Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

На участь у V Міжнародному кінофестивалі «Харьковская сирень» подано 135 заявок з 26 країн (доповнено)

На сьогодні подано 135 заявок на участь у V Міжнародному кінофестивалі «Харьковская сирень». Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомила начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації, співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич.

В Україні буде реанімовано випуск сільськогосподарської техніки

Урядом поставлене завдання реанімувати сільськогосподарське машинобудування та збільшити потужності аграрного комплексу. Про це сьогодні заявив Прем'єр-міністр України Микола Азаров під час прес-конференції для центральних, регіональних та іноземних ЗМІ. За його словами, в Україні заплановано спільне виробництво 400 одиниць зернозбиральних комбайнів, 1,5 тисячі тракторів та іншої складної техніки. Зокрема, наразі завершено випробування та розпочато серійне виробництво перших моделей зернозбиральних комбайнів «Скіф». Також досягнуто домовленості щодо спільного виробництва в Україні до тисячі одиниць комбайнів щороку залежно від потреби.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у м. Ізюм

Станом на 19 березня у м. Ізюм працюють 22 котельні (100%), опалюються усі 57 об’єктів соціальної сфери: 10 шкіл, 10 дитячих та 37 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключено 199 житлових будинків (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на Ізюмському комунальному житлово-ремонтному експлуатаційному підприємстві – 1 працює диспетчерська служба, телефон (05743) 2-33-58.  

Уряд завершив розробку програми активізації розвитку української економіки

Уряд завершив розробку програми активізації розвитку економіки України на 2013-2014 роки. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив Прем'єр-міністр України Микола Азаров. «Уряд завершив роботи, і буквально в найближчі день-два я підпишу доопрацьовану постанову Уряду щодо активізації розвитку економіки у 2013-2014 роках. Це, по суті, програма нової індустріалізації країни. Це крупна, серйозна програма, яка передбачає залучення у процеси модернізації країни майже 400 мільярдів гривень інвестиційних ресурсів», - сказав Микола Азаров.

Ухвалення законопроекту «Про внутрішню торгівлю» зменшить тіньову складову роздрібної торгівлі

Таку думку висловив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. За його словами, на даний момент нечіткі правила функціонування в сфері роздрібної торгівлі залишають багато можливостей для відходу в тінь. «Існує багато питань, які може вирішити законопроект «Про внутрішню торгівлю». Наприклад, різниця між закупівельною ціною продукту і ціною його реалізації в супермаркеті, коли націнка в декілька разів перевищує початкову ціну. Тут необхідно поставити жорсткі рамки. Позитивом також є те, що даний закон покликаний працювати на розвиток вітчизняних товаровиробників. Важливо, щоб люди мали можливість купувати товари українського виробництва, а не імпортні, таким чином, «гривнею» допомагаючи розвиватися нашому виробнику», – підкреслив заступник губернатора.

Нові соціальні ініціативи Президента спрямовані на зміну інфраструктури для дітей

Основні соціально-демографічні характеристики дитинства змінилися, повинна змінитися й інфраструктура для дітей. На цьому наполягає Глава держави, повідомив Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко під час брифінгу. «Нині діюча інфраструктура для дітей у повній мірі не відповідає їхнім потребам і запитам», – зазначив Юрій Павленко. Саме тому обласні державні адміністрації мають провести аудит дитячої інфраструктури на відповідність потребам і запитам дітей.

В Україні досягнуто стале щорічне зменшення кількості дітей-сиріт

Україна досягла сталого щорічного зменшення кількості дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, а також зростання кількості осиротілих дітей, влаштованих у сім'ї громадян України. Про це повідомив Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко.

У 2012 році на Харківщині освоєно 13,5 млрд. грн. капітальних інвестицій

За 2012 рік підприємствами і організаціями Харківської області за рахунок усіх джерел фінансування освоєно близько 13,5 млрд. грн. капітальних інвестицій, що в порівняльних цінах на 14,2% більше, ніж було освоєно в 2011 році. Про це повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «Згідно зі статистичними даними, 97,9% від загального обсягу інвестицій освоєно в матеріальні активи, у тому числі в транспортні засоби (27,1%), обладнання та інвентар (25,5%), інженерні споруди (20,4%), нежитлові (13,6%) та житлові (10,8%) приміщення. У нематеріальні активи вкладено 2,1% від загального обсягу капітальних інвестицій. В капітальний ремонт активів направлено 725,6 млн. грн. (або 5,4% від загального обсягу)», – зазначив заступник губернатора.

