Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Кушнарьов - один з найяскравіших політиків за всю історію незалежної України. Михайло Добкін

«Євген Петрович Кушнарьов - один з найяскравіших політиків за всю історію незалежної України», - заявив голова ХОДА Михайло Добкін у інтерв'ю інформаційному агентству «УНІАН».  Він нагадав, що Євген Кушнарьов саме в Харкові реалізував себе як лідер місцевого самоврядування, був одним із засновників, а потім і керівників Асоціації міст України та успішно керував областю. «Сьогодні ми тільки намагаємося досягти тих показників, які він демонстрував у свій час», - підкреслив Михайло Добкін.  

У Харківській області до кінця поточного року планується ухвалити програму соціально-економічного розвитку регіону на 2012 рік

Як підкреслив у ході інтерв'ю інформаційному агентству «УНІАН» голова ХОДА Михайло Добкін, в Харківській області ведеться системна робота з економічного розвитку регіону. За словами керівника області, на даний момент вже сформовані стійкі основи для розвитку області та розробляється стратегія.

Я не бачу ніяких ознак згортання демократії в нашій країні. Михайло Добкін

Як зазначив голова ХОДА Михайло Добкін в інтерв'ю інформаційному агентству «УНІАН», в Україні триває зміцнення демократії, а розмови про згортання свобод - це спроба опозиції чинити тиск на владу.

Відкрито відновлений корпус Обласного протитуберкульозного диспансеру № 1

Відбулось урочисте відкриття відновленого корпусу комунального закладу охорони здоров’я «Обласний протитуберкульозний диспансер № 1» по вул. Ньютона, 145. У заході взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін і заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

У Харкові підбито підсумки «Енерго-Фестивалю-2010»

Наприкінці січня в Будинку культури Київського району відбулася урочиста церемонія підбиття підсумків та нагородження призерів ІV Енерго-Фестивалю, що організовується Харківської громадською організацією «Енергія миру». Фестиваль вперше було проведено в Харкові в 2006 році, головна мета цього заходу - залучення школярів, їх викладачів та батьків до проблем та можливостей енергозбереження і практики енергоефективності шляхом активізації творчих та комунікаційних здібностей, організації дозвілля.

Відбулося перше засідання правління громадської ради

2 лютого в актовому залі ВЕП «Держпром» відбулося перше засідання правління громадської ради при Харківській обласній державній адміністрації. Як повідомляє офіційний сайт управління внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю ХОДА, під час засідання були заслухані пропозиції щодо доопрацювання Регламенту та Положення громадської ради при Харківській обласній державній адміністрації та вирішено у робочому порядку доопрацювати та узгодити зазначені питання.

У Харкові триває благодійна акція «Світ можна почути»

З 2 по 3 лютого у Харкові триває перший етап всеукраїнської благодійної акції «Світ можна почути», яку проводить Міжнародний благодійний фонд імені Святої Ксенії Петербурзької. У рамках акції планується забезпечити максимальну кількість глухих та слабочуючих дітей слуховими апаратами.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 185 км автошляхів та витрачено на забезпечення безпечного проїзду 136,06 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 93 одиниць техніки і 135 дорожніх робітників. Станом на 3 лютого проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Український аграрний сектор привабливий для інвесторів. Юрій Сапронов

Аграрний сектор у 2011 році буде одним з найпривабливіших українських ринків для інвесторів. Про це заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «Напередодні зняття мораторію на продаж землі багато інвесторів звертають свою увагу на аграрний сектор. Особливо цікавляться інвестиціями в наше сільське господарство країни Близького Сходу та Азії. Зокрема, у минулому році Харківську область відвідала китайська делегація, днями ми обговорили питання співпраці з гостями з Кувейту. Упевнений, що ці візити надалі обернуться інвестиціями в наш регіон», - зазначив Юрій Сапронов.  

Зустріч поколінь

8 лютого о 13.00 в Харківському гуманітарному університеті «Народна українська академія» (вул. Лермонтовська, 27) відбудеться «Зустріч поколінь», присвячена Дню пам'яті жертв Голокосту та річниці зняття блокади Ленінграда (які відзначаються 27 січня). Зустріч здійснюватиметься в рамках проекту «Школа 50+» (навчання людей третього віку).

