Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківська та Бєлгородська область зацікавлені в проведенні спільних заходів, присвячених 70-річчю визволення від фашистських загарбників

Про це йшлося сьогодні в ході зустрічі голови ХОДА Михайла Добкіна з Надзвичайним і Повноважним Послом РФ в Україні Михайлом Зурабовим. «У мене є доручення від свого безпосереднього керівництва і від губернатора Бєлгородської області запропонувати Харківщині організувати спільні заходи, присвячені 70-річчю визволення Харкова і Бєлгорода, а також 70-річчю Курської битви. Я думаю, подія такого масштабу не буде обділена увагою вищого керівництва країн. Тому вже зараз потрібно готувати ці заходи і представляти їх для ухвалення відповідного рішення», - зазначив Михайло Зурабов.

Рівень розрахунків споживачів області за надані послуги теплопостачання склав 72,3%

Про це в ході обласної селекторної наради повідомив директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива. «В опалювальному періоді 2012/2013 рр. станом на 14 лютого  рівень розрахунків споживачів області за надані послуги теплопостачання склав 72,3% (в опалювальному періоді 2011/2012 років рівень розрахунків становив 62,8%). Нижче середньообласного рівень розрахунків споживачів у Валківському, Борівському, Дворічанському районах та містах Люботині та Куп'янську», - сказав він.

До уваги журналістів!

Завтра, 16 лютого, о 10:00 у прес-центрі ХОДА (вул.Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) відбудеться заняття у Школі юного журналіста при управлінні у справах преси та інформації.

Усіма теплопостачальними підприємствами області підписано договори з НАК «Нафтогаз України» на поставку природного газу в 2013 році

Як повідомив сьогодні в ході обласної селекторної наради директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива, станом на 14 лютого поточного року усіма теплопостачальними підприємствами області підписано договори з НАК «Нафтогаз України» на поставку природного газу в 2013 році.

Василю Хомі вручили нагороду Харківської обласної спілки ветеранів Афганістану - медаль воїнської доблесті

Голова Харківської обласної спілки ветеранів Афганістану Володимир Рижков в ході урочистої зустрічі активу ветеранських організацій учасників бойових дій на території інших держав і в Республіці Афганістан з керівництвом області звернувся до керівництва обласної державної адміністрації з проханням підтримати ініціативу спілки ветеранів. «Наступного року буде 25-та річниця виведення радянських військ з Республіки Афганістан, - сказав голова Харківської обласної спілки ветеранів Афганістану. - Це відповідальна дата, дата, коли потрібно підбивати підсумки. Тому ми хочемо виступити з ініціативою перед Президентом України, Верховною Радою та Кабінетом Міністрів, щоб 2014 рік був оголошений роком всіх воїнів-інтернаціоналістів».

Свідки історії бойових дій за кордоном сьогодні поділилися своїми спогадами зі студентами Харківської юридичної академії ім.Я. Мудрого

До Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав сьогодні відбулася зустріч - конференція «Свідки історії бойових дій за кордоном». ЇЇ організував Харківський обласний комітет Міжнародної Української спілки учасників війни спільно з обласною організацією «Миротворці ООН, учасники міжнародних операцій і інваліди війни» за підтримки Національного університету «Харківська юридична академія ім.Я. Мудрого». Курсанти 1 курсу Інституту підготовки юридичних кадрів для Служби безпеки України мали можливість поспілкуватися з учасниками бойових дій у В'єтнамі, на Кубі, в Республіці Афганістан, миротворцями і учасниками міжнародних операцій у Косово та Іраку. Розповіді свідків цих бурхливих подій доповнили кадри документальних кінофільмів.

У Новодолазькому районі відкрито нове приміщення прокуратури

Сьогодні у Нововодолазькому районі відбулися урочистості з нагоди відкриття нового приміщення прокуратури. У заході взяли участь заступник голови Харківської ОДА Андрій Моченков, прокурор Харківської області Геннадій Тюрін, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування області та району. Андрій Моченков від імені голови ХОДА Михайла Добкіна побажав працівникам прокуратури натхнення, успіхів та плідної праці.

У ХНАТОБі відбудеться спільний концерт української групи "Танок на майдані Конго" і Харківського молодіжного академічного симфонічного оркестру "Слобожанский"

23-го лютого о 14:30 у великому залі Харківського державного університету мистецтв ім. Котляревского відбудеться перша загальна репетиція популярної української групи "Танок на майдані Конго" і Харківського молодіжного академічного симфонічного оркестру "Слобожанський".

