Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові планується відкрити австралійське консульство

У Харкові планується відкрити австралійське консульство

Сьогодні відбулася зустріч голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Балути та виконавчого директора ТОВ «Шоу Менеджмент», директора Центру здорового харчування пана Ентоні Шоу. Також на заході були присутні перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Юлія Світлична.

У ході зустрічі сторони обговорили питання економічного співробітництва Харківської області та Австралії, а також можливість відкриття почесного консульства Австралії в Харкові. Говорячи про процедуру його відкриття, Віктор Коваленко підкреслив, що одне з найважливіших питань це дотримання встановленої процедури.

«Міністерство закордонних справ Австралії направляє в МЗС України лист з пропозицією про призначення Почесного консула України, після чого це питання буде узгоджено з ОДА та правоохоронними структурами. Якщо МЗС Австралії дає згоду на представлену кандидатуру, то направляє офіційний лист в Міністерство закордонних справ України з проханням вручити екзекватуру почесного консула», - розповів Віктор Коваленко.

Також в ході зустрічі було відзначено, що у Австралії немає жодного регіону-побратима з Україною. В даний час прийнято рішення вивчити потенціал регіонів для укладення міжрегіональної угоди.

 Голова ХОДА Ігор Балута висловив надію в тому, що співпраця харківського і австралійського регіону буде плідною і успішною.