В Україні збільшується фінансування і підтримка сімей з хворими дітьми та дітьми-інвалідами

На виконання доручень і нових соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича збільшується фінансування і підтримка сімей з хворими дітьми та дітьми-інвалідами. Як повідомляє офіційне Інтернет-представництво Президента України, про це під час брифінгу повідомив Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко. «У 2013 році з Державного бюджету на лікування дітей з хронічними захворюваннями виділено майже вдвічі більше фінансування, ніж у попередньому, 2012 році – 403 млн. грн. проти 223 млн. у 2012 році», – сказав він. Зокрема, на дитячу онкологію виділено 216 млн. грн., що дозволить повністю забезпечити потреби в ліках і медикаментах дітей, хворих на онко- та онкогематологічні захворювання.

Протягом останніх трьох років в Україні зростає народжуваність

Протягом останніх трьох років в Україні зростає народжуваність. Про це повідомив Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко. Так, у 2012 році в Україні народилося 520,7 тис. дітей, що майже на 20 тис. більше, ніж у попередньому році (у 2011 - 502,6 тис., у 2010 - 497,7 тис. дітей). Крім того, за словами Уповноваженого Президента, упродовж останнього року відбуваються інші позитивні зрушення в соціально-демографічній сфері: зменшується малюкова смертність, знижується кількість абортів, уповільнюється депопуляція населення. «Зокрема, за даними інституту демографії Національної академії наук України, скоротився загальний рівень смертності», - зазначив Юрій Павленко.

Головне завдання - не допустити жодної екологічної шкоди під час видобутку нетрадиційного газу на території області

Про це в ефірі програми «Об'єктив-позиція» на телеканалі «Simon» повідомив директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської ОДА Сергій Авершин. «Ми зв'язали долю можливого видобутку газу на території Харківської області з одним із лідерів екологічного видобутку газу – компанією «Шелл». Саме тому ми з ними працюємо, ми їм довіряємо. Але при цьому всі структури, які перебувають у віданні облдержадміністрації, зараз максимально зосереджені на те, щоб не допустити жодної екологічної шкоди від цієї технології. Основне питання зараз, як безпечно добути нетрадиційний газ. Про це нехай думає компанія «Шелл», а ми її будемо контролювати. Перевірки будуть настільки частими, наскільки це буде необхідно. У нас завдання - забезпечити ідеальні екологічні умови під час видобутку нетрадиційного газу, а також забезпечити ефективний його розподіл, щоб кошти, отримані від видобутку цього газу, пішли на соціально-економічний розвиток нашого регіону», - сказав Сергій Авершин.

Ведуться переговори щодо створення філії компанії «Шелл» в Харкові

Як повідомив 18 березня в ефірі програми «Об'єктив-позиція» директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської ОДА Сергій Авершин, на даний момент тривають переговори щодо створення на території Харківської області філії компанії «Шелл». Її відкриття дозволить значно поповнити місцевий бюджет за рахунок податків, - сказав він. «Компанія зареєстрована в Києві. Як ви знаєте, місцеві бюджети формуються за рахунок двох основних платежів. Це податок на доходи фізичних осіб та плата за землю. Зараз ми ведемо серйозні переговори з компанією «Шелл» щодо відкриття в Харкові філії компанії, щоб тут були оформлені співробітники, і прибутковий податок, який вони сплачують, залишався на території Харківської області. Ми вже досягли певних успіхів у переговорах, це одне із стратегічних питань для нас», - підкреслив Сергій Авершин.

Події дня

Сьогодні, 19 березня, о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) відбудеться прес-конференція начальника управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації, співголови оргкомітету Міжнародного кінофестивалю "Харьковская сирень" Вікторії Маренич на тему: "Харьковская сирень P.S. Підготовка до V Міжнародного кінофестивалю "Харьковская сирень"

На Ізюмщині відзначили 90-річчя утворення району

Відбулися урочистості, присвячені 90-річчю утворення Ізюмського району, в яких взяли участь заступник голови облдержадміністрації Андрій Моченков, голова райдержадміністрації Валерій Білокудря, заступник голови районної ради Валентин Мороз, міський голова Олександр Божков, представники територіальних громад, ветерани війни та праці, керівники підприємств, установ і організацій міста та району, представники сільгосппідприємств, громадськість. Андрій Моченков зачитав вітальний лист від Прем’єр-міністра України Миколи Азарова та від імені голови облдержадміністрації Михайла Добкіна та голови обласної ради Сергія Чернова привітав із святковою датою жителів Ізюмщини, а також вручив найкращим представникам району почесні грамоти обласної державної адміністрації.

