Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вчені Харківщини розвиватимуть співпрацю з аграріями для досягнення високих врожаїв максимальної якості

Вчені Харківщини розвиватимуть співпрацю з аграріями для досягнення високих врожаїв максимальної якості

У поточному році на Харківщині 95,3% зібраних озимих становить продовольче зерно першого - третього класів. Як зазначив директор Інституту рослинництва імені В.Я. Юр'єва НААН України Сергій Попов, рекордної якості зерна на Харківщині вдалося досягти завдяки тісній співпраці аграріїв і вчених. «Цього року нашими аграріями були виконані всі технологічні вимоги, зокрема, вчасно і в необхідній кількості внесені азотні добрива, крім того, посіви були своєчасно захищені від шкідників. Завдяки всім цим діям ми змогли отримати зерно з високим рівнем клітковини дуже високої якості, оптимальної для пекарів», - зазначив Сергій Попов.

За його словами, вчені й надалі готові розвивати плідну співпрацю з аграріями Харківщини. Так, на даний момент перед усіма фахівцями та практиками стоїть спільне завдання по збереженню врожаю кукурудзи.

«У багатьох регіонах України стан посівів кукурудзи викликає занепокоєння. На Дніпропетровщині, наприклад, більше 100 тисяч га вже списані через несприятливі погодні умови. Найближчим часом група вчених поїде обстежувати поля південної та південно-східної частини Харківської області, щоб визначити стан посівів, скласти прогнози на урожай, а також надати поради аграріям», - повідомив Сергій Попов.