Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У Харкові проводиться семінар-нарада з актуальних питань діяльності районних комунальних ЗМІ

Сьогодні в Харкові проводиться семінар-нарада з актуальних питань діяльності районних комунальних ЗМІ. В рамках семінару редактори отримають відповіді на актуальні питання, що стосуються юридичної та фінансової сфер діяльності районних газет. Пояснення керівникам «районок» дають начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич і директор Юридичного департаменту ХОДА Артур Мартін.

Харківські спортсменки завоювали усе золото чемпіонату України з синхронного плавання

В басейні харківського Палацу спорту «Локомотив» відбувся Зимовий чемпіонат України з синхронного плавання. Харківські спортсменки домінували у всіх видах програми та стали абсолютними переможницями у загальнокомандному заліку. У сольних вправах не було рівних Лоліті Ананасовій, яка у технічній та у довільній програмі значно обійшла суперниць з Києва і Донецької області. Також Лоліта Ананасова стала чемпіонкою України в дуеті з Анною Волошиною. Харків'янки перемогли як у технічній, так і в довільній програмі. Крім цього, бронза в довільній програмі дісталася ще одній харківській парі Анні Єсиповій та Олександрі Філоненко.

Події дня

Сьогодні, 19 лютого, о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) почнеться прес-конференція начальника Головного управління Пенсійного фонду України у Харківській області Віктора Ачкасова; о 14.00 на базі конференц-зали готелю «Superior Hotel» (вул. Ак.Курчатова, 1А) відбудеться  інтерактивна конференція для представників підприємницького сектору на тему: «Актуальні питання ведення підприємницької діяльності в 2013 році»; о 15:00 почнеться прес-тур до КЗ «Харківський обласний палац дитячої та юнацької творчості» (вул.Сумська, 37) з нагоди Року дитячої творчості.

Призначені голови 6 райдержадміністрацій Харківської області

Президент України Віктор Янукович підписав розпорядження про призначення голів райдержадміністрацій Харківської області. Валківську РДА очолив Олександр Холодний, Дергачівську - Андрій Руденко, Зміївську – Ваграм Гулян, Кегичівську – Сергій Ясенок, Красноградську – Роман Квартенко, Сахновщинську – Віталій Яковенко.

У Харкові для підприємців відбудеться інтерактивна конференція на тему: «Актуальні питання ведення підприємницької діяльності в 2013 році»

Заход відбудеться 19 лютого о 14.00 на базі конференц-зали готелю «SuperiorHotel» (вул. Ак.Курчатова, 1А, готель). Під час заходу будуть висвітлені актуальні питання щодо оформлення права власності на землю та нерухоме майно у 2013 році, податку на нерухомість для фізичних та юридичних осіб. Також відбудеться мастер- клас «Способи збільшення обсягів продажів та прибутку компанії. Покращення маркетингової стратегії» та експрес-презентації бізнесу учасників конференції.

Без згоди територіальної громади жоден навчальний заклад Харківської області ліквідувати не можна

Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив директор Департаменту науки і освіти Харківської ОДА Роман Шаповал. «На сьогодні відповідно до законодавства спочатку відбувається опитування думки і формування рішення територіальної громади. Якщо вона вирішує, що та чи інша школа може існувати, навчальний заклад продовжує працювати. Якщо територіальна громада, виходячи з демографічної ситуації, що склалася, вирішила, що школа не може існувати, в профільну комісію органу місцевого самоврядування вноситься пропозиція про ліквідацію навчального закладу. Далі відповідним органом ухвалюється дане рішення», - сказав Роман Шаповал.

Інформація про отруєння дітей в Зачепилівському ліцеї не підтвердилася

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції директор Департаменту науки і освіти ХОДА Роман Шаповал, інформація про отруєння дітей в Зачепилівському ліцеї, яка поширилася в п'ятницю в деяких ЗМІ, була перевірена фахівцями і підтвердження не знайшла. «З даного ліцею повернулася оперативна група Департаменту науки і освіти. Можу сказати, що за даними від структур, які підпорядковуються Департаменту охорони здоров'я, інформації, що підтверджує отруєння дітей, немає. Ті діти, про яких йшлося у п'ятницю, сьогодні присутні на заняттях», - повідомив Роман Шаповал.

У Харківському обласному палаці дитячої та юнацької творчості збільшується кількість секцій і гуртків

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції директор Департаменту науки і освіти ХОДА Роман Шаповал, останнім часом в роботі КП «Харківський обласний палац дитячої та юнацької творчості» не було жодних істотних змін. За його словами, всі площі Палацу залишаються в комунальній власності, видатки на їх утримання щорічно збільшуються, також постійно зростає кількість гуртків та секцій, які працюють у Палаці.

