Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області рівень охоплення інфікованих на ВІЛ/СНІД антиретровірусною терапією вищий за середньоукраїнський показник

У Харківській області рівень охоплення інфікованих на ВІЛ/СНІД антиретровірусною терапією вищий за середньоукраїнський показник

Для покращення якості та тривалості життя ВІЛ-інфікованих з 2005 року в області впроваджено специфічне лікування – антиретровірусна терапія, яка забезпечується за рахунок державного бюджету. Таке лікування на даний час отримують 768 хворих на ВІЛ-інфекцію та СНІД (728 дорослих та 40 дітей), тобто специфічною терапією охоплено 85% від потребуючих, по Україні – 60%. Про це повідомив сьогодні під час прес-туру до Обласного центру профілактики і боротьби зі СНІДом заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

За його словами, фінансування заходів з профілактики, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД здійснюється як за рахунок коштів Державного бюджету, так і місцевими бюджетами. Загальний обсяг фінансування за 2011 рік збільшився на 32,1% з 7493,6 тис. грн. у 2010 році до 9065,9 тис. грн. у 2011 році.

З них профінансовано на лікарські засоби та вироби медичного призначення: за рахунок коштів Державного бюджету – 4179,1 тис. грн., за рахунок обласного бюджету – 1031,9 тис. грн. (в т.ч. молочні суміші для дітей, народжених від ВІЛ-інфікованих матерів – 235,3 тис. грн.), за рахунок гуманітарної допомоги за кошти Глобального Фонду отримані лікарські засоби для лікування уразливих груп населення на суму 1384,0 тис. грн.

Теги