Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Європейські країни готові надати допомогу у вирішенні питань, пов'язаних з наслідками Чорнобильської катастрофи

Європейські країни готові надати допомогу у вирішенні питань, пов'язаних з наслідками Чорнобильської катастрофи

У ході скайп-конференції «За майбутнє після Чорнобиля і Фукусіми» референт Чорнобильської історичної майстерні Любов Негатіна розповіла про те, що в рамках Європейського Чорнобильського тижня українські ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС, в тому числі і харків'яни, відвідали ряд європейських країн, у тому числі Англію, Шотландію, Польщу і Туреччину. Українські ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС в ході скайп-конференції розповіли про те, що було зроблено в рамках Європейського тижня Чорнобиля. Так, за словами голови Харківської міської громадської організації «Союз Чорнобиль» Анатолія Губарєва, в палаті представників парламенту Великобританії він виступив з промовою про необхідність надання допомоги дітям, постраждалим від аварії на ЧАЕС. Англійська сторона висловила готовність надати необхідну допомогу постраждалим.

«Ми сподіваємося, що європейська громадськість допоможе нам, оскільки ця проблема носить світовий характер», - зазначив Анатолій Губарєв.

Довідка. Аварія на Чорнобильській АЕС сталася 26 квітня 1986 року. У Харкові мешкає 24 тис. ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС. Європейський тиждень Чорнобиля проходить 19-28 квітня в 10 країнах: Австрії, Німеччини, Великобританії, Голландії, Шотландії, Іспанії, Польщі, Туреччини, України та Білорусі. У рамках Європейського тижня проходять виставки, концерти і зустрічі зі школярами, приурочені до 27-ї річниці трагедії на ЧАЕС.