Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Будівництво нової черги теплотраси ТЕЦ-5 дозволить знизити витрати на вироблення тепла і електроенергії

Планується будівництво нової черги теплотраси ТЕЦ-5 через Харків, яке дозволить зробити теплопостачання більш стабільним і знизити витрати на вироблення тепла і електроенергії. Про це повідомив сьогодні в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. «Свого часу передбачалося будівництво теплотраси №1, але воно так і не відбулося. Ця теплотраса дасть, в першу чергу, можливість стабільно забезпечувати теплом споживачів центральних районів м. Харкова. Також вона дасть можливість зробити розшивку потужностей станції та ліквідувати існуючі вбудовані котельні житлових будинків і перевести споживачів на централізоване опалення від ТЕЦ-5. Це дозволить знизити питомі витрати умовного палива на відпущену теплову енергію, а з іншого боку, зменшити вартість вироблення електроенергії на 10-15%. Це дуже вдалий план, необхідний для економіки м. Харкова, і будемо сподіватися, що він буде втілений в життя», – підкреслив він.

Події дня

Сьогодні о 14:30 у дитячій футбольній академії "Металіст" (вул. Плеханівська, 65) відбудеться урочисте відкриття міжнародного турніру з футболу «Кубок Слобожанщини - 2012»

Зміна власника ТЕЦ-5 не призведе до підвищення тарифів

Про це повідомив сьогодні в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, згідно з Постановою Кабінету міністрів від 25 травня 1998 року ТЕЦ-5 перебувала в списку підприємств, які не підлягають приватизації, та з 6 серпня 2012 підприємство було виключено з цього списку. Тендерні торги відбудуться найближчим часом. «Постановою Кабміну 295 млн. 909 тис. 871 акція, а номінальна вартість однієї акції – 1 грн, передана Фонду державного майна України для проведення заходів, пов'язаних з приватизацією. Фонд держмайна вже оголосив тендер на продаж цих акцій. Крок торгів буде становити 3,5 млн. грн., тобто після кожної нової заявки ціна буде збільшуватися на 3,5 млн. грн. Торги відбудуться 7 листопада. Після цього, незалежно від того, хто стане власником і господарем ТЕЦ-5, вона як працювала, так і працюватиме на Харків і харків'ян. На тарифах це жодним чином не позначиться», – зазначив перший заступник губернатора.

У поточному опалювальному сезоні на Харківщині в 4,5 рази скоротилася кількість скарг на низьку якість послуг з теплопостачання

У Харківській області опалювальний сезон стартував без збоїв, скарг від мешканців на погану якість послуг теплопостачання надходить незначна кількість. Про це сьогодні в ході програми «Ранковий ексклюзив» повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. «Скарг, що десь погано топлять, немає гарячої води - таких скарг цього року надходить в 4,5 рази менше, ніж надходило раніше. Багато було скарг під час похолодання, також багато дзвінків було з міста Харків під час початку опалювального сезону, тому що тут запуск тепла триває протягом тижня. Але коли запустили тепло, дзвінків стало значно менше. В цілому все, що було необхідно зробити, ми зробили, і опалювальний сезон триває чітко і без збоїв», - підкреслив Валентин Дулуб.

1 листопада на Алеї Почесних гостей фестивалю «Харьковская сирень» буде висаджено кущі бузку

Завтра, 1 листопада, о 15:00 на Алеї Почесних гостей фестивалю «Харьковская сирень» в саду ім. Шевченка будуть висаджені кущі бузку. Про це повідомила начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. «Це українські саджанці, тому можна сподіватися, що всі вони приживуться, і до V ювілейного кінофестивалю у травні 2013 року вже будемо вдихати аромат справжнього харківського бузку», – зазначила вона.

У підготовці до опалювального сезону Харківська область посіла одне з провідних місць

Як повідомив сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо перший заступник голови Харківської ОДА Валентин Дулуб, згідно з результатами моніторингу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, Харківська область - одна з тих областей України, що краще за всіх підготувалася до опалювального сезону.

Беззастережна перемога регіоналів у всіх мажоритарних округах – результат командної роботи всієї територіальної громади Харківської області

Про це заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, коментуючи результати виборів до Верховної Ради України. «Результати обробки ЦВК 100% протоколів у мажоритарних округах підтвердили незворотність тих змін, які крок за кроком реалізуються в регіоні. Упевнений, що, отримавши надійне лоббі в українському парламенті, жителям області буде легше реалізовувати нові проекти, що поліпшують якість їх життя. Результат виборів – це закономірний підсумок спільної роботи органів влади та місцевого самоврядування», – підкреслив він.