Стан захворюваності на грип та ГРВІ в області

В період з 11 по 17 лютого інтенсивний показник захворюваності на грип та ГРВІ по Харківській області склав 30,2 на 10 тис. населення при епідпорозі для цього тижня 64,7 (нижче на 53,3%.). Питома вага дітей до 18 років становить 60,9%. Показник епідемічного порогу не перевищений ні в одному з міст та районів області. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

У 2013 році в Харківській області планується додатково відкрити близько 240 гуртків та секцій для дітей

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив директор Департаменту науки і освіти Харківської облдержадміністрації Роман Шаповал. «У цьому році в цілому по області кількість гуртків збільшилася на один напрямок по секціях Малої академії наук. Їх було 11, стало 12. Також на сьогодні у кожному районі представлено 21 олімпійський вид спорту, один з них зимовий. Крім цього, в 2013 році планується відкриття ще близько 240 гуртків по області. Вони будуть відкриті у всіх районах Харківщини, в середньому - 9-10 секцій в кожному районі», - сказав він.

Служба екстреної медичної допомоги Харківщини обслуговує більше 97% викликів згідно з нормативами

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, з 11 по 17 лютого служба екстреної медичної допомоги Харківської області здійснила 14 тис. 685 виїздів, з них 8 тис. 526 в Харкові, 6 тис. 159 в районах області. Середній час доїзду по Харкову склав 8 хвилин 6 секунд, по області – 22 хвилини 41 секунду. Згідно з нормативами обслуговується 97,2% викликів.

У Харківській області зростає кількість дітей, які займаються в секціях Малої академії наук

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції директор Департаменту науки і освіти ХОДА Роман Шаповал, на Харківщині збільшується кількість дітей, які займаються науковими дослідженнями в рамках секцій Малої академії наук. «Кількість дітей, які в 2012 році займалися в секціях та гуртках МАН, збільшилася на 650 осіб. У цьому році в секціях Малої академії наук йде робота за 12 напрямами, в минулому році їх було 11. На даний момент фактично вже фінішує другий етап МАН, і через кілька днів ми будемо підбивати підсумки нашого обласного етапу та визначати дітей, які представлятимуть нашу область на третьому, всеукраїнському етапі», - повідомив він.

Кількість дітей, які займаються у гуртках і секціях, збільшилась на 7%

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив директор Департаменту науки і освіти обласної державної адміністрації Роман Шаповал. За його словами, на Харківщині систему позашкільної освіти складають 102 позашкільні навчальні заклади, які забезпечують функціонування всієї мережі гуртків та секцій за всіма напрямами. Фактично всі будівлі і споруди позашкільних навчальних закладів використовуються на стовідсоткову потужність. «У Харківській області 6500 гуртків і секцій всіх напрямків. На сьогодні в них навчається 112 363 вихованця. У порівнянні з минулим роком, кількість дітей, які займаються у гуртках і секціях, збільшилась на 7%», - сказав Роман Шаповал.

Прибуток Чугуївського авіаційного ремонтного заводу в 2012 році склав близько 60 млн.грн.

У 2012 році прибуток ДП «Чугуївський авіаційний ремонтний завод» втричі перевищив затверджені планові показники і склав близько 60 млн. грн. У порівнянні з 2011 роком темпи зростання доходів склали 157%, а темпи зростання продуктивності праці - 127%, - повідомив заступник голови ХОДА Андрій Моченков.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Вовчанському районі

Станом на 18 лютого у Вовчанському районі працює 7 котелень (100%), опалюються всі 102 об'єкти соціальної сфери: 18 дитячих садків, 36 шкіл та 48 лікувальних установ. До централізованого теплопостачання підключено 50 житлових будинків (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах Вовчанського району працюють диспетчерські служби: Вовчанське комунальне підприємство теплових мереж - телефон (05741) 4 26 87, КП «Вовчанська водопровідна дільниця» - телефон (05741) 4 34 40.

Легкоатлети Харківщини посіли призові місця на Чемпіонаті України

З 13 по 16 лютого 2013 року в місті Суми проводився чемпіонат України з легкої атлетики у приміщенні, чемпіонат України серед молоді у приміщенні та чемпіонат України з багатоборств. У змаганнях взяли участь збірні команди 25 областей України та міст Київ та Севастополь, - повідомляє офіційний сайт Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА. За результатами змагань збірна команда Харківщини виборола перше місце, молоді легкоатлети Харьковскої області також стали першими у командному заліку, на чемпіонаті України з багатоборств харків’яни посіли третє місце.

