Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині відбувся XVIII Різдвяний фестиваль творчості дітей та молоді «Зимовий Сонцеворот»

На Харківщині відбувся XVIII Різдвяний фестиваль творчості дітей та молоді «Зимовий Сонцеворот»

За інформацією Департаменту культури і туризму ХОДА, XVIII Різдвяний фестиваль творчості дітей та молоді «Зимовий Сонцеворот» тривав на Харківщині з 3 по 9 січня. Участь у ньому взяли 11 творчих колективів. Понад 500 учасників та провідні артисти харківських театрів протягом новорічних свят відроджували на малій сцені ХНАТОБу дивовижне казкове дійство за Різдвяними традиціями, переносячи глядача в чарівну вокально-хореографічну казку «В пошуках Різдвяної зірки».

Фестиваль було засновано у 1996 році. Основна його ідея полягає у відродженні народного мистецтва, яке поєднує в собі витоки рідної мови, її діалектику, звичаї, повір’я.

«Здобутки в дитячій народній творчості є невід’ємною складовою частиною культурних надбань нації. Сьогодні, коли ми прагнемо повернути народові його ж історичні цінності, не можна оминути такий важливий пласт духовної культури, як свята й обряди, щоб до кожної оселі прийшли святкові святвечори», - вважає Заслужений діяч мистецтв України Ірина Кощавець.

«Зимовий Сонцеворот» не тільки чудове мистецько-обрядове дійство. Він сприяє гармонійному розвитку особистості, виховання молодого покоління в дусі шанування і збереження традицій та культурних надбань українського народу.