Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Вікторія Маренич привітала з Днем Святого Миколая вихованців Краснокутського дитячого дошкільного будинку

Начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич передала подарунки від Святого Миколая вихованцям Краснокутського дитячого дошкільного будинку для дітей-сиріт і дітей, що залишилися без батьківського піклування. Вручаючи «миколайчики» - електропраски і дошки для прасування кожній із п’яти груп та фрукти, Вікторія Маренич зізналася малечі, що День Святого Миколая однаково люблять і діти, і дорослі, а також пообіцяла дітям, що і надалі допомагатиме Святому Миколаю виконувати бажання вихованців дитячого будинку.

Юрій Сапронов передав подарунки від Святого Миколая вихованцям санаторної школи-інтернату для дітей, хворих на цукровий діабет

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов відвідав загальноосвітню санаторну школу-інтернат І-ІІІ ступенів для дітей, хворих на цукровий діабет, і передав її вихованцям подарунки від Святого Миколая. «Якщо ви сьогодні ще не знайшли подарунка від Святого Миколая у себе під подушкою, він вже чекає вас під ялинкою», - сказав віце-губернатор і побажав дітям здоров'я і успіхів у навчанні.

Михайло Добкін поклав квіти до Меморіального комплексу співробітників міліції

Сьогодні за участю голови обласної державної адміністрації Михайла Добкіна відбулося урочисте покладання квітів до Меморіального комплексу з нагоди відзначення 20–ї річниці Дня міліції України. У заході також взяли участь заступник голови ХОДА Василь Хома, заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, начальник ГУ МВС у Харківський області Віктор Козицький, начальник ГУ МНС України в Харківській області Павло Одарюк.  

Валентин Дулуб привітав із днем Святого Миколая вихованців Харківського НВК для дітей з вадами слуху

Перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб привітав із днем Святого Миколая вихованців комунального закладу «Харківський спеціальний загальноосвітній навчально-виховний комплекс для дітей з вадами слуху». Він вручив дітям солодкі дарунки та побажав добре зустріти зимові свята. «Ваш заклад має дуже багато різних досягнень і все це завдяки вашим старанням, діти. Хочу побажати, щоб кожен день приносив вам багато різних позитивних емоцій та яскравих посмішок, а головне – щоб усі ваші мрії справдилися. Нехай зараз ще не все здійснилося, але в Новому році вони обов’язково стануть реальністю. Головне – в це вірити», – зазначив перший заступник губернатора.

Святий Миколай завітав до учнів санаторної школи–інтернату для дітей з захворюваннями серцево-судинної системи

Заступник голови облдержадміністрації - керівник апарату ХОДА Василь Хома привітав з Днем Святого Миколая вихованців загальноосвітньої санаторної школи – інтернату І-ІІІ ступенів для дітей з захворюваннями серцево-судинної системи м. Харкова комунальної власності. В школі-інтернаті навчаються 235 учнів. Тут створені належні умови для навчання, оздоровлення, розвитку здібностей дітей: обладнані навчальні, медичні кабінети, зали ЛФК, кімнати відпочинку. Василь Хома вручив дітям солодкі подарунки, побажав учням веселого свята, гарного настрою, успіхів у навчанні та міцного здоров'я.

До уваги журналістів! На ВАТ "Турбоатом" відбудуться загальні збори акціонерів

21 грудня 2011 року відбудуться Загальні Збори акціонерів ВАТ "Турбоатом". Запрошуємо до участі представників засобів масової інформації. Після зборів відбудеться брифінг генерального директора ВАТ «Турбоатом» Віктора Суботіна, на якому він розповість про новий великому контракті. Такого замовлення на заводі не було більше 25 років, а також повідомить подробиці будівництва другої черги Дністровської ГАЕС (України).