24 лютого у Харкові відбудеться виставка «Освіта в Канаді 2013»

24 лютого 2013 року у м. Харків відбудеться вдруге організована Посольством Канади в Україні виставка «Освіта в Канаді 2013». Учасниками виставки будуть 25 провідних канадських університетів, коледжів, шкіл та мовних закладів, що пропонують найширший спектр освітніх ступенів з міжнародним визнанням, якість програм яких визнана урядом Канади. Відвідати захід запрошуються учні шкіл та їх батьки, студенти, представники освітніх закладів та усі, хто бажає дізнатись про освітні можливості в Канаді. Гості виставки матимуть унікальну можливість ознайомитись з системою освіти Канади, отримати індивідуальні консультації та поради від представників канадських учбових закладів і співробітників Посольства Канади.

Студентам ВНЗ Харківщини призначено урядові стипендії

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 13 лютого 2013 року № 62-р «Про призначення академічної стипендії Кабінету Міністрів України студентам вищих навчальних закладів» ряд студентів харківських ВНЗ отримали урядові академічні стипендії. Зокрема, за визначні академічні досягнення урядові стипендії отримуватимуть: студент 4 курсу Національного аерокосмічного університету імені М.Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут» Артем Валин, курсант 3 курсу Харківського національного університету внутрішніх справ Андрій Галич, студент 4 курсу Української державної академії залізничного транспорту Андрій Головянко, курсант 4 курсу Харківського університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба Роман Гунько, студентка 4 курсу Харківської державної академії фізичної культури Юлія Захарченко, студентка 3 курсу Харківської державної академії дизайну і мистецтв Марина Костанда, студент 3 курсу Харківського державного університету харчування та торгівлі Олександр Лихобаба, студентка 4 курсу Харківського національного медичного університету Надія Христенко.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, протягом доби для забезпечення безпечного проїзду на автошляхах області працювало 79 одиниць техніки та 118 дорожніх робітників. Станом на ранок 18 лютого проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Події дня

Сьогодні, 18 лютого, о 9:00 у Народній українській академії (м.Харків, вул.Лермонтівська, 27) розпочнеться  Міжнародна науково-теоретична конференція «Інтеграція науки і освіти - парадигма ХХІ століття»; о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) почнеться прес-конференція директора Департаменту науки і освіти обласної державної адміністрації Романа Шаповала на тему: «Про виконання Указу Президента України про проведення у 2013 році в Україні Року дитячої творчості в Харківській області».

Учні Школи юного журналіста побували в ФК «Металіст»

Сьогодні в рамках занять Школи юного журналіста при управлінні у справах преси та інформації ХОДА 25 її слухачів побували на екскурсії в ФК «Металіст». В ході екскурсії юнкорам показали: стадіон футбольного клубу, ложу для VIP-персон, прес-центр та роздягальню для гостей. А ось роздягальню команди «Металіст» не показали, адже згідно старої футбольної традиції гостей і туристів на стадіоні не пускають в роздягальню господарів. Майбутнім журналістам дуже сподобався стадіон, а особливо зацікавила розповідь співробітника ФК про групу контролю, яка розташована на стадіоні. Через неї можна спостерігати за кожним гравцем і вболівальником, можна навіть розглянути колір їхніх очей.

Учні Школи юного журналіста сьогодні долучилися до джерел української музики

Сьогодні для учнів Школи юного журналіста при управлінні у справах преси та інформації ХОДА відбулася презентація Слобожанського Музичного порталу. За словами автора проекту Євгена Нємцова, цей унікальний проект покликаний не лише зберегти музичні надбання українського народу, а й презентувати Україну всьому світові, всім, хто хоче пізнати її душу. Він був створений у жовтні 2012 року завдяки підтримці голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна. Сьогодні музичний портал містить більше 3000 творів, що охоплюють період 1900-2000 років.

Слухачі Школи юного журналіста на практиці вчилися знімати пейзажі на фотокамеру

Сьогодні в рамках Школи юного журналіста при управлінні у справах преси та інформації Харківської ОДА частина її слухачів з групи «Фотожурналістика» відвідали практичне заняття зйомки пейзажів міста Харкова. Заняття з юними журналістами провів особистий фотограф голови Харківської обласної державної адміністрації Дмитро Верещинський. Він на практиці показав слухачам Школи, як потрібно знімати на вулиці і в приміщенні, потім розповів учням про правила редагування фотографій за допомогою спеціальних програм. Школярі залишилися задоволені таким заняттям і сказали, що дізналися дуже багато нового для себе.

