Львівської, Одеської, Харківської, Чернівецької областей та Автономної Республіки Крим). Від Харківської області в заході візьмуть участь учні Комунального закладу «Обласна спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Обдарованість» Харківської обласної ради (м. Харків, вул. Миру, 102А).

Олександр Вілкул запропонував створити нову систему цивільного захисту населення

«Необхідна нова сучасна система цивільного захисту, яка дозволить підвищити швидкість реагування на надзвичайні ситуації природного та техногенного характеру, забезпечить чітку координацію дій структур, що задіяні під час ліквідації надзвичайних ситуацій - влади, комунальних служб, рятувальників, армії, волонтерів та створить можливості для оперативного інформування населення», - сказав Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул на засіданні Уряду.

У галереї «Бузок» відкриється виставка робіт Ані Щербакової «В Країні добрих надій»

У п'ятницю, 26 квітня, о 17:00 в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул. Сумська, 25) відбудеться відкриття виставки робіт Ані Щербакової «В Країні Добрих Надій».

26 квітня відбудеться інтернет-конференція з питання надання звітності в електронному вигляді

26 квітня об 11.00 розпочнеться Інтернет-конференція на тему: «Надання звітності в електронному вигляді». Захід проводить Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва спільно з Головним управлінням Міндоходів у Харківській області (раніше ДПС у Харківській області). В якості експерта виступить начальник управління інформатизації та обліку платників податків Головного управління Міндоходів у Харківській області Гладун Наталія Миколаївна. Тривалість конференції – 1 година.

Жодних офіційних вказівок з приводу злиття двох харківських академій сьогодні немає. Євген Савін

Жодних офіційних вказівок або циркулярів з приводу злиття Академії дизайну і мистецтв і академії міського господарства сьогодні нема. Про це під час прямої телефонної лінії в газеті «Слобідський край» повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін.

Харківщина очікує 6,5 млн.грн. держсубвенції на проведення ремонтних робіт в Обласному диспансері радіаційного захисту населення

На Харківщині якості медичного облуговування приділяється пильна увага. Як повідомив сьогодні після відкриття приймального відділення в Харківській обласній клінічній лікарні заступник голови ХОДА Ігор Шурма, цього року область очікує надходження державної субвенції на проведення ремонтних робіт в Обласному спеціалізованому диспансері радіаційного захисту населення. «Цього року ми очікуємо субвенцію з державного бюджету, тому що для того, щоб навести порядок в операційному блоці, в приймальному відділенні, нам потрібно близько 6,5 мільйона гривень. Якщо ці кошти надійдуть до обласного бюджету, диспансер протягом 7-8 місяців абсолютно зміниться», - підкреслив заступник керівника області.

З кожним роком інтерес інвестора до сільського господарства Харківської області буде рости

За прогнозами експертів, протягом найближчих двох років інвестори вкладатимуть у вітчизняне сільське господарство по 1,5 млрд. дол на рік. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. «Програма активізації розвитку економіки на 2013-2014 рр. передбачає збільшення виробництва сільгосппродукції в країні. В уряді прогнозують, що за два роки зростання в доларовому обчисленні складе до 260 млрд. Ми впевнені, що Харківська область, як найбільш інвестиційно привабливий регіон України, для якого сільське господарство є однією з пріоритетних галузей розвитку, цікавий для інвестора і з кожним роком цей інтерес тільки зростає. Регіональна влада зі свого боку відкрита для будь-якого інвестора і готова до діалогу, в ході якого ми доведемо, що наш регіон є кращою територією для бізнесу», – підкреслив Юрій Сапронов.

За останні 3 роки на Харківщині створено основи цілісної системи надання медичної допомоги третього рівня матері і дитині

У Харківській області за останні 3 роки створено основи цілісної системи надання медичної допомоги третього рівня матері і дитині з урахуванням можливостей, кадрового та матеріально-технічного потенціалу установ різних рівнів підпорядкування і бюджету. Про це повідомив сьогодні після відкриття відремонтованого приймально-діагностичного відділення КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Реформа місцевого самоврядування покращить життя кожного члена територіальної громади

Сьогодні відбулося засідання Робочої групи з питань організації роз'яснення проекту Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні. Як зазначив заступник голови  - керівник апарату ХОДА Василь Хома, Президент України дав доручення кожному голові області організувати роз'яснювальну роботу з проведення реформи місцевого самоврядування на місцях.

На Харківщині стартувала акція-конкурс фоторобіт «Незгасна пам'ять»

Про це сьогодні на засіданні оргкомітету з підготовки та відзначення 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників і 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні розповів директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов.

