Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Питання визначення розміру пенсій військовослужбовців строкової служби, які брали участь в ліквідації аварії на ЧАЕС, розглянуть спеціальні комісії

Питання визначення розміру пенсій військовослужбовців строкової служби, які брали участь в ліквідації аварії на ЧАЕС, розглянуть спеціальні комісії

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, ініціативи Харківщини щодо визначення розміру пенсій військовослужбовців строкової служби, які брали участь в ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, отримали підтримку Кабінету міністрів України. «Під час візиту Віце-прем'єр-міністра України - міністра соціальної політики Сергія Тігіпка на Харківщину піднімалося питання визначення розміру пенсій інвалідів-ліквідаторів з числа колишніх військовослужбовців строкової служби, які не можуть отримати довідку про зарплату в уже неіснуючих військових частинах і тому не мають права на належні їм підвищені пенсії. Кабінет міністрів, опрацювавши пропозиції, створив спеціальні комісії для визначення даних про заробіток цих військовослужбовців. Комісії почнуть працювати протягом місця», - зазначив Ігор Шурма.

Наступним кроком буде вирішення цієї проблеми для людей, які проходили у забрудненій зоні спеціальні військові збори або перебували там у відрядженні.

Довідка. Станом на 1 серпня 2012 року в Харківській області мешкають 12 тис. 410 учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. З них 5 тис. 535 осіб мають інвалідність, яка пов’язана з участю у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, серед яких 121 особа у 1986-1990 рр. проходила строкову військову службу.

Теги