Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Видавництва та редакції ЗМІ Харківщини запрошуються до участі у форумі «День рекламного та видавничого бізнесу в Україні»

З 26 по 29 березня у Донецьку відбудеться форум «День рекламного та видавничого бізнесу в Україні». В рамках форуму будуть представлені такі напрямки видавничо-медійної діяльності, як реклама, поліграфія, сувенірна продукція, телебачення, радіо, друковані та електронні ЗМІ, видавнича справа, книжкова торгівля. Крім того, в ході форуму відбудуться ХVІ спеціалізована виставка «Реклама. Поліграфія. Медіа» та спеціалізована виставка «Книга-2013», у програмі яких передбачені семінари, презентації, майстер-класи і тренінги. До участі у форумі запрошуються видавці та керівники редакцій ЗМІ Харківської області. Більш детальну інформацію можна отримати на сайті http://expodon.dn.ua та за телефонами: (062) 381-24-70, 311-95-64, 311-99-56.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Красноградському районі

Станом на 14 січня в Красноградському районі працюють 15 котельних (100%), опалюються усі 66 об’єктів соціальної сфери: 23 школи, 13 дитячих садків та 30 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключені 132 житлові будинки (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах Красноградського району працюють диспетчерські служби.  

16 січня буде проведено планову перевірку засобів оповіщення населення у разі виникнення надзвичайних ситуацій

16 січня 2013 року о 14:25 Департаментом цивільного захисту Харківської облдержадміністрації буде проведена планова технічна перевірка засобів оповіщення населення з включенням електросирен, залученням радіотрансляційних вузлів та телебачення. Керівництво Департаменту звертається до громадян з проханням під час перевірки зберігати спокій і продовжувати свої справи.  

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за добу було розчищено від снігу 481 км автодоріг, у тому числі 401 км місцевого та 80 км державного значення. Було використано для забезпечення безпечного проїзду 142,07 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 85 одиниць техніки та 122 дорожні робітники. Станом на ранок 14 січня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Мешканці села Польова Дергачівського району надіслали Михайлу Добкіну лист-подяку за виконані обіцянки

Під час робочої поїздки на Дергачівщину 15 серпня 2012 року голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін з нагоди відкриття газопроводу відвідав село Польова. Його мешканці звернулись до губернатора з проханням допомогти газифікувати їхні оселі. Михайло Маркович на прохання відгукнувся та свою обіцянку виконав: родинам Василя Мицая та Ганни Мирошниченко безкоштовно проведено газ у їхні домівки. В знак подяки мешканці села передали голові ХОДА лист-подяку.

Господарства області готуються до посіву ярих культур

За інформацією Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, на сьогоднішній день сільськогосподарськими підприємствами області засипано 55 тис. тонн (102% від потреби) насіння ярих зернових та зернобобових культур під врожай 2013 року. Майже 37 тис. тонн насіння вже перевірено Державною інспекцією сільського господарства в Харківській області. Кондиційне насіння становить 36,4 тис. тонн, або 68% від потреби, з них 30,2 тис тонн – це насіння високих репродукцій, в тому числі 3,3 тис тонн – еліта. Роботи з перевірки насіння тривають – питання якості посівного матеріалу знаходиться під особливим наглядом Департаменту.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Коломацькому районі

Станом на 11 січня в Коломацькому районі працює 2 котельні (100%), опалюються усі 17 об’єктів соціальної сфери: 4 школи, 4 дитячих садка та 9 лікувальних закладів. Житлові будинки обладнані індивідуальним опаленням, централізоване теплопостачання відсутнє.

У 2012 році на «гарячу лінію» для підприємців надійшло 102 звернення

Як повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, з початку роботи «гарячої лінії» для підприємців, яка була відкрита 12 липня 2012 року при Харківському регіональному фонді підтримки підприємництва спільно з Департаментом економіки і міжнародних відносин ХОДА, надійшло 102 звернення. «Більшість дзвінків стосувалася правомірності проведення перевірок контролюючими та правоохоронними органами, реєстрації суб'єктів господарської діяльності, спрощеної системи оподаткування. Також громадян цікавила допомога в питаннях отримання документів дозвільного характеру, земельного законодавства, здійснення зовнішньоекономічної діяльності, нарахування та сплати єдиного соціального внеску до Пенсійного фонду України, ведення бухгалтерського та податкового обліку. По всіх зверненнях підприємці отримали необхідні консультації», – сказав Юрій Сапронов.

