Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Жодна неблагополучна родина не повинна залишитися поза увагою фахівців з соціальної роботи

Як повідомив в ході наради щодо соціальних ініціатив Президента України стосовно організації соціальної роботи з найуразливішими категоріями населення заступник голови ХОДА Ігор Шурма, в Харківській області укомплектовано 611 посад фахівців із соціальної роботи. Для всіх облаштовані робочі місця - кожен фахівець має все необхідне для організації своєї роботи. «Якщо на першому етапі введення посад фахівців з соціальної роботи основна увага приділялась підбору кадрів, навчанню, облаштуванню робочих місць, то зараз вже слід зосередитись на якості цієї роботи. Серед показників ефективності я бачу: в тих населених пунктах, де є фахівець з соціальної роботи, ми очікуємо зменшення кількості вилучених дітей. Чим раніше фахівець потрапить в сім'ю, познайомиться з нею, визначить можливі ризики і почне з нею працювати, тим більша вірогідність того, що ситуацію можна вчасно змінити на краще і зберегти родину. Жодна сім'я на закріплених територіях не має залишитись поза увагою», - підкреслив Ігор Шурма.

Рівень розрахунків споживачів області за послуги водопостачання та водовідведення становить 99%

Станом на 25 жовтня рівень розрахунків споживачів області за надані послуги водопостачання та водовідведення склав 99%, у т.ч. населення – 99%, установ, які фінансуються з державного бюджету, – 97,6%, з місцевих бюджетів – 98,5%, інших споживачів – 100,3%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Заборгованість населення за послуги водопостачання та водовідведення станом на 23 жовтня склала 142,8 млн. грн., установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, – 2,2 млн.грн., установ, які фінансуються з державного бюджету, – 1,8 млн.грн., госпрозрахункових споживачів – 174,5 млн. грн.

В ефірі – «Чай з губернатором»

Сьогодні, 25 жовтня, о 18.30 на телеканалі ХОД ТРК вийде в ефір телеверсія зустрічі голови ХОДА Михайла Добкіна з представниками ветеранських організацій Харківщини у форматі проекту «Чай з губернатором». Повтор програми можна буде побачити 27 жовтня о 17.05 та 28 жовтня о 17.10. Також телевізійна версія програми «Чай з губернатором» буде транслюватися в ефірі «7 каналу» 26 жовтня о 14.10, 27 жовтня - о 10.50, 28 жовтня - о 9.30.

Облдержадміністрація підписала договір про співпрацю з Інститутом епідеміології та інфекційних хвороб НАМН України

«В період реформування Санітарно-епідеміологічної служби може виникнути низка питань, пов’язаних з дотриманням санітарно-епідеміологічного благополуччя. За таких обставин облдержадміністрація заключила договір про співпрацю з ДУ «Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського» НАМН України», - повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Газифіковано село Первомайське Богодухівського району

24 жовтня було підключено до газопостачання с. Первомайське Богодухівського району. В урочистій церемонії пуску газу взяв участь перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. У 2012 році на будівництво підвідного газопроводу високого тиску до с. Первомайське Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України» було виділено кошти в обсязі 1345 тис. грн. Підрядною організацією ТОВ ПБП «Блиск» було завершено будівництво підвідного газопроводу загальною довжиною 6,3 км.

В Богодухові відкрито нову котельню

Перший заступник голови облдержадміністрації Валентин Дулуб взяв участь в урочистому відкритті котельні у м. Богодухів. У котельні змонтовано 2 котла Grandeg Turbo потужністю 300 кВт і 500 кВт та встановлений паливний модуль, що дає можливість автономної роботи котельні від 2-х до 4-х тижнів. «Такий тип котельні є найкращим в Європі, оскільки працює на твердому паливі, але при цьому дає ККД 92%. Роботи з установки модульної котельні на твердому паливі для опалення об'єктів соціальної сфери в м. Богодухові були закінчені в установлені строки, котельня запущена і стабільно функціонує», – зазначив Валентин Дулуб.