21 грудня в Харкові відкриється Всеукраїнська виставка «Різдвяна»

21 грудня о 15.00 в Будинку художників (вул.Дарвіна, 11) відбудеться відкриття традиційної Всеукраїнської виставки «Різдвяна». Для харків'ян продемонструють свої роботи понад 250 художників з 8 областей України, а також з Білорусії та Росії. Зокрема, у виставці візьмуть участь майстри з Криму, Сумщини, Полтавщини, Чернігівської, Львівської, Тернопільської областей і ряду інших регіонів та міст. Виставка буде відкрита для глядачів протягом місяця. Також у день відкриття виставки відбудеться вручення членських квитків 20 молодим художникам, прийнятим до лав Молодіжного Об'єднання Харківської організації Національної спілки художників України.

Михайло Добкін привітав з Днем святого Миколая вихованців Харківської школи-інтернату для дітей, хворих на сколіоз, №13

Сьогодні голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін привітав учнів Харківської загальноосвітньої школи-інтернату для дітей, хворих на сколіоз, №13. Михайло Добкін побажав дітям здоров'я, гарного настрою, ще отримати сьогодні багато-багато подарунків. Після вітального слова вручив вихованцям школи-інтернату солодощі та спортивний інвентар.

Відбувся фестиваль «Солдати миру ХХІ сторіччя»

Заступник голови – керівник апарату Василь Хома на запрошення Українського Союзу ветеранів Афганістану та Харківського обласного Союзу ветеранів Афганістану взяв участь в урочистому відкритті Х ювілейного Міжнародного фестивалю патріотичної пісні «Солдати миру ХХІ сторіччя», який відбувся 16 грудня у ККЗ «Україна». Василь Хома від імені керівництва обласної державної адміністрації привітав учасників та гостей фестивалю, побажав творчої наснаги, миру та злагоди.

Свято національних культур в обласному притулку для неповнолітніх

15 грудня у переддень новорічних свят обласний притулок для неповнолітніх "Гармонія" відвідали діти з національно-культурних об'єднань області: товариства корейської культури, товариства греків «Геліос», грузинського товариства "Сакартвелло", колективу "Перлина Азербайджану", товариства азербайджансько - української дружби "Достлуг" і "Вірменського товариства культурних зв'язків".

У фольклорній вітальні дітей навчать колядувати, робити Різдвяну зірку та щедрувальну «Козу»

Сьогодні, на день Святого Миколая, 19 грудня у приміщенні Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62)  о 12:30 та 14:30 свої двері відкриє фольклорна вітальня „На Миколая”, присвячена зимовим святам та традиціям народного християнського календаря. Програма вітальні розрахована на дитячу аудиторію і в доступній для малечі ігровій формі з елементами інтерактивної театральної постановки познайомить з фольклором Слобожанщини. Діти матимуть змогу пограти в народні ігри, в які грали слобожанські діти 100-150 років тому: у „Дрікмана”, „Бога й чорта”, „Хрона”, „Зайчика”. Найвдаліші учасники та переможці отримають солодкі поздоровлення від Святого Миколая.

Старшокласники шкіл Харкова, Харківської області та Севастополя будуть змагатися в знанні російської словесності

У суботу, 17 грудня, о 10.00 в Харківському гуманітарному університеті «Народна українська академія» (вул. Лермонтовська, 27) за підтримки Фонду «Російський світ» відбудеться Відкритий міський турнір знавців російської словесності, присвячений 300-річчю М. В. Ломоносова. У турнірі планується участь 80 учнів 10-11 класів шкіл Харкова, Севастополя та Харківської області (Пісочин, Лозова, Ізюм, Куп'янськ, Зміїв, Мерефа, Покотилівка, Вовчанськ, Балаклія, Нова Водолага).

Підсумки чемпіонату України зі стрибків на батуті

12-15 грудня в приміщенні дитячо-юнацької школи №7 відбувся чемпіонат України зі стрибків на батуті серед спортсменів 1997-2001р.н. Головний суддя – суддя національної категорії С.Ф.Соломатін. Команда дівчат у складі: Ачкасова Юлія, Кулєшова Катерина та Ніканорова Марія посіла 4 місце, а команда юнаків у складі: Селюченко Дмитро, Лупальцов Олександр, Бердар Ілля, Православний Євген виборола срібні винагороди.  

