Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за добу було розчищено від снігу 2105 км автодоріг, у тому числі 1490 км місцевого та 615 км державного значення. Було використано для забезпечення безпечного проїзду 532,32 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювала 111 одиниць техніки та 146 дорожніх робітників. Станом на ранок 10 січня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

У зв’язку із збільшенням прожиткового мінімуму перераховано розмір пенсій, доплат і соціальних виплат

Законом України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» встановлено прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність: 894 грн. з 1 січня 2013 року та 949 грн. з 1 грудня 2013 року. Мінімальний розмір пенсії встановлено на рівні прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Про це повідомляє Пенсійний фонд України в Харківській області. За кожний рік понад 35(25) років для чоловіків та 30(20) років для жінок розмір пенсії збільшується на 1% від розміру пенсії, яка обчислена відповідно до статті 27 Закону про пенсійне страхування, але не більше 1% відсотка від прожиткового мінімуму.

Події дня

Сьогодні, 10 січня, о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр.Московський,75) відбудеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: "Діяльність служби екстренної медичної допомоги та медицини катастроф".

Для проходження зовнішнього незалежного оцінювання 2013 року вже подало документи 30 осіб

4 січня 2013 року розпочато реєстрацію осіб, які виявили бажання взяти участь у зовнішньому незалежному оцінюванні. Подати реєстраційні документи майбутні вступники матимуть змогу до 5 березня. Детальна інформація про порядок подання документів розміщена на веб-сайтах Українського та Харківського регіонального центрів оцінювання якості освіти. Про це повідомив директор регіонального центру оцінювання Олександр Сидоренко. «На 8 січня ми отримали вже перші 20 заяв, сьогодні їх вже біля 30. Першим зареєстрованим учасником ЗНО у Харківській області став випускник ЗОШ №103, мешканець смт. Кулиничі Денис Корж. Активність майбутніх абітурієнтів досить інтенсивна», – зазначив він.

У 2013 році ЗНО проводитиметься з 3 по 27 червня

Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко, з 4 січня цього року на Харківщині розпочалася реєстрація учасників зовнішнього незалежного оцінювання. «На сайті Українського центру оцінювання якості освіти була опублікована комп’ютерна програма реєстрації учасників зовнішнього незалежного оцінювання. Ця процедура відбувається у повній відповідності з минулорічною процедурою. Вона є доволі простою: кожен абітурієнт з допомогою комп’ютерної програми роздруковує собі заяву - реєстраційну карту, заповнює її, до неї додає дві фотокартки, наклеює їх на цю заяву, додає копію паспорта або свідоцтво про народження, а також довідку зі школи, що він є учнем 11 класу (той, хто вже має середню освіту, додає копію атестату про загальну середню освіту). Ці документи поштою надсилаються до нас. В результаті кожен абітурієнт отримує персональну сторінку на нашому сайті, доступ до якої матиме тільки він», - сказав Олександр Сидоренко.

У пробному ЗНО на Харківщині візьмуть участь 43% абітурієнтів

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко, цього року суттєво зросла кількість абітурієнтів, які вирішили взяти участь у пробному тестуванні. «Серйозний акцент цього року було зроблено на пробному тестуванні, завдяки чому на 10% збільшилась кількість його учасників. Якщо минулого року їх було трохи більше 30%, то цього року ми маємо 43%. Це є результатом того, що абітурієнти зрозуміли, наскільки це для них важливо», - зазначив він.

У 2012 році результати ЗНО в Харківській області показали зростання рівня знань абітурієнтів

За результатами Зовнішнього незалежного оцінювання 2012 року 61 абітурієнт з Харківської області набрав максимальну кількість балів, - повідомив сьогодні в ході прес-конференції директор Департаменту науки і освіти ХОДА Роман Шаповал. За його словами, цей результат набагато вище показника сусідніх областей, які входять в один округ з Харківщиною. «Максимальна кількість балів у 2012 році на ЗНО отримав у Харківській області 61 абітурієнт, в той же час в Полтавській і Сумській областях по 200 балів набрали по 25 абітурієнтів», - повідомив він.

Змінено кінцеві терміни надання звітності до Пенсійного фонду України

Відповідно до пунктів 3.2 – 3.4 розділу ІІІ постанови правління Пенсійного фонду України від 10 грудня 2012 року № 24-1 змінилися терміни та форма подання звіту фізичними особами – підприємцями. Про це повідомляє Головне управління Пенсійного фонду України у Харківській області. Зокрема, фізичні особи – підприємці, у тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування, формують та подають до органів Пенсійного фонду звіт самі за себе один раз на рік до 10 лютого року, наступного за звітним періодом.

