Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Компанія «Шелл» володіє найбільшою компетенцією в питаннях безпечного видобутку нетрадиційного газу

Як заявив в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської ОДА Сергій Авершин, компанія «Шелл» володіє великим досвідом видобутку газу в різних країнах, тому питання екологічної безпеки при розробці родовищ газу нею добре налагоджені.

Для розвідки свердловин для нетрадиційного видобутку газу буде використано близько 200 мільйонів доларів

Про це повідомив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської ОДА Сергій Авершин. «Максимальну суму, звичайно, ніхто ніколи не може передбачити. Зараз ведуться тільки розвідувальні роботи, ні про який видобуток поки не йдеться. Обсяг коштів завжди тільки орієнтовний, тобто, компанія «Shell» розрахувала, що для тих свердловин, які повинні дати орієнтовні обсяги газу, що їх влаштовують, необхідно затратити для розвідки близько 200 мільйонів доларів. Сума не лімітована, вона може збільшуватися, а може несуттєво зменшитися», – підкреслив він.

Видобуток нетрадиційного газу – це гарна можливість забезпечити економічний добробут Харківської області

Пошук нових енергоресурсів - це найважливіше завдання, яке стоїть зараз перед усією світовою економікою, - підкреслив у ході програми «Час влади» на обласному телебаченні директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської ОДА Сергій Авершин. За його словами, в таких умовах видобуток нетрадиційного газу - це прекрасна можливість забезпечити енергетичну незалежність всієї країни, а також значно зміцнити економічний добробут України в цілому і Харківської області зокрема.

Найближчим часом буде затверджено перелік соціально-економічних проектів, які будуть реалізовуватися компанією «Shell»

Коли компанії-інвестори заходять на територію області, вони залучають супутнім бізнесом безліч інших компаній у сфері транспортування, обслуговування, транзиту газу та інших. Про це повідомив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської ОДА Сергій Авершин. «Безумовно, частина інвестицій буде спрямована на реалізацію соціальних проектів, але ми повинні розуміти, що майданчик «Shell», – це маленьке містечко з видобутку газу, зі своєю інфраструктурою, де є можливість працевлаштування місцевих жителів, що володіють певною компетенцією. Це їдальні, пральні, житло, виробничі ділянки, дорога, яка веде до цього місця. Тобто, це величезна інфраструктура, яка зав'язана на видобуванні газу. І компанія «Shell» її з собою приносить. Вона зацікавлена в підтримці місцевого населення, гарній транспортній розв'язці, освітленні, якісному водопроводі і масі всього іншого», – підкреслив Сергій Авершин.

Події дня

Сьогодні, 15 березня, о 10:00 в Інституті рослинництва ім. В.Я. Юр’єва (проспект Московський, 142) розпочнеться обласна нарада з питання «Стан підготовки Харківщини до проведення комплексу весняно-польових робіт у 2013 році». Об 11:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться урочистий прийом з нагоди святкування Дня працівників житлово-комунального господарства та побутового обслуговування;  

У держбюджеті 2013 року на 20,4% збільшено субвенції на виплату допомоги сім'ям з дітьми

Про це сьогодні сказав під час відеоконференції на тему «Державний бюджет на 2013 рік. Соціальна складова» заступник Міністра фінансів України Сергій Рибак. Він зазначив, що в бюджеті цього року знайшли відображення заходи щодо реалізації соціальних ініціатив Президента, в першу чергу спрямовані на соціальну допомогу сім'ям з дітьми, поліпшення їх матеріального добробуту, підвищення соціального статусу і захисту.

У 2013 році видатки на фінансування соціально-культурної сфери Харківської області будуть збільшені на 1 млрд. грн.

Про це повідомила під час відеоконференції на тему "Державний бюджет на 2013 рік. Соціальна складова" у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України заступник директора Департаменту фінансів ХОДА Наталія Каплуновська. «Бюджет Харківської області на 2013 рік становить 12 млрд. грн., це на 12% більше, ніж у минулому році. Найбільшу питому вагу у бюджеті складають видатки на фінансування соціально-культурної сфери – близько 80%. Ці видатки на 1 млрд. грн. більше, ніж у попередньому році. На 7% збільшені видатки на освіту, на 8,9% – на охорону здоров’я, на 11% – на культуру, на 18% – на фізкультуру і спорт, на 19% – на соціальний захист населення, на 26% – на допомогу сім’ям з дітьми. Отже, показники бюджету 2013 року кращі, ніж попереднього року», – зазначила Наталія Каплуновська.