Дворічанський район прийняв естафету пам`яті «Слава Визволителям України»

14 лютого Дворічанський район прийняв від Куп’янщини естафету пам`яті «Слава Визволителям України». Протягом тижня естафета має пройти по всіх населених пунктах району, після чого її буде передано до Великобурлуцького району. Капсулу з грудкою Борівської землі, звідки розпочалося визволення Харківщини, та Прапор Перемоги прийняв голова ветеранської організації Дворічанського району Анатолій Новосельцев. Також в урочистому мітингу взяли участь перший заступник голови Дворічанської РДА Сергій Міщенчук, голова районної ради Галина Турбаба, ветерани Великої Вітчизняної війни, молодь району.

В Дергачах закладено капсулу у фундамент фізкультурно-оздоровчого комплексу

Сьогодні на стадіоні у м. Дергачі відбулася урочиста церемонія закладання капсули у фундамент фізкультурно-оздоровчого комплексу. У заході взяли участь заступник голови ХОДА Олег Анпілогов, перший заступник голови Харківської облради Олена Олешко, директор Департаменту у справах сім'ї молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця. «Сьогодні в Дергачівському районі свято - закладка фундаменту майбутнього фізкультурно-оздоровчого комплексу. Це не стільки фундамент спортивної споруди, скільки фундамент, на якому будуватиметься здоров'я нації. Жителі району довго чекали цього дня, цього радісного свята для всіх, тому що Дергачівська команда є однією з найактивніших на Слобожанщині. Вона заслуговує, щоб в районному центрі був сучасний спортивний комплекс, в якому змогли б займатися спортом як дорослі, так і діти. У свою чергу ми будемо намагатися активно працювати і робити все, щоб ФОК був побудований в максимально короткі терміни », - підкреслив Олег Анпілогов.

Михайло Добкін візьме участь у суспільно-політичному ток-шоу «Шустер LIVE»

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін візьме участь у суспільно-політичному ток-шоу «Шустер LIVE». Програму можна буде побачити о 21.15 на телеканалі «Перший національний».

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Великобурлуцькому районі

Станом на 15 лютого у Великобурлуцькому районі працює 33 котельні (100%), опалюються усі 63 об’єкти соціальної сфери: 21 школа, 12 дитячих садків та 30 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключено 24 житлові будинки (100%).

У Харкові планують побудувати критий аквапарк

Про це сьогодні під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом РФ в Україні Михайлом Зурабовим заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Ми довго шукали, що може бути якимось магнітиком для туристів в місті Харкові. У нас дуже обмежені можливості для залучення туристів. А це серйозне джерело доходів для будь-якого міста. Ми знайшли свою нішу. У минулому році ми побудували парк розваг і відпочинку. Мені дуже приємно сказати, що в теплу пору року на його парковці вже шикуються досить серйозні черги з машин з російськими номерами, де дуже часто можна почути дитячий сміх. Ми реалізували цей проект, побачили, що він дійсно став певним магнітом, який не тільки з Харкова, але з багатьох інших міст Росії та України приваблює туристів. Напевно, через рік приступимо до ще одного масштабного проекту з будівництва в нашому місті закритого аквапарку, в якому можна буде проводити час взимку. Хоча і колесо огляду, і навіть американські гірки і на Новий рік, і на Різдво працювали. І люди, незважаючи на морози, із задоволенням каталися», - сказав Михайло Добкін.

Ректори вищих навчальних закладів Харківської та Бєлгородської областей планують створити міжрегіональну раду

Як повідомив у ході зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом РФ в Україні Михайлом Зурабовим голова ХОДА Михайло Добкін, 14 лютого відбулася зустріч ректорів головних вищих навчальних закладів Бєлгородської та Харківської областей. На ній було ухвалено рішення про створення міжрегіональної ради ректорів.

Афганців і учасників бойових дій на території інших держав привітали зі святом і вручили нагороди

Відбулася урочиста зустріч активу ветеранських організацій учасників бойових дій на території інших держав і в Республіці Афганістан з керівництвом обласної державної адміністрації та облради. Зі святом воїнів привітали заступник голови - керівник апарату обласної державної адміністрації Василь Хома і заступник голови Харківської обласної ради Людмила Давидова. Василь Хома від імені голови Харківської обласної державної адміністрації привітав усіх присутніх з 24-ю річницею виведення радянських військ з Республіки Афганістан і днем вшанування учасників бойових дій на території інших країн.

Харківських ветеранів Афганістану відзначили державними нагородами

Сьогодні Президент України Віктор Янукович підписав Указ про відзначення ветеранів Афганістану державними нагородами країни. Серед нагороджених два мешканця Харківської області. Зокрема, за значний особистий внесок у розвиток ветеранського руху, патріотичне виховання молоді, мужність і самовідданість, виявлені під час виконання військового обов'язку, та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав орденом «За заслуги» III ступеня нагороджено Мусієнка Івана Івановича - члена правління Харківської міської спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) та орденом Богдана Хмельницького III ступеня відзначено Мирошниченка Олександра Григоровича - члена Богодухівського районного відділення Харківської обласної спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів).

