Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина посідає третє місце по Україні за кількостю абітурієнтів, що набрали максимальні бали на ЗНО

Харківщина посідає третє місце по Україні за кількостю абітурієнтів, що набрали максимальні бали на ЗНО

Про це сьогодні під час прес-конференції розповів директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук. Він повідомив про підсумки основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання, яка тривала з 3 по 27 червня, під час якої абітурієнти склали іспити з 14 предметів. За словами Ігоря Лікарчука, явка на основну сесію не відрізнялась від попередніх років і склала 87%. По кількості максимально набраних балів перше місце посідає м. Київ - 101 абітурієнт, що набрав 200 балів, на другому Львівська область – 85 осіб, на третьому - м. Харків – 37 осіб.

«Загальне враження від якості нашої загальної середньої освіти після проведення ЗНО є дуже і дуже прикрим. Я наведу лише кілька цифр, які окреслюють загальну тенденцію: 43% абітурієнтів України, які складали математику, з завданнями тестів не справилися - вони набрали до 10 балів, при тому, що тест був середнього рівня складності. З 80 тисяч абітурієнтів, що складали тести з біології, максимальну кількість балів набрав один. З фізики - немає жодного! Ситуація з природничо-математичною освітою в Україні така, що час кричати SOS!», - сказав він.

За оцінкою Ігоря Лікарчука, не набагато краща ситуація з гуманітарною освітою. Із 130 тисяч абітурієнтів, що складали тест з історії України, максимальну кількість набрали лише 4 особи. 25% абітурієнтів навіть не розпочали виконувати творче завдання з англійської мови.

«У нас дуже велика відмінність між рівнем освіти у місті і в селі. І дуже велика різниця серед окремих міських шкіл. Ми до початку вересня обов’язково зробимо аналіз складання тестів ЗНО абітурієнтами, які мають золоті і срібні медалі. Раніше роботу педколективів шкіл було складно оцінювати. Зараз ми маємо результати ЗНО, тож їх потрібно проаналізувати, і класти в основу вироблення нових освітніх політик», - сказав Ігор Лікарчук.