Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сільськогосподарські ярмарки дозволяють стабілізувати ціни на продукти

Сільськогосподарські ярмарки дозволяють стабілізувати ціни на продукти

Сьогодні Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк у рамках робочої поїздки на Харківщину ознайомився з роботою постійно діючої ярмарки сільськогосподарської продукції Харківської області на площі Свободи. За його словами, подібні заходи дозволяють стабілізувати ціни, прибирають необгрунтоване посередництво, а також налагоджують взаєморозуміння між покупцем і продавцем.

«Ярмарок - це традиційний захід, який люблять і продавці, і покупці. Це також економічний важіль з регулювання ціни. І найголовніше, чого ми досягаємо - це спілкування виробника з покупцем, тому що український покупець споживає близько 90% українських продуктів. Тільки 10% у нас імпорту, і то це екзотичні продукти, які ми не в змозі у себе виростити. Хочу відзначити, що третій рік поспіль ми ці ярмарки підтримуємо, і вже торік Європа активізувала на рівні урядів проведення фермерських ярмарків», - сказав Міністр.

Також Микола Присяжнюк зазначив, що Харківська область є однією з лідерів за кількістю проведених ярмарків. Від початку року на Харківщині відбулося 950 продовольчих ярмарків. І за цей період харківчани придбали на них продукції майже на 7 мільйонів гривень.