Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Керівництво Харківщини зацікавлене в збереженні кількості телекомпаній у регіоні

Сьогодні в Харкові відбувся семінар з питання перспектив розвитку цифрового телевізійного мовлення. У семінарі взяли участь начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Харківській області Тетяна Долбня, директор ДП «Харківський обласний радіотелевізійний передавальний центр» Олександр Дергільов, керівники Центру адвокатури та лобіювання Незалежної асоціації мовників Катерина М'ясникова та Ольга Большакова, медіаексперт Діана Проценко, а також керівники основних телевізійних каналів місцевого мовлення. У ході семінару обговорювалися проблемні питання впровадження цифрового телебачення в Україні, а також вироблялися шляхи для мовників в аналоговому режимі успішно продовжити роботу після переходу на цифрове мовлення. За підсумками семінару буде складено лист-звернення до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення з напрацьованими на Харківщині пропозиціями.

У 2012 році в Україні було перераховано пенсії майже 13 мільйонам громадян

Як підкреслив Прем’єр-міністр України Микола Азаров під час виступу у Верховній Раді, Уряд приділяє велику увагу проблемам пенсіонерів різних категорій. «За час роботи нашого Уряду середній розмір пенсійної виплати збільшився в 1,4 раза і зараз складає 1 471 грн. На вимогу Глави держави у минулому році були проведені перерахунки пенсій майже 13 мільйонам пенсіонерів. У 2012 році 580 тисячам колишніх військовослужбовців в три етапи підвищувався розмір пенсійних виплат. Середній розмір пенсій військовослужбовців станом на 1 січня 2013 року збільшився до 2 тисяч 350 грн. або майже на 600 грн. в місяць», - сказав Микола Азаров.

В інформаційно-виставковому центрі «Бузок» у рамках кінофестивалю «Харьковская сирень» будуть презентовані три книги

У рамках кінофестивалю «Харьковская сирень» будут представлені роботи харківського кінокритика Володимира Миславського, присвячені родоначальникам кінематографа Дмитру Харитонову та Олександру Мішону, а також книга почесного президента фестивалю Мілен Демонжо «Моє кіно». Про це повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. «Наш фестиваль – єдиний в Україні, який проводить велику дослідницьку діяльність. Володимир Миславський проводить творчу роботу, а оргкомітет фестивалю не шкодує сил для того, щоб це оцінили, побачили, прочитали, обговорювали. Я думаю, книга «Моє кіно» принесе задоволення як усім шанувальникам таланту Мілен Демонжо, так і шанувальникам її стилю, оскільки харків'яни вже знайомі з її літературною творчістю», – підкреслила вона.

Цього року засновниками фінансуються комунальні друковані ЗМІ 17 районів області

«Для того, щоб органи державної влади могли мати дієвий механізм інформування про свою діяльність першою умовою є укладання угод про висвітлення діяльності із комунальними друкованими засобами масової інформації», - зазначила під час обласної селекторної наради начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич.

Уряд планує цього року закупити 400 шкільних автобусів

Як заявив Прем’єр-міністр Микола Азаров під час виступу у Верховній Раді, цього року за програмою «Шкільний автобус» буде придбано 400 машин. «Нагадаю, що ця програма була ініційована у 2004 році нинішнім Президентом України Віктором Януковичем. За 2010 - 2012 роки придбано 1 тис. 579 автобусів – тобто дві третини всіх автобусів, закуплених за весь час реалізації програми. У 2013 році ми плануємо закупити та поставити до шкіл ще понад 400 автобусів.

Презентовано оновлений веб-сайт «Громадянське суспільство і влада»

Сьогодні в ХарРІ НАДУ при Президентові України відбулася презентація оновленого веб-сайту «Громадянське суспільство і влада». Сайт об’єднав у собі інформаційний ресурс, канал зворотного зв’язку та соціальну мережу для тих, хто бажає долучитись до управління державними справами, зокрема, через подання пропозицій та зауважень до проектів нормативно-правових актів. Удосконалення сайту було здійснено у співпраці Секретаріату Кабінету Міністрів України з Програмою сприяння парламенту II (проект Агентства США з міжнародного розвитку).