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, протягом доби було розчищено від снігу 40 км автодоріг. Для забезпечення безпечного проїзду використано 380,61 куб. м піщано-сольових сумішей, 2,3 т солі. Протягом доби на автошляхах області працювало 89 одиниць техніки та 127 дорожніх робітників. Станом на ранок 14 лютого проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Між афганцями та Харківською облдержадміністрацією налагоджена тісна співпраця

Як зазначив сьогодні після покладання квітів до меморіального комплексу загиблим в Афганістані голова Харківської обласної спілки ветеранів Афганістану Володимир Рижков, у афганського руху існує багато проблем. Це медичне обслуговування, працевлаштування, забезпечення житлом. Але завдяки налагодженому тісному діалогу з регіональною владою їх вдається поетапно вирішувати.

Михайло Добкін зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом РФ в Україні Михайлом Зурабовим

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та голова обласної ради Сергій Чернов зустрілися з Михайлом Зурабовим, Надзвичайним і Повноважним Послом Російської Федерації в Україні, спеціальним представником Президента РФ з розвитку торгово-економічних відносин з Україною. Під час зустрічі сторони обговорили питання стану та перспектив взаємовигідної співпраці між Харківською областю і Російською Федерацією.

У Харкові вшанували пам'ять загиблих у Афганістані

Сьогодні в Україні вшановують пам'ять воїнів, які загинули під час військових дій у Афганістані. У Харкові відбувся молебень та покладання квітів до меморіального комплексу загиблим у Афганістані. В заході взяли участь заступник голови ХОДА - керівник апарату Василь Хома, заступник голови обласної ради Людмила Давидова, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, Генеральний консул Російської Федерації в Харкові Сергій Семенов, голова Харківської обласної спілки ветеранів Афганістану Володимир Рижков.

За 2012 рік продуктивність дійного стада на Харківщині склала більше 5 тис. кг молока на корову

У 2012 році продуктивність корів молочного стада в Харківській області зросла на 19,8% в порівнянні з 2011 роком і склала 5219 кг молока на корову. Про це повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов. «У порівнянні з 2011 роком виробництво молока зросло на 8,8%. Зараз спостерігається зростання продуктивності дійного стада за рахунок застосування сучасних технологій утримання та поліпшення кормової бази. Коли в результаті реалізації проекту «Село майбутнього» ми отримаємо можливість повністю замінити стадо на корів голштинської породи, продуктивність кожної голови виросте у два рази від існуючого рівня», - підкреслив він.

Можливий розпуск Верховної Ради стане величезним потрясінням для суспільства

Про це в ефірі передачі «Час влади» на ХОД ТРК сказав голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. На його думку, можливий розпуск парламенту стане величезним потрясінням для суспільства, адже для перевиборів будуть потрібні дуже великі кошти із бюджету. Крім того, у разі розпуску Україну перестануть сприймати на міжнародній арені, адже доки не буде сформована нова Верховна Рада, жодна країна не зможе укладати з Україною довгострокові контракти.

Для продовження будівництва Харківського метрополітену планується залучити кошти ЄБРР

На зустрічі з Першим віце-прем'єр міністром України Сергієм Арбузовим були презентовані проекти Харківської області, які потребують уваги керівництва уряду і фінансування з державного бюджету. Про це в ефірі програми «Час влади» на обласному телебаченні розповів голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. Він підкреслив, що всі проекти мають значно поліпшити якість життя в регіоні. «Це і будівництво Харківського метро, і проекти, пов'язані з реконструкцією площі Конституції, із завершенням будівництва філармонії, зі збільшенням кількості рухомого складу для станцій швидкої медичної допомоги та багато іншого», - зазначив Михайло Добкін.

У Харкові буде відкрито пам'ятник Андрію Первозванному

Про це та про інші заходи, заплановані на Харківщині в рамках святкування в Україні 1025-річчя Хрещення Русі, розповів у програмі «Час влади» на ХОД ТРК голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Це спільне свято для всіх слов'янських народів. Звичайно ж, в Україні до нього особливе ставлення, тому що саме в Києві на схилах Дніпра 1025 років тому відбулася подія, яка дала можливість з часом нашій державі з язичницької стати християнською. У нас буде багато подій - це і закладка каменів у фундаменти під будівництво нових храмів, і освячення храмів, вже побудованих, це і світські і духовні заходи. Зокрема, в Харкові буде відкрито пам'ятник Андрію Первозванному, який є хранителем землі української. Зараз архітектори вибирають місце для його установки, а судячи з тих ескізів, які я бачив, це буде гідно такого міста, як Харків, і такої події, як 1025- річчя Хрещення Русі», - сказав Михайло Добкін.