Відбулось підсумкове засідання колегії Головного управління ветеринарної медицини в Харківській області

Сьогодні відбулося засідання колегії Головного управління ветеринарної медицини в Харківській області, на якому були підбиті підсумки роботи державної служби ветеринарної медицини Харківської області за 2010 рік та розглянуто планування роботи на І-е півріччя 2011 року. В роботі засідання колегії взяв участь заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.

Харківський молодіжний симфонічний ансамбль «Слобожанський» не буде ліквідовано

Про це сьогодні на прес-конференції начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов. «Аналізуючи творчу та фінансово-господарську діяльність усіх 25 установ культури, які знаходяться в обласній мережі, ми з кожним керівником предметно розмовляли про можливі варіанти економії, оптимізації, підвищення власних доходів, розвитку творчої складової. У відношенні молодіжного симфонічного оркестру «Слобожанський» шукаються варіанти збереження його в нинішньому вигляді, наприклад, шляхом збільшення кількості концертів, і відповідно, доходів. Про ліквідацію або про його приєднання до оркестру Харківської обласної філармонії мова не йде», - підкреслив Дмитро Кузнєцов.

Великий слобожанський ансамбль пісні і танцю буде презентовано 9 травня

Як повідомив в ході прес-конференції 2 лютого начальник управління культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, робота зі створення козачого ансамблю в Харківській області вже ведеться. «Козачий ансамбль вже отримав робочу назву «Великий слобожанський ансамбль пісні і танцю». До реалізації цього проекту ми вже приступили, і сподіваємося, що 9 травня ми влаштуємо презентацію», - повідомив він.  

У рамках чергової виставки «Харківська туристична бієнале» відбудеться ярмарок туристичних маршрутів

У Харківській області триває робота по створенню туристичних маршрутів до Євро-2012. Як повідомив в ході прес-конференції 2 лютого начальник управління культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, планується підготувати близько 3 маршрутів по кожному району. Ознайомитися з ними можна буде в ході чергової виставки «Харківська туристична бієнале».

Обласна філармонія та Харківській театр музичної комедії у 2010 році взяли участь в експерименті «гастрольний проект»

Про це сьогодні на прес-конференції начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов. «Це пілотний проект управління культури і туризму, Харківської обласної філармонії і Харківського академічного театру музичної комедії, під час якого колективи цих закладів виступали на сцені Харківського національного театру опери та балету ім. Лисенка. Проект реалізується з метою перевірки затребуваності творчого потенціалу цих закладів, виражений у фінансовому еквіваленті. Концерт Харківського академічного театру музичної комедії на сцені ХНАТОБа, крім того, намагався визначити вплив віддаленості театру від центральної частини міста на результати фінансово-господарської діяльності», - зазначив Дмитро Кузнєцов.

У кожного району Харківської області з'явиться свій культурний паспорт

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник Управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації Дмитро Кузнєцов, управлінням культури і туризму ХОДА завершується робота з реструктуризації мережі комунальних закладів, що підпорядковуються управлінню, та починається детальне опрацювання культурної діяльності районів Харківської області. 

В управлінні культури і туризму впроваджена комунікаційна система «Електронний уряд»

В управлінні культури і туризму Харківської облдержадміністрації впроваджена комплексна комунікаційна система «Електронний уряд». Про це сьогодні на прес-конференції начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов. «Система розроблена однією з харківських фірм. Вона поєднує в собі різні комунікаційні програми і дозволяє здійснювати керівництво і спілкування через інтернет. Ми можемо спілкуватися, обмінюватися файлами, я можу давати доручення через цю програму і навіть контролювати прихід співробітників на роботу», - зазначив Дмитро Кузнєцов.

У 2011 році близько ста безгоспних об'єктів у Харківській області знайдуть власника

У Харківській області ведеться робота з переведення безгоспних об'єктів на баланс місцевих громад. Про це 2 лютого під час засідання Ради територіального управління Держгірпромнагляду в Харківській області повідомив перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв.

Харківській міліції вручили 22 службових автомобіля

Сьогодні в ході урочистого розведення нарядів міліції, що заступають на охорону громадського порядку, начальник Головного управління МВС України в Харківській області генерал-майор міліції Михайло Мартинов вручив підрозділам міліції ключі від нових службових автомобілів.

