Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

"Оцінюючи роботу промислового комплексу Харківської області в 2009 році треба зазначити, що світова фінансова криза суттєво вплинула на результати роботи всіх галузей промисловості", - зазначив під час засідання господарчого активу області перший заступник начальника Головного управління промисловості, транспорту і зв’язку Харківської облдержадміністрації Ігор Колот.

Протягом року вдалось ліквідувати борг на одному із найбільших боржників серед промислових підприємств – ХДАВП (на початок року заборгованість складала - 30,4 млн.грн.), ліквідувати заборгованість на КП ХКБД (на початок року заборгованість складала - 2,1 млн.грн.), ВАТ Завод "ТОРА" (на початок року заборгованість складала – 1,4 млн.грн.). Станом на 01.12.09 було ліквідовано заборгованість перед працівниками на ДП "Завод ім. Малишева" (13,9 млн.грн.).

У великій залі Будинку рад розпочав роботу господарський актив області, який проводить голова ХОДА Михайло Добкін. На порядку денному питання про роботу промислового комплексу Харківської області в 2009 році та основні завдання на 2010 рік та розгляд стану матеріально-технічної бази закладів культури, фінансування театрів та забезпечення збереження культурної спадщини.

Краснокутська районна державна адміністрація проводить І тур Всеукраїнського конкурсу "Кращий державний службовець".

Пам’яті Космонавта

Сьогодні, 12 квітня 2010 року, у Всесвітній день авіації та космонавтики голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін вшанує пам’ять нашого земляка, члена першого загону космонавтів Валентина Бондаренко.

У Харкові вшанували пам'ять загиблих в Катині і під Смоленськом

70-та річниця Катинської трагедії стала трагедією Польщі сьогоднішньої. Разом з молитвами про розстріляних у 1940 році польських офіцерів на Українсько-польському меморіалі в Харкові пройшла траурна меса за загиблими в авіакатастрофі під Смоленськом.

Харківщина висловлює співчуття польському народові

Голова обласної державної адміністрації Михайло Добкін та голова обласної ради Сергій Чернов висловили співчуття Надзвичайному та Повноважному Послу Республіки Польща в Україні Пану Яцеку Ключковскі: "З глибокою скорботою була сприйнята трагедія, що забрала життя Президента Республіки Польща пана Леха Качинські та його співвітчизників. Ми розділяємо біль важкої і непоправної втрати, що спіткала Республіку Польща. Від імені мешканців Харківщини висловлюємо глибоке співчуття Вам, рідним і близьким загиблих, а також всьому польському народові", - зазначається в урядовій телеграмі.

На Харківщині загинуло 46% площ озимини

Обстеження в районах області стану озимих культур, яке було проведене робочими группами в складі фахівців Головного управління АПР ХОДА та науковців інституту рослинництва ім. Юр’єва НААНУ, показало, що станом на 8 квітня загинуло 46 % площ. Про це повідомив в.о. заступника голови ХОДА з питань АПК Віталій Алексейчук. Всього восени минулого року по всіх категоріях господарств області було посіяно 540,0 тис. га озимих. Робочі групи продовжують працювати в кожному районі та постійно стежать за станом озимини.

Сільгосппідприємства області повністю забезпечені насінням

За інформацією в.о. заступника голови ХОДА з питань АПК Віталія Алексейчука, сільськогосподарські підприємства Харківської області повністю забезпечені насінням ярих зернових та зернобобових культур з урахуванням пересіву озимих культур. В агроформуваннях накопичено 126,7 тис. тонн мінеральних добрив. На пільгових умовах господарствами області придбано 1 756,6 тонн дизпалива та 3 033 тонни бензину.

Весняно-польові роботи тривають згідно графіка

Станом на 9 квітня всіма категоріями господарств Харківської області здійснюється підживлення озимини та розпочато посів ранніх зернових культур. Всього посіяно 25,3 тис. га ранніх зернових, що складає 9% до прогнозу (296,1 тис. га). Підживлено 180 тис. га площ озимини, або 50% до прогнозу (356,9 тис. га).

"Школи імунізації" будуть організовані в усіх районах Харківської області. Ігор Шурма

Сьогодні у Харківській дитячій поліклініці №1 відбулась презентація нового проекту "Школа імунізації". Про необхідність вакцинації прийшли послухати батьки разом з дітьми, вагітні жінки. На презентації був присутній радник з питань економічного нагляду європейського бюро ВОЗ, якому було цікаво вивчити досвід Харкова в інформуванні населення щодо профілактики інфекційних захворювань.

Кожна гривня з державного бюджету повинна приносити ще 0,5 – 1 гривню позабюджетних коштів. Ігор Шурма

Всі медичні установи Харківщини отримуватимуть нове обладнання лише за умови проведення капітальних ремонтів своїх приміщень. Про це сьогодні заявив в.о. заступника голови ОДА з соціальних питань Ігор Шурма.

Харківщина відзначить 70-ті роковини Катинської трагедії

10 квітня 2010 року в.о. заступника голови обласної державної адміністрації Юрий Сапронов та в.о. заступника голови обласної державної адміністрації Євген Савін візьмуть участь в урочистих заходах, присвячених відзначенню 70-х роковин Катинської трагедії.