За рік в Обласній дитячій клінічній лікарні №1 прооперовано 60 новонароджених дітей з вродженою патологією

Про це повідомив сьогодні після відкриття відремонтованого приймально-діагностичного відділення КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «В умовах Обласної дитячої клінічної лікарні №1 забезпечено організацію складних видів допомоги новонародженим при вроджених вадах внутрішніх органів. Тут успішно працюють фахівці та відділення відповідних профілів і проводяться унікальні оперативні втручання новонародженим. За рік в клініці прооперовано 60 новонароджених дітей з подібною патологією», – зазначив він.

У День Перемоги святкові заходи розпочнуться з покладання квітів на Меморіалі в Лісопарку і на «Висоті Маршала Конєва»

Відбулося засідання оргкомітету з підготовки та відзначення 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників і 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. У ході засідання заступник голови ХОДА Євген Савін розповів, що за традицією святковий ранок 9 травня розпочнеться з покладання квітів на меморіалах в Лісопарку і на «Висоті Маршала Конєва». «Цього року церемонії покладання почнуться о 8 ранку, бо на центральній площі міста о 10.00 відбудеться грандіозний парад», - зазначив Євген Савін.

Близько половини загального обсягу реалізованої промислової продукції припадає на 10 найбільших підприємств області

У структурі реалізованої за два перші місяці року в Харківській області продукції переробної промисловості переважає виробництво продуктів харчування, напоїв і тютюнових виробів, а також машинобудування. За словами заступника голови Харківської облдержадміністрації Юрія Сапронова, це провідні для області види діяльності.

У Харківській області не будуть знижуватися темпи покращення якості медичних послуг

Харківщина по праву посідає провідні місця з розвитку системи надання медичної допомоги населенню. Як зазначив голова ХОДА Михайло Добкін сьогодні в ході відкриття приймального відділення в Харківській обласній клінічній лікарні, і надалі в області медицині приділятиметься пріоритетна увага. «Незважаючи на те, що дуже багато вже зроблено, у нас роботи дуже багато. Ми розуміємо, скільки ще потрібно коштів, щоб відремонтувати приміщення, купити медичне обладнання, але ми не будемо скромно замовчувати про наші результати, тому що такої кількості обладнання, як отримала Харківська область за останні 3 роки, наш регіон не бачив за останні років 10 - 15. Ми темпи не будемо знижувати. Найголовніше, що це обладнання йде не в якісь елітні платні клініки, а в районні, міжрайонні, міські лікарні. Торік деякі районні лікарні отримали УЗД та рентген-апарати вперше з часів незалежності України, і сьогодні там лікарі можуть спиратися на сучасну техніку», - сказав голова області.

Заборона на імпорт бразильської свинини збільшить вітчизняне виробництво м'яса

Таку думку висловив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов. За його словами, через заборону ввезення м'яса з Бразилії ціна на свинину на внутрішньому ринку зросте, збільшивши таким чином рентабельність виробництва. «Нішу, яка раніше була зайнята імпортним м'ясом, займуть вітчизняні виробники. За підрахунками експертів, на великих комплексах рентабельність виробництва свинини становить близько 10%, середня рентабельність у галузі 2,3%. Тільки в Харківській області зараз на різних стадіях ведеться будівництво чотирьох свинокомплексів», – сказав Юрій Сапронов.

До кінця 2013 року на базі найпотужніших пологових відділень районів області планується створити перинатальні центри другого рівня

Як повідомив сьогодні після відкриття відремонтованого приймально-діагностичного відділення КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, у Харківській області залишається ряд проблем у наданні перинатальної допомоги, які необхідно вирішувати найближчим часом. «Враховуючи сучасні підходи до модернізації охорони здоров'я, створення госпітальних округів, зміцнення їх матеріально-технічної бази з укомплектуванням обладнанням і підвищенням рівня кваліфікації медичного персоналу, необхідно розглядати питання вдосконалення всієї системи допомоги жінкам, вагітним і новонародженим в першу чергу в інтересах самих пацієнтів. Не випадково в Національному Плані дій на 2013 рік окремим пунктом передбачено створення до кінця поточного року перинатальних центрів другого рівня на базі найпотужніших пологових відділень в районах області. Це стане наступним етапом створення умов для якісного надання медичної допомоги матері і дитині. Я впевнений, що з цим завданням, яке знаходиться під пильною увагою Президента України, наша область успішно впорається», – підкреслив він.

