Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Кожедубівці» готуються до польотів на бойових літаках

«Кожедубівці» готуються до польотів на бойових літаках

На Харківщині курсанти-випускники льотного факультету Харківського університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба (ХУПС) продовжують збільшувати свій нальотний час в рамках фінальної у виші льотної практики. Практичний вишкіл «кожедубівців» відбувається на аеродромі одного з авіаційних з’єднань із залученням літаків типів Л-39 «Альбатрос» і Ан-26, а також вертольотів Мі-8МТ. 

За словами командування видового вишу, з моменту початку льотної практики у квітні кожен із майбутніх льотчиків-винищувачів у середньому має по 36 годин перебування у небі на Л-39 «Альбатрос».

«За увесь час навчання у видовому виші без п’яти хвилин офіцери вже мають по 90 годин перебування у небі. Вже найближчим часом вони пересядуть до кабін бойових літаків таких, як МіГ-29 і Су-27, а також вертольотів Мі-24. До складання ж держіспитів з льотної підготовки, що відбудуться наприкінці серпня на Харківщині, хлопці перетнуть відмітку «100 годин нальоту», - пояснив командир авіаційної бригади.

Льотні показники майбутніх льотчиків військово-транспортної авіації, військових штурманів та вертолітників трохи відстають від колег по курсу. Проте, командування військового вишу запевняє, що усі четвертокурсники матимуть необхідні практичні навички, аби по випуску виконувати завдання на посадах пілотів Збройних Сил.

До речі, окремі льотчики-інструктори авіаційного з’єднання, на базі якого вчаться курсанти ХУПС, активно залучаються до проведення антитерористичної операції. Тож, цей бойовий досвід старших поколінь захисників Вітчизни передається молодим воїнам.

 

Теги