На Харківщині укладено 77 договорів на часткову компенсацію відсотків за Програмою здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла

Станом на 9 січня участь у Програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла беруть 9 будівельних компаній, кредити видають 7 банків. Відібрані для участі в програмі 28 житлових будинків, в яких громадяни можуть придбати 2583 квартир. На даний момент укладено 77 договорів на часткову компенсацію відсотків і видано кредитів на 15,629 млн. грн. Із запланованих коштів у сумі 60 млн. 183,4 тис. грн. для надання часткової компенсації профінансовано 15 млн. грн. Бажання брати участь у Програмі виявили 560 осіб.

У 2012 році продуктивність дійного стада в сільгосппідприємствах області збільшилася на 18%

Як інформує Департамент агропромислового розвитку ХОДА, за підсумками 2012 року продуктивність дійного стада в сільгосппідприємствах області склала 5 230 кг молока на одну корову, що на 18% більше рівня продуктивності у 2011 році. При цьому 11 сільгосппідприємств отримали надій більше 7 000 кг на корову. Серед них ТОВ АФ «Піщанська» Красноградського району – 8642 кг, СТОВ «Мрія» Красноградського району – 8522 кг, ПСП «Родіна» Дворічанського району – 8234 кг.

На Харківщині працює 137 пунктів обігріву

Як повідомляє Департамент цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації, на сьогодні у населених пунктах області відкрито 137 пунктів обігріву – усі стаціонарні. За добу по допомогу звернулось 11 осіб. Всього за період холодів по допомогу звернулось 2606 осіб.

У 2013 році рівень оздоровлення дітей в Харківській області залишиться високим

Як повідомив сьогодні в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник начальника Управління у справах сім'ї та молоді – начальник відділу з питань соціальної підтримки молоді та забезпечення рівних прав та можливостей Євген Шаньшин, в планах на 2013 рік подальше підвищення рівня оздоровлення дітей в області. «У 2012 році Харківська область посіла провідні позиції в Україні у цій сфері, і ми не знизимо цю високу планку. За допомогою різних творчих змін ми допомагаємо розвивати всі напрямки. Це оздоровлення соціально незахищеної категорії дітей, творчі зміни для дітей з відхиленнями у розвитку – так званий фестиваль «Повір у себе», де дитина, яка страждає якимось вродженим захворюванням, отримує рівні можливості зі своїми однолітками. Ми плануємо і в цьому році зміни «Спорт для всіх», «Олімпійська надія», між усіма таборами будуть організовані змагання. Спортивний дух потрібно підтримувати і розвивати», – підкреслив він.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Ізюмському районі

Станом на 9 січня в Ізюмському районі працює 14 котельних (100%), опалюються усі 25 об’єктів соціальної сфери: 18 шкіл і 7 дитячих садків. До централізованого теплопостачання підключено 5 житлових будинків (100%).

У 2011 - 2012 рр. в Харківській області проведена велика робота зі створення умов для розвитку дитячого спорту

«У нас дуже багато талановитих дітей. Сьогодні велика кількість дітей 1997 - 98 рр. народження вже стають кандидатами та майстрами спорту. Для цього була проведена у 2011-2012 рр. дуже велика робота. Було побудовано величезну кількість спортивних майданчиків, діє система дитячо-юнацьких спортивних шкіл, школа вищої спортивної майстерності. Звичайно, не можна сказати, що ми забезпечені всім необхідним повністю, але за останні 2-3 роки проведено великий обсяг роботи. Щось відновлюємо, щось створюється нове. Поетапно це все робиться, гроші закладаються, і ми бачимо пріоритетні напрямки», - підкреслив у ході програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник начальника управління у справах сім'ї та молоді - начальник відділу з питань соціальної підтримки молоді та забезпечення рівних прав та можливостей Євген Шаньшин.

На Харківщині активно реалізується ідея зі створення харківського «Артека»

Як повідомив сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник начальника управління у справах сім'ї та молоді - начальник відділу з питань соціальної підтримки молоді та забезпечення рівних прав та можливостей ХОДА Євген Шаньшин, два роки тому народилася ідея зі створення на території Харківської області центру оздоровлення для дітей та молоді під робочою назвою - харківський «Артек», яка зараз активно реалізується. 

