Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Оформлення документів на реалізацію проекту «Село майбутнього» знаходиться на завершальній стадії

Про це сьогодні в ході спільного брифінгу із заступниками голови ОДА, який відбувся в рамках Днів відкритості Харківської області, повідомив заступник губернатора Харківщини Юрій Сапронов. «Сьогодні ми знаходимося на останній стадії оформлення документів. Є всі необхідні постанови Кабінету Міністрів України. Я абсолютно впевнений, що в цьому році перший камінь буде покладено в початок будівництва «Села майбутнього». Я хочу підкреслити, що інвестор не хоче негайно отримати від держави компенсацію, інвестор хоче вкласти свої гроші. І тільки коли, вклавши і здавши поетапно частини проекту, він хоче мати гарантії держави на компенсацію, незалежно від того, яка партія при владі і хто Президент. Реалізація проекту передбачає повернення інвестицій протягом 10 років. В умовах сучасного світу, це досить великі ризики для інвестора, оскільки проект досить довгостроковий», – сказав Юрій Сапронов.

Законопроект про технополіс «П'ятихатки» поданий на реєстрацію до Верховної Ради України

Обласна державна адміністрація розраховує на те, що законопроект про технополіс «П'ятихатки» буде ухвалений Верховною Радою. На реєстрацію він був поданий народними депутатами від Харкова Дмитром Добкіним та Іриною Бережною. Про це повідомив сьогодні на спільному брифінгу заступників голови ХОДА, який відбувся в рамках Днів відкритості Харківської області, заступник голови облдержадміністрації Андрій Моченков.

У 2013 році на оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, в Харківській області виділено 2259 путівок

Як повідомив сьогодні в ході спільного брифінгу із заступниками голови ХОДА, який відбувся в рамках Днів відкритості Харківської області, заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, в цьому році Міністерством соціальної політики на всю Україну виділено 370 млн. грн. на забезпечення потреб у санаторно-курортному лікуванні громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Початок будівництва харківського «Артека» залежить від фінансування

Цілорічний дитячий оздоровчий табір за типом «Артека» планувалося створити на базі харківського оздоровчого табору «АІСТ» у Зміївському районі. В даний час «АІСТ» включений у державну програму, розроблену Міністерством соціальної політики України. Кошторисна вартість проекту становить 50 млн. грн. Про це сьогодні на спільному брифінгу заступників голови облдержадміністрації, який відбувся в рамках Днів відкритості Харківської області, повідомив заступник голови ХОДА Євген Савін. «Визначено місце будівництва, виконаний ескізний проект. Тому ми чекаємо тільки запуску фінансування за цією програмою, і процес піде. Паралельно обговорюється ідея відкриття цілорічного дитячого оздоровчого табору. Переговори ведуться, в тому числі і з керівництвом Південної залізниці, де зараз йде реформування. Так що в цьому напрямку ми йдемо двома дорогами, і я хочу сказати однозначно, що ми це завдання вирішимо», – сказав Євген Савін.

У держави є дуже багато соціальних зобов'язань, які без ПДВ неможливо буде виконати. Юрій Сапронов

Сьогодні в ході спільного брифінгу заступників голови ОДА, який відбувся в рамках Днів відкритості Харківської області, заступнику голови ОДА Юрія Сапронова було поставлено питання відносно його думки про ідею одного з українських бізнес-філософів Геннадія Балашова щодо системи 5/10: 5% з продажів, який платить покупець, 10% соціального податку, які відраховуються з зарплати, і  ніких ПДВ та акцизів.

Харківська область плідно співпрацює з Казахстаном

Про це сьогодні на спільному брифінгу заступників голови обласної державної адміністрації, який відбувся в рамках Днів відкритості Харківської області, розповів заступник голови ХОДА Андрій Моченков.