19% українських фахівців в області IT працюють у Харкові

Згідно зі звітом Національної комісії з регулювання зв'язку та інформатизації за 2012 рік, 19% українських фахівців в області IT працюють у Харкові. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. Він зазначив, що IT-галузь продовжує залишатися однією з найперспективніших в українській економіці. «Сьогодні наша країна посідає четверте місце у світі за кількістю «айтішників» після США, Індії та Росії. За оцінкою уряду, до 2015 року завдяки затвердженим для цієї сфери податковим пільгам сфера IT буде виробляти не менше 10% ВВП України. Для Харківської області, де на сьогодні працює майже п'ята частина всіх IT-фахівців країни, це означає збільшення кількості робочих місць і зростання виробництва регіонального продукту», – сказав Юрій Сапронов.

Регіональний перинатальний центр забезпечує якісно інший рівень надання високоспеціалізованої допомоги матері і дитині

Про це сьогодні після відкриття відремонтованого приймального відділення Обласної клінічної лікарні заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, найважливішим пріоритетом соціальної політики Президента України стала підтримка високоспеціалізованої допомоги матері і дитині у рамках Національного проекту «Нове життя - нова якість охорони материнства та дитинства» зі створенням у кожному регіоні перинатальних центрів.

Пацієнти Обласного диспансеру радіаційного захисту повністю забезпечені продуктами і медикаментами

У Харківській області медичні послуги ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС надає Обласний диспансер радіаційного захисту. Як зазначив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, раніше в цій лікарні було багато пацієнтів різних категорій, сьогодні – тільки чорнобильці. «Йдучи назустріч побажанням чорнобильських організацій, ми суттєво збільшили фінансування на медикаментозне забезпечення та харчування в цій лікарні. Крім того, ми замінюємо медичне оснащення. Найбільше постраждали в плані здоров'я чорнобильці, віддаючи свій борг державі і ліквідуючи наслідки аварії на АЕС, і їхнє здоров'я необхідно підтримувати. Існування такої лікарні – це дуже важливий знак, це частина діалогу між владою і суспільством», – зазначив губернатор.

Харківська область - кращий регіон в Україні з реорганізації екстреної медичної допомоги

Про це сьогодні після відкриття відремонтованого приймального відділення Обласної клінічної лікарні повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Сьогодні, якщо оцінювати систему реорганізації екстреної медичної допомоги, краще за нас її ніхто не зробив. За часом прибуття лікарів Харківська область сьогодні на першому місці. Середній доїзд по місту Харкову становить менше 8 хвилин, по області - менше 20 хвилин. Якщо по місту у нас найтриваліший доїзд - 16 хвилин, то деякі регіони мріють хоча б у середньому доїжджати за цей час. А у нас це найгірший випадок. Мине ще трохи часу, і ми повністю налагодимо систему. Тоді, я думаю, що і в області час доїзду буде не більше 15 хвилин», - зазначив Михайло Добкін.

Михайло Добкін зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Швейцарської Конфедерації в Україні Крістіаном Шоненбергером

Сьогодні відбулася зустріч голови облдержадміністрації Михайла Добкіна з Надзвичайним і Повноважним Послом Швейцарської Конфедерації в Україні паном Крістіаном Шоненбергером. Також на зустрічі були присутні голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Юрій Сапронов та директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Сергій Авершин. У ході зустрічі обговорювалися питання підвищення інвестиційної привабливості Харківської області для іноземних компаній, розширення співробітництва між регіоном і Швейцарією.

Відкрито відремонтоване приймальне відділення Обласної клінічної лікарні (доповнено)

Голова Харківської Михайло Добкін сьогодні взяв участь у відкритті відремонтованого приймально-діагностичного відділення КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». «Сьогодні тут все відремонтовано, все акуратно, а ще рік-два тому нічого цього не було. Це відділення створено для тих людей, які відчувають проблеми зі здоров'ям і звертаються в Обласну клінічну лікарню. Вони приїжджають з сіл, селищ, невеликих міст і потрапляють в умови, які відповідають європейським нормам. Тут немає нічого зайвого, все чисто, акуратно, комфортно і безпечно, а найголовніше - тут є необхідне медичне обладнання, яке на першому етапі допоможе поставити точний діагноз і підготувати людину до ургентної або планової операції, якщо таке буде рішення лікарів», - зазначив Михайло Добкін.

Події дня

Сьогодні, 24 квітня о 12:00 в Малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться засідання оргкомітету з питань підготовки та відзначення 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників та 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні о 15:00 у Харківській міській громадській організації «Союз Чорнобиль» (вул. Фрунзе, 1) відбудеться скайп-конференція українських ліквідаторів, які беруть участь в Європейському Чорнобильському тижні «За майбутнє після Чорнобиля і Фукусіми».