Харківщина один з лідерів з реалізації пілотного проекту зі зниження цін на ліки для осіб з гіпертонічною хворобою

На Харківщині з минулого року успішно розпочато реалізацію пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби із поступовим переходом на референтні ціни на ліки для осіб з гіпертонічною хворобою. На даний час впорядковано реєстр хворих на гіпертонічну хворобу, до якого включено інформацію на майже 700 тис. хворих; визначено та постійно оновлюється перелік аптечних закладів, які беруть участі в проекті. Про це в ході розширеного засідання колегії Департаменту охорони здоров’я ХОДА повідомив директор Департаменту Олександр Галацан.

З 14 березня в Харкові відкривається експозиція першої частини дворічного проекту фотохудожника Мстислава Чернова «Сезон дощів»

З 14 по 30 березня 2013 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» обласного центру культури і мистецтва буде представлена експозиція першої частини дворічного проекту «Сезон дощів» фотохудожника Мстислава Чернова. На виставці представлені роботи, що зображують життя південно-східних азійських країн – В'єтнаму, Камбоджі і Бірми. На основній частині фотографій зображено руїни найбільшого в світі храмового комплексу Ангкор-Ват, який щорічно відвідує більше 3 мільйонів туристів з усього світу.

У цьому році в селах і містах обласного значення Харківської області планується відкрити 14 нових дошкільних навчальних заклади

Про це сьогодні під час прес-туру представникам ЗМІ повідомила начальник відділу дошкільної, позашкільної та корекційної освіти управління освіти і науки Департаменту науки і освіти ХОДА Ірина Счастна. «Є вже перспективне планування на цей рік з відкриття дитячих садків. Що стосується сільських населених пунктів та міст обласного значення, то мова йде про відкриття 14 нових навчальних закладів. Будемо сподіватися, що поставлені завдання будуть виконані», - підкреслила вона.

У Харківській області показник охоплення дітей від 3 до 6 років всіма формами освіти становить 97%

На 1 січня 2013 року на території Харківської області функціонує 681 дошкільний навчальний заклад. Про це сьогодні під час прес-туру представникам регіональних ЗМІ повідомила начальник відділу дошкільної, позашкільної та корекційної освіти управління освіти і науки Департаменту науки і освіти ХОДА Ірина Счастна.

Харківщина готується до весняно-польових робіт

У п’ятницю, 15 березня 2013 року, о 10.00 на базі Інституту рослинництва ім. В.Я. Юр’єва (проспект Московський, 142) під головуванням директора Департаменту АПР ХОДА Віталія Панова розпочнеться обласна нарада з питання «Стан підготовки Харківщини до проведення комплексу весняно-польових робіт у 2013 році». У нараді візьмуть участь заступники голів районних державних адміністрацій з питань АПК, начальники управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій області та голови спілок роботодавців в сфері АПК районів. Реєстрація учасників наради розпочнеться з 09.00.

В усіх міжрайонних медичних центрах створені сучасні операційні блоки

Як повідомив сьогодні в ході розширеного засідання колегії Департаменту охорони здоров’я ХОДА директор Департаменту Олександр Галацан, в області продовжується реалізація чітко визначеної стратегії розвитку вторинної медичної допомоги в районах області у форматі 10 міжрайонних медичних центрів – госпітальних округів. В 2012 році була суттєво зміцнена матеріально-технічна база структурних підрозділів базових установ.

На покращення матеріально-технічної бази медичних установ області в 2012 році було використано майже 200 млн.грн.

Як повідомив сьогодні в ході розширеного засідання колегії Департаменту охорони здоров’я ХОДА директор Департаменту Олександр Галацан, у 2012 році активно продовжувався розвиток матеріально-технічної бази комунальних закладів охорони здоров’я. Всього на проведення будівельних робіт, реконструкцій та капітальних ремонтів з бюджетів усіх рівнів освоєно за рік понад 61 млн.грн.

Споживачі Харківської області розрахувались за надані з початку 2013 року послуги водопостачання та водовідведення на 98%

Станом на 14 березня рівень розрахунків споживачів області за надані з початку 2013 року послуги водопостачання та водовідведення склав 98%, у т.ч. населення – 100,6%, установ, які фінансуються з державного бюджету – 68,6%, з місцевих бюджетів – 87,3%, інших споживачів – 102,5%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, заборгованість установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, – 1,1 млн. грн., в т.ч. м. Харкова – 1,1 млн. грн.; установ, які фінансуються з державного бюджету, – 2,9 млн. грн., в т.ч. м. Харкова – 2,9 млн. грн.