Тільки те суспільство, в якому бездоганно працюють закони, має право розвиватися. Олег Анпілогов

Про це сьогодні в ході спільного брифінгу заступників голови ОДА, який відбувся в рамках Днів відкритості Харківської області, заявив заступник голови Харківської ОДА Олег Анпілогов. На його думку, ті закони, які ухвалені в Україні і працюють, при бездоганному їх виконанні можуть забезпечити належний ефект у сфері боротьби з корупцією.

Для роботи на європейському ринку Харківській промисловості необхідно перелаштуватися

Про це сьогодні на спільному брифінгу заступників голови обласної державної адміністрації, який відбувся в рамках Днів відкритості Харківської області, розповів заступник голови ХОДА Андрій Моченков. Відповідаючи на запитання, він розповів, що при вступі України в ЄС промисловості Харківської області необхідно буде перелаштовуватися. За словами Андрія Моченкова, робота великих підприємств Харківської області в основному орієнтована на ринки країн колишнього Радянського Союзу та країн, що розвиваються.

Цього року в ХОДА для отримання безкоштовної правової допомоги звернулося близько 200 осіб

Про це сьогодні в ході спільного брифінгу заступників ОДА, який відбувся в рамках Днів відкритості Харківської області, повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Олег Анпілогов. За його словами, для забезпечення реалізації державної політики з надання громадянам України безоплатної правової допомоги головою ХОДА видано розпорядження про організацію надання безоплатної правової допомоги жителям Харківської області. Відповідно до цього розпорядження чітко встановлено порядок надання такої допомоги громадянам Харківщини. Її системно надають щопонеділка з 14:00 до 16:00 співробітники Юридичного департаменту ХОДА, здійснюючи прийом в приміщенні громадської приймальні облдержадміністрації, яка знаходиться за адресою: вул. Мироносицька, 33.

В редакції районної газети «Маяк» відбулась «пряма лінія» з головою Богодухівської РДА Володимиром Бєлим

12 червня в рамках Днів відкритості Харківської області в редакції Богодухівської районної газети «Маяк» відбулась «пряма лінія» з головою Богодухівської райдержадміністрації Володимиром Бєлим. В ході «прямої лінії» до голови РДА звернулися з питаннями, що стосувалися роботи дротового радіомовлення, перебоїв у водопостачанні, надання адміністративних послуг, ремонту житлових будинків, ремонту закладів культури, тощо.

У Харківській області відбудеться етап Міжнародного ралі на ретро-автомобілях Пекін – Париж

19-20 червня в Харківській області відбудеться етап V Міжнародного ралі на ретро-автомобілях Пекін – Париж 2013 «The Greatest Motor Challenge» (Великі автомобільні гонки). Орієнтовно о 16:30 19 червня учасники ралі почнуть прибувати на площу Свободи, де відбудеться їх урочиста зустріч. 20 червня з 8:00 учасники будуть стартувати з площі Свободи і продовжать свій шлях у напрямку до Полтавської області.

Обласна державна адміністрація висловлює співчуття

Харківська обласна державна адміністрація з глибоким сумом сприйняла звістку про смерть відомої української співачки, народної артистки України Арканової Валентини Федорівни і висловлює глибокі співчуття її рідним і близьким.

У місцевої влади має бути порозуміння з районними газетами

Після проведення кущового семінару для представників районних газет Харківської області, що проходив у рамках Днів відкритості Харківської області, директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич зазначила, що такі наради потрібні для того, щоб виявляти проблеми та знаходити варіанти їх рішення. Як приклад Вікторія Маренич навела ситуацію, коли в одному районі представники районної влади відмовляються укладати угоду про невтручання у професійну діяльність газет, не виділяють кошти, але водночас тиснуть на газету, щоб вона висвітлювала діяльність влади.

Наступного тижня відбудеться футбольний матч між командами журналістів та чиновників

Про це в ході брифінгу за результатами кущового семінару для представників районних газет повідомила директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич. Вона зазначила, що журналістам так сподобалося спілкуватися з чиновниками у рамках «Днів відкритості Харківської області», що вони пропонують нові формати зустрічей. Однією з таких пропозицій стало проведення футбольного матчу. Спортивну зустріч між командою журналістів та командою чиновників області планується провести наступного тижня.