Сьогодні нівельовані усі можливості Верховної Ради

Про це сказав голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін в ефірі передачі «Час влади» на ХОД ТРК. «Ті, хто зараз блокує роботу Верховної Ради, намагаються зробити в країні ситуацію ще складнішою, адже для опозиції чим гірше - тим краще. Тоді у неї більше шансів, щоб йти апелювати до народу за підтримкою. Крім того, вони провокують всі ті заворушення, свідками яких ми були в попередні роки, що не додавало нашій країні поваги у світової спільноти», - зазначив Михайло Добкін.

Ніщо не зможе роз'єднати духовно український і російський народи. Михайло Добкін

«Те, що сьогодні ми разом на території Російської Федерації і на території України відзначаємо за благословенням Патріарха Всія Русі Святійшого Кирила і Блаженнішого Митрополита Володимира 1025-річчя Хрещення Русі, говорить лише про те, що є речі, які стирають кордони, і які вище, ніж прикордонний або митний контроль на пунктах переходу. Ніщо не зможе роз'єднати духовно український і російський народи. У нас є те, що в будь-якій ситуації, як би не складалися наші стосунки на державному рівні, ніколи не зможе розділити єдине ціле - український і російський народ. Між нами є те, що незримо пов'язує нас і змушує сприймати наші відносини не просто як добросусідські, а саме як братські», - сказав в програмі «Час влади» на ХОД ТРК голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Видобуток нетрадиційного газу для України - це можливість потрапити в список держав, які володіють достатніми запасами газу і для внутрішніх потреб, і для експорту

Як підкреслив 14 лютого в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, промисловий видобуток нетрадиційного газу відкриє для України широкі можливості для зміцнення своїх позицій на політичній карті світу. За його словами, енергетична незалежність - це найважливіша умова для розвитку України як сильної і вільної держави. «Видобуток нетрадиційного газу для України - це можливість потрапити в список держав, які володіють достатніми запасами газу і для внутрішніх потреб, і для експорту. І від того, наскільки ми будемо сильними всередині нашої країни, наскільки ми будемо спроможні скористатися цією унікальною можливістю і забезпечити свою енергетичну безпеку, щоб стати серйозним гравцем на політичній карті світу, залежить наш спільний успіх», - заявив глава області.

Події дня

Сьогодні, 15 лютого, о 10:00  на Меморіальному комплексі загиблим у Демократичній Республіці Афганістан (вул.Культури, 23) відбудуться урочисті заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 24-ї річниці виводу Радянських військ з Республіки Афганістан; о 12:00 у малій залі Будинку рад (вул.Сумська, 64, 2 поверх) почнеться урочиста зустріч активу ветеранських організацій учасників бойових дій на території інших держав та у Республіці Афганістан з керівництвом обласної державної адміністрації; о 13:00 у Національному університеті «Харківська юридична академія ім.Я.Мудрого» (вул.Пушкінська, 77, зала №1) розпочнеться конференція «Свідки історії бойових дій за кордоном», приурочена до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав; о 15:00 у малій залі Будинку рад (вул.Сумська, 64, 2 поверх) почнеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про використання непридатних пестицидів та агрохімікатів на території Харківської області. 2. Про стан розрахунків за спожиті енергоносії.

Виконавці головних ролей у фільмі «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» стануть почесними гостями V Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень»

Про це після демонстрації фільму в кінотеатрі «Боммер» повідомила начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації, співголова оргкомітету міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. «Сьогоднішній показ фільму відбувся в рамках проекту «Харьковская сирень P.S.». Але у шанувальників кінематографа в травні цього року ще буде можливість зустрітися і поспілкуватися з виконавцями головних ролей у цьому фільмі, оскільки Дмитро Лінартович і Олексій Колесник стануть почесними гостями V Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень», - підкреслила Вікторія Маренич.

У кінотеатрі «Боммер» відбулася творча зустріч c виконавцями головних ролей фільму «ТойХтоПройшовКрізьВогонь»

Невеликий зал кінотеатру був повний глядачів. На зустріч з виконавцями головних ролей Дмитром Лінартовичем та Олексієм Колесником, організовану 14 лютого в рамках проекту «Харьковская сирень P.S.», прийшла як молодь, так і люди старшого віку. Загальнонаціональна прем'єра фільму відбулася в січні 2012 року. Це перший повнометражний фільм, вироблений в Україні без залучення іноземної кіноіндустрії. Він розповідає про долю хлопця з Полтавщини, радянського льотчика Івана Додокі. Герой Радянського Союзу потрапляє у німецький полон, в радянські табори, і в результаті втечі потрапляє до Канади, де стає вождем індіанського племені. Фільм був показаний у восьми країнах світу: Франції, США, Росії, Польщі, Вірменії, Болгарії, Норвегії та Білорусі. Також картина була в лонг-листі претендентів на «Оскар».

Архів документів