Питання виготовлення і впровадження в сільгоспвиробництві проектів сівозміни - на особливому контролі обласної державної адміністрації

Про це сьогодні заявила перший заступник директора Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Олена Кулик, підбиваючи підсумки семінару про запровадження науково обґрунтованих технологій в агропромисловому комплексі. Зокрема, серед проблем, які потрапляють в зону уваги обласної влади, Олена Кулик назвала недосконалість діючого законодавства в частині визначення кліматичних зон на території Харківської області. А це, в свою чергу, впливає на рекомендоване процентне співвідношення культур у сівозміні.

У Харкові відбудеться міжнародний семінар для редакторів комунальних видань

Про це повідомила сьогодні в ході спілкування з читачами газети «Время регионов Харьковщины» начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич. До участі в семінарі будуть запрошені редактори комунальних видань Полтавської, Сумської, Луганської та інших областей України, а також Бєлгородської області Російської Федерації. «Я впевнена, що у комунальних видань сусідніх областей, також як і у наших газет, накопичений серйозний досвід у вирішенні існуючих сьогодні проблем: плутанина між державною і комунальною власністю, комплектування кадрами, грамотний менеджмент, все те, що дозволяє залишатися виданню на плаву», - сказала Вікторія Маренич.

Найближчим часом буде оголошено конкурс на музичний символ фестивалю «Харьковская сирень»

Начальник управління у справах преси та інформації Харківської обласної державної адміністрації та співголова оргкомітету фестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич, відповідаючи на питання читачів газети «Время регионов Харьковщины» в ході прямої лінії, розповіла про те, що найближчим часом буде оголошено конкурс на музичний символ фестивалю «Харьковская сирень».

Ветерани війни, які знаходяться на лікуванні в обласному госпіталі для інвалідів війни, подякували ОДА за передані книги в рамках акції «Зроби добру справу - подаруй книгу!»

Сьогодні під час прямої лінії в газеті «Время регионов Харьковщины» за участю начальника управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторії Маренич до редакції зателефонував Володимир Лавринович, який перебуває на лікуванні в Харківському обласному госпіталі для інвалідів війни. Чоловік від імені всіх пацієнтів і медичного персоналу установи висловив велику подяку обласній адміністрації, зокрема, губернатору Харківщини Михайлу Добкіну, за передані напередодні Дня визволення України в рамках акції «Зроби добру справу - подаруй книгу!» книги для поповнення бібліотеки госпіталю. «Хороша книга найкращий подарунок. Крім усього іншого хороша книга - це ще й додатковий стимул до одужання», - сказав Володимир Лавринович.

1 листопада на Алеї Почесних гостей фестивалю «Харьковская сирень» буде висаджено кущі бузку

1 листопада на Алеї Почесних гостей фестивалю «Харьковская сирень» в саду ім. Шевченка будуть висаджені кущі бузку. Про це повідомила сьогодні в ході прямої телефонної лінії газети «Время регионов Харьковщины» начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. «Ця ідея народилася давно. Спочатку ми вибирали належний час, а потім зіткнулися з тим, що в Україні взагалі дуже мало місць, де можна придбати саджанці декоративного бузку. Ми звернулися за допомогою до директора Департаменту комунального господарства Харківської міськради Віктора Кітаніна, і він для нас знайшов ці кущі. У четвер ми їх висадимо, і до V ювілейного кінофестивалю у травні 2013 року вже будемо вдихати аромат справжнього харківського бузку», – зазначила вона.

Вікторія Маренич взяла участь у прямій телефонній лінії газети «Время регионов Харьковщины»

Сьогодні начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич взяла участь у прямій телефонній лінії газети «Время регионов Харьковщины». Протягом години вона відповідала на запитання читачів газети, які стосувалися різних сфер роботи управління. Зокрема, йшлося про майбутнє акції «Зроби добру справу - подаруй книгу!», про роботу «Школи юного журналіста», забезпечення ТВ-тюнерами окремих категорій населення, про фестиваль «Харьковская сирень», а також про перспективи розвитку районних ЗМІ в Харківській області.

Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва проведе семінар «Порядок проведення перевірок податковою службою і пенсійним фондом»

Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва ухвалив рішення продовжити цикл безкоштовних семінарів за перевірками контролюючих органів. Семінар «Порядок проведення перевірок податковою службою і пенсійним фондом» відбудеться 6 листопада о 16:00 у залі засідань Держпрому (2 під. 2 поверх - вхід через 1 або 3 під'їзди). Експертами виступлять ревізори інспектори Державної податкової служби у Харківській області та представники Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області. Будуть розглянуті питання: види податкових перевірок, як себе вести при перевірці податковою службою, перевірки ПФУ.