Закон про екстрену медичну допомогу – це один із стовпів соціальних ініціатив Президента України

Як зазначив в ефірі "Радіо Слобожанщини" заступник голови ХОДА Ігор Шурма, Закон про екстрену медичну допомогу дозволить значно покращити якість надання екстрених медичних послуг. «Закон про екстрену медичну допомогу – це один із стовпів соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича, і цей закон повинен суттєво змінити ситуацію щодо надання швидкої медичної допомоги. Основне завдання – це доїзд машини у місті Харків до 10 хвилин, у районних центрах – до 5 хвилин, у найвіддаленіші куточки сільської місцевості незалежно від стану дороги і автомобіля – до 20 хвилин. Відповідно повинні бути і оснащені санітарні автомобілі необхідним обладнанням. Це все справа не одного дня, ми всі розуміємо, які завдання перед нами стоять, але я думаю, що за півроку оцінку цим нововведенням дадуть не чиновники, не організатори, а ті люди, які викликають екстрену медичну допомогу, і ті люди, які будуть її надавати, тобто, медичні працівники», - зазначив він.

На Харківщині працює 191 пункт обігріву

Як повідомляє Департамент цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації, на сьогодні у населених пунктах області відкрито 191 пункт обігріву – усі стаціонарні. За добу по допомогу звернулось 28 осіб. Всього за період холодів по допомогу звернулось 2646 осіб.  

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за добу було розчищено від снігу 496 км автодоріг, у тому числі 418 км місцевого та 78 км державного значення. Було використано для забезпечення безпечного проїзду 191,9 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 85 одиниць техніки та 120 дорожніх робітників. Станом на ранок 11 січня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

1 млрд. 401 млн. грн. передбачено у державному бюджеті на оновлення автопарку служби екстренної медичної допомоги

Про це повідомив сьогодні під час відеоконференції на тему "Діяльність служби екстренної медичної допомоги та медицини катастроф" директор Департаменту реформ та розвитку медичної допомоги Міністерства охорони здоров’я України Микола Хобзей. «Сьогодні найбільш актуальне питання для всіх територій – це зношеність санітарних автомобілів служби екстреної медичної допомоги. Тож це питання буде пріоритетним при перегляді держбюджету в першому кварталі. В проекті бюджету, що затверджений на 2013 рік, на придбання автомобілів та оновлення застарілого парку передбачена сума в 1 млрд. 401 млн. грн.», - сказав він.

Пільги при реалізації інвестиційних проектів залучать потенційних інвесторів на Харківщину

Таку думку висловив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, коментуючи інформацію про те, що інвестиційним проектам у пріоритетних галузях економіки України буде надана державна підтримка у вигляді оподаткування прибутку за нульовою ставкою до 2017 року. «Харківська область може зацікавити потенційних інвесторів декількома секторами економіки. Серед них – виробництво високотехнологічної продукції, переробна, харчова, фармацевтична промисловість. Пільга у вигляді звільнення прибутку проекту від оподаткування стане додатковим аргументом, що впливає на рішення інвестора про початок ведення бізнесу в регіоні», – сказав заступник губернатора.

У лютому 2013 року в Харківській області очікується новий якісний прорив у роботі служби екстреної медичної допомоги

Цьому буде сприяти введення в дію вже через 3-4 тижні нової системи супутникового зв’язку. Про це повідомив сьогодні під час відеоконференції на тему "Діяльність служби екстренної медичної допомоги та медицини катастроф" у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України начальник Головного управління охорони здоров’я ХОДА Олександр Галацан.  «Це автономний захищений зв’язок. Він базується на новій супутниковій навігації і на нових радіочастотах, що дозволить в будь-якій місцевості області з міського або мобільного телефону робити виклик на номери 103 або 112, і вони одразу будуть передаватися через систему супутникового зв’язку до обох диспетчерських пунктів у Харкові. Сьогодні середній показник доїзду бригади екстреної медичної допомоги до хворого в цілому по області складає 23 хвилини. І якщо у місті Харкові це 9 хвилин, то у сільській місцевості через складності телефонного зв’язку до 30 хв. З новою системою ми очікуємо дійсно якісний прорив. Вона вже працює у Європі. В Україні Харківська область перша і єдина, яка впроваджує таку систему зв’язку», - сказав Олександр Галацан.

На Водохрещу у Харкові відбудеться Фольклорна вітальня «Що прийдуть до тебе три празнички в гості...»

