Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Події дня

Сьогодні, 13 березня, об 11:00 у малій залі ХОДА (вул.Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться засідання круглого столу з реалізації енергетичного компонента в рамках проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІ» у Харківській області; о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх) відбудеться прес-конференція директора Департаменту економіки і міжнародних відносин облдержадміністрації Сергія Авершина на тему: «Підсумки роботи департаменту за 2012 рік. Плани роботи на 2013 рік».

Протягом доби до пунктів обігріву Харківської області звернулося 13 осіб

Як повідомляє Департамент цивільного захисту Харківської облдержадміністрації, на сьогодні в населених пунктах області відкрито 187 пунктів обігріву, всі стаціонарні. Протягом доби за допомогою до діючих пунктів обігріву звернулося 13 осіб. Всього за період холодів за допомогою звернулося 3095 осіб.

Щодо оптимізації навчального процесу у с. Киселі Первомайського району Харьківської області

Згідно з інформацією Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації (далі – Департамент) Первомайською районною державною адміністрацією спільно з районним відділом освіти було детально проаналізовано функціонування Киселівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. 07.02.2013 головою Первомайської районної державної адміністрації Намчуком В.А. у с. Киселі проводився виїзний прийом громадян, під час якого розглядалися питання надання якісної освіти, підвищення ефективності функціонування навчального закладу в районі, раціонального використання бюджетних коштів.

В Люботині відпрацьовано план дій на випадок загрози хімічного зараження

Сьогодні в м. Люботин відбулися командно-штабні навчання, присвячені можливості виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру. Згідно з легендою навчань, на залізничній ст. Люботин перекинулися 3 вагони вантажного потяга, і в результаті руйнування цистерни вилилося близько 3 тонн хлору. У вірогідній зоні хімічного зараження знаходиться близько 800 осіб. Як зазначив голова обласної евакуаційної комісії, перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, мета навчань – перевірка готовності сил і засобів служб цивільної оборони м. Люботина, обласних служб та евакоорганів, систем управління, зв'язку та оповіщення, а також організація взаємодії між різними підрозділами.

Харків'янка Анна Ушеніна у складі збірної України перемогла на командному чемпіонаті світу з шахів

Збірна України з шахів виграла в Астані командний чемпіонат світу. Як повідомляє офіційний сайт Федерації шахів України, сьогодні українська команда у складі харків'янки Анни Ушеніної, а також Катерини Лагно, Марії Музичук, Наталії Жукової та Інни Гапоненко зіграла внічию матч останнього туру зі збірною Росії. Таким чином українські шахістки забезпечили собі перемогу в чемпіонаті незалежно від результатів інших матчів.

На Харківщині розробляють програму протидії торгівлі людьми на період до 2015 року

Сьогодні Департаментом у справах сім”ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації було проведено 2-ге засідання робочої групи в рамках реалізації проекту «Спільними зусиллями влади та громади – проти торгівлі людьми». 

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Печенізькому районі

Станом на 12 березня в Печенізькому районі працює 1 котельна (100%), опалюються усі 20 об’єктів соціальної сфери: 5 шкіл, 6 дитячих та 9 лікувальних закладів. Житлові будинки обладнані індивідуальним опаленням, централізоване теплопостачання відсутнє.

96% м'яса, що імпортується в Україну, ввозиться за «сірими» схемами

Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. За його словами, через «сірий» імпорт за давальницькими схемами виробництво вітчизняного м'яса стає збитковим. «Значна частина імпортного м'яса ввозиться в країну за тіньовими схемами, воно низької якості, тому споживачі готові віддавати перевагу вітчизняному продукту, частку якого необхідно збільшити на м'ясному ринку України. За 2012 рік на Харківщині виробництво м'яса зменшилося – вироблено 111,7 тис. тонн, що склало 97,7% від рівня 2011 року. Очевидно, що вітчизняні виробники м'яса потребують протекціоністських заходів з боку держави», – зазначив він.

У січні 2013 року в Харківській області виріс обсяг продажів худоби, птиці, молока та молочних продуктів

У січні поточного року в Харківській області було реалізовано 3,2 тис. тонн худоби та птиці в живій вазі, що у 3,3 рази більше, ніж за січень 2012 року, і 14,8 тис. тонн молока та молочних продуктів – на 7,1% більше. Про це повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «За даними Головного управління статистики в Харківській області, середня ціна продажу худоби та птиці знизилась на 19,3% і склала 10 487,8 грн. за тонну, молока і молочних продуктів – знизилася на 3,5% і склала 3 345,3 грн. за тонну», – зазначив він.