ПЛР-лабораторія має працювати цілодобово

Таке доручення - створити ще одну бригаду фахівців для роботи на новій лабораторній установці - дав сьогодні в.о. заступника голови ХОДА з соціальних питань Ігор Шурма керівництву обласної інфекційної лікарні при відвідуванні її дитячого відділення.

Гучні слова про роботу в Харкові ПЛР-лабораторії на перевірку виявилися порожнім звуком

Сьогодні в.о.заступника голови ХОДА з соціальних питань Ігор Шурма відвідав дитяче відділення обласної інфекційної лікарні, де вже протягом 4 місяців ведуться ремонтно-будівельні роботи по створенню лабораторії, що використовує метод полімеразно-ланцюгової реакції. Саме обладнання лабораторії закуплено, але без спеціального приміщення воно не може бути встановлено.

В НТУ "ХПІ" відбудеться урочиста церемонія, присвячена третьому випуску слухачів курсів професійного навчання військовослужбовців

13 квітня 2010 року в ректорському корпусі Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" відбудеться Урочиста церемонія, присвячена третьому випуску 50 слухачів курсів професійного навчання (перепідготовки та підвищення кваліфікації) військовослужбовців.

Театр народного танцю "Заповіт" відзначить 20-річчя своєї творчої діяльності

12 квітня в 18.00 на великій сцені Харківського академічного театру опери і балету ім. Лисенка відбудеться урочистий концерт, присвячений 20-річчю творчої діяльності театру народного танцю "Заповіт".

Михайло Добкін та Сергій Чернов привітали Олександра Бандурку з призначенням в.о. ректора ХНУВС

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та голова Харківської облради Сергій Чернов привітали Олександра Бандурку з призначенням в.о. ректора Харківського національного університету внутрішніх справ.

12 квітня 2010 року о 16 годині у виставковій залі Харківського художнього музею відкривається виставка творів Юрія Ваткіна. В експозиції представлено роботи, виконані менш ніж за рік творчої праці.

Болгарія готова поділитися своїм досвідом євроінтеграції

Про це сказав Повноважний міністр Посольства Республіки Болгарія Пламен Бунзін на зустрічі з керівництвом ХОДА.

Розвиток партнерських відносин - стимул рухатися вперед

"Україна і Болгарія - країни, у яких дуже багато спільного як у сфері економіки, так і в гуманітарній області. Час, який ми прожили як брати, дуже вагомий в наших історіях. Зараз, коли весь світ інтегрується, ми дуже цінуємо наше спільне минуле", - сказав на зустрічі з делегацією Республіки Болгарія в.о. заступника голови ХОДА Вадим Ландсман.

Товарообіг між Болгарією та Україною зростає

У 2009 році, незважаючи на економічну кризу, товарообіг між Болгарією та Харківським регіоном виріс, зазначив на зустрічі з офіційною делегацією Республіки Болгарія в.о.начальника ГУ зовнішньоекономічних зв'язків та європейської інтеграції ХОДА Ігор Матюшенко.

Харків відвідує делегація з Республіки Болгарія

У Харкові перебуває делегація Республіки Болгарія на чолі з Повноважним міністром Посольства Республіки Болгарія Пламеном Бунзіном.

Харківщина вітає губернатора Бєлгородської області

Офіційна делегація Харківської області на чолі з головою ОДА Михайлом Добкіним бере участь в урочистостях з нагоди святкування 60-річчя губернатора Бєлгородської області Російської Федерації Євгена Савченка.

Ми працюємо разом. Мішель Платіні

Вся харківська команда працює для того, щоб підготувати і провести чемпіонат з футболу на високому рівні, зазначив Президент УЄФА Мішель Платіні під час візиту до Харкова.

Стан доріг - проблема загальна

Дороги після зими постраждали не тільки в Україні, а й у багатьох інших європейських країнах, зауважив Президент УЄФА Мішель Платіні під час візиту до Харкова, відповідаючи на запитання журналістів про стан харківських доріг.

Президент УЄФА задоволений побаченим в Харкові

"Ситуація в Харкові дуже позитивна, - сказав Мішель Платіні. - Сьогодні я побачив, що новий аеропорт знаходиться в стадії активної підготовки і вже багато зроблено. У місті є хороший стадіон і розвинена готельна мережа. Усе під контролем, але ще чекає багато роботи". На його думку, обидва стадіона - і в Донецьку, і в Харкові - по-своєму красиві.

У Харкові футбол цікавить усіх. Мішель Платіні

"Для мене велика честь знаходитися в Харкові, де, я впевнений, футбол цікавить усіх. Люди дуже натхнені ідеєю Євро-2012 у Львові, Донецьку і Харкові та Києві ", - сказав під час візиту до Харкова Президент УЄФА Мішель Платіні.

В Харкові з робочим візитом перебуває Мішель Платіні

До Харкова з робочим візитом прибула група експертів УЄФА на чолі із Президентом УЄФА Мішелем Платіні. В програмі візиту – огляд реконструкції та будівництва терміналу Міжнародного аеропорту "Харків" та стадіону "Металіст".

Харківщина налагоджує стосунки з Болгарією

За інформацією Головного управління зовнішньоекономічних зв"язків та європейської інтеграції ХОДА, 8 квітня 2010 року о 15:30 в малому залі облдержадміністрації (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться зустріч в.о. заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Вадима Ландсмана з делегацією Республіки Болгарія з метою обговорення питань щодо співпраці між Харківською областю та Республікою Болгарія в гуманітарній сфері.

Архів документів