Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У 2012 році в Харківській області оборот роздрібної торгівлі на одну особу склав 1716 грн.

За даними Головного управління статистики в Харківській області оборот роздрібної торгівлі на одну людину в регіоні за 2012 рік склав 1716 грн. Про це повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «Загальний обсяг роздрібного товарообороту в області (разом з ресторанним господарством) в минулому році склав більше 26 млрд. грн., збільшившись порівняно з 2011 роком на 11,7%. У січні-грудні (у середньому за місяць) одному мешканцю області було реалізовано товарів на 791 грн.», - зазначив Юрій Сапронов.

За допомогою Харківського обласного центру зайнятості у 2012 році було працевлаштовано 53 тисячі осіб

У 2012 році в Харківський обласний центр зайнятості звернулося 114 тисяч осіб, 53 тисячі з них отримали нове робоче місце, - повідомив сьогодні в програмі «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко. «Було працевлаштовано майже на 1,5 тисячі осіб більше, ніж у 2011 році. В цілому рівень зайнятості населення в минулому році зріс з 60,7% до 61%, а рівень безробіття, визначений за методологією Міжнародної організації праці, з 6,9% знизився до 6,8%», - повідомив він.

В області збільшується поголів'я великої рогатої худоби

Згідно зі статистичними даними на 1 лютого поточного року на Харківщині утримується 209,2 тис. голів великої рогатої худоби, в тому числі 99 тис. корів. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов. «Із загальної чисельності ВРХ майже половина - 102,3 тис. - утримується сільськогосподарськими підприємствами. За рік чисельність великої рогатої худоби збільшилася майже на 12 тис. голів», - зазначив заступник голови ХОДА.

Сьогодні відбудеться інтернет-конференція щодо порядку декларування доходів громадян, отриманих у 2012 році

Сьогодні з 11.00 до 12.00 на офіційному сайті Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва відбудеться інтернет-конференція щодо порядку декларування доходів громадян, отриманих у 2012 році. В якості експерта виступить заступник голови ДПС у Харківській області Володимир Кизима.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, протягом доби було розчищено від снігу 52 км автодоріг. Для забезпечення безпечного проїзду використано 50,54 куб. м піщано-сольових сумішей, 10 т солі. Протягом доби на автошляхах області працювало 77 одиниць техніки та 109 дорожніх робітників. Станом на ранок 20 лютого проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Події дня

Сьогодні, 20 лютого, о 14:00 у залі офіційних делегацій Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться круглий стіл до Дня Соціальної справедливості - 2013.

На частку промислових підприємств припадає близько 70% загального боргу перед Пенсійним фондом України в Харківській області

«Найбільшими боржниками сьогодні є 20 державних підприємств. Це Харківське державне авіаційне виробниче підприємство, Первомайське ДП «Хімпром», ДП «Харківський електромеханічний завод», ВАТ «Ізюмський тепловозоремонтний завод», ДП «Завод ім.Малишева», ДП «Харківський завод електроапаратури», ДП «Харківський радіозавод «Протон» та ін. Серед комунальних підприємств - КП «Міськелектротранс», борг якого складає 70 млн. грн», - повідомив сьогодні під час прес-конференції начальник Головного управління Пенсійного фонду України у Харківській області Віктор Ачкасов.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, протягом доби для забезпечення безпечного проїзду на автошляхах області працювало 55 одиниць техніки та 92 дорожніх робітники. Станом на 19 лютого проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

З вересня в Харківському обласному палаці дитячої та юнацької творчості планується відкрити ряд нових гуртків

Про це сьогодні в ході прес-туру представників регіональних ЗМІ в Харківський обласний палац дитячої та юнацької творчості повідомила директор палацу Світлана Федосєєва. За її словами, зараз в Палаці працює 386 груп для дітей різних напрямків. У вересні планується відкрити ще 6-7 груп. «Зараз в одному з корпусів палацу, за адресою Сумська, 54, проводиться ремонт. Там замінюються старі вікна на нові металопластикові, а також система опалення. За планом ремонтні роботи закінчуються в березні, корпус як був на балансі Харківського обласного палацу, так і залишиться. Всі гуртки, які перебували в цьому будинку, переїдуть туди назад. Мало того, там планується відкрити ряд нових: гурток пісочної анімації, театр мод і т.д. Загалом планується додати 6-7 гуртків», - сказала Світлана Федосєєва.