В 2012 році пріоритетним завданням було підвищення якості та доступності всіх рівнів медичної допомоги для сільського населення

Як повідомив сьогодні в ході розширеного засідання колегії Департаменту охорони здоров’я ХОДА директор Департаменту Олександр Галацан, в минулому році відповідно до основних положень Програми економічних реформ на 2010–2014 роки Президента України Віктора Януковича, завдань Національного плану дій на 2012 рік, за підтримки центральних органів влади в питаннях модернізації медичної галузі, а також впроваджуючи власний досвід та ініціативи, вдалося закріпити та примножити напрацьовані в регіоні позитивні здобутки. Він наголосив, що пріоритетним у переліку поставлених цілей та завдань стало підвищення якості та доступності всіх рівнів медичної допомоги, насамперед, для сільського населення. Координатором перетворень в галузі охорони здоров’я Слобожанщини є робоча група «Реформа соціальної сфери» Харківського регіонального комітету з економічних реформ під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ігоря Шурми.

Рівень розрахунків споживачів області за надані в опалювальному періоді 2012/2013 років послуги теплопостачання склав 77,7%

З початку опалювального періоду 2012/2013 років станом на 14 березня рівень розрахунків споживачів області за надані послуги теплопостачання склав 77,7%, у т.ч. населення – 73,5%, установ, які фінансуються з державного бюджету – 80,5%, з місцевих бюджетів – 79,1%, інших споживачів – 95,5%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, заборгованість населення склала 212 млн. грн., в т.ч. по м. Харкову – 192,8 млн. грн., установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, – 72,5 млн. грн., в т.ч. м. Харків – 63,3 млн. грн., з державного бюджету – 38,8 млн. грн., в т.ч. м. Харков – 30,4 млн. грн., госпрозрахункових споживачів – 12,2 млн. грн., в т.ч. м. Харків – 7,3 млн. грн.

На Харківщині значно зросло виробництво м'яса свійської птиці

Згідно зі статистичними даними, за січень 2013 року на Харківщині вироблено 32,2 тис. тонн соняшникової олії, 20,1 тис. тонн борошна, 8 тис. тонн хліба та хлібобулочних виробів, 2,8 тис. тонн обробленого рідкого молока, 1,2 тис. тонн ковбасних виробів, 0,2 тис. тонн вершкового масла. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. «За вказаний період в області виробництво м'яса свійської птиці збільшилося в 297 разів у порівнянні з січнем 2012 року, в 1,6 рази зріс випуск безалкогольних напоїв, на 10–38% збільшилося виробництво свіжого неферментованого сиру, печива і вафель, різних круп та борошна грубого помелу, на 1% – ковбасних виробів», – зазначив він.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Харківському районі

Станом на 14 березня в Харківському районі в роботі 63 котельні (100%), опалюються усі 147 об’єктів соціальної сфери: 51 школа, 38 дитячих та 58 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключено 307 житлових будинків (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальному підприємстві теплових мереж Харківського району працює диспетчерська служба, телефон 737-57-85.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за добу було розчищено від снігу 377 км автодоріг, у тому числі 205 км місцевого та 172 км державного значення. Було використано для забезпечення безпечного проїзду 184,93 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 79 одиниць техніки та 113 дорожніх робітників. Станом на ранок 14 березня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Представлений новий начальник Головного управління МВС у Харківській області

Сьогодні у Харкові заступник Міністра внутрішніх справ України Сергій Лекарь представив особовому складу Головного управління МВС у Харківській області нового керівника управління – генерал-майора міліції Олега Демченка. У якості почесних гостей в урочистостях взяли участь перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, Харківський міський голова Геннадій Кернес, голова Харківської облради Сергій Чернов, прокурор Харківської області Геннадій Тюрін та інші. «Наказом Міністра внутрішніх справ генерал-майор міліції Віктор Козицький, який працював начальником Головного управління МВС у Харківській області, переведений для подальшого проходження служби у Сумську область. Я хотів би від імені Міністра та колегії МВС подякувати Віктору Івановичу за його роботу, сказати, що жодних недоліків у його службі не було відзначено, – заявив Сергій Лекарь. – Також хотів би довести до вас наказ про призначення генерал-майора міліції Олега Демченка начальником Головного управління МВС України у Харківській області. Олег Михайлович є кваліфікованим спеціалістом, і ми маємо певну надію на подальше покращення результатів регіону в цілому».