На Харківщині зростають обсяги виробництва валової продукції тваринництва

Індекс виробництва валової продукції тваринництва за січень-лютий 2013 року склав 110,3% (у т.ч. в сільгосппідприємствах – 117,9%, у господарствах населення – 102,9%). Про це повідомляє офіційний сайт Департаменту агропромислового розвитку ХОДА. Зокрема, протягом перших двох місяців поточного року всі категорії господарств виробили 63 тис. тонн молока (до аналогічного періоду 2012 року – 104,3%, по Україні – 101,3%). За обсягами виробництва область посідає 7-е місце серед областей України, за темпами приросту виробництва – 4-е місце.

Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва розширює міжрегіональні зв’язки

Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва та Регіональний фонд підтримки підприємництва по Івано-Франківській області підписали Угоду про співпрацю в сфері підтримки і розвитку підприємництва. За словами директора Харківського фонду Оксани Колісник, підписання даної Угоди дасть змогу розвивати та зміцнювати співпрацю в сфері малого та середнього бізнесу, проводити спільні заходи та здійснювати регулярні взаємні консультації з питань організації бізнес-інкубаторів.

З березня 2013 року на території Харківської області почав роботу регіональний відділ Держпідприємництва України

З березня 2013 року на території Харківської області почав працювати регіональний відділ Держпідприємництва України, який обслуговуватиме Сумську, Чернігівську та Харківську області. Розташований він в м. Харкові, на площі Рози Люксембург, 10 (каб. 105). Про це повідомив директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської ОДА Сергій Авершин.

Завершується прийом заявок на участь у кінофестивалі «Харьковская сирень»

25 березня закінчується прийом робіт для участі в V Міжнародному кінофестивалі «Харьковская сирень», який відбудеться в Харкові 17-19 травня 2013 року. До участі у відборі приймаються фільми, хронометраж яких становить не більше 30 хвилин, створені не раніше ніж за рік до початку фестивалю.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Шевченківському районі

Станом на 18.03.2013 в Шевченківському районі в роботі 20 котельних (100%), опалюються усі об’єкти соціальної сфери (48 закладів – 100% - 15 шкіл, 7 дитячих та 26 лікувальних закладів). До централізованого теплопостачання підключено 5 житлових будинків (100%).

Харків'янка Олена Вороніна у складі жіночої збірної України перемогла на етапі Кубку світу з фехтування

Жіноча збірна України з фехтування на шаблях у складі харків'янки Олени Вороніної, а також Ольги Харлан, Галини Пундик та Ольги Жовнір в черговий раз перемогла на етапі Кубку світу з фехтування на шаблях. У фіналі вони перемогли росіянок, третє місце посіла команда США. Як повідомляє офіційний сайт Національної федерації фехтування України, це вже третя золота медаль українських шаблісток у цьому сезоні.

20 березня для підприємців відбудеться інтернет-конференція щодо порядку декларування у 2013 році громадянами отриманих доходів та майнового стану

20 березня з 11:00 до 12:00 Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва спільно з Державною податковою службою у Харківській області проведе Інтернет-конференцію щодо порядку декларування у 2013 році громадянами отриманих доходів та майнового стану. В якості експерта виступить заступник начальника управління оподаткування фізичних осіб ДПС у Харківській області Ірина Васильєва. Конференція буде проходити в текстовому режимі на сайті Фонду (http://kharkiv.biz.ua/), де всі охочі отримають можливість поставити питання експерту та отримати кваліфіковану відповідь.

На даний час загрози підтоплення в Харківській області немає

За прогнозами Харківського регіонального центру з гідрометеорології, у зв’язку із незначною глибиною промерзання ґрунту і поступового танення снігового покриву в поточному році найбільш імовірно, що підтоплення і повені можуть розпочатися ближче до третьої декади березня. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, у разі негативного розвитку паводкової ситуації на території області в готовності 2485 одиниць інженерної техніки, 142 пересувні дизельні електростанції, 110 мотопомп, 240 плавзасобів. На сьогодні в регіональному матеріальному резерві сконцентровано паливно-мастильних матеріалів на загальну суму 1591,5 тис. грн. 