У Харківській області діє близько 3 тисяч клубів за інтересами для дітей та молоді

На Харківщині велика увага приділяється створенню можливостей для різнобічного розвитку дітей. Як повідомив сьогодні в ході програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник начальника управління у справах сім'ї та молоді - начальник відділу з питань соціальної підтримки молоді та забезпечення рівних прав та можливостей Євген Шаньшин, в цілому на території області діє близько 3 тисяч дитячо-юнацьких клубів, які включають в себе різні гуртки та секції. «У нас діє розгалужена система клубів за місцем проживання, по області можна нарахувати близько 3 тисяч таких клубів. Є серед них такі, які потребують додаткових капіталовкладень, є такі, які за спонсорські гроші, за кошти державного бюджету приведені в порядок, і там працюють системи гуртків та секцій. Гуртки різноманітного плану, починаючи від рукоділля, бісероплетіння, макраме, м'якої іграшки, шахів, малювання і закінчуючи серйозними спортивними секціями - з боксу, східних єдиноборств, легкої атлетики. Батьки, привівши дитину в такий клуб, мають можливість вибору, куди відправити дитину», - підкреслив він.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за добу було розчищено від снігу 2486,6 км автодоріг, у тому числі 1549,6 км місцевого та 937 км державного значення. Було використано для забезпечення безпечного проїзду 1053,6 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювала 143 одиниця техніки та 179 дорожніх робітників. Станом на ранок 9 січня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Події дня

Сьогодні, 9 січня, о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) відбудеться прес-конференція директора Департаменту науки і освіти ХОДА Романа Шаповала та директора Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександра Сидоренка на тему "Про початок реєстрації для проходження зовнішнього незалежного оцінювання"

На Харківському державному міжобласному спецкомбінаті «Радон» у грудні 2012 року не було перевищень радіаційних параметрів

Як повідомляє Східна державна інспекція з ядерної та радіаційної безпеки Держатомрегулювання, за даними радіаційного моніторингу на проммайданчику, у санітарно-захисній зоні, у зоні спостереження Харківського державного міжобласного спецкомбінату ДК УкрДО «Радон» упродовж грудня 2012 року перевищень нормативних значень радіаційних параметрів не зафіксовано, радіаційна обстановка на підприємстві стабільна.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Золочівському районі

Станом на 8 січня в Золочівському районі працюють 2 котельні (100%), опалюються усі 52 об’єкти соціальної сфери: 19 шкіл, 14 дитячих садків та 19 лікувальних закладів. Житлові будинки обладнані індивідуальним опаленням, централізоване теплопостачання відсутнє.

У 2013 році на Харківщині буде освячено кілька православних храмів

У 2012 році в населених пунктах Харківщини було відкрито більше 10 нових православних храмів, - повідомив у своєму інтерв’ю газеті «Слобідський край» архієпископ Харківський і Богодухівський Онуфрій. За його словами, поточного року робота з возведення і освячення нових храмів на Харківщині продовжиться. «Взагалі у єпархії в 2012 році ми освятили більше 10 нових храмів. Зараз непростий час, чимало економічних негараздів, але завдяки людям доброї волі будуються храми. Більш того, у нас є випадки, коли самі віряни будують храм і просять направити священика. Це ініціатива мешканців села чи селища, і радієш з того, що є такі люди, які хочуть, щоб їхня громада жила духовним життям. До Дня міста у Харкові було відкрито три нові храми. Це величезний подарунок для віруючих харків’ян, Православної церкви та взагалі для суспільства. У 2013 році, я думаю, в Харкові відкриється ще близько чотирьох-п’яти храмів. Заплановано освячення храмів на ХТЗ, Салтівці, у центральній частині міста», - повідомив архієпископ Онуфрій.

В області зросли закупівельні ціни на сільськогосподарську продукцію

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, протягом січня – листопада 2012 року середні закупівельні ціни на сільськогосподарську продукцію в Харківській області перебували на наступному рівні: зернові і зернобобові культури – 1540,8 грн. за тонну, худоба та птиця в живій вазі – 11889,4 грн. за тонну, молоко і молочні продукти – 2847,2 грн. за тонну, яйця – 621,9 грн. за тис.шт. «При цьому в порівнянні з минулим роком зросли закупівельні ціни на зерно, худобу та птицю, яйця, що є позитивним моментом для селян. В цілому по Україні середня ціна продажу зернових та зернобобових культури становила 1534,1 грн. за тонну, худоби та птиці в живій вазі – 13503,6 грн. за тонну, молока і молочних продуктів – 2655,9 грн. за тонну, яєць – 622,5 грн. за тис. шт.», – сказав заступник губернатора.

На Харківщині працює 137 пунктів обігріву

Як повідомляє Департамент цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації, на сьогодні у населених пунктах області відкрито 137 пунктів обігріву. Усі стаціонарні. За добу по допомогу звернулось 5 осіб. Всього за період холодів по допомогу звернулось 2595 осіб.