Події дня

Сьогодні, 14 березня, о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр-т Московський, 75) розпочнеться відеоконференція на тему: "Державний бюджет на 2013 рік. Соціальна складова"

На державному рівні вирішується питання щодо включення ХТЗ в лізингову програму

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської ОДА Сергій Авершин. «Ми націлені на те, щоб у першому або максимум за підсумками другого кварталу вирішити питання включення ХТЗ в державну лізингову програму, тому що зараз підприємство знаходиться в складному становищі. В зв'язку з тією політикою імпортозаміщення та захистом експорту, яку проводить Російська Федерація, тепер немає можливості забезпечити той обсяг продажу сільгосптехніки, який був раніше на території Росії. Заводу потрібен час, щоб знайти нових замовників. Ми будемо намагатися всіма силами пом'якшити цей удар через лізингову схему», - сказав Сергій Авершин.

У Харківській області буде створено кілька індустріальних парків

Як наголосив сьогодні в ході прес-конференції директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Сергій Авершин, створення індустріальних парків - це гарна можливість для розвитку певної території. За його словами, в Харківській області буде створено кілька індустріальних парків в різних районах.

У 2012 році Харківській області вдалося залучити 260 млн. дол. іноземних інвестицій

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Сергій Авершин. За його словами, для всіх країн, які знаходяться на шляху розвитку економіки, питання залучення інвестицій дуже важливе.

На ремонт комунальних доріг Харківської області в 2013 році очікується одержання близько 150 мільйонів гривень з державного бюджету

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Сергій Авершин, на даний момент ведуться переговори щодо суми державної субвенції для ремонту комунальних доріг Харківщини в цьому році. За його словами, очікується, що це буде не менше 150 мільйонів гривень.

80 млн. грн. будуть виділені з державного бюджету 2013 року на реалізацію першого етапу проекту «Село майбутнього»

«Загальний обсяг інвестицій складе близько 1,5 млрд. грн. На першому етапі реалізації проекту з держбюджету будуть виділені 80 млн. грн. Це може бути компенсація на ввезення якогось устаткування або частина державних гарантій для покриття кредиту, або інших цілей, передбачених техніко-економічними обгрунтуваннями цього проекту», - сказав сьогодні на прес-конференції директор Департаменту економіки і міжнародних відносин облдержадміністрації Сергій Авершин.

На будівництво метро в Харкові в 2013 році планується використати понад 400 мільйонів гривень

У 2013 році планується закінчити будівництво станції метро «Перемога». Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Сергій Авершин, на завершення будівельних робіт буде використано більше 400 мільйонів гривень.

Харківська ОДА звернулася до Кабміну з пропозицією викупити цукор за рахунок держрезервів за ціною не нижче собівартості виробництва

Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Сергій Авершин, у зв'язку з постійним підвищенням ціни на газ вийшло так, що собівартість цукру виявилася вище ціни його реалізації на роздрібному ринку Харківської області. «Якщо в магазинах ми з вами зараз можемо купувати цукор від 5 грн. за кг, то вартість його виробництва - 6-7 грн. за кг. Виходить, що ця галузь зараз перебуває в кризовій ситуації. Ми зіткнулися з такою проблемою, що ніхто не знає чи варто засівати на наступний рік поля цією культурою, наскільки це доцільно робити. Тому це питання ми розклали на дві складові. Перша - ОДА звернулася з пропозицією в Кабмін з приводу можливості викупу цього цукру за рахунок держрезервів за ціною не нижче собівартості виробництва. Таким чином, держава може допомогти виробникам цукру перенести кризове явище до планування наступного маркетингового року. Друга пропозиція стосується квот випуску цієї продукції на наступний рік. Тут питання стоїть на державному рівні. Якщо цікаво державі підтримати цукрову галузь, її реконструкцію, оновлення технічних потужностей, тоді цій галузі треба приділяти увагу», - сказав Сергій Авершин.

На Харківщині в 2013 році будуть реалізовуватися великі проекти в різних галузях

Як наголосив сьогодні в ході прес-конференції директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Сергій Авершин, 2013 рік для економіки Харківської області, як і всієї країни в цілому, буде досить складним. Тим не менш, в регіоні буде вестися активна робота щодо реалізації низки стратегічно важливих для Харківщини проектів. «Зокрема, мова йде про реалізацію таких проектів, як «Село майбутнього», видобуток нетрадиційного газу, будівництво метро, реконструкція центральної частини міста. Також будемо вирішувати проблему з перевиробництвом цукру. Підготовлено ряд проектів соціально-гуманітарного блоку для отримання субвенцій у цьому році. Це стосується реформування охорони здоров'я, освіти, вирішення ряду питань житлово-комунального господарства. Вже передбачені в цьому році джерела фінансування великих проектів, пов'язаних із енергозбереженням», - розповів він.

Архів документів