19 січня о 17:00 в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) відбудеться концерт фольклорних гуртів Харківської області та м. Харкова на тему «Що прийдуть до тебе три празнички в гості...» Перед глядачами виступатимуть фольклорні колективи Слобожанщини: «Стежина», фольклорний гурт с. Вишнева Балаклійського району, народний аматорський фольклорний ансамбль «Горлиця», ансамбль «Дубравушка», гурт «Муравський шлях» ООМЦКМ, гурт «Муравія» ХГПА, ансамбль «Слобожаночка» Харківського училища культури.

У технополісі «П'ятихатки» ставка буде зроблена на виробництво високотехнологічної продукції

Як заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, технополіс «П'ятихатки» стане центром виробництва високотехнологічної продукції, зокрема, в IT-сфері. «Одним із пріоритетних видів діяльності технополісу є інформаційно-комунікаційні технології – розробка програмного забезпечення, створення мікроелектронної техніки та надання послуг у цій сфері. Враховуючи, що IT-компанії – розробники програмного забезпечення – вже звільнені від ПДВ на 10 років, а податок на прибуток для «айтішників» знижено з 21% до 5%, упевнений, що технополіс «П'ятихатки» стане своєрідним інкубатором, в якому ми будемо спостерігати бурхливе зростання кількості IT-компаній», – сказав заступник губернатора.

Споживачі Харківської області розрахувалися за надані в 2012 році послуги водопостачання та водовідведення на 94,9%

За даними Департаменту ЖКГ Харківської облдержадміністрації, станом на 10 січня рівень розрахунків споживачів області за надані протягом 2012 року послуги водопостачання та водовідведення склав 94,9%, у т.ч. населення – 95%, установ, які фінансуються з державного бюджету, – 102,7%, з місцевих бюджетів – 101,8%, інших споживачів – 91,1%. Заборгованість населення за послуги водопостачання та водовідведення склала 20,5 млн. грн. (м. Харкова – 16,9 млн. грн.); госпрозрахункових споживачів – 21,6 млн. грн. (м. Харків – 21,4 млн. грн.).

Зниження ставки податку на прибуток підтримає вітчизняного виробника

Про це заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. За його словами, зниження з 1 січня 2013 року ставки податку на прибуток з 21% до 19% сприятиме розвитку ділової ініціативи в країні і розширенню внутрішнього ринку. «Ставка податку на прибуток у 19% буде діяти для всіх підприємств протягом всього 2013 року, за винятком IT-компаній, для яких передбачена пільгова ставка в розмірі 5%. Поетапне зниження податкового тиску на підприємства - це ще один крок влади назустріч бізнесу. Упевнений, що ця міра є надзвичайно потрібною і очікуваною всіма підприємствами не тільки Харківського регіону, а й усієї країни», - сказав Юрій Сапронов.

Рівень розрахунків споживачів області за надані в 2012 році послуги теплопостачання складає 94,7%

За даними Департаменту ЖКГ Харківської облдержадміністрації, станом на 10 січня рівень розрахунків споживачів області за надані у 2012 році послуги теплопостачання склав 94,7%, у т.ч. населення – 94%, установ, які фінансуються з державного бюджету – 98,1%, з місцевих бюджетів – 89%, інших споживачів – 101,3%. Заборгованість населення склала 75,8 млн. грн., в т.ч. по м. Харкову – 68,5 млн. грн., установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, – 67 млн. грн., в т.ч. м. Харків – 61 млн. грн., з державного бюджету – 7 млн. грн., в т.ч. м. Харків – 4 млн. грн., госпрозрахункових споживачів – 1,4 млн.грн., в т.ч. м. Харків – 0,04 млн. грн. 

Поглиблення співпраці профільних вищих навчальних закладів та IT-компаній дозволить динамічно розвиватися сфері високих технологій

Для подальшого динамічного розвитку IT-сфери в регіоні профільним вищим навчальним закладам, які готоують фахівців у цій галузі, необхідно налагодити тісну співпрацю з діючими IT-компаніями. Про це заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Підготовка сільськогосподарської техніки до весняно-польових робіт 2013 року ведеться згідно з графіком

Висока готовність сільськогосподарської техніки, яка багато в чому досягається за рахунок якісного ремонту машин в осінньо-зимовий сезон, є одним з факторів, що впливають на отримання значних врожаїв. За інформацією Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, станом на 10 січня в сільгосппідприємствах Харківській області всього налічується 9271 одиниця тракторів, 84% тракторного парку вже готові до роботи. З 3341 одиниці плугів до весняно-польових робіт готові 89%, з 4797 сівалок - 87% і з 5667 культиваторів - 85%.