У Харківській області вирішується проблема нерегульованих залізничних переїздів

Як відзначив 2 лютого під час засідання Ради територіального управління Держгірпромнагляду в Харківській області перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, однією з основних проблем у сфері пасажирських перевезень в Харківській області є нерегульовані залізничні переїзди. На даний момент в області працюють над цим питанням.

У сфери культури є вагомий внутрішній резерв. Дмитро Кузнєцов

Як зазначив сьогодні на прес-конференції начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов, 2010 рік був присвячений, в основному, процесам аналізу, інвентаризації, осмислення стану сфери культури Харківської області та напрямків її розвитку. Аналіз проводився за кількома напрямами: організаційна робота, творчі процеси, фінансово-господарська діяльність.

Харківська обладміністрація позитивно оцінює роботу територіального управління Держгірпромнагляду в Харківській області

Як відзначив 2 лютого під час засідання Ради територіального управління Держгірпромнагляду в Харківській області перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, в обласній адміністрації позитивно оцінюють роботу управління за 2010 рік. У той же час він підкреслив, що незважаючи на це, одним із завдань для управління на поточний рік є оптимізація в рамках адміністративної реформи.

Співробітники, які зараз числяться в трьох закладах культури, що об'єднуються в КП «Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтв», збережуть робочі місця

«Всі співробітники, які зараз числяться в Харківському обласному культурному центрі народної творчості, Українського культурного центру «Юність» та обласній художній галереї «Мистецтво Слобожанщини», що об'єднуються в КП «Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтв », будуть прийняті на роботу в нове підприємство. Виняток становитиме посада директора, оскільки відразу трьох директорів у підприємства бути не може», - повідомив сьогодні на прес-конференції начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов.

Питання продажу земель сільськогосподарського призначення знаходиться в процесі розгляду у Верховній Раді Україні. Віталій Алексейчук

Як зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук, питання продажу земель сільськогосподарського призначення знаходиться в процесі розгляду у Верховній Раді Україні.  

У Харкові відбулося засідання Ради територіального управління Держгірпромнагляду по Харківській області

2 лютого у Харкові відбулося засідання Ради територіального управління Держгірпромнагляду по Харківській області, у ході якого було підбито підсумки роботи теруправління у 2010 році та визначено завдання щодо подальшого удосконалення наглядової діяльності у сфері промислової безпеки на 2011 рік.

У 2010 році Харківську область відвідали близько 50 тис. туристів

Як повідомив сьогодні на прес-конференції начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов, у 2010 році Харківську область відвідали близько 50 тис. туристів. Більшість туристів приїжджало з країн пострадянського простору, зокрема, з Росії та Білорусі.

У 2010 році проведені ремонтні роботи в 7 районних будинках культури

Як повідомив сьогодні на прес-конференції начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов, у 2010 році проведені ремонтні роботи в 7 районних будинках культури. Загалом у 2010 році проведено 43 капітальних ремонтів на суму 16 млн. 284,0 тис. грн., проведено 425 поточних ремонтів на 3 млн. 183,7 тис. грн. В установах культури проведений ремонт 64 опалювальних систем (вартість робіт 1 млн. 209,8 тис. грн.).

Для кредитування Аграрного фонду України буде виділено 5 млрд. грн. Віталій Алексейчук

Сьогодні Україна може не тільки забезпечити своє населення якісною сільськогосподарською продукцією, а й експортувати її за межі країни. Про це сьогодні заявив заступник начальника Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук.  

У Харківському національному технічному університеті сільського господарства відбулася лекція з питань застосування положень Податкового кодексу України

Сьогодні в Харківському національному технічному університеті сільського господарства відбулося відкриття курсу лекцій з питань застосування положень Податкового кодексу України в сільськогосподарських підприємствах Харківської області.  

Аграрні підприємства Зачепилівського району оновили парк сільгосптехніки на 11 млн.грн.

Як зазначила під час засідання круглого столу «Зачепилівські регіональні ініціативи» голова Зачепилівської райдержадміністрації Лідія Кобильська, в 2011 році сільськогосподарські підприємства району приділяли багато уваги впровадженню нових технологій та закупівлі нової техніки: комбайни, ґрунтообробна та посівна техніка, трактори. Загальна вартість придбаної техніки склала більше 11 млн.грн.

Архів документів