У січні – листопаді 2012 року середня зарплата на Харківщині зросла на 14,9%

Середньомісячна заробітна плата в Харківській області протягом січня – листопада 2012 року становила 2726 грн. Про це поінформував заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «Середня зарплата в регіоні майже в 2,5 рази перевищила державні соціальні стандарти, які діяли в цьому періоді – мінімальну заробітну плату та прожитковий мінімум (1118 грн.). У порівнянні з аналогічним періодом минулого року зарплата зросла на 14,9%», – зазначив Юрій Сапронов. 

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за добу було розчищено від снігу 1902,3 км автодоріг, у тому числі 1016,5 км місцевого та 885,8 км державного значення. Було використано для забезпечення безпечного проїзду 1065,2 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювала 101 одиниця техніки та 138 дорожніх робітників. Станом на ранок 8 січня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

У 2012 році на Харківщині зібрано податків на суму понад 9,6 млрд. грн.

Протягом 2012 року у Харківській області надійшло понад 9,6 млрд. грн. платежів до бюджетів усіх рівнів. Це майже на 1,1 млрд. грн. більше показника 2011 року, - повідомляє офіційний сайт ДПС У Харківській області. Загалом до Державного бюджету від платників Харківського регіону за дванадцять місяців 2012 року надійшло 5,1 млрд. грн. До місцевих бюджетів у минулому році зібрано більше 4,5 млрд. грн, що на 26,5 %, або на 946,5 млн. грн. більше надходжень 2011 року.

Євген Савін привітав батьків, діти яких народилися в перший день 2013 року в Регіональному перинатальному центрі

Сьогодні заступник голови ХОДА Євген Савін відвідав Харківський регіональний перинатальний центр і від імені керівника області Михайла Добкіна привітав молодих батьків, діти яких з'явилися на світ 1 січня 2013 року. Також свої вітання дітям і батькам передала перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко. У перший день року у Регіональному перинатальному центрі народилося 5 малюків - 2 дівчинки і 3 хлопчика. Батьки 2 дітей мешкають у місті Харків, також 1 січня поповнилися сім'ї Балаклійського, Первомайського районів області та сел. Пісочин. Всім батькам і дітям Євген Савін побажав міцного здоров'я, миру та взаєморозуміння в сім'ях. «Ми живемо в країні, області, місті, де безпека, комфорт і умови для життя, роботи, навчання людей є наріжним каменем. Тому хотів би звернутися до всіх молодих сімей: народжуйте в Харківській області без страху за життя своє і своїх дітей. Тут ви будете жити в комфорті. У вас все буде», - сказав Євген Савін.

Протягом 2012 року на «гарячу лінію» із запобігання та протидії домашньому насильству надійшло 242 дзвінка

Департаментом у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації підведені підсумки роботи регіональної консультативної телефонної «гарячої лінії» із запобігання та протидії домашньому насильству (057-705-12-66). Протягом 2012 року на «гарячу лінію» надійшло 242 дзвінка. Більшість з них стосувалась випадків вчинення фізичного та психологічного насильства, останнім часом збільшилась кількість дзвінків щодо вчинення економічного насильства. Всі, хто звернувся отримали безкоштовну та конфіденційну допомогу.

Проїзд на автомобільних дорогах загального користування Харківської області забезпечений

Станом на 04.01.2013 року проїзд на автомобільних дорогах загального користування Харківської області забезпечений. За інформацією Управління Укртрансінспекції в Харківській області, перебоїв в роботі пасажирського транспорту через погодні і дорожні умови не було. Щодня для забезпечення безпеки дорожнього руху задіяні всі філії ДП «Харківський облавтодор», в яких цілодобово працюють від 58 до 87 од. машин і механізмів, від 96 до 121 працівників. Крім цього було задіяно від 22 до 32 од. техніки, яка виділялася підприємствами районів. З початку осінньо-зимового періоду 2012-2013 років використано 14374,3 куб.м піщано-соляної суміші.

Розпочато реєстрацію учасників зовнішнього оцінювання 2013 року

4 січня 2013 року розпочато реєстрацію осіб, які виявили бажання взяти участь у зовнішньому незалежному оцінюванні. Подати реєстраційні документи майбутні вступники матимуть змогу до 5 березня. З детальною інформацією про порядок подання документів, необхідних для здійснення реєстрації, можна ознайомитися на веб-сайтах Українського та Харківського регіонального центрів оцінювання якості освіти.

Архів документів