Проект «Дні відкритості Харківської області» показує відкритість влади та її готовність до діалогу

Проведення проекту «Дні відкритості Харківської області» спрямоване на те, щоб ЗМІ не боялися звертатися за інформацією до чиновників різного рівня і надалі донесли її до жителів області. Про це в ході брифінгу за результатами кущового семінару для представників районних газет повідомила директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич. «ЗМІ – це той місток, завдяки якому вся інформація потрапляє від тих, хто нею володіє, до тих, хто її потребує. Проектом «Дні відкритості Харківської області» ми хотіли підкреслити, що наша діяльність прозора, ми знаходимося в стані діалогу, не боїмося жодних гострих питань і готові шукати шляхи вирішення будь-яких проблем», – зазначила вона.

Події дня (доповнено)

Сьогодні о 14.00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) відбудеться спільний брифінг заступників голови обласної державної адміністрації Олега Анпілогова, Андрія Моченкова, Євгена Савіна, Юрія Сапронова, Василя Хоми та Ігоря Шурми; о 15:30 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) відбудеться прес-конференція заступника голови Харківської ОДА Ігоря Шурми, президента Міжнародної діабетичної асоціації України Людмили Петренко та генерального директора представництва компанії "Ново-Нордіск А/Т" (Данія) в Україні Олександра Бойка на тему: "Передача для Харківської області експрес-аналізаторів Clover A1C для визначення глікозильованого гемоглобіну у хворих на цукровий діабет"; о 18:00 в спорткомплексі «Локомотив» ім. Г. Кирпи (вул. Котлова 90/1) розпочнеться фінальний матч чемпіонату України з міні-футболу між командами "Локомотив" (Харків) та "Ураган" (Івано-Франківськ).

«Дні відкритості Харківської області» має право вважатися найкращим регіональним проектом, який максимально висвітлює діяльність чиновників різного рівня

Сьогодні в ході кущового семінару для представників районних газет Харківської області директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич зазначила, що проект «Дні відкритості Харківської області», який вперше реалізовувався на території регіону, має право вважатися найкращим регіональним проектом, що максимально висвітлює діяльність чиновників різного рівня.

Відбувся кущовий семінар для представників районних газет Харківської області

Сьогодні у рамках Днів відкритості Харківської області у приміщенні відділу освіти Дергачівської РДА під керівництвом директора Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторії Маренич відбувся кущовий семінар для представників районних газет Харківської області. У ньому взяли участь представники Куп’янського, Харківського, Золочівського і Дергачівського районів Харківської області. Перед семінаром голова Дергачівської РДА Андрій Руденко за всебічну підтримку районних засобівінформації вручив Вікторії Маренич Почесну грамоту райдержадміністрації. На початку семінару Вікторія Маренич подякувала всім присутнім за те, що вони знайшли можливість приїхати на семінар. «Дуже добре проводити такі зустрічі і обмінюватися думками, тому що, працюючи в окремому районі, дуже складно побачити загальні тенденції, які відбуваються в області зокрема і в Україні в цілому. Робота засобів масової інформації в районах рухається в правильному напрямку і дуже важливо, що нас об'єднує одна ідея», – підкреслила вона.

Відбулася пряма лінія з головою Дергачівської  райдержадміністрації Андрієм Руденко

В рамках Днів відкритості Харківської області в редакції газети «Вісті Дергачівщини» відбулася пряма телефонна лінія з головою Дергачівської райдержадміністрації Андрієм Руденко. Мешканці району звернулись до голови РДА з питаннями видачі актів на землю та оформлення земельної документації, роботи радіоточок у домоволодіннях, надання матеріальної допомоги, питаннями медицини, а також поскаржилися на проблеми у житлово-комунальному господарстві та попросили голову РДА особисто приїхати для їх вирішення.

