Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У липні розпочнеться II фаза спільного Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»

У липні розпочнеться II фаза спільного Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»

II фаза спільного Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» розпочнеться у липні 2011 року. Про це 21 червня в ході прес-конференції повідомив начальник Головного управління зовнішньо-економічних зв’язків та міжнародних відносин облдержадміністрації Анатолій Педешко.

«Під час впровадження ІІ фази Проекту планується реалізувати не менш ніж 50 мікропроектів громад Харківської області, в тому числі із застосуванням інноваційних технологій енергозбереження та водопостачання», - повідомив він.

Нагадаємо, що реалізація І фази спільного Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» розпочалась у серпні 2008 року. За результатами відбору заявок районів Харківської області, для участі в Проекті було визначено 8 районів, а саме: Близнюківський, Богодухівський, Великобурлуцький, Нововодолазький, Ізюмський, Золочівський, Первомайський, Сахновщинський.

На конкурсній основі було відібрано 47 мікропроектів громад районів-учасників Проекту. Загальна сума фінансування 47 мікропроектів слала 6 млн. 541 тис. 210 грн., з яких співфінансування з боку Проекту склало 3 млн. 270 тис. 605 грн., внесок громад – 414 тис. 317 грн., співфінансування за рахунок обласного бюджету – 463 тис.грн., співфінансування за рахунок районних та місцевих бюджетів – 2 млн. 393 тис. 288 грн.