Українське кіно завдяки фестивалю «Харьковская сирень» буде заявляти про себе набагато сміливіше

Про це на прес-конференції розповіла член селекційної комісії фестивалю «Харьковская сирень» Наталія Черкасова. Вона підкреслила, що кількість фільмів, які були направлені для участі у фестивалі, як документальних, так і художніх значно зросла порівняно з минулим роком. Члени журі дуже серйозно і відповідально підійшли до питання формування списку фільмів, але завдання було не з легких.

Показ фільму «Привид опери» в рамках кінофестивалю "Харьковская сирень" відбудеться у саду ім. Шевченка

Про це на прес-конференції розповіла начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. Вона підкреслила, що на фестивалі буде продовжена традиція реконструкції 1-го кіносеансу, закладена у вересні 2012 року.

З кожним роком рівень конкурсних картин кінофестивалю «Харьковская сирень» буде зростати

Таку думку висловив сьогодні під час прес-конференції в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» член селекційної комісії фестивалю, кінознавець Володимир Миславський. «Цього року як ніколи широко була представлена ​​географія різних країн. З кінематографом деяких з них ми познайомилися вперше. Те, що в програмі братимуть участь фільми з різних країн, означає, що набагато ширше наш фестиваль стане відомий в інших країнах. Якщо прийшла робота від одного кінематографіста, то й інший за 300 миль дізнається про існування «Харьковской сирени». Це говорить про те, що в наступні роки робіт стане більше, і у нас з'явиться можливість відбирати ще більш якісні стрічки, тому що, за моїми відчуттями, наступного року їх може бути практично в 1,5 рази більше. Це дуже цікава тенденція. Я з оптимізмом дивлюся в майбутнє і впевнений, що рівень фестивалю і рівень картин, які будуть подаватися на конкурс, буде постійно зростати», – зазначив він. 

Програма розвитку інформаційного простору Харківщини покликана інформаційно підтримати проведення реформ в країні та області

«Важливою складовою процесу модернізації України, перетворення її в державу ХХІ сторіччя є ефективна інформаційна політика. Для суспільно-економічних трансформацій, здійснення масштабних реформ, які відбуваються в країні, потрібна широка соціальна підтримка та інформування населення. Враховуючи це, управління у справах преси та інформації обласної державної адміністрації розробило Програму розвитку інформаційного простору Харківської області на 2011-2015 роки. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації зазначеної програми, становить більше 30 млн.грн.», - повідомила сьогодні під час обласної селекторної наради начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич.

У конкурсну програму V кінофестивалю «Харьковская сирень» включено 36 фільмів з 17 країн

Для участі в ювілейному Міжнародному фестивалі короткометражного кіно «Харьковская сирень» надійшло 248 фільмів з 33 країн. Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції у інформаційно-виставковому центрі «Бузок» начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич, це рекордна кількість заявок за всі 5 років існування фестивалю. У результаті роботи селекційної комісії було відібрано 36 фільмів з 17 країн світу. Серед них 21 стрічка – ігрове кіно, 7 – документальні фільми та 8 – анімація.«Хотілося б, щоб на фестивалі було представлено якомога більше різних країн. 33 країни – це якась антологія для тих, хто планує робити кіно. У кожної з них своя історія, своя техніка, своя кіномова», – підкреслила Вікторія Маренич.

До уваги акредитованих ЗМІ!

Збір представників ЗМІ, акредитованих для висвітлення візиту до Харківської області Міністра доходів і зборів України Олександра Клименка, 20 квітня біля Харківського обласного палацу дитячої та юнацької творчості (вул. Сумська, 37). о 09:00 – від’їзд до Національного меморіального комплексу «Висота маршала І.С. Конєва»; о 10:30 – від’їзд до комунального закладу охорони здоров'я «Обласна дитяча клінічна лікарня №1». До уваги відеооператорів! Для роботи в лікарні необхідно мати при собі шнури для підключення до сплітера.  