Завтра відбудеться засідання круглого столу з реалізації енергетичного компонента в рамках проекту ЄС та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-II»

Засідання відбудеться 13 березня об 11.00 в малій залі ХОДА. Мета заходу - обговорення стану галузі енергоефективності та розвитку відновлюваної енергетики регіону в цілому і, зокрема, у сільській місцевості; проекту концепції Стратегії сталого розвитку регіону та пропозицій щодо внесення змін до Регіональної програми підвищення енергоефективності в Харківській області.

Харківські боксери посіли призові місця на змаганнях за програмою XI літньої універсіади України

У місті Івано-Франківськ відбулися змагання з боксу за програмою XI літньої універсіади України. Як повідомляє офіційний сайт Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА, Харківська область була представлена двома командами, до складу яких увійшли студенти Харківської державної академії фізичної культури, Харківського національного університету будівництва та архітектури, Національного аерокосмічного університету імені М.Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут», Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» і Харківського національного автомобільно-дорожнього університету. За результатами особистих виступів студент Харківської державної академії фізичної культури Юрій Шестак посів І місце у ваговій категорії 56 кг; студент Харківського національного університету будівництва та архітектури Дмитро Молчанов виборов ІІІ місце у ваговій категорії 81 кг; студент Харківської державної академії фізичної культури Віктор Денисов також став третім у ваговій категорії 49 кг.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за добу було розчищено від снігу 2156,3 км автодоріг, у тому числі 736,7 км місцевого та 1419,6 км державного значення. Було використано для забезпечення безпечного проїзду 1953,2 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 153 одиниці техніки та 190 дорожніх робітників. Станом на ранок 12 березня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Фінансування пенсій в області здійснюється згідно з графіком

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, станом на 11 березня Пенсійний фонд України профінансував виплату пенсій та грошової допомоги по Харківській області 260,8 тис. пенсіонерам в сумі 476,2 млн. грн., в тому числі на виплату пенсій, що здійснюється через поштові відділення, профінансовано 230,8 млн. грн., через установи банків - 146 млн. грн. Зокрема, за період з 4 березня по 7 березня профінансовано 419,6 млн. грн.

Стан захворюваності на грип та ГРВІ у Харківській області

За період з 4 по 10 березня інтенсивний показник захворюваності на грип та ГРВІ по Харківській області склав 22,89 на 10 тис. населення при епідпорозі для цього тижня 53,84 (що нижче на 57,49%). Показник епідемічного порогу перевищений у Зачепилівському районі. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Михайло Добкін привітав Ольгу Абрамову із здобуттям першої золотої медалі на чемпіонаті України з біатлону

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін привітав харківську біатлоністку Ольгу Абрамову із здобуттям першої для команди золотої медалі на чемпіонаті України з біатлону. «Вітаю Вас із завоюванням першої для харківської команди золотої медалі на чемпіонаті України з біатлону. Ваша перемога – ще одне яскраве підтвердження спортивного потенціалу нашого регіону. Бажаю нових спортивних і життєвих перемог, здоров’я, щастя і благополуччя», – йдеться у телеграмі.

Харківська спортсменка Ольга Абрамова виборола золоту медаль на чемпіонаті України з біатлону

10 березня на спортивній базі «Тисовець» міста Сколе Львівської області стартував чемпіонат України з біатлону. Як повідомляє офіційний сайт Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА, у перший день змагань представниця харківської команди Ольга Абрамова виборола перше золото. На дистанції в 15 кілометрів Ольга фінішувала першою з часом 50:56,7 і більше ніж на хвилину випередила найближчу суперницю - Анастасію Меркушину з Тернополя. Третьою прийшла представниця Сумської області Наталя Тихонова.

У 2013 році на літнє оздоровлення дітей з обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності виділено 24,5 млн. грн.

Як повідомив заступник голови ХОДА, голова правління Харківського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Ігор Шурма, цього року з бюджету Фонду на літнє оздоровлення дітей виділено 24,5 млн. грн. Ці кошти будуть використані на придбання путівок в дитячі оздоровчі заклади Харківської області.