Події дня

Сьогодні, 25 жовтня, о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (м. Харків, пр-т Московський, 75) відбудеться відеоконференція на тему: «Перспективи досягнень енергетичної незалежності України завдяки видобуванню нетрадиційних видів вуглеводнів»

До уваги представників ЗМІ, акредитованих для висвітлення робочої поїздки Президента України Віктора Януковича в Харківську область!

Від'їзд представників ЗМІ, акредитованих для висвітлення візиту Президента України Віктора Януковича з метою ознайомлення з ходом робіт на першій пошуковій свердловині «Біляївська-400», о 9.00 від будівлі Харківської облдержадміністрації (з боку вул. Іванова). Від'їзд журналістів, акредитованих для висвітлення візиту глави держави на ВАТ «Турбоатом», о 12.30 від будівлі ХОДА (з боку вул. Іванова). Для роботи необхідно мати при собі шнури для підключення до сплітера. Від'їзд представників ЗМІ, акредитованих для висвітлення відкриття реконструйованого басейну Палацу дитячої та юнацької творчості Харківської міськради, о 13:00 від будівлі ХОДА (з боку вул. Іванова). Для роботи необхідно мати при собі шнури для підключення до сплітера. Всім представникам ЗМІ необхідно мати при собі паспорт та редакційне посвідчення!

Міністр внутрішніх справ України представив нового ректора ХНУВС

Сьогодні Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко представив викладацькому складу Харківського національного університету внутрішніх справ нового ректора. Указом Президента України на цю посаду призначений Сергій Гусаров, доктор юридичних наук, заслужений юрист України, генерал-полковник міліції, член – кореспондент Національної академії правових наук України. «Ректор і засновник університету Олександр Бандурка вирішив залишити свою посаду. Сьогодні я б хотів представити нового керівника університету - Сергія Гусарова. Ви всі його добре знаєте, він виріс на Харківщині, отримав великій досвід роботи, очолював міліцію Харківщини, останнім часом працював у Верховній Раді України, веде плідну наукову діяльність, тож робота в університеті для нього буде не нова. Це безперечно, можна сказати, видатна постать. І весь свій досвід і знання він докладе до подальшого розвитку університету», - сказав Віталій Захарченко.

Михайло Добкін пообіцяв допомогти налагодити співпрацю між Лозівським ковальсько-механічним заводом і ХТЗ

Сьогодні в ході відвідування Лозівського ковальсько-механічного заводу колектив звернувся до голови ХОДА Михайла Добкіна з проханням налагодити співпрацю між підприємством і Харківським тракторним заводом. Зокрема, мова йде про підписання договору, згідно з яким ХТЗ закуповував би у Лозівського ковальсько-механічного заводу мости для тракторів. Оскільки на даний момент ХТЗ закуповує мости китайського виробництва, вони дешевші, але набагато гіршої якості.

На основі досвіду Печенізького водосховища буде проводитися робота з зариблення в інших водосховищах Харківської області

На прес-конференції, присвяченій відродженню Печенізького водосховища, директор Департаменту агропромислового комплексу ХОДА Віталій Панов розповів, що зариблення Печенізького водосховища це пілотний проект. Саме на його основі буде проводитися робота з зариблення в інших водосховищах Харківської області.  

Профілактичні рейди з охорони Печенізького водосховища від браконьєрів проводяться регулярно і систематично

Сьогодні вночі в результаті профілактичного рейду Печенізьким водосховищем обласним комунальним спеціалізованим підприємством з виконання норм екологічної безпеки було знято з води 1 км 700 м сіток в районі с. Хотомля. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов.

Необхідно налагодити систему регулярного приїзду лікарів з районних центрів в села

Сьогодні в ході робочого візиту голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна в Сахновщинський район жителі ставили питання про надання медичної допомоги в невеликих населених пунктах. Оскільки основною проблемою медицини на селі залишається дефіцит кадрів, Михайло Добкін зазначив, що необхідно налагодити систему регулярного приїзду лікарів з районних центрів, які б приїжджали у всі населені пункти району та надавали медичну допомогу людям. За його словами, ця система повинна працювати автоматично.

