Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

МОЗ України оперативно визначило порядок знищення вакцини проти кору та краснухи. Ігор Шурма

За інформацією заступника голови ХОДА з соціальних питань Ігоря Шурми, МОЗ України затвердило план заходів щодо передачі ДП "Укрвакцина" вакцини проти кору та краснухи виробництва "Serum Inststitute of India LtD" та проведення її знищення у зв’язку із закінченням терміну зберігання.

Усе найкраще з міста будемо намагатися впровадити в області. Михайло Добкін

Коментуючи можливість централізованої організації харчування дітей у школах Харківської області, голова ХОДА Михайло Добкін зазначив: "Найближчим часом ми зробимо пропозиції, які будуть максимально адаптовані до умов області. Усе найкраще з міста будемо намагатися впровадити в області".

Михайло Добкін позитивно оцінив організацію харчування дітей у школах Харкова

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін ознайомився з роботою комунального підприємства "Комбінат дитячого харчування", яке з 1 січня 2010 займається організацією харчування дітей у всіх школах Харкова. "Все побачене сьогодні дає право говорити, що рішення про організацію харчування в школах єдиним підприємством було правильним, і перехід до єдиного стандарту харчування себе виправдовує", - зазначив Михайло Добкін.

Богодухівська райдержадміністрація проводить І тур щорічного Всеукраїнського конкурсу "Кращий державний службовець"

Богодухівська районна державна адміністрація проводить І тур щорічного Всеукраїнського конкурсу "Кращий державний службовець". У конкурсі виявили бажання взяти участь 12 державних службовців.

Михайло Добкін вивчає роботу "Комбінату дитячого харчування"

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін вивчає роботу комунального підприємства "Комбінат дитячого харчування", яке реалізує єдині підходи до організації харчування школярів в закладах освіти комунальної власності Харкова. Підприємство створено в рамках міської програми "Шкільне харчування" на 2009-2011 роки.

В медичній сфері області – кадрові зміни

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін підписав розпорядження про звільнення з займаної посади головного лікаря КЗОЗ "Обласна клінічна лікарня – центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" Березки Миколи Івановича.

Розробляється програма економічного розвитку Харківської області

Як повідомив в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, зараз ведеться розробка Програма економічного розвитку Харківського області на 2010-2020 рр. Вона буде складатися з двох частин: програма розвитку на найближчі 2,5 роки та програма до 2020 року.

Як повідомив сьогодні в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, найближчим часом буде створено економічний атлас Харківської області: "Він буде розміщений в мережі Інтернет і буде оновлюватися в режимі онлайн. За допомогою цього атласу буде можливість контролювати виконання поставлених завдань районними державними адміністраціями".

У зв’язку з оголошеним в Україні 12 квітня днем жалоби урочистий концерт з нагоди 20-річчя творчої діяльності театру танця "Заповіт" відбудеться 13 квітня о 18:00 у великій залі ХАТОБу.

Як зазначив сьогодні під час засідання Харківського регіонального комітету з економічних реформ в.о. заступника голови облдержадміністрації - відповідальний секретар комітету Юрій Сапронов, головними завданнями роботи комітету є визначення ключових та найбільш перспективних галузей економіки Харківської області,чітке розуміння її реальних можливостей і шляхів досягнення максимально ефективного їх використання: "Нам необхідно працювати на випередження, на визначення тих проблем та шляхів їх вирішення,з якими ми зіткнемося в майбутньому".

Сьогодні відбулося перше засідання Харківського регіонального комітету з економічних реформ. Як зазначив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, основними завданнями регіонального комітету є: підготовка пропозицій до загальнодержавної програми економічних реформ; розробка регіональної програми економічних реформ; забезпечення проведення громадських обговорень програми економічних реформ та механізмів її впровадження з метою досягнення суспільного консенсусу; здіснення постійного моніторингу ефективності реалізації в області програми економічних реформ, участь у підготовці пропозицій щодо її коригування.