Селекційно-генетичний центр дозволить Харківській області забезпечити молодняком голштинської породи інші області України

Селекційно-генетичний центр, який буде створено в Харківській області в рамках реалізації проекту «Село майбутнього», дозволить забезпечити молодняком голштинської породи інші області України. Про це заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.  «Той факт, що корів-голштинцев розводять близько 70 країн світу, підтверджує цінність цієї породи, яка відноситься до спеціалізованого типу, що не повторює жодну породу в світі. Всі світові рекорди молочної продуктивності належать коровам голштинської породи і, почавши її розведення, ми зможемо збільшити виробництво молока в області, а також за допомогою роботи Селекційно-генетичного центру забезпечимо молодняком інші області України», – сказав він.  

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Первомайському районі

Станом на 11 березня в Первомайському районі автономно опалюються усі 57 об’єктів соціальної сфери: 16 шкіл, 14 дитячих та 27 лікувальних закладів. Житлові будинки обладнані індивідуальним опаленням, централізоване теплопостачання відсутнє.

Харківські навчальні заклади беруть участь у національному проекті «Відкритий світ»

В рамках національного проекту «Відкритий світ» 52 школи з усіх регіонів України отримають кошти на забезпечення технічними засобами для використання електронних освітніх ресурсів. Зокрема, мова йде про створення інформаційно-комунікаційної освітньої мережі національного рівня на базі радіозв’язку четвертого покоління. Для цих цілей з державного бюджету виділено 65 мільйонів гривень. Від Харківської області до проекту долучаться два навчальні заклади – Харківська гімназія № 169 та Покотилівський ліцей «Промінь».

Харків’яни з медалями повернулися з чемпіонату України з кікбоксингу

У місті Чернігів відбулвся чемпіонат України з кікбоксингу WРКА серед дорослих. У ньому взяли участь збірні команди 18 регіонів України, м. Києва та АР Крим загальною кількістю 326 спортсменів. Змагання проводились як заключний етап відбору до збірної команди України до участі у чемпіонаті світу з кікбоксингу WРКА, що відбудеться у травні 2013 року в місті Солоніки (Греція).

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за добу було розчищено від снігу 1463 км автодоріг, у тому числі 496 км місцевого та 1017 км державного значення. Було використано для забезпечення безпечного проїзду 860,4 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 105 одиниць техніки та 160 дорожніх робітників. Станом на ранок 11 березня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

У 2012 році підприємства та організації Харківської області здійснювали зовнішньоторговельні операції послугами з 155 країнами світу

Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. Він зазначив, що за даними Головного управління статистики в Харківській області, за минулий рік країнам СНД було надано послуг на суму 170,1 млн. дол (на 0,7% менше, ніж у 2011 році), іншим країнам світу – на суму 151,5 млн. дол (на 10,2% більше). «52,9% експорту послуг припало на країни СНД, на інші країни світу – 47,1%. Обсяг послуг, наданих партнерам з країн ЄС, зріс на 23,2% в порівнянні з 2011 роком і склав 61,2 млн. дол (19% від загального обсягу експорту послуг)», – сказав заступник голови ХОДА.

Харківська біатлоністка Марія Панфілова виборола срібну медаль на етапі Кубку світу

Жіноча збірна України 10 березня посіла 2 місце в естафетній гонці на етапі Кубку світу з біатлону, який відбувся у місті Сочі (Росія). Першою у гонці стала збірна Німеччини, третьою – збірна Норвегії. Збірна України виступала у такому складі: киянка Юлія Джима, представниця Тернополя Олена Підгрушна, сумська спортсменка Валентина Семеренко та Марія Панфілова.

Харківська обласна державна адміністрація приділяє дуже багато уваги зберіганню пам’яті про Велику Вітчизняну війну

Заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євген Савін в ході урочистих заходів, присвячених 70-й річниці героїчного подвигу радянських і чехословацьких воїнів у селі Соколове зазначив, що одне з основних завдань Харківської обласної державної адміністрації - зберігання пам’яті про Велику Вітчизняну війну та визволення Харківської області. «Сьогодні облдержадміністрація приділяє дуже багато уваги зберіганню пам’яті про Велику Вітчизняну війну та про визволення Харківської області, тому що один з головних аспектів виховання молоді - це дати їм можливість вивчити історію своїх батьків, бабусь та дідусів. Тому і відкриття Соколовського музею бойового братерства, і реконструкція Битви за Соколове мають позитивний момент у вихованні майбутнього покоління», - зазначив Євген Савін.