У ході «Дня довкілля» на Харківщині планується ліквідувати близько 200 стихійних звалищ

20 квітня на Харківщині в рамках щорічної всеукраїнської акції «За чисте довкілля» відбудеться суботник – «День довкілля», у якому візьмуть участь підприємства, установи, організації усіх форм власності, школярі та студенти. Про це повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. Під час проведення заходу планується впорядкувати та очистити майже 470 га прибудинкових територій, ліквідувати близько 200 стихійних звалищ, висадити понад 30 тис. дерев та 10 тис. кущів, впорядкувати 50 тис.кв.м газонів та квітників, відновити 250 існуючих дитячих майданчиків.  

Харківська облдержадміністрація завжди буде підтримувати ініціативи Ізраїльського культурного центру

Про це розповів заступник голови ХОДА Євген Савін в Ізраїльському культурному центрі на відкритті виставки «Незалежність на івриті». Експозиція приурочена до 65-річниці Незалежності Держави Ізраїль і присвячена державній мові країни. У заході також брали участь другий секретар Посольства Держави Ізраїль в Україні, директор Ізраїльського культурного центру в Харкові пані Нелі Шульман, представники дипломатичного корпусу та громадських організацій.

Михайло Добкін висловив співчуття рідним та близьким постраждалих під час вибуху в місті Уест штату Техас

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін надіслав телеграму Губернатору штату Техас (США) пану Ріку Перрі з висловленням співчуття постраждалим під час вибуху в місті Уест.

Харківщина завершила сів ранніх зернових та зернобобових культур

За оперативними даними Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на 19 квітня на Харківщині завершений сів ранніх зернових та зернобобових культур – всього по області засіяно 222 тис. га. Посіяно 181,8 тис. га ячменю, 25,9 тис. га гороху, 9,8 тис. га вівса та 4,3 тис. га ярої пшениці.

Президент України вітає рішення Європарламенту про схвалення Угоди між Україною та ЄС про спрощення порядку видачі віз українським громадянам

Президент України Віктор Янукович вітає рішення Європейського парламенту про схвалення Угоди між Україною та Європейським Союзом щодо спрощення порядку видачі віз громадянам України. «Європейський парламент проголосував за лібералізацію візового режиму з Україною переважною більшістю голосів. Ми разом з Європейською Комісією провели велику роботу, щоб підготувати ці документи, і врешті-решт це рішення було ухвалено», - зазначив Віктор Янукович.

Для власників ЗМІ планують провести семінар стосовно роз'яснення дотримання прав інтелектуальної власності

Сьогодні у малій залі Будинку рад відбулося перше засідання Координаційної ради з питань захисту прав інтелектуальної власності. Під час заходу начальник управління у справах преси та інформації Харківської ОДА Вікторія Маренич звернулась до головного державного інспектора з питань інтелектуальної власності Державної служби інтелектуальної власності України Андрія Писаренка з пропозицією провести для власників ЗМІ Харківської області семінар з роз’ясненням питань стосовно дотримання законодавства у цій сфері.

Відбулося перше засідання Координаційної ради з питань захисту прав інтелектуальної власності

Сьогодні у малій залі Будинку рад під керівництвом заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Євгенія Савіна відбулося перше засідання Координаційної ради з питань захисту прав інтелектуальної власності, яка була утворена розпорядженням голови Харківської ОДА Михайла Добкіна. Рада є консультативно-дорадчим органом при обласній державній адміністрації, метою якого є забезпечення ефективного дотримання законодавства України у сфері інтелектуальної власності, попередження та протидії правопорушенням у цій сфері на території області.

Харків’янка Ірина Деха виборола срібну медаль на чемпіонаті світу з важкої атлетики

Нещодавно в Узбекистані відбувся чемпіонат світу з важкої атлетики серед юнаків і дівчат до 17 років. Харківська спортсменка Ірина Деха на змаганнях стала єдиною з українських важкоатлетів, хто зміг увійти до числа призерів за сумою двоборства. У ваговій категорії понад 69 кілограмів Ірина підняла у ривку 111 кілограм та посіла перше місце, а у поштовху - 121 кілограм, що було другим результатом у її ваговій категорії. За підсумками двоборства Ірина у сумі набрала 232 кілограма та виборола срібну медаль. Завдяки успішному виступу Ірини Дехи Україна заробила дві ліцензії на юнацьку літню Олімпіаду, яка відбудеться наступного року.  