В школі вищої спортивної майстерності відбудеться Кубок М.Білоконя зі спортивної гімнастики

17-18 грудня 2011 року в приміщенні школи вищої спортивної майстерності відбудеться Кубок М.Білоконя зі спортивної гімнастики. В змаганнях братимуть участь спортсмени Харківської, Запорізької, Луганської областей, АР Крим та м. Бєлгород, які змагатимуться за програмою майстрів спорту, кандидатів в майстри спорту, 1, 2, 3 дорослого та 1 юнацького розрядів. Головний суддя – суддя національної категорії Олександр Світличний.  

Відбулося засідання Координаційного центру з підготовки медичного забезпечення чемпіонату Європи 2012 року з футболу

Сьогодні під головуванням заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми відбулося засідання Координаційного центру з підготовки медичного забезпечення чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Під час засідання були розглянуті питання про стан підготовки базових медичних закладів, які будуть обслуговувати учасників та гостей Євро-2012; про роботу санітарно-епідеміологічної служби під час Євро-2012 та інші питання.  

Матеріали обстеження земельних ділянок передані до правоохоронних органів

За інформацією Головного управління Держкомзему у Харківській області на Харківщині зафіксовані наступні факти порушення вимог діючого земельного законодавства та застосовані наступні заходи щодо покарання винних осіб: за результатами обстежень від 16.06.2011, 29.06.2011, 27.07.2011, 29.07.2011 та 01.12.2011 земельних ділянок, що знаходяться за межами населених пунктів на території Пісочинської селищної ради, виявлені факти зняття поверхневого шару ґрунту.

До 20-річчя Збройних Сил України створено фільм «Військово-морські сили Збройних сил України: морський щит держави»

До 20-річчя Збройних Сил України телерадіокомпанією ВМС ЗС України «Бриз» та Командуванням ВМС ЗС України створено фільм «Військово-морські сили Збройних сил України: морський щит держави». Ознайомитись із стрічкою можна тут.

Розмір пенсій буде перевірено, пенсійні справи - впорядковані

Начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області Віктор Ачкасов повідомив про початок інвентаризації пенсійних справ мешканців Харківщини. Особлива увага буде приділена пенсіям надвеликих розмірів – більше 15 тис.грн. «Пенсійний фонд України звернувся до Контрольно-ревізійного управління в зв’язку з необхідністю перевірки обґрунтованості нарахування пенсій особливо великих розмірів та упорядкування їх виплат. З цією метою в області розпочалася інвентаризація пенсійних справ. Враховуючи, що з 659 осіб, які отримують пенсії у розмірі більше 15 тис.грн., 634 особи є чорнобильцями, їх пенсійні справи будуть перевірені першочергово», - зазначив Віктор Ачкасов.

Протягом листопада поточного року в області спостерігалась стабільна цінова ситуація на овочеву продукцію

За інформацією Головного управління агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Харківщина за обсягами виробництва овочів стабільно входить в число п’яти основних областей-виробників цієї продукції в Україні. В області налічується 350 га зрошувальних земель, на яких вирощуються овочі, в тому числі – у СФГ «Дружба» та СВК «Вітязь» Чугуївського району – відповідно 100 та 93 га, Красноградському районі – 17 га, Богодухівському районі – 11 га у ФГ «ЮГ» та Харківському районі – біля 2 га. В цілому по області налічується понад 20 овочесховищ, місткість яких на сьогодні становить понад 17,8 тис. тонн.