У Зміївському районі завершилися народні гуляння «Масляна на Коропових хуторах»

Сьогодні в с. Коропове Зміївського району Харківської області зустріли Весну традиційним народним святом «Масляна на Коропових хуторах». Це культурно-мистецьке свято за підтримки Харківської облдержадміністрації проводиться на Зміївщині вже втретє. У святкових заходах взяли участь заступник голови області Євген Савін, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат, Генеральний консул Російської Федерації в Харкові Сергій Семенов, голова Зміївської РДА Ваграм Гулян.

«Масляна на Коропових хуторах» користується все більшою і більшою популярністю серед жителів області

Про це повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. «З кожним роком свято «Масляна на Коропових хуторах» збирає все більше людей. Це говорить про те, що завдяки правильній організації свято користується все більшою популярністю. Ми робимо все для людей, для їхньої радості. Після зими люди скучили за веселощами, їм хочеться сонця і радості – саме тут вони можуть це отримати. Мені подобається настрій людей, яких я бачу. Вони радіють, веселяться і розважаються: тут для них є різні конкурси, верхова їзда та інші розваги. Це старе свято гармонійно вплітається в історію нашої країни і з радістю сприймається людьми. Це традиційне слов'янське свято, і люди із задоволенням його відзначають. Думаю, що сьогодні млинці є в кожному будинку», – підкреслив заступник губернатора.

На «Масляній на Коропових хуторах» приготували найбільше на Слобожанщині «Ярило» з млинцями

Сьогодні на «Масляній на Коропових хуторах» було представлено найбільше на Слобожанщині «Ярило» з млинцями, які спекли спеціально для свята різні підприємства у всіх кінцях Харківської області. Про це повідомив сьогодні в ході урочистого відкриття гуляння заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. «Ярило» займає площу 5 кв. м і складається з 600 млинців. За словами заступника губернатора, протягом години це святкове блюдо буде передано до Зміївського дитячого будинку.

На Коропових хуторах розпочалось святкування Масляної

Сьогодні в селі Коропове Зміївського району буде проходити традиційне народне гуляння «Масляна на Коропових хуторах». В урочистому відкритті свята взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, перший заступник голови Харківської облради Олена Олешко, Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат, Генеральний консул Російської Федерації в Харкові Сергій Семенов, голова Зміївської РДА Ваграм Гулян. «Від імені голови облдержадміністрації Михайла Добкіна я хочу відкрити це чудове свято Масляної. Вже стало традицією, що на цій прекрасній, чудовій, гостинній зміївській землі ми проводимо гуляння, з якими зустрічаємо весну. Сьогодні чудова погода, тут збирається безліч людей з різних куточків нашого регіону – це говорить про те, що тут благодатна земля, яка вміє зустрічати гостей. Зі святом всіх і гарного настрою!» – зазначив у своїй промові Євген Савін.

Події дня

Сьогодні, 16 березня, об 11:00 у Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) відбудеться Регіональний конкурс читців «Вічне слово Кобзаря», присвячений творчості Т.Г. Шевченка.

Розпочато Всеукраїнський конкурс юнацьких творчих робіт «Майбутнє моє і моєї країни»

Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко оголосив про початок Всеукраїнського конкурсу юнацьких творчих робіт «Майбутнє моє і моєї країни», який проводиться спільно з державним інформаційним агентством «УКРІНФОРМ» у рамках Року дитячої творчості.

Наприкінці березня на Харківщині стартує посівна кампанія

Як повідомив сьогодні директор Департаменту агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації Віталій Панов, посівна кампанія в Харківській області почнеться через 10-14 днів. За його словами, за сприятливих погодних умов у весняний і літній період на Харківщині очікується гарний урожай зернових.

27 березня в ХГУ «НУА» відбудеться церемонія відкриття Українсько-німецького центру безперервної освіти

27 березня о 14:00 в Харківському гуманітарному університеті «Народна українська академія» за підтримки Почесного консульства Федеративної Республіки Німеччина у м. Харкові, ХОГО «МультіКультіУА» і Харківського німецького центру відбудеться церемонія відкриття Українсько-німецького центру безперервної освіти і переговори про співпрацю між ХДУ «НУА» та Педагогічним університетом Вайнгартен. Створення Центру – частина тривалої комплексної роботи, спрямованої на зміцнення контактів з навчальними закладами та організаціями різних країн, формування толерантного ставлення учнівської молоді до представників іншої культури. Завдання Центру – створення майданчика для контактів представників бізнесу Харкова, України та Німеччини, співробітництва між вищими навчальними закладами двох країн.

Архів документів