Буде вибудувана багатоступенева система контролю за станом Печенізького водосховища

Про це сьогодні на прес-конференції, присвяченій відродженню Печенізького водосховища, повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов. «Ми плануємо залучати до взаємодії громадські організації, це і товариство спінінгістів, і товариство рибалок в Харківській області. Крім цього, ми плануємо провести в населених пунктах, які знаходяться на берегах Печенізького водосховища, зібрання громадян, де повністю будуть роз'яснені всі заходи, які проводяться на водосховищі. Буде налагоджена активна робота з депутатським корпусом. Таким чином, ми плануємо вибудувати багатоступеневу систему контролю за станом водоймища не тільки з боку контролюючих органів, але і з боку громадських організацій і громади», - сказав Віталій Панов.

Михайло Добкін зустрівся з жителями міста Лозова та Лозівського району

Сьогодні в рамках робочої поїздки відбулася зустріч голови ХОДА Михайла Добкіна з жителями міста Лозова та Лозівського району. У ході зустрічі Михайло Добкін розповів лозівчанам про перспективи розвитку Харківської області на найближчий час, а також відповів на їх запитання . Зокрема, піднімалися такі теми, як якість надання комунальних послуг та їх ціна, своєчасність виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери, нарахування соціальних виплат дітям війни та іншим соціально незахищеним верствам населення, а також земельні питання, розвиток сільського господарства і ціна на газ.

Вручені посвідчення 6 матерям-героїням Лозівського району

Сьогодні під час зустрічі з жителями міста Лозова та Лозівського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін вручив посвідчення 6 матерям-героїням. «Минулого тижня Віктор Янукович підписав указ про присвоєння почесного звання «Мати-героїня» понад 300 мешканкам Харківської області - жінкам, які завдяки своєму материнському подвигу отримали велику честь називатися матір'ю-героїнею. Шестеро людей присутні сьогодні тут, і я з радістю вручу їм посвідчення. Ми вдячні цим жінкам за те, що вони подарували суспільству багато майбутніх лікарів, вчених та інших фахівців, які будуть працювати на благо громади», - сказав Михайло Добкін.

У четвер з робочим візитом Харківську область відвідає Віктор Янукович

Сьогодні в ході робочої поїздки в Лозівський і Сахновщинський райони голова ХОДА Михайло Добкін окреслив заплановану програму робочого візиту Президента України Віктора Януковича на Харківщину. Планується, що Віктор Янукович відвідає три об'єкти. «Перший об'єкт - це початок буріння свердловини компанією «Shell» для видобутку газу середнього залягання нетрадиційним для України способом. Жодна з українських компаній не видобуває газ на такому рівні таким способом. Другий об'єкт - ВАТ «Турбоатом». Це провідне підприємство з турбобудування не тільки в Україні, але і в світі. На підприємстві є ряд питань, які можна вирішити лише на державному рівні. Зокрема, це питання про нові замовлення в тих країнах, де сьогодні продукція «Турбоатома» не використовується. І третій об'єкт - це огляд реконструйованого плавального басейну в Міському палаці дитячої та юнацької творчості», - повідомив Михайло Добкін.

Будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу в Лозовій планується закінчити до кінця 2013 року

Про це сьогодні в ході брифінгу за підсумками робочої поїздки в Лозівський і Сахновщинський райони повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «Будівництво вже ведеться. Капсулу з посланням нащадкам ми сьогодні закладали вже в готовий фундамент. Фінансування здійснюватиметься структурними підрозділами НАК «Нафтогаз України» в рамках виконання договору про співпрацю з обласною адміністрацією. Нагадаю, договір обсягом 150 млн. грн. реалізується за рахунок газифікації, реконструкції об'єктів соціальної сфери та будівництва фізкультурно-оздоровчих комплексів», - сказав Михайло Добкін.