Матеріально-технічна база медичних установ Харківської області щороку покращується

Про це повідомив сьогодні в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. Таким обларом в регіоні виконуються соціальні ініціативи Президента України. «Сьогодні в кожному районному центрі і в кожній дорослій чи дитячій поліклініці Харкова будь-який громадянин може прийти на профілактичне рентгенологічне обстеження, яке не шкодить здоров’ю. Тільки за останні 2 роки ми відкрили 70 нових кабінетів – це означає, що ми зробили свій внесок у боротьбу із туберкульозом. Крім того, в області є 11 флюорографів на колесах, які можуть виїхати у кожне село», – зазначив він.

Соціально незахищені жителі Харківщини мають гарантію повноцінного обстеження на безоплатній основі

Людина має ходити на зустрічі із сімейним лікарем не тоді, коли піднялася висока температура або тиск, а профілактично, щоб знати стан свого здоров’я. Таку думку висловив сьогодні в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «Виконуючи соціальні ініціативи Президента України, сьогодні ми вибудовуємо таку модель, аби соціально незахищені люди знали, якщо вони будуть вчасно звертатися до сімейного лікаря, вони мають гарантію обстеження на безоплатній основі у будь-якій районній установі або в інститутах Академії медичних наук, з якими обласна державна адміністрація має договір соціального партнерства. Також інваліди війни і чорнобильці сьогодні можуть скористатися послугами госпіталю інвалідів або диспансеру радіаційного захисту», – підкреслив він.

Системою «Телекард» забезпечені всі лікарські амбулаторії, фельдшерсько-акушерських пунктів і бригади екстреної медичної допомоги

На 100% системою «Телекард» забезпечені всі 228 лікарських амбулаторій, понад 250 фельдшерсько-акушерських пунктів і всі бригади екстреної медичної допомоги. Про це повідомив сьогодні в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. Реформування первинної ланки медичного простору проводиться в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України. «Що таке система «Телекард»? Сьогодні не тільки на Харківщині, але і всюди по Україні люди найбільше потерпають від серцево-судинної патології, яка спричиняє смертність, інвалідність, тимчасову чи стійку втрату працездатності. З 2 млн. 700 тис. людей майже 800 тис. сьогодні потерпають від серцево-судинної патології. Це означає, що кожна людина, незалежно від того, де вона проживає, має знати, що до неї у будь-який момент прийде медичний працівник, зніме кардіограму, і дасть відповідні призначення. Сьогодні за допомогою системи «Телекард» кардіограма, яка знімається у сільській місцевості, в режимі онлайн передається у спеціальний центр, створений при обласній клінічній лікарні, де фахівці її розшифровують і кажуть, що потрібно робити фельдшеру або лікарю сімейної медицини у конкретному випадку», – зазначив заступник губернатора.

Під час реформування медицини в умовах нестачі фінансів найголовніше не розпорошувати кошти та ефективно їх використовувати

Президент України доручив модернізувати медичну галузь для того, щоб покращити якість послуг. Харківська область, незважаючи на те, що не входить в число пілотних регіонів України з реформування медицини, своїми успіхами може поділитися і з іншими областями України. Як зазначив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, ні для кого не секрет, що медицина сьогодні фінансується на 50% від потреби, при тому у структурі цих коштів 85% складають витрати на захищені статті, а на розвиток галузі залишається дуже мало. Тому найголовніше – не розпорошувати кошти та ефективно їх використовувати.

Міністерства повинні вдосконалити взаємодію з місцевими органами влади в кадрових питаннях. Віктор Янукович

Центральні органи виконавчої влади мають узгоджувати кадрові призначення в регіони з місцевими керівниками, наголосив Президент України Віктор Янукович. «Практика призначення фахівців у регіони без узгодження з регіонами вже в минулому. До мене багато хто з вас звертався зробити ексклюзивні умови - призначати без регіонів. Такого не буде. Всі будуть погоджувати з регіонами», - сказав Віктор Янукович на засіданні Комітету з економічних реформ.

