Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині зібрано 69,5 тисяч заяв на безкоштовне встановлення ТВ-тюнерів

На Харківщині зібрано 69,5 тисяч заяв на безкоштовне встановлення ТВ-тюнерів

Завдяки активній роботі з інформування населення про можливість безкоштовного встановлення ТВ-тюнерів для певних категорій осіб, на Харківщині зібрано 69,5 тисяч відповідних заяв від мешканців регіону. Про це повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма. «Ми на Харківщині не обмежилися інформуванням через стенди та повідомлення, наші соціальні працівники виqшли по домівках повідомити людей. Зібрано 69,5 тисяч заяв по Харківській області. Ці заяви опрацьовані управлінням праці та соціального захисту населення і передані у державний комітет телерадіомовлення. Ці списки узагальнюються, виділяються відповідні кошти, проводиться закупівля ТВ-тюнерів, які через поштовий зв'язок будуть відправлятися до людей і встановлюватися», - повідомив заступник голови області.

Згідно до постанови Кабінету Міністрів, визначено 4 категорії людей, які мають право на безкоштовне отримання ТВ-тюнерів. Це інваліди першої – другої групи ВВВ по загальних захворюваннях і інваліди третьої групи ВВВ; люди, які виховують дітей-інвалідів, що не перебувають на державному забезпеченні; громадяни, які отримують соціальну допомогу, а також люди, які отримують субсидію на відшкодування комунальних виплат.

«Без сумніву, є територія, що не покривається відповідним зв’язком, там таке обладнання встановлюватися не буде. Але в кінцевому результаті кожна людина, яка має право на безкоштовне встановлення такої техніки і проживає у найвіддаленіших куточках, але де є можливість приймати цей сигнал, буде забезпечена ТВ-тюнером», - підкреслив Ігор Шурма.