Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Показ фільму «Привид опери» в рамках кінофестивалю "Харьковская сирень" відбудеться у саду ім. Шевченка

Показ фільму «Привид опери» в рамках кінофестивалю "Харьковская сирень" відбудеться у саду ім. Шевченка

Про це на прес-конференції розповіла начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. Вона підкреслила, що на фестивалі буде продовжена традиція реконструкції 1-го кіносеансу, закладена у вересні 2012 року.

«На нашій Алеї почесних гостей відбудеться кінопоказ фільму «Привид опери». Сеанс планується провести о 22 годині, щоб створити певний антураж, - розповіла Вікторія Маренич, - показ відбудеться на екрані, який зазвичай використовується на площах. Екран великий - 3х4 метри. Це буде цікаво і незвично».

Довідка. «Привид Опери» (англ. The Phantom of the Opera, 1925) - німий фільм жахів за однойменним романом Гастона Леру. Стрічка знаходиться в суспільному надбанні у США та внесена до Національного реєстру фільмів. У 1929 році фільм був повністю перезнятий заново в тих же декораціях і з тими ж акторами. Були озвучені деякі діалоги, пофарбовані деякі сцени. Фільми 1925 і 1929 років дуже схожі, але не ідентичні. Виконавець ролі Примари - видатний американський актор німого кіно Лон Чейні.