Фільми про Велику Вітчизняну війну покажуть школярам не тільки в Харкові, але і в районних центрах і селах. З такою ініціативою виступив голова ХОДА Михайло Добкін на оргкомітеті з відзначення 65-річчя з Дня Перемоги.

Про це на черговому засіданні оргкомітету з підготовки та відзначення 65-річчя Перемога повідомив заступник начальника Головного Управління з питань внутрішньої політики, взаємодії з правоохоронними органами, оборонної та мобілізаційної роботи Леонід Петренко. Для своєчасного завершення ремонтно-відновлювальних робіт на висоті Маршала Конєва передбачено 2 млн. 613 тис. 962 грн. На травневі свята на висоту будуть організовані масові екскурсії школярів.

На засіданні оргкомітету з підготовки та відзначення 65-річчя Перемоги голова ХОДА Михайло Добкін закликав глав районних держадміністрацій залучати меценатів, щоб вони брали участь у фінансуванні свята Перемоги. За його словами, коштів, закладених на ці цілі в бюджеті, недостатньо, щоб зустріти ювілейну дату гідно. "Найбільш масові події на День Перемоги відбудуться в Харкові, але не всі ветерани за станом здоров'я зможуть на них приїхати. Тому їм треба запропонувати цікаві заходи й в області", - підкреслив Михайло Добкін.

На ювілейні заходи до Дня Перемоги з обласного бюджету заплановано виділити 7 млн. 599 тисяч гривень. У Харкові на ці цілі направляється 3 млн. 603 тис. 200 грн. З районів та міст області з місцевих бюджетів та інших джерел, не заборонених законодавством, передбачається витратити 4 млн. 357 тис. 851 грн. Про це на черговому засіданні оргкомітету з підготовки та відзначення 65-річчя Перемога повідомив заступник начальника Головного Управління з питань внутрішньої політики, взаємодії з правоохоронними органами, оборонної та мобілізаційної роботи Леонід Петренко.

Харківщина вшанувала пам’ять жертв Катастрофи європейського єврейства

12 квітня в Дробицькому Яру вшанували пам’ять жертв Катастрофи європейського єврейства. У заходах взяв участь в.о. заступника голови Харківської облдержадміністрації з гуманітарних питань Вадим Ландсман, представники обласної об’єднаної єврейської громади та учні спеціалізованої середньої загальноосвітньої школи № 170 з поглибленим вивченням єврейської мови та культури.

Керівники Харківської області залишили запис у траурній книзі Генерального консульства Республіки Польща в м. Харкові з приводу загибелі Президента країни, політичної еліти, керівництва армії та духовенства. "Сумуємо разом з польським народом" - свої підписи під цими словами співчуття поставили голова обласної державної адміністрації Михайло Добкін, в.о.заступників голови Юрій Сапронов, Євген Савін та Ігор Шурма, голова обласної ради Сергій Чернов, перший заступник голови Микола Тітов, заступник голови Вікторія Казакова.

Сьогодні керівники області та міста на другому міському кладовищі вшанували пам'ять першого губернатора Харківщини часів незалежності України Олександра Масельського. 14 років тому перестало битися серце людини, яка керувала Харківською областю 13 років. При ньому сільське господарство регіону перестало бути збитковим, була відкрита третя лінія харківського метрополітену.

Сьогодні під час засідання господарського активу Харківської області голова облдержадміністрації Михайло Добкін дав низку першочергових доручень, спрямованих на вирішення проблем в сфері культури.

Наше завдання - створення експортоорієнтованої високотехнологічної індустрії. Анатолій Гіршфельд

Виступаючи на засіданні господарського активу області з питання ситуації в промисловій сфері Харківського регіону, директори провідних підприємств висловлювали своє бачення ситуації і пропозиції щодо використання потенціалу нашої області.

Як зазначила сьогодні під час засідання господарського активу Харківської області начальник управління культури і туризму облдержадміністрації Ніна Супруненко, в галузі культури залишається невирішеною низка гострих проблем . Зокрема, недостатнє фінансування галузі, застаріла матеріально–технічна база, неповна зайнятість працівників, плинність кадрів.

"В області зруйновано систему управління промисловістю як галуззю народного господарства. Немає ані об'єктивної оцінки ситуації, ані стратегічного бачення того, як рухатися далі. До подолання кризи ми сьогодні готові так само, як і перед її початком, - такий невтішний висновок зробив за результатами засідання господарського активу голова облдержадміністрації Михайло Добкін.

У Харкова дуже серйозні традиції, пов'язані з космосом. Михайло Добкін

Під час зустрічі з головою ХОДА Михайлом Добкіним члени громадської організації "Ветерани трьох космодромів "Петро Струщенко, Юрій Гагарін і Микола Шаталов обговорили можливість створення в Харкові Алеї слави космонавтів. Губернатор підтвердив, що всю розрізнену інформацію про роль Харкова в освоєнні космосу необхідно зібрати воєдино.

Михайло Добкін підтримав ідею присвоєння школі №93 імені Валентина Бондаренка

Учні середньої школи № 93, які поклали сьогодні квіти на могилу члена першого загону космонавтів Валентина Бондаренко, звернулися до голови ХОДА Михайла Добкіна з ініціативою, щоб їхній школі присвоїли ім'я Героя Радянського Союзу Валентина Бондаренко. Він закінчив її в 1954 році.

У великому залі Харківської обласної державної адміністрації проходить перше засідання господарського активу Харківської області. "Ми відновлюємо систему проведення господарських активів. На них будуть обговорюватися найбільш важливі і проблемні питання життя нашого регіону, будуть заслуховуватися думки всіх зацікавлених сторін. Після детального вивчення проблеми, будуть прийматися відповідні рішення, виконання яких буде контролюватися головою облдержадміністрації та його заступниками. На кожному наступному активі буде заслуховуватися виконання раніше прийнятих рішень. Активи будуть проводитися кожного місяця", - зазначив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Михайло Добкін вшанував пам'ять Валентина Бондаренка

Сьогодні, у Всесвітній день авіації і космонавтики, голова ХОДА Михайло Добкін поклав квіти на могилу нашого земляка, члена першого загону космонавтів Валентина Бондаренка.

З метою стабілізації ситуації на "Ізюмському тепловозо-ремонтному заводі" до цієї роботи було підключено Південну залізницю, що дозволило уже з вересня 2009 року відновити його роботу і почати поступове поліпшення ситуації. Крім того, треба відзначити позитивний досвід взаємовигідної співпраці Південної залізниці і промислових підприємств Харківської області, що триває вже з 2000 року.

Для вирішення питань промислових підприємств області, зокрема, погашення боргів по заробітній платні за результатами засідання господарського активу Михайло Добкін дав доручення Головному управлінню промисловості ХОДА у тижневий термін розробити і представити плани-графіки та конкретні, реальні заходи з погашення заборгованості по кожному підприємству.

Так, за січень-лютий 2010 р. промисловими підприємствами області вироблено продукції на 15,4% більше, ніж за відповідний період 2009 року (в Україні за підсумками 2 місяців 2010 року індекс промислової продукції становив 108,8% до відповідного періоду минулого року).

"Незважаючи на постійну роботу з Урядом, галузевими Міністерствами, проведення відповідних нарад на урядовому рівні і доручення Прем'єр-міністра України, цілий ряд важливих для області питань вирішити не вдалося. Зокрема, це - питання стабілізації роботи ДП "Завод ім. Шевченко", ДП "ХЕМЗ", ДП "Протон", ВАТ "ІТРЗ", ДП "Завод електроапаратури", - зазначив на засіданні господарського активу області перший заступник начальника Головного управління промисловості, транспорту і зв’язку Харківської облдержадміністрації Ігор Колот.

Архів документів