Новий голова Сахновщинської РДА Віталій Яковенко представлений адміністративно-господарському активу району

Сьогодні заступник голови ХОДА Андрій Моченков представив адміністративно-господарському активу Сахновщинського району нового голову РДА Віталія Яковенко. Він привітав нового керівника району з призначенням на посаду, а також висловив упевненість у тому, що під керівництвом Віталія Яковенко Сахновщинський район зможе значно примножити свої досягнення.

У Харківській області немає дефіциту бюджету Пенсійного фонду

Про це на прес-конференції розповів начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області Віктор Ачкасов. Він відзначив, що страхові суми пенсій страховими зборами Харківська область покриває повністю, і в Харківській області, як і в цілому по країні, дефіциту Пенсійного фонду немає і бути не може.

Харківська область посіла 4 місце серед регіонів України за підсумками діяльності агропромислового комплексу у 2012 році

Про це сьогодні на засіданні колегії Міністерства аграрної політики та продовольства України повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк. Як відзначив директор Департаменту АПР ХОДА Віталій Панов, який брав участь у засіданні колегії, зокрема, на Харківщині в 2012 році забезпечено подальше підвищення середньомісячної заробітної плати у сільськогосподарській галузі. А це один з рейтингових показників. «Рівень розрахунку на одного штатного працівника досяг у 2012 році 2199 грн., що на 15,4% більше порівняно з 2011 роком (проти 12,4% росту в середньому по сільському господарству України), - підкреслив Віталій Панов. - Заборгованість з виплати заробітної плати по економічно активним сільськогосподарським підприємствам області знизилась протягом 2012 року у 5,7 рази (з 2680,1 тис. грн. на початок 2012 року до 468,7 тис. грн. на 1 січня 2013 року)».

Валентин Дулуб представив нового керівника Красноградської РДА Романа Квартенка активу району

Сьогодні перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб представив адміністративно-господарському активу Красноградського району нового голову районної державної адміністрації Романа Квартенка. За словами Валентина Дулуба, новий керівник району зможе не тільки втримати високі показники Красноградщини з багатьом галузей, але і значно збільшити темпи розвитку району.

На Харківщині скорочується кількість пенсіонерів, що отримують пенсію до 1000 грн.

Про це сьогодні розповів під час прес-конференції начальник Головного управління Пенсійного фонду України у Харківській області Віктор Ачкасов. «Якщо в 2010 році пенсію в розмірі 744 грн. отримували 543 тис. мешканців Харківської області, то на 1 лютого 2013 р. пенсію в 958 грн. отримує тільки 133 тисячі осіб із 808 тисяч загальної кількості пенсіонерів області. Тобто завдяки всім перерахункам, в результаті підвищення прожиткового мінімуму, а також згідно до соціальних ініціатив Президента України, кількість таких пенсіонерів скоротилася в 4 рази», - сказав Віктор Ачкасов.

Новий керівник Кегичівської РДА Сергій Ясенок представлений адміністративно-господарському активу району

Сьогодні заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Сапронов представив адміністративно-господарському активу Кегичівського району нового голову РДА Сергія Ясенка. Звертаючись до присутніх кегичівців, Юрій Сапронов зазначив, що економічна ситуація в районі непроста, і перше завдання, яке повинен виконати новий голова районної державної адміністрації - це налагодити плідний діалог з територіальною громадою району. «Ми повинні знати всі проблеми, досконально їх вивчити і обов'язково вирішити», - підкреслив заступник голови області.

Між районними газетами та місцевими органами влади повинні бути укладені договори про співпрацю

Як повідомила сьогодні в ході семінару-наради з актуальних питань діяльності районних комунальних засобів масової інформації начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, в квітні цього року управлінням буде проведено обласну селекторну нараду з районами області. За її словами, одним з питань, які планується розглянути під час наради, буде укладання договорів між райдержадміністраціями та райрадами з редакціями районних газет. Вони мають бути підписані у всіх районах області, бо саме таким чином визначається порядок фінансування засобів масової інформації.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Дворічанському районі

Станом на 19 лютого у Дворічанському районі працює 20 котелень (100%), опалюються всі 58 об'єктів соціальної сфери: 12 дитячих садків, 17 шкіл та 29 лікувальних установ.