357 мешканкам Харківської області присвоєно почесне звання «Мати-героїня»

Президент України Віктор Янукович своїми указами присвоїв почесне звання «Мати-героїня» 357 мешканкам Харківської області. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «Звання матері-героїні присвоюється не тільки за народження трьох і більше дітей, а за те, що протягом тривалого часу матір підготовлює їх до дорослого життя та виховує гідних громадян України. Лише в тому випадку Президент ухвалює рішення про присвоєння звання. У Харківській області система виховання дітей має глибинні традиції. Окрім великої кількості матерів-героїнь у нас є 60 дитячих будинків сімейного типу, 318 прийомних родин, в яких на вихованні знаходиться 941 дитина», - зазначив заступник голови ХОДА.

У рамках акції «Зроби добру справу - подаруй книгу!» Харківській державній науковій бібліотеці ім. В. Г. Короленка передали рідкісні книги

Сьогодні начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич передала Харківській державній науковій бібліотеці ім. В. Г. Короленка ряд книг видання початку XX століття, що були зібрані в рамках акції «Зроби добру справу - подаруй книгу!», яка відбулася на початку жовтня за ініціативи управління у справах преси та інформації. «На сьогодні бібліотека ім. Короленка є одним з головних наукових центрів України, особливо Харкова, де люди можуть поповнити свої власні знання. Організовуючи акцію «Зроби добру справу - подаруй книгу!», ми були націлені на те, щоб зібрати нову літературу. Тому що ми планували передати її у госпіталь для інвалідів війни, у територіальні центри соціального обслуговування та шкільні бібліотеки Харківської області. Але серед різноманіття всіх книг, які передали люди, виявилися видання початку XX століття. Ми звернулися до бібліотеки ім. Короленка з тим, щоб вони цю літературу взяли в дар і могли давати ці книги в користування іншим людям, які ними будуть цікавитися», - сказала Вікторія Маренич.

489 жителів Харківщини готові брати участь у Програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла

У Харківській області ведеться активна робота з реалізації Програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла. Станом на 30 жовтня участь в програмі беруть 8 будівельних компаній; кредити видають 7 банків; відібрано для участі у програмі 17 житлових будинків, в яких громадяни можуть придбати 1520 квартир. Про це повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За його інформацією, на даний момент укладено 53 договорів на часткову компенсацію відсотків і видано кредитів на 10 млн. 136 тис. грн. Із запланованих коштів у сумі 60 млн. 183 тис. грн. для надання часткової компенсації надійшло 15 млн. грн. Бажання брати участь у Програмі виявило 489 осіб.

Події дня

Сьогодні, 30 жовтня, об 11:00 в актовій залі національного технічного університету сільського господарства ім. Петра Василенка (вул. Артема, 44) відбудеться семінар на тему: «Проблемні питання виготовлення та впровадження у сільськогосподарському виробництві проектів землеустрою, що забезпечують екологічно-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь і передбачають заходи з охорони земель».

На ремонт доріг комунальної власності у Харківській області використано 73,3 млн. грн.

Станом на 29 жовтня загальний обсяг виконаних робіт по Субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах складає 73,3 млн. грн., або 64% при середньому по Україні 50%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

Харків’янка перемогла на Чемпіонаті України з легкоатлетичного кросу

У ході чемпіонату України з легкоатлетичного кросу, який проводився 26 та 27 жовтня в місті Біла Церква, харків’янка Вікторія Погорєльська посіла в особистій першості I місце серед молоді на дистанції 6 кілометрів та І місце серед дорослих та молоді на дистанції 3 кілометри. Як повідомляє офіційний сайт ГУ у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА, за підсумками виступу у цих змаганнях, спортсменка здобула право представляти збірну команду України на чемпіонаті Європи з кросу, який 9 грудня відбудеться у Будапешті. Інша харківська спортсменка Наталія Батрак на чемпіонаті України виборола ІІІ місце серед дорослих на дистанції 3 кілометри.

Про впровадження науково-обґрунтованих технологій в агропромисловому комплексі – на семінарі

Завтра, 30 жовтня, об 11:00 в актовій залі національного технічного університету сільського господарства ім. Петра Василенка (вул. Артема, 44) відбудеться семінар на тему: «Проблемні питання виготовлення та впровадження у сільськогосподарському виробництві проектів землеустрою, що забезпечують екологічно-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь і передбачають заходи з охорони земель», підготовлений Державною інспекцією сільського господарства України в Харківській області за сприяння Департаменту агропромислового розвитку ХОДА.

Людям з особливими фізичними потребами, які мешкають на Харківщині, цього року видано 950 інвалідних візків

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, людям з особливими фізичними потребами, які мешкають у Харківській області, видано 950 інвалідних візків, що становить 54,1 від потреби. Заступник голови ХОДА також зазначив, що на виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича щодо повного забезпечення у 2012 році окремих категорій населення інвалідними візками органами праці та соціального захисту населення області до Центрального банку даних з проблем інвалідності внесено 1757 направлень на виготовлення візків, що становить 100% від потреби.