Протягом тижня в регіонах мають бути створені штаби з підготовки до нового опалювального сезону. Олександр Вілкул

«Опалювальний сезон 2012/2013 років пройшов стабільно. Поточні аварії ліквідовувались оперативно. Уряд надавав необхідну допомогу регіонам та проводив координацію дій», - зазначив Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул під час колегії Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, на якій було підбито підсумки опалювального сезону.

Необхідно обладнати місця для відпочинку в лісах, де будуть створені умови для збору сміття

Як наголосив сьогодні в ході наради, присвяченій ходу акції «За чисте довкілля», голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, щоб досягти чистоти в лісах області, необхідно обладнати місця для відпочинку вздовж основних доріг. За його словами, цей досвід вже кілька років успішно використовує Бєлгородська область. «У Бєлгороді вже кілька років тому комерційним організаціям - кафе та іншим установам громадського харчування - дозволили на свята у місцях масового відпочинку організувати продаж продукції та облаштувати місця, в тому числі і для збору ТПВ. Добре і підприємцям, і відпочиваючим - люди знають, що вони приїжджають в улюблене місце, там можна придбати продукти харчування, посмажити шашлик, є місце, де руки помити, куди сміття викинути. Завдання влади - створити умови і для відпочиваючих, і для тих, хто за ними прибирає, а також проводити профілактичну роботу, щоб люди після себе збирали сміття», - підкреслив голова області.

Всі в'їзди і виїзди з Харкова планується обладнати спеціальними підземними контейнерами для збору сміття

Як наголосив сьогодні в ході наради з проведення в області щорічної всеукраїнської акції «За чисте довкілля» голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, більшість гостей, які приїжджають в Харківську область і місто Харків, відзначають регіон з позитивного боку в плані санітарного стану.

Вздовж узбіч магістральних шляхів на території Харківської області прибрано 75 сміттєвих звалищ та упорядковано 185 автопавільйонів

Станом на 22 квітня Службою автомобільних доріг у Харківській області та райдержадміністраціями із залученням сил дорожніх підприємств і населення очищено 94,8 га території узбіч та лісосмуг з побілкою стовбурів дерев, ліквідовано 75 сміттєзвалищ, упорядковано 185 автопавільйонів, прибрано змет вздовж 43 км і побілено 3,2 км бортового каменю. Про це повідомив в ході наради, присвяченій ходу акції «За чисте довкілля», перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. «У рамках проходження акції наводився порядок в Державному лісовому фонді, де зачищено 263 га території, ліквідовано 329 сміттєзвалищ та вивезено 204 куб. м сміття, прибрано 42 км прибережної зони, висаджено 18 тис. дерев і саджанців, упорядковано 22 джерела», – додав він.

Виплата підвищених пенсій розпочнеться у травні

Відповідно до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 15.04.2013 р. № 264 з 1 березня 2013 року проводиться підвищення пенсій згідно з частиною другою статті 42 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", тобто розмір пенсій підвищується на коефіцієнт, який відповідає не менше ніж 20% темпів зростання середньомісячної заробітної плати штатного працівника в Україні порівняно з попереднім роком. Як повідомив начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області Віктор Ачкасов, підвищенню підлягають пенсії, обчислені відповідно до Законів України: "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування"; "Про наукову і науково-технічну діяльність"; "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи"; "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб". Коефіцієнт підвищення пенсії в 2013 році становить – 1,0298.

До 1 травня всі звалища на території Харківської області повинні бути ліквідовані. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні в ході наради з проведення в області щорічної всеукраїнської акції «За чисте довкілля» голова Харківської ОДА Михайло Добкін, в рамках акції в усіх районах та містах виконано величезний обсяг роботи. Але ще багато чого необхідно зробити.

У ході «Дня довкілля» була прибрана територія 187 братських могил, меморіальних комплексів та місць почесних поховань

Як повідомив в ході наради, присвяченій ходу акції «За чисте довкілля», перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, у всеукраїнському суботнику «День довкілля», який відбувся 20 квітня, взяли участь 287 тис. 306 жителів Харкова і області, у тому числі 69 тис. 628 школярів та студентської молоді. Брало участь 5118 підприємств, установ, організацій різних форм власності, було задіяно 842 одиниці техніки та механізмів. За його словами, виконано значний обсяг робіт з благоустрою та санітарної очистки місць загального користування, а також з озеленення територій у населених пунктах: впорядковано і очищено від торішнього листя і сміття 484,2 га прибудинкової і внутрішньоквартальної території; ліквідовано 337 несанкціонованих звалищ; висаджено 30 тис. 648 дерев і 16 тис. 440 кущів.

Архів документів