У параді до Дня Перемоги у Харкові візьмуть участь війська і техніка з різних регіонів України

9 травня жителів і гостей Харкова очікує красивий і видовищний парад. Про це повідомив в ході традиційної зустрічі «Чай з губернатором» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Проведено переговори з керівництвом Міністерства оборони України про те, щоб у параді взяли участь представники різних родів військ, які базуються у низці регіонів України. Також на урочистості прибудуть представники однієї з російських військових частин, які брали участь у визволенні України та Харкова. У параді буде задіяна та військова техніка, яка не зашкодить дорожньому покриттю, а також глядачів чекає багато приємних сюрпризів.

В Україні необхідно трансформувати національне законодавство, в тому числі – Конституцію

В українській державі існує ряд неврегульованих питань. Для їх вирішення потрібно трансформувати своє законодавство, і в тому числі – Конституцію. Таку думку висловив в ході традиційної зустрічі «Чай з губернатором» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він зазначив, що вітає ідею референдуму. Губернатор підкреслив, що в засобах масової інформації стикався з низкою заяв ініціативної групи з організації всеукраїнського референдуму з реформи парламенту і знайшов серед них дуже розумні думки. Зокрема, пропозиція зменшити кількість депутатів і ввести мажоритарну виборчу систему, а також зробити Верховну Раду двопалатною.

Працівники аграрного сектору мають отримувати гідну зарплату. Михайло Добкін

Під час традиційної зустрічі з представниками регіональних ЗМІ в рамках проекту «Чай з губернатором» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін приділив чимало уваги ситуації з оплатою праці працівників аграрного сектора.

Події дня

Сьогодні, 19 квітня, о 10:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться перше засідання Координаційної ради з питань захисту прав інтелектуальної власності; О 12:00 у Національному фармацевтичному університеті (вул. Блюхера, 4) відбудеться урочисте відкриття «Ярмарку вакансій НФаУ-2013»; О 14:00 в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» (вул. Сумська, 25) розпочнеться прес-конференція начальника управління у справах преси та інформації ХОДА, співголови оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторії Маренич, а також членів селекційної комісії Володимира Миславського, Костянтина Кеворкяна і Наталії Черкасової щодо проведення V ювілейного фестивалю; О 15:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться обласна селекторна нарада з питань: 1. Підготовка графіків оновлення та актуалізації містобудівної документації. 2. В порядку контролю за підсумками селекторної наради від 24.02.2012 з питання: «Про стан передачі безхазяйних та тих, що не обслуговуються належним чином, енергетичних об’єктів на баланс АК «Харківобленерго». 3. «Про стан передплати та фінансову підтримку районних комунальних друкованих засобів масової інформації засновниками та співзасновниками газет, укладання районними державними адміністраціями договорів з районними комунальними ЗМІ на висвітлення своєї діяльності і невтручання в редакційну політику. Про прийняття та реалізацію районних програм розвитку інформаційного простору»; О 15:30 у  ХарРІ НАДУ (пр. Московський, 75, 1 зала) відбудеться презентація оновленого веб-сайту «Громадянське суспільство і влада»