Протягом 2012 року на телефон гарячої лінії з попередження торгівлі людьми на Харківщині надійшло 416 дзвінків

Департаментом у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації підбито підсумки роботи регіональної консультативної телефонної гарячої лінії з попередження торгівлі людьми (057 714-38-50). Протягом 2012 року на «гарячу лінію» надійшло 416 дзвінків. Питання, що найчастіше хвилюють харків’ян та мешканців області, стосуються роботи за кордоном, стосунків з іноземними громадянами та вимог трудового законодавству України.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Кегичівському районі

Станом на 10 січня в Кегичівському районі працюють 4 котельні (100%), опалюються усі 54 об’єкти соціальної сфери: 16 шкіл, 13 дитячих садків та 25 лікувальних закладів. Житлові будинки обладнані індивідуальним опаленням, централізоване теплопостачання відсутнє.

На Харківщині працює 186 пунктів обігріву

Як повідомляє Департамент цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації, на сьогодні у населених пунктах області відкрито 186 пунктів обігріву – усі стаціонарні. За добу по допомогу звернулось 12 осіб. Всього за період холодів по допомогу звернулось 2618 осіб.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за добу було розчищено від снігу 2105 км автодоріг, у тому числі 1490 км місцевого та 615 км державного значення. Було використано для забезпечення безпечного проїзду 532,32 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювала 111 одиниць техніки та 146 дорожніх робітників. Станом на ранок 10 січня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

У зв’язку із збільшенням прожиткового мінімуму перераховано розмір пенсій, доплат і соціальних виплат

Законом України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» встановлено прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність: 894 грн. з 1 січня 2013 року та 949 грн. з 1 грудня 2013 року. Мінімальний розмір пенсії встановлено на рівні прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Про це повідомляє Пенсійний фонд України в Харківській області. За кожний рік понад 35(25) років для чоловіків та 30(20) років для жінок розмір пенсії збільшується на 1% від розміру пенсії, яка обчислена відповідно до статті 27 Закону про пенсійне страхування, але не більше 1% відсотка від прожиткового мінімуму.

Події дня

Сьогодні, 10 січня, о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр.Московський,75) відбудеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: "Діяльність служби екстренної медичної допомоги та медицини катастроф".

Для проходження зовнішнього незалежного оцінювання 2013 року вже подало документи 30 осіб

4 січня 2013 року розпочато реєстрацію осіб, які виявили бажання взяти участь у зовнішньому незалежному оцінюванні. Подати реєстраційні документи майбутні вступники матимуть змогу до 5 березня. Детальна інформація про порядок подання документів розміщена на веб-сайтах Українського та Харківського регіонального центрів оцінювання якості освіти. Про це повідомив директор регіонального центру оцінювання Олександр Сидоренко. «На 8 січня ми отримали вже перші 20 заяв, сьогодні їх вже біля 30. Першим зареєстрованим учасником ЗНО у Харківській області став випускник ЗОШ №103, мешканець смт. Кулиничі Денис Корж. Активність майбутніх абітурієнтів досить інтенсивна», – зазначив він.

У 2013 році ЗНО проводитиметься з 3 по 27 червня

Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко, з 4 січня цього року на Харківщині розпочалася реєстрація учасників зовнішнього незалежного оцінювання. «На сайті Українського центру оцінювання якості освіти була опублікована комп’ютерна програма реєстрації учасників зовнішнього незалежного оцінювання. Ця процедура відбувається у повній відповідності з минулорічною процедурою. Вона є доволі простою: кожен абітурієнт з допомогою комп’ютерної програми роздруковує собі заяву - реєстраційну карту, заповнює її, до неї додає дві фотокартки, наклеює їх на цю заяву, додає копію паспорта або свідоцтво про народження, а також довідку зі школи, що він є учнем 11 класу (той, хто вже має середню освіту, додає копію атестату про загальну середню освіту). Ці документи поштою надсилаються до нас. В результаті кожен абітурієнт отримує персональну сторінку на нашому сайті, доступ до якої матиме тільки він», - сказав Олександр Сидоренко.

У пробному ЗНО на Харківщині візьмуть участь 43% абітурієнтів

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко, цього року суттєво зросла кількість абітурієнтів, які вирішили взяти участь у пробному тестуванні. «Серйозний акцент цього року було зроблено на пробному тестуванні, завдяки чому на 10% збільшилась кількість його учасників. Якщо минулого року їх було трохи більше 30%, то цього року ми маємо 43%. Це є результатом того, що абітурієнти зрозуміли, наскільки це для них важливо», - зазначив він.

Архів документів