У 2012 році органами Пенсійного фонду Харківщини забезпечено адміністрування єдиного внеску з позитивною динамікою

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, у 2012 році забезпечено надходження коштів до бюджетів фондів соціального страхування на загальну суму 10100,8 млн. грн., що на 1504,2 млн. грн. або на 17,5% більше, ніж у 2011 році. При цьому власні надходження за 2012 рік склали 8915,2 млн. грн., що більше 2011 року на 1033 млн. грн. або на 13,1%. Порівняно з 2011 роком зросли надходження до Пенсійного фонду з усіх джерел власних доходів: єдиний внесок від фонду оплати праці - на 13,5%, відшкодування пільгових пенсій - на 20,6%, надходження від фізичних осіб-підприємців - на 5,8%.

Михайло Добкін представив Андрія Руденка активу Дергачівського району

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін представив нового главу Дергачівської районної державної адміністрації Андрія Руденка активу району. «Дергачівський район - один з найбільших на Харківщині і має стратегічне значення для реалізації завдань, які ставить Президент України Віктор Янукович в плані соціально-економічного розвитку країни. Внесок Дергачівського району в економічний розвиток області дуже великий. Андрій Руденко - людина в державній владі нова, але у нього є досвід керівництва багатотисячним колективом. Крім того, пропонуючи його кандидатуру на посаду голови Дергачівської районної державної адміністрації, я враховував його життєві амбіції та вміння об'єднувати навколо себе людей. Я впевнений, що він зможе об'єднати навколо себе всіх фахівців, які здатні укріпити команду Дергачівської райдержадміністрації», - заявив глава області.

Районні комунальні ЗМІ Харківської області будуть обмінюватися досвідом з виданнями з інших регіонів України та сусідніх країн

Як зазначила сьогодні в ході семінару-наради з актуальних питань діяльності районних комунальних засобів масової інформації начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, засоби масової інформації Харківської області готові і раді співпраці та обміну досвідом з усіма регіонами України, а також регіонами інших країн. «Ми налагодили дуже тісний контакт з Кримом. Коли представники засобів масової інформації відвідували Крим, найбільше бажання співпрацювати виявляв Бахчисарайський район. Крім цього, сьогодні ми вийшли зовсім на новий виток взаємин з росіянами і вже плануємо шляхи їх розвитку. Це актуально для районів, які розташовані поряд з кордоном Бєлгородської області, оскільки прикордонні території цікаві тим, що між ними може бути налагоджене взаємовигідне співробітництво», - сказала Вікторія Маренич.

У березні 2013 року для районних комунальних ЗМІ Харківської області буде проведений семінар з верстки та дизайну, а також фото в газеті

Про це сьогодні в ході семінару-наради з актуальних питань діяльності районних комунальних засобів масової інформації заявила начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич. «Крім харківських фахівців, я пропоную запросити на семінар людей і з Києва, щоб вони поділилися з вами своїм досвідом і знаннями. На мою думку, і в Києві, і в Харкові є газети, які верстаються на гідному рівні. Також ми обов'язково організуємо семінар для підвищення рівня фотографії в газеті», - звернулася Вікторія Маренич до представників районних комунальних ЗМІ.

У 2013 році до двомісячника благоустрою на Харківщині будуть максимально залучатися центри зайнятості

На початку весни на Харківщині стартує традиційний двомісячник благоустрою. Як повідомив сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін, в цьому році до його проведення планується максимально залучати центри зайнятості, щоб безробітні люди могли отримати тимчасове працевлаштування і невеликий заробіток. «З 2010 року ми взяли на себе зобов'язання очищати нашу територію від сміття, яке накопичувалося роками. У цьому році необхідно двомісячник благоустрою організувати так, щоб максимально сконцентруватися на центрах зайнятості і тих людях, які знаходяться на біржі праці, щоб вони змогли заробити», - зазначив глава області.