Успішний досвід модернізації системи охорони здоров’я має поширюватись по всій країні

На засіданні Комітету з економічних реформ Президент України Віктор Янукович наголосив на тому, що успішний досвід модернізації первинної ланки медицини в пілотних регіонах має поширюватись по всій країні. «Нова модель організації та фінансування первинної меддопомоги на засадах сімейної медицини вже два роки показує свою ефективність у чотирьох пілотних регіонах. Хоча опір іде шалений і намагання дискредитувати цю роботу, ми повинні рухатись вперед. У тих регіонах, де відбулися позитивні зрушення, люди задоволені наближенням лікарської допомоги до місця проживання. Особливо це відчутно на селі», - підкреслив Президент.  

Реалізація соціальних ініціатив дозволила збільшити реальні доходи населення

Реалізація соціальних ініціатив довела правильність розпочатих реформ, наголошує Президент України Віктор Янукович. «Якщо казати про минулий рік, нам вдалося досягти мети, яку ми ставили. Ми підвищили реальні доходи населення майже на 10%, реальні заробітні плати - на 14%, середній розмір пенсій збільшився близько 17%. Це відчутно для людей», - сказав Президент на засіданні Комітету з економічних реформ.

В рамках святкування в Харківському регіоні 1025-ї річниці Хрещення Русі презентована книга «Основи держави і суспільства за вченням Нового Завіту»

Сьогодні в рамках святкування в області 1025-ї річниці Хрещення Русі у Харківському регіональному інституті державного управляння Національної академії державного управління при Президентові України відбулося засідання круглого столу, присвяченого проблемам участі Православної Церкви в розбудові та формуванні української державності. В рамках заходу була презентована монографія протоієрея Ігоря Значкова «Основи держави і суспільства за вченням Нового Завіту».В обговоренні питання взяли участь слухачі ХаРі НАДУ, науковці, громадські діячі. Як зазначив заступник директора ХаРі НАДУ Володимир Нікітін, книга присвячена ролі духовності у побудові держави.

Чим більше люди будуть довіряти лікарям амбулаторій, тим менше буде навантаження на екстрену допомогу. Ігор Шурма

Як зазначив сьогодні в ході прес-туру до амбулаторії загальної практики – сімейної медицини с. Ватутіно Нововодолазького району заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Шурма, однією з цілей реформування медицини є зміцнення матеріально-технічної бази амбулаторій загальної практики – сімейної медицини, і тим самим, повернення довіри населення до амбулаторій.

На прикладі Ватутінської лікарської амбулаторії можна побудувати державну програму розвитку первинної ланки медичної допомоги в Україні

Як зазначив сьогодні в ході прес-туру заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, реалізація завдань і доручень Президента України передбачає зміцнення матеріально-технічної бази сільських лікарських амбулаторій та фельдшерсько-акушерських пунктів. В Харківській області така робота проводиться з 2010 року постійно. Ігор Шурма також підкреслив, що проект створення Ватутінської сільської лікарської амбулаторії є дуже важливим, оскільки вона побудована на рівному місці, з нуля, що дає можливість розуміти вартість такого об’єкта; по-друге, тут реалізований соціальний проект – житло для медичних працівників, що є одним з основних стимулів залучення молоді на роботу в сільську місцевість.

Автоматизована система обліку публічних документів ХОДА нараховує більше 8 тисяч документів

У поточному році було суттєво вдосконалено сторінку сайту ХОДА, призначену для осіб, що запитують публічну інформацію. Про це повідомив в ході прес-конференції, яка відбулася в рамках Днів відкритості Харківської області, начальник управління забезпечення доступу до публічної інформації Дмитро Ястрєбов. За його словами, однією з головних змін є те, що на сторінку додано модуль ​​автоматизованої системи обліку публічних документів, який забезпечує зворотний зв'язок з користувачем. Зворотний зв'язок організований так, що, знайшовши необхідний документ, людина може автоматично сформувати запит і направити його на електронну пошту управління. Відповідь вона отримає протягом 5 робочих днів.

Архів документів