Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Віце-прем'єр-міністр України Костянтин Грищенко візьме участь у відкритій лекції для випускників на тему вищої освіти

Віце-прем'єр-міністр України Костянтин Грищенко візьме участь у відкритій лекції для випускників на тему вищої освіти

Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко ініціює проведення відкритих лекцій на тему вищої освіти для випускників загальноосвітніх шкіл. Зокрема, 25 квітня о 14:00 в рамках лекції за темою «Вища освіта – свідомий вибір» Віце-прем’єр-міністр поспілкується з випускниками загальноосвітніх навчальних закладів 9 регіонів України (м.Київ, Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Львівської, Одеської, Харківської, Чернівецької областей та Автономної Республіки Крим). Від Харківської області в заході візьмуть участь учні Комунального закладу «Обласна спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Обдарованість» Харківської обласної ради (м. Харків, вул. Миру, 102А).

Як зазначив директор Департаменту освіти і науки ХОДА Роман Шаповал, у Харківській області на сьогодні для проходження тестування зареєстровано понад 18200 осіб, з них 75% - випускники загальноосвітніх навчальних закладів 2013 року. Для них подібні лекції можуть бути дуже корисними, - підкреслив він.

«Сьогоднішні випускники повинні усвідомлювати, що вступ має здійснюватися не тільки за кількістю отриманих за тестування балів, а, в першу чергу, за покликанням і нахилами. Тому дуже важливо, щоб ця тема піднімалася на загальнодержавному рівні, щоб високопосадовці України брали безпосередню участь у формуванні думки молоді, як сьогодні Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Іванович Грищенко», - сказав Роман Шаповал.