Харківщина відзначає День енергетика (доповнено)

Сьогодні в Харківському національному театрі опери та балету відбулись урочистості з нагоди Дня енергетика. Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов та Харківський міський голова Геннадій Кернес привітали працівників сфери з професійним святом. «Я можу висловити слова подяки від 3-мільйонний територіальної громади за вашу самовіддану працю, за те, що ви щодня кожен на своєму робочому місці робите свою справу, розвиваєте нашу країну, наш регіон. Поряд з рішенням щоденних проблем ви займаєтеся справами, які спрямовані в майбутнє. Те, що сьогодні місто Харків є одним з небагатьох у нашій країні обласних центрів, які на 10-15 років забезпечені потужностями і тим самим стає привабливим як для вітчизняних, так і для зарубіжних інвесторів - це в тому числі ваша заслуга », - зазначив Михайло Добкін.

Харківська область - в трійці лідерів у рейтингу конкурентоспроможності регіонів України

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов прокоментував третє місце Харківської області в рейтингу конкурентоспроможності регіонів України, складеному Фондом «Ефективне управління» спільно з Всесвітнім економічним форумом. «Кожен з 27 регіонів України досліджувався по 12 складовим: рівень розвитку бізнесу, інновації, ефективність ринку праці і т. д. Наш регіон посів третє місце після Києва і Дніпропетровської області з оцінкою 4,05 (середньоукраїнська оцінка становить 3.87). Це високий показник, досягнутий системною послідовною роботою, але ми будемо прагнути поліпшити результат і вийти якщо не на перше місце, оскільки зі столицею змагатися важко, то на друге так точно», - сказав Юрій Сапронов.

Харків'яни візьмуть участь у Всеукраїнських Іграх  Єдиноборств  «Ukrainian Combat Games»

18 грудня в м. Бровари вперше в Україні стартують Всеукраїнські Ігри Єдиноборств «Ukrainian Combat Games». Більше ста кращих майстрів з усіх куточків України представлятимуть вісім бойових мистецтв - Ушу, Кікбоксинг, Муей-тай, Панкратіон, Джиу-Джитсу, Алиш, Сумо і Самбо. Українську федерацію тайського боксу будуть представляти дві вісімки бійців у вагових категоріях 60 і 73 кг. Харків представлятимуть спортсмени обласної федерації таїландського боксу Муей Тай Кирило Нікокошев (60 кг) - майстер спорту України з кікбоксингу, спортивний клуб «Бойовий Сокіл» тренується під керівництвом Сергія Семененко і Станіслав Пержановський (73 кг) - майстер спорту України з таїландського боксу Муей Тай, спортивний клуб «Максимус» тренується під керівництвом В'ячеслава Пержановського.

До уваги журналістів!

Сьогодні, 16 грудня, о 13:00 в Харківському національному театрі опери та балету (вул. Сумська, 25) відбудуться урочистості з нагоди Дня енергетика.

В ефірі - прес-конференція Михайла Добкіна

Відеозапис прес-конференції голови ХОДА Михайла Добкіна, що відбулася 15 грудня, харків'яни і гості нашого міста зможуть побачити на 7 телеканалі: сьогодні, в п’ятницю, 16 грудня, о 14:00; в суботу, 17 грудня, о 09:40 і в неділю, 18 грудня, о 21:00.  

Харків’яни серед переможців міжнародного форуму «Європа без бар’єрів»

В м.Познань (Польща) відбувся міжнародний спортивно-соціальний форум «Європа без бар’єрів». Усього в змаганнях взяли участь 9 команд - побратимів: м.Харків (Україна), м.Познань (Польща), м.Гановер (Німеччина), м.Аспен (Австрія), м.Брно (Чехія), м.Гьєр (Угорщина), м.Раанана (Ізраїль), м.Кутаїсі (Грузія) і збірна Англії. Спільну команду м.Харкова та Харківської області представляли 5 спортсменів. Серед харків’ян переможцями та призерами змагань з плавання стали: Тесленко Ілля – 1 місце   50м та 100м вільним стилем; Кріпак Максим – 1 місце   50м та 100 м батерфляй; Фьодоров Ярослав –3 місце   50 м та 100 м вільним стилем.  