У газеті «Слобідський край» вийде підбірка матеріалів учнів Школи юного журналіста

23 лютого вийде випуск газети «Слобідський край», в якому будуть опубліковані матеріали учнів Школи юного журналіста при управлінні у справах преси та інформації ХОДА. Така ідея виникла у головного редактора газети Лариси Гнатченко і завідувача репортерським відділом - редактора з питань соціально-економічного розвитку Юлії Горобець сьогодні під час проведення практичного заняття для майбутніх журналістів. «У наступному суботньому номері 23 лютого ми хочемо зробити розворот - 2 сторінки з замітками учнів Школи юного журналіста. У своїх матеріалах діти розкажуть про те, як вони бачать життя в своїх районах, вони будуть розповідати про якісь події, про людей. Якщо цей експеримент буде вдалим, ми і далі з ними будемо співпрацювати як з позаштатними кореспондентами, тому що теми з районів нам завжди потрібні», - розповіла Юлія Горобець.

Учні Школи юного журналіста відвідали практичне заняття з газетної журналістики

Сьогодні відбулося чергове заняття Школи юного журналіста при управлінні у справах преси та інформації ХОДА. Учні Школи, які обрали газетну журналістику, на практичному занятті вчилися писати матеріали в газету обласного значення. Головний редактор газети «Слобідський край» Лариса Гантченко і завідувач репортерським відділом - редактор з питань соціально-економічного розвитку Юлія Горобець розповіли юним кореспондентам про те, як повинна будуватися газетна стаття, яку інформацію вона має містити, які вимоги висуваються до заголовка, врізки та ілюстрації до тексту. Після цього учні Школи отримали можливість спробувати свої сили в газетній журналістиці та підготувати план невеличкої замітки про події в їхньому селі чи місті.

Практичні заняття в Школі юного журналіста дають можливість її слухачам напрацювати досвід

Сьогодні під час чергового заняття Школи юного журналіста при управлінні у справах преси та інформації ХОДА 8 її слухачів з групи «Телебачення» відвідали ХОД ТРК. Там у них відбулося практичне заняття, під час якого майбутні журналісти вчилися проводити репортаж з місця події. «Коли я дізналася, що у нас із слухачами Школи практичне заняття, я відразу вирішила, що потрібно зробити прямий ефір, щоб вони дійсно відчули, що таке телебачення. Мені приємно відзначити, що діти з поставленим завданням впоралися. У нас вже відбулося кілька занять, і кожного разу я дивуюся тому потенціалу, який є у нас в регіоні. Я дуже рада, що є така Школа, в якій діти мають можливість відкрити себе, ще в шкільні роки познайомитися з такою цікавою професією. Ті люди, які обрали телебачення, журналістику, насправді готові до цієї професії. Вони вже люблять її і хочуть спілкуватися з глядачем», - сказала керівник програм для дітей та молоді ХОД ТРК Лідія Редьковіч, яка проводить заняття з групою «Телебачення» слухачів Школи юного журналіста.

Василь Хома нагороджений грамотою Генерального консульства РФ в Харкові

Сьогодні в Генеральному консульстві Російської Федерації в Харкові відбулася урочиста зустріч з активістами ветеранських організацій учасників бойових дій на території інших держав і в Республіці Афганістан. У ході зустрічі Генеральний консул РФ у Харкові Сергій Семенов вручив заступнику голови - керівнику апарату Харківської облдержадміністрації Василю Хомі грамоту Генконсульства.

Сьогодні в України з'явився реальний шанс добувати достатню кількість газу, щоб не тільки покривати внутрішню потребу ринку, але і продавати газ за межі країни. Михайло Добкін

Про це під час суспільно-політичного ток-шоу «Шустер LIVE» в ефірі Першого Національного телеканалу заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. На його думку, сьогодні в України з'явився реальний шанс увійти в число тих держав, які володіють достатньою кількістю запасів газу, щоб покривати всю внутрішню потребу, а також продавати газ і за межі країни. 

Промислові підприємства та сільгоспвиробники області у січні повністю розрахувалися за спожиту електричну енергію

Про це повідомив сьогодні на селекторній нараді в ХОДА Микола Муригін, начальник управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА. «У січні 2013 року споживачі розрахувались з АК «Харківобленерго» майже на 90%, що трохи вище рівня минулого року. Повністю оплатили спожиту електричну енергію промислові підприємства та сільгоспвиробники (124,2% та 110%), населення розрахувалося на 85,7%», - сказав Микола Муригін.

До 1 березня 2013 року повинні бути затверджені списки доріг, які необхідно відремонтувати в області

Сьогодні в ході обласної селекторної наради перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб дав доручення всім головам райдержадміністрацій і мерам міст обласного значення до кінця місяця сформувати списки доріг, які, на їхню думку, потребують ремонту. За його словами, в 2013 році для Харківської області з держбюджету на будівництво, утримання та реконструкцію доріг надійшла субвенція в розмірі 123 млн. 718 тис. грн.

Архів документів