Соколовський музей бойового братерства стане гідним місцем, де молоде покоління зможе дізнатися про події минулих років

Про це сказав в ході урочистостей, присвячених 70-й річниці героїчного подвигу радянських і чехословацьких воїнів у селі Соколове перший заступник Міністра оборони Чеської Республіки пан Властіміл Піцек. Він зазначив, що дуже радий тому, що сьогодні є можливість порівнювати історичні факти як Заходу, так і Сходу. «Ми дуже задоволені тим, як пройшла сьогоднішня акція, дуже раді тому, що молоді люди можуть дістатися сюди на місце подій, які відбувались 70 років тому. І я приємно здивований тим, як впорядкований в історичній хронології Соколовський музей бойового братерства. Я впевнений, що музей стане гідним місцем, де молоде покоління зможе дізнатися про події минулих років», - підкреслив Властіміл Піцек.

У Зміївському районі відбулася реконструкція Битви за Соколове

В ході урочистостей, присвячених 70-й річниці героїчного подвигу радянських і чехословацьких воїнів у селі Соколове, на Харківщині відбулася найбільша історична реконструкція. Реконструкція Битви за Соколове тривала близько години, в ній взяли участь представники офіційної делегації з Чехії, представники з Росії та інших країн. Всього в реконструкції було задіяно більш 400 людей та важка техніка.

У Соколово відкрито оновлений музей бойового братерства

В ході урочистостей з нагоди 70-й річниці героїчного подвигу радянських і чехословацьких воїнів, у селі Соколове відбулося відкриття оновленого Соколовського музею бойового братерства. У відкритті музею взяли участь Перший заступник Міністра оборони України Олександр Олійник, перший заступник Міністра оборони Чеської Республіки пан Властіміл Піцек, заступник голови обласної державної адміністрації Євген Савін, ветеран Великої Вітчизняної війни, учасник бойових дій під Соколове, учасник параду Перемоги 1945 року Дмитрий Кричко, народний депутат України Євген Мураєв та інші. Експозицію музею було доповнено, встановлені образники бойової техніки та зброї часу Великої Вітчизняної війни, також створена експозиція подарунків від Чеської республіки та оновлені копії документів про бої під Соколове. В музеї зберігається велика колекція військової зброї, художніх творів та археологічних експонатів.

У Зміївському районі відбувся урочистий мітинг, присвячений 70-й річниці героїчного подвигу радянських і чехословацьких воїнів у селі Соколове (доповнено)

У мітингу взяли участь Перший заступник Міністра оборони України Олександр Олійник, перший заступник Міністра оборони Чеської Республіки пан Властіміл Піцек, заступник голови обласної державної адміністрації Євген Савін, ветеран ВВВ, учасник бойових дій під Соколове, учасник параду Перемоги 1945 року Дмитро Крячко, народний депутат України Євген Мураєв, Генеральний консул Республіки Польща у Харкові Ян Гарант, Генеральній консул Російської Федерації у Харкові Сергій Семенов, почесний консул Чеської республіки у Харкові Олег Чигринов та інші. Після мітингу відбулася церемонія покладання квітів до братської могили радянських та чехословацьких воїнів.

Харківщина подарувала Шевченківському національному заповіднику картину

В ході урочистостей, присвячених 199-річчю від дня народження Тараса Шевченка, які відбулися у Шевченківському національному заповіднику в м. Каневі, заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма взяв участь у покладанні квітів до пам’ятника поету. Також Ігор Шурма від імені голови ХОДА Михайла Добкіна подарував національному заповіднику картину відомого харківського художника Віктора Чауса «Люди і долі». На ній - Тарас Шевченко разом зі своїми героями. Картина багато в чому перегукується із харківським пам’ятником Кобзареві. Як відомо, монумент скульптора Матвія Манізера вважається найкращим у світі пам’ятником видатному українському поету, письменнику, художнику і мислителю.

Архів документів