Михайло Добкін представив Ваграма Гуляна активу Зміївського району

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін представив нового главу Зміївської районної державної адміністрації активу району. «Зміївський район для Харківщини знаковий - він відіграє величезну роль в соціально-економічному розвитку Харківської області. Від того, як складатимуться взаємини органів місцевої державної влади з громадою, залежить багато в чому розвиток району. А завдань у районі багато. Це і забезпечення питною водою міста Зміїв, і будівництво біоплато в ряді населених пунктів, ремонт доріг, розвиток сільського господарства, яке є локомотивом розвитку регіону. Всі ці завдання треба вирішувати новому керівникові району», - підкреслив глава області. У свою чергу Ваграм Гулян повідомив, що в своїй роботі максимальну увагу приділятиме економічному розвитку району на основі підвищення конкурентоспроможності підприємств і впровадження інновацій.

У міжнародному рейтингу «Вебометрикс» серед 50 кращих вузів України - 7 харківських

Дослідницька група «Laboratorio de Internet» опублікувала результати моніторингу присутності в Інтернеті вищих навчальних закладів світу. Всього в міжнародний рейтинг «Вебометрикс» включено 12 тисяч ВНЗ з усього світу, серед них 311 українських. Серед перших 50 кращих - 7 ВНЗ Харкова.

Юридичний департамент обласної адміністрації буде проводити роз'яснювальну роботу для редакторів районних ЗМІ

Як повідомила сьогодні в ході семінару-наради з актуальних питань діяльності районних комунальних засобів масової інформації начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, всі питання редакторів районних газет будуть роз'яснюватися за допомогою фахівців Юридичного департаменту ХОДА. «Питання щодо юридичної або фінансової діяльності, які будуть у вас виникати, не будуть накопичуватися, а будуть своєчасно вирішуватись», - підкреслила вона.

У Харкові проводиться семінар-нарада з актуальних питань діяльності районних комунальних ЗМІ

Сьогодні в Харкові проводиться семінар-нарада з актуальних питань діяльності районних комунальних ЗМІ. В рамках семінару редактори отримають відповіді на актуальні питання, що стосуються юридичної та фінансової сфер діяльності районних газет. Пояснення керівникам «районок» дають начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич і директор Юридичного департаменту ХОДА Артур Мартін.

Харківські спортсменки завоювали усе золото чемпіонату України з синхронного плавання

В басейні харківського Палацу спорту «Локомотив» відбувся Зимовий чемпіонат України з синхронного плавання. Харківські спортсменки домінували у всіх видах програми та стали абсолютними переможницями у загальнокомандному заліку. У сольних вправах не було рівних Лоліті Ананасовій, яка у технічній та у довільній програмі значно обійшла суперниць з Києва і Донецької області. Також Лоліта Ананасова стала чемпіонкою України в дуеті з Анною Волошиною. Харків'янки перемогли як у технічній, так і в довільній програмі. Крім цього, бронза в довільній програмі дісталася ще одній харківській парі Анні Єсиповій та Олександрі Філоненко.

Події дня

Сьогодні, 19 лютого, о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) почнеться прес-конференція начальника Головного управління Пенсійного фонду України у Харківській області Віктора Ачкасова; о 14.00 на базі конференц-зали готелю «Superior Hotel» (вул. Ак.Курчатова, 1А) відбудеться  інтерактивна конференція для представників підприємницького сектору на тему: «Актуальні питання ведення підприємницької діяльності в 2013 році»; о 15:00 почнеться прес-тур до КЗ «Харківський обласний палац дитячої та юнацької творчості» (вул.Сумська, 37) з нагоди Року дитячої творчості.

Призначені голови 6 райдержадміністрацій Харківської області

Президент України Віктор Янукович підписав розпорядження про призначення голів райдержадміністрацій Харківської області. Валківську РДА очолив Олександр Холодний, Дергачівську - Андрій Руденко, Зміївську – Ваграм Гулян, Кегичівську – Сергій Ясенок, Красноградську – Роман Квартенко, Сахновщинську – Віталій Яковенко.

У Харкові для підприємців відбудеться інтерактивна конференція на тему: «Актуальні питання ведення підприємницької діяльності в 2013 році»

Заход відбудеться 19 лютого о 14.00 на базі конференц-зали готелю «SuperiorHotel» (вул. Ак.Курчатова, 1А, готель). Під час заходу будуть висвітлені актуальні питання щодо оформлення права власності на землю та нерухоме майно у 2013 році, податку на нерухомість для фізичних та юридичних осіб. Також відбудеться мастер- клас «Способи збільшення обсягів продажів та прибутку компанії. Покращення маркетингової стратегії» та експрес-презентації бізнесу учасників конференції.

Архів документів