В Ізюмському районі відкрилося вже шосте відділення соціально-побутової реабілітації

Сьогодні в с. Бугаївка Ізюмського району відбулися урочистості з нагоди відкриття відділення соціально-побутової реабілітації територіального центру соціального обслуговування райдержадміністрації. Це вже шосте таке відділення на території району. На базі відділення працюватиме кабінет здоров’я, кімната ароматерапії, перукарня. Культпрацівником будуть проводитись заходи з організації дозвілля людей похилого віку.

За два останні роки в Харківській області видано 262 автомобіля інвалідам війни та іншим інвалідам

Про це повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Шурма. «За 2 роки Харківська область суттєво посунулась у забезпеченні автомобілями інвалідів війни та інших інвалідів, оскільки у 2010 та 2011 роках було видано 262 автомобілі. Цього року Харківська область отримала 102 автомобіля для інвалідів Великої Вітчизняної війни, які мають позачергове та першочергове право на отримання автомобілів. Відповідно до постанови Кабінету міністрів автомобілі розподіляються наступним чином: 20% автомобілів отримують інші люди з інвалідизацією, решта автомобілів – для учасників Великої Вітчизняної війни», - зазначив Ігор Шурма.

Харків підготовлений до прийому команд Євро-2012 не гірше за інші міста

Харків підготовлений до прийому команд Євро-2012 як мінімум не гірше, ніж інші міста, і рішення менеджерів команд про вибір бази для команди в інших містах не пов'язано з умовами, які надають харківські футбольні бази. Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін під час прес-конференції. «Я не бачу ніякої трагедії в тому, що якась футбольна збірна не обрала Харків. Розмов було багато, Харків відвідало багато команд. Я не думаю, що вибір пов'язаний з тим, що місто гірше підготовлене, або умови гірші, ніж у тих містах, які вони обрали. Я думаю, справа в логістиці, адже збірна складається з ряду футболістів, які грають в різних країнах. У нас на сьогоднішній день немає такої кількості міжнародних рейсів, які дозволили б нам практично з усіх точок світу без пересадок звозити до Харкова гравців», – заявив губернатор.

Харківщина розвиває дружні стосунки з Азербайджаном

12 грудня 2011 року з дружнім візитом до Харкова прибув Ельдар Ісмайлов - Президент фонду „Дада Гордун” (Республіка Азербайджан), головний редактор журналу „Мир Азербайджана”. В обласній державній адміністрації відбулася його зустріч з представниками азербайджанської діаспори. За рішенням Ради старійшин фонду „Дада Гордун” Е.Ісмайлов нагородив Золотою медаллю „Сын Отечества” за активну громадську діяльність, направлену на зміцнення міжнаціонального миру і злагоди, розвиток дружніх зв’язків між Азербайджаном і Україною голову обласного національно-культурного товариства „Достлуг”  Мурада Омарова  - директора Центру навчання іноземних громадян Харківського національного університету радіоелектроніки, доктора технічних наук, професора та радника Харківського міського голови з соціально-економічних питань Фазіля Аббасова,  депутата Харківської міської ради.

Харківські ВНЗ - в числі лідерів за підсумками консолідованого рейтингу ВНЗ України

Харківський гуманітарний університет «Народна українська академія» за підсумками консолідованого рейтингу ВНЗ України (який містить 275 вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації, а також 4 підрейтинги ТОП-10: «Кращі класичні університети Україна», «Кращі приватні вузи Україні», «Кращі київські вузи »і« Кращі ВНЗ регіонів Україна ») увійшов до трійки кращих приватних вузів Україні і показав високий результат у рейтингу «Вебометрикс» (рівень змістовної та інформаційної активності офіційного сайту ВНЗ). Провідні харківські ВНЗ, традиційно, - у верхніх рядках консолідованого рейтингу: 5-у позицію посів НТУ «ХПІ», а 13-у і 14-ю - університет ім. В. Н. Каразіна та університет радіоелектроніки.

Архів документів