Валентин Дулуб привітав жителів Чугуївщини з 90-річчям району

Сьогодні на Чугуївщині відбулись святкові заходи з нагоди 90-річчя району та церемонія нагородження «Людина року Чугуївського району – 2012». В урочистостях взяли участь перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, голова Чугуївської райдержадміністрації Володимир Лобойченко, голова райради Ігор Сторожев та Чугуївський міський голова Галина Мінаєва. «Чугуївщина – благодатний край зі славною багатовіковою історією, після утворення району в неї вписані десятиліття героїчної праці і ратних подвигів. Природа щедро обдарувала цей куточок Слобожанщини мальовничими пейзажами, родючими землями. Але найцінніший скарб району – талановиті та працьовиті люди, які отримали від своїх предків волелюбний і незалежний характер, наполегливість у всіх справах і починаннях. Ви воістину спадкоємці слави і величі українського народу, тому що зберегли і примножуєте здобутки своїх попередників. Сьогодні завдяки вашій праці район інтенсивно розвивається і з кожним днем стає краще. У нас з вами багато досягнень, яких ми досягли разом. Чугуївський район завжди був і залишається на передових позиціях у всіх сферах життєдіяльності області», – зазначив у своєму вітанні Валентин Дулуб.

Споживачі області розрахувались за надані з початку 2013 року послуги водопостачання та водовідведення на 104,3%

Станом на 18 квітня рівень розрахунків споживачів області за надані з початку 2013 року послуги водопостачання та водовідведення склав 104,3%, у т.ч. населення – 104%, установ, які фінансуються з державного бюджету – 88,7%, з місцевих бюджетів – 96%, інших споживачів – 111,6%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Заборгованість установ, які фінансуються з місцевих бюджетів – 0,6 млн. грн., в т.ч. по м. Харкову – 0,6 млн. грн.; з державного бюджету, за 2013 рік – 1,6 млн. грн., в т.ч. по м. Харкову – 1,4 млн. грн.

19 квітня відбудеться презентація оновленого веб-сайту «Громадянське суспільство і влада»

19 квітня о 15-30 в ХарРІ НАДУ при Президентові України (пр. Московський, 75, 1 зала) відбудеться презентація оновленого веб-сайту «Громадянське суспільство і влада». Сайт об’єднав у собі інформаційний ресурс, канал зворотного зв’язку та соціальну мережу для тих, хто бажає долучитись до управління державними справами, зокрема, через подання пропозицій та зауважень до проектів нормативно-правових актів. Удосконалення сайту було здійснено у співпраці Секретаріату Кабінету Міністрів України з Програмою сприяння парламенту II (проект Агентства США з міжнародного розвитку).

Медична реформа в Україні має бути виваженою і без поспішних кроків

Президент України Віктор Янукович виступає проти поспішних кроків при проведенні медичної реформи. За його словами, всі кроки повинні бути зваженими, щоб реформа працювала на благо людей. «Ламати систему там, де вона працює, не треба. Можливо, її треба удосконалити, зробити так, щоб вона краще працювала. У нас не повинно бути реформ заради реформ, реформи мають бути заради людей, заради досягнення мети», - сказав Віктор Янукович під час наради з адміністративно-господарським активом Вінницької області.

Рівень розрахунків споживачів області за надані в опалювальному періоді 2012/2013 років послуги теплопостачання склав 81,4%

Станом на 18 квітня рівень розрахунків споживачів області за надані в опалювальному періоді 2012/2013 років послуги теплопостачання склав 81,4%, у т.ч. населення – 78,9%, установ, які фінансуються з державного бюджету, – 89,4%, з місцевих бюджетів – 81,4%, інших споживачів – 94,4%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Зокрема, заборгованість населення склала 205,3 млн. грн., в т.ч. по м. Харкову – 182,7 млн. грн.; установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, – 79,3 млн. грн., в т.ч. м. Харків – 69,5 млн. грн., державного бюджету – 27,8 млн. грн., в т.ч. м. Харкова – 20,6 млн. грн., госпрозрахункових споживачів – 21,6 млн. грн., в т.ч. по м. Харкову – 16 млн. грн.

Соціально-економічний розвиток Чорнобильської зони - одне з найважливіших питань для України

Про це на відеоконференції, присвяченій 27-й річниці з Дня Чорнобильської катастрофи, розповів Міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков. За його словами, Чорнобильська катастрофа - одна з найбільших за всю історію існування людства, тому вона наклала як екологічний, так і соціальний відбиток на всю подальшу життєдіяльність української держави.

Архів документів