Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Балута відвідав факультет військової підготовки Національного технічного університету «ХПІ»

Ігор Балута відвідав факультет військової підготовки Національного технічного університету «ХПІ»

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута 21 листопада відвідав Гвардійський ордена червоної зірки факультет військової підготовки імені Верховної Ради України Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут». Разом з губернатором військовий факультет відвідали заступник голови ХОДА В’ячеслав Аббакумов, директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Анатолій Шевцов, директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев, а також представники п'яти громадських організацій Харківщини. Начальник факультету військової підготовки НТУ "ХПІ" Олександр Серпухов ознайомив голову облдержадміністрації з матеріально-технічною базою факультету, показав навчальні класи, кадетський корпус.

Після чого, губернатору, а також керівникам департаментів ХОДА та громадським активістам були продемонстровані можливості бойової техніки, а саме танка Т-64Б, яким управляли бійці із зони АТО.

«Сьогодні я переконався, що ми можемо готувати серйозних фахівців на хорошому рівні. Тим більше, що в зоні АТО хлопців, підготовлених в Харкові, достатньо хвалять. Також сьогодні ми побачили роботу танкового екіпажу, який пройшов зону АТО. Це наші харківські хлопці, які є курсантами військового факультету НТУ «ХПІ». Тому в плані підготовки кадрів у мене ніяких питань немає», - зазначив Ігор Балута.

Керівник області також підкреслив, що Харківська облдержадміністрація буде і далі надавати допомогу у розвитку матеріально-технічної бази факультету.