Програма відродження Печенізького водосховища розрахована на 5 років

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов, 20 жовтня в рамках програми відродження Печенізького водосховища почалося його зариблення товстолобом і білим амуром. Адже саме ця риба добре біологічно очистить водосховище. «Робота з зариблення триває, тому що за один день технічно неможливо  близько 450 тис. особин перевести і випустити у водосховище. Хочу відзначити, що зариблення йде дволіткою, що дає можливість рибі добре перезимувати. Наступне зариблення ми плануємо здійснити вже навесні, але це зариблення з наукового обгрунтування буде більш дрібною рибою, оскільки вона зможе нормально адаптуватися. Восени знову запустимо крупну рибу. І так протягом п'яти років. Саме на такий термін розрахована програма з відродження Печенізького водосховища», - сказав Віталій Панов.

Михайло Добкін ознайомився з роботою Лозівського ковальсько-механічного заводу

Сьогодні в ході робочої поїздки в Лозівський район голова Харківської ОДА Михайло Добкін ознайомився з роботою ТОВ «Лозівський ковальсько-механічний завод». Зокрема, глава області оглянув цехи з виробництва сільгосптехніки і корпусів БТР. «Я подивився яка була виконана робота з відродження підприємства, ознайомився з продукцією, яку ви навчилися дуже якісно робити. Хочу сказати, що обласна адміністрація готова в будь-якій ситуації підставити плече трудовому колективу, щоб разом долати всі складнощі. Зараз непростий час, але наведення порядку в країні - це наша відповідальність. Я радий, що на економічній карті нашого регіону є підприємство, яке впорається з найскладнішими завданнями. А наше завдання, зі свого боку, щоб ви були забезпечені замовленнями, а значить і роботою», - звернувся Михайло Добкін до трудового колективу підприємства.

У Лозівському міжрайонному медичному центрі відкрито оновлений операційний блок

Сьогодні відбулася церемонія відкриття реконструйованого операційного блоку Лозівської центральної районної лікарні, яка входить в систему міжрайонних медичних центрів області. Участь у заході взяли голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, заступник голови ХОДА Ігор Шурма, голова обласної ради Сергій Чернов, голова Лозівської райдержадміністрації Богдан Рева і почесний громадянин м.Лозова, президент індустріальної групи "УПЕК" Анатолій Гіршфельд. «Сьогодні ми відкрили операційний блок, куди можна привезти будь-яких іноземних фахівців, і вони будуть працювати в звичних для себе умовах. Наше завдання - створювати умови для роботи лікарів, щоб вони могли повністю реалізувати свій професіоналізм. Мова йде і про підвищення заробітної плати. На жаль, доходи нашої економіки не дозволяють всім відразу підняти заробітну плату. Ми почали з пенсій і виплат незахищеним верствам населення. Наступний етап - це вчителі, лікарі, працівники соціальних служб. Крок за кроком ми будемо наводити порядок, бо це наша задача», - зазначив Михайло Добкін у ході церемонії відкриття.

Закладено капсулу «Послання нащадкам» в фундамент фізкультурно-оздоровчого комплексу м. Лозова

Сьогодні в ході робочої поїздки в Лозівський район голова ХОДА Михайло Добкін заклав капсулу «Послання нащадкам» в фундамент фізкультурно-оздоровчого комплексу м. Лозова. У заході також взяли участь голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, голова Лозівської райдержадміністрації Богдан Рева і Почесний громадянин міста Лозова, президент індустріальної групи "УПЕК" Анатолій Гіршфельд.

469 жителя Харківщини готові брати участь у Програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла

У Харківській області ведеться активна робота з реалізації Програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла. Станом на 24 жовтня участь в програмі беруть 8 будівельних компаній; кредити видають 7 банків; відібрано для участі у програмі 17 житлових будинків, в яких громадяни можуть придбати 1520 квартир. Про це повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

Михайло Добкін зустрівся з жителями села Катеринівка Сахновщинського району

Сьогодні в ході робочої поїздки в Сахновщинський район голова Харківської ОДАі Михайло Добкін зустрівся з жителями села Катеринівка. У ході зустрічі люди поставили Михайлу Добкіну найбільш актуальні для життя села питання. Зокрема, мова йшла про нарахування пенсій, соціальні виплати, ремонт соціальних об'єктів: школи, сільського клубу, лікарні. Також глава області розповів про основні пріоритети розвитку регіону і країни в цілому. Окремо зупинився на розвитку сільського господарства. За його словами, в даний момент в області ведеться робота щодо погашення виплат за оренду земельних паїв.

На території Катеринівського навчально-виховного комплексу впродовж тижня буде встановлено дитячий майданчик

Сьогодні в ході робочої поїздки до Сахновщинського району області голова Харківської ОДА Михайло Добкін відвідав Катеринівський навчально-виховний комплекс Сахновщинської районної ради. В ході візиту Михайло Добкін ознайомився з результатами ремонтних робіт у Катеринівському НВК, які проведено за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку по Харківській області. Крім цього, голова області додав, що на території даного НВК необхідно встановити дитячий майданчик.

Розпочалася робоча поїздка голови ХОДА Михайла Добкіна в Лозівський і Сахновщинський райони

Розпочалася робоча поїздка голови ХОДА Михайла Добкіна в Лозівський і Сахновщинський райони. Зокрема, глава області відвідає Катеринівський навчально-виховний комплекс, огляне реконструйований операційний блок КЗОЗ «Лозівська ЦРЛ», візьме участь у закладанні капсули «Послання нащадкам» у фундамент фізкультурно-оздоровчого комплексу у м. Лозова.

Для облаштування багатоквартирних будинків Харківщини сучасними засобами обліку та регулювання води і теплової енергії в 2012 році передбачено 19 млн. 794,8 тыс. грн.

Для реалізації в Харківській області бюджетної програми "Облаштування багатоквартирних будинків сучасними засобами обліку та регулювання води і теплової енергії", в 2012 році з державного бюджету виділено 10 млн. 695,4 тис. грн., що за умови забезпечення співфінансування з місцевих бюджетів у сумі 9 млн. 99,4 тис. грн., складе загальну суму впровадження проекту 19 млн. 794,8 тис. грн. Про це повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

Ремонтні роботи автомобільної дороги Київ-Харків-Довжанський виконані на загальну суму 203,8 млн. грн.

Як повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, на сьогоднішній день на автомобільній дорозі державного значення Київ-Харків-Довжанський на ділянці від м. Харкова до кордону з Донецькою областю км 516+200-646+200 виконано робіт на загальну 203,8 млн. грн.

Події дня

Сьогодні, 24 жовтня, о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул.Сумська, 64, 5 поверх, к.170)розпочнеться прес-конференція директора Департаменту агропромислового комплексу ХОДА Віталія Панова на тему: "Відродження Печенізького водосховища"; о 16:00 у залі засідань Держпрому (2 під., 2 поверх - вхід через 1 або 3 під'їзди) почнеться безкоштовний семінар для підприємців і тих, хто хоче розпочати власну справу, на тему: "Перевірки контролюючих органів".

З військового складу в Шевченківському районі вивезено 50% запасів меланжу і ракетного палива

Як повідомив сьогодні в ході зустрічі з профспілковим активом області голова ХОДА Михайло Добкін, на даний момент продовжується активна робота з вивезення меланжу та ракетного палива з території Харківщини. Зокрема, вже вивезено 50% запасів зі складу в сел. Шевченково. «Основні зусилля були спрямовані на те, щоб вивезти меланж і ракетне паливо з Харківської області. Є спеціальна програма ЄС, яка оплачує вивезення даних складових для переробки на території Російської Федерації. Ми в цьому році вивезли 50% меланжу і ракетного палива з цього складу, до кінця року вивеземо ще близько 25% від попередньої загальної кількості. У наступному році ми цю проблему повністю вирішимо», - підкреслив глава області.

Архів документів