Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новий Єврейський Дім став частиною національно-культурної інфраструктури Харкова

Новий Єврейський Дім став частиною національно-культурної інфраструктури Харкова

У Харкові за адресою вулиця Тобольська, 46 урочисто відкрився новий Єврейський Дім, який дасть можливість для 40-катисячної єврейської громади Харкова об'єднати соціальні та культурні програми під одним дахом у самому центрі міста. У церемонії відкриття взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні Зіна Калай-Клайтман, Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина в місті Донецьку Клаус Ціллікенс, заступник голови ХОДА Вадим Ландсман, керівники іноземних дипломатичних установ в місті Харкові, представники єврейських громадських організацій.

Також на урочистій церемонії були присутні понад шістдесят гостей із США, Великобританії та Ізраїлю. Серед них - керівники міжнародних благодійних фондів, впливові лідери єврейських громад, представники міжнародних засобів масової інформації.

Довідково

Тепер у затишному сучасному будинку зможуть розвивати свою діяльність різні єврейські проекти, сюди будуть приходити сім'ї - від найменших євреїв нашого міста до тих, хто пережив страшні роки війни і тепер потребує допомоги.

У новій будівлі достатньо місця для масштабних заходів. Єврейський Дім буде призначений не тільки для євреїв, але стане частиною загальної національно-культурної інфраструктури міста.

Єврейський Дім був побудований на кошти міжнародних благодійних фондів: World Jewish Relief (Великобританія), Conference on Jewish Material Claims against Germany (США), The American Jewish Joint Distribution Committee (США).