Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За показниками профілактики та боротьби з захворюваністю на ВІЛ-інфекцію Харківська область входить в п’ятірку найкращих регіонів України

За показниками профілактики та боротьби з захворюваністю на ВІЛ-інфекцію Харківська область входить в п’ятірку найкращих регіонів України

«Проблема захворюваності на ВІЛ/СНІД це соціальна проблема, а не лише проблема медицини. Тому міжвідомча координація зусиль додасть роботі ефективності. В зв’язку з цим в області створена координаційна рада при ХОДА, яку очолює голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Сьогодні завдання влади на місцях – створити максимальні умови для того, щоб можна було виявити хворих та лікувати їх», - зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма під час прес-туру до Обласного центру профілактики і боротьби зі СНІДом.

За його словами, порівняно в цілому з Україною в Харківській області ситуація далеко не найгірша. За всіма показниками область входить в п’ятірку найкращих.

«Для профілактики ВІЛ/СНІДу у нас створені належні умови. Лише в системі охорони здоров’я працює 8 лабораторій, які повністю задовольняють потребу області у цих дослідженнях. Зокрема, Обласний центр оснащений ПЛР-лабораторією. Для забезпечення вільного доступу до послуг з добровільного консультування та тестування на ВІЛ-інфекцію в області відкрито 31 кабінет “Довіра”», - підкреслив Ігор Шурма.

Довідка. В Харківській області зареєстровано 2399 ВІЛ-інфікованих громадян України та 13 іноземців, які знаходяться на диспансерному обліку. 360 хворих перебувають у термінальній стадії хвороби.

Теги