Харківські школярі здійснили подорож «по слідах» молодіжної підпільної організації «Молода гвардія»

25-27 жовтня учні 6-11 класів Спеціалізованої економіко-правової школи Харківського гуманітарного університету «Народна українська академія» відвідали міста Краснодон і Ровеньки. Поїздка – один з етапів реалізації Акції, присвяченої 70-річчю підпільної комсомольської організації «Молода гвардія», яка проходить в Народній українській академії з квітня 2012 року. У рамках акції з числа студентів була підготовлена ​​група лекторів, яка проводила тематичні заняття як в студентських групах, так і в шкільних класах. Також розповідали про історію «Молодої гвардії» в середніх загальноосвітніх школах № 5 і 172. Учні СЕПШ ХГУ «НУА» дивилися фільми, присвячений «Молодій гвардії» та створили альбом про героїв-молодогвардійців.

У Харкові відбудеться міжнародна акція з обміну фотографіями

3 листопада 2012 року в Харкові поруч з пам’ятником Т.Г. Шевченку вперше відбудеться міжнародна акція з обміну фотографіями - «Сушка». В рамках акції будь-який учасник може принести свої роботи і повісити їх на білизняні мотузки за допомогою прищіпок, а в обмін на них забрати будь-які інші. «Сушка» - формат виставки, що об'єднує фотографів різних напрямків, як аматорів, так і професіоналів.

У Харківській області явка виборців близько 53%

Про це під час прямого включення на ТРК «Україна» повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «По області явка виборців в районі 53%. Я думаю, що це хороший показник, враховуючи які погодні умови сьогодні в Харківському регіоні. Погана погода тримається протягом усього дня. В одних районах дощ був трохи сильніше, в інших менше. Але те, що під дощем доводилося голосувати практично всім харків'янам – це факт», – зазначив Михайло Добкін.

Станом на 12.00 в Близнюківському районі проголосувало 30,5% виборців (виправлено)

В ефірі обласного радіо голова Близнюківської райдержадміністрації Лідія Шулец розповіла, що неполадки з електропроводкою, які виникли на одній з дільниць району, були своєчасно усунені, і о 8:00 на Близнюківщині відкрилося 29 виборчих дільниць, в тому числі 1 спецдільниця. «Виборчий процес проходить нормально, спокійно, прозоро, – зазначила Лідія Шулец, – станом на 12.00 проголосувало 5316 виборців. Це 30,5%. Всі виборчі дільниці відкриті. З маленьких населених пунктів організовано підвезення людей. Вдома проголосують 1146 виборців».

У Зачепилівському та Шевченківському районі виборчий процес проходить без порушень

Голова Зачепилівської райдержадміністрації Лідія Кобильська в ефірі обласного радіо розповіла, що станом на 12.00 явка по району склала 29,5%. «Коли відкрилися виборчі дільниці, погода була хороша - тепло. А потім пішов дощ. Люди йдуть на дільниці задоволені, кожен приходить і віддає голос за того, за кого вважає за потрібне», - зазначила Лідія Кобильська. 

У Первомайському районі проголосувало 32% виборців

Як повідомив в ефірі обласного радіо голова Первомайської райдержадміністрації Віктор Намчук, станом на 12:00 в районі проголосувало 32% виборців. «Незважаючи на те, що йде дощ, активність виборців велика. Серед спостерігачів зауважень немає. Є нештатні ситуації. Наприклад, у селі Дмитрівка впала палиця на електропровід, через що виникли проблеми з подачею електроенергії. Ми це питання відразу врегулювали», - сказав Віктор Намчук. 

Сьогодні я проголосував за майбутнє країни. Михайло Добкін

Сьогодні, 28 жовтня, відбуваються вибори до Верховної Ради України. Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін взяв участь у народному волевиявленні та проголосував на виборчій дільниці за адресою: вул. Ейдемана, 6, школа № 138. «Сьогодні я проголосував за майбутнє країни. Упевнений, що ні погода, ні що-небудь інше не завадить жителям області взяти участь у голосуванні та підтримати тих кандидатів, яких вони для себе визначили. Я впевнений, що буде обрана абсолютно робоча Верховна Рада, і Харківщина буде представлена в ній найбільш гідними людьми, які створять потужне харківське лобі», – підкреслив у своєму коментарі губернатор Харківщини.

Харківських дорожників нагороджено медалями «За працю і звитягу»

Указом Президента України № 617/2012 від 27 жовтня 2012 року «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня автомобіліста і дорожника» відзначені медаллю «За працю і звитягу» заступника начальника відділу Служби автомобільних доріг у Харківській області Віктора Величка та машиніста укладача асфальтобетону акціонерного товариства «Шляхове ремонтно-будівельне управління №33» Олександра Погорілого.

Архів документів