Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Необхідно розробити ефективний механізм підтримки і стимулювання аграрного сектору. Микола Присяжнюк

Необхідно розробити ефективний механізм підтримки і стимулювання аграрного сектору. Микола Присяжнюк

Як зазначив сьогодні Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк, до перегляду пільг у сільськогосподарському секторі підштовхнули прогнози міжнародних аудиторських компаній, які прорахували економічний ефект від введення тієї чи іншої пільги.

«Зараз ми знаходимося у дискусії з Міністерством доходів і зборів України. Я думаю, що нам вдасться, об'єднавши зусилля нашого міністерства, профільних асоціацій, Міністерства доходів і зборів, знайти той режим, який буде ефективним. Адже збереже ту динаміку в аграрному секторі, яка на сьогодні є, і дасть можливість стимулювати розвиток великого та середнього товарного виробництва», - сказав Микола Присяжнюк.

Крім цього, він підкреслив, що дуже важливо стимулювати розвиток особистих домогосподарств. Адже такі господарства виробляють близько 50% сільськогосподарської продукції.

«Ми повинні це охороняти, берегти і дати можливість розвитку так званих сімейних ферм. Ми не можемо дозволити, щоб українське село зменшувалося чисельно, кількісно і якісно», - додав Міністр аграрної політики та продовольства.