Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська облдержадміністрація завжди буде підтримувати ініціативи Ізраїльського культурного центру

Харківська облдержадміністрація завжди буде підтримувати ініціативи Ізраїльського культурного центру

Про це розповів заступник голови ХОДА Євген Савін в Ізраїльському культурному центрі на відкритті виставки «Незалежність на івриті». Експозиція приурочена до 65-річниці Незалежності Держави Ізраїль і присвячена державній мові країни. У заході також брали участь другий секретар Посольства Держави Ізраїль в Україні, директор Ізраїльського культурного центру в Харкові пані Нелі Шульман, представники дипломатичного корпусу та громадських організацій.

«Сьогодні ми святкуємо здійснення мрії, мрії народу, якому довелося відстоювати право на своє існування, - звернулася до присутніх директор Ізраїльського культурного центру в Харкові пані Нелі Шульман, - 65 років тому при підписанні декларації про незалежність народу було обіцяно сильну незалежну державу. І ця обіцянка виконана».

Євген Савін від імені голови ХОДА Михайла Добкіна привітав представників єврейської громади Харківщини з 65-ою річницею незалежності держави Ізраїль.

«Харківська обласна державна адміністрація активно співпрацює з Ізраїльським культурним центром і завдяки роботі центру перед жителями Харківщини відкрилися нові можливості для зміцнення зв'язків у галузі культури і освіти», - зазначив Євген Савін.

Заступник голови ХОДА підкреслив, що з кожним роком у Харкові з'являється все більше проектів, спрямованих на вивчення ізраїльської культури та історії, і запевнив, що обладміністрація